routerul e tampit sau utilizatorul?
Moderator: Moderatori
routerul e tampit sau utilizatorul?
de vreo 4-5 zile tot ma lupt cu un router Edimax 6204WG. am vrut sa ii fac pe plac nevestemii si sa-i iau un notebook. acum vrea si net. am luat si un router. internet-ul este de la RDS. acum vine problema care ma tine treaz pana la 2-3 dimineata. inainte aveam un up-load foarte bun ( 5-6 mb ). de cand am pus acest router, mai mult de 200-300 kb nu am vazut , iar viteza de download a scazut de la 5-6 mb la 2-3 mb.
am facut toate setarile posibile ( port forwarding, virtual server ) nu vrea si pace sau poate nu stiu eu sa configurez rapandula.
daca stiti cineva care ar fi buba, va rog sa imi explicati ca la prosti care sunt pasii necesari pentru a rezolva problema.
o zi buna
am facut toate setarile posibile ( port forwarding, virtual server ) nu vrea si pace sau poate nu stiu eu sa configurez rapandula.
daca stiti cineva care ar fi buba, va rog sa imi explicati ca la prosti care sunt pasii necesari pentru a rezolva problema.
o zi buna
System
DO NOT underestimate the power of PINK chicks
Re: routerul e tampit sau utilizatorul?
E normal sa ai o viteza mai mica prin router decat prin cablu. Desi la upload e cam ridicola viteza.
Poti incerca sa scoti de tot securitatea pentru un spor de viteza; iar conectarea sa se faca numai pe baza de MAC (asta in loc de security+encryption).
Cand esti legat prin cablu la router aceleasi viteze ai ?
Poti incerca sa scoti de tot securitatea pentru un spor de viteza; iar conectarea sa se faca numai pe baza de MAC (asta in loc de security+encryption).
Cand esti legat prin cablu la router aceleasi viteze ai ?
When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is... the end of the world will be comming soon.
Nu, nu este normal. Routerul nu are nici o influenta asupra vitezei in conditii normale.Puzo wrote:E normal sa ai o viteza mai mica prin router decat prin cablu.
Djurjak, e posibil sa fie doar o coincidenta. Fa niste teste de viteza pe http://www.dslreports.com/stest cu routerul instalat si apoi fara el, la intervale apropiate de timp.
Faptul ca tu inregistrezi o scadere in viteza de trafic nu-mi spune nimic, cel putin nu afirmatia astfel de scurta. Trebuie stiuta care e viteza ta declarata in contract si de la ce site-uri/programe te astepti la cifre de trafic. Retine ca viteza de transfer depinde si de factori externi, nu numai de cat tine cablul tau, routerul tau si ISP-ul tau. Poate ca tu luai ceva de la mine printr-un program P2P si acum mie mi s-a pus pata sa-ti restrictionez tie download-ul.
atunci cand cablul de net este legat direct la desktop, merge foarte bine. problema intervine atunci cand conectez cablul de net la router, iar legatura intre router si desktop se face prin utp.
browsing-ul merge foarte bine, download scade de la 5-6 pe la 2-3 , dar sunt multumit. problema mea este la upload pentru ca scade ratia domnle
tocmai de asta am si setat port forwarding si virtual server ( sunt conectabil ), dar degeaba. merge foarte prost.
internet am de la rds si conexiunea se realizeaza prin PPPoE.
daca aveti idei...
multumesc
browsing-ul merge foarte bine, download scade de la 5-6 pe la 2-3 , dar sunt multumit. problema mea este la upload pentru ca scade ratia domnle

tocmai de asta am si setat port forwarding si virtual server ( sunt conectabil ), dar degeaba. merge foarte prost.
internet am de la rds si conexiunea se realizeaza prin PPPoE.
daca aveti idei...
multumesc
System
Solicit din nou din partea ta sa faci testele alea pe DSL Reports asa ca sa-mi satisfac eu constiinta
Ai incercat sa inlocuiesti cablurile? Eu inteleg ca un router are potetialul de a incetini traficul prin faptul ca "gandeste" si redirectioneaza pachete, etc, dar nu la maniera la care descri tu.
Eu daca as fi in pozitia ta as face cateva teste de viteza unul dupa altul cu si fara router ca sa ma conving. Daca intr-adevar diferenta persista, as incerca resetarea routerului la starea initiala din cutie si as repeta scenariul. Daca problema nu dispare nici dupa ce am inlocuit toate cablurile, as face un test pe alt router daca e posibil si in final as inlocui routerul.

Ai incercat sa inlocuiesti cablurile? Eu inteleg ca un router are potetialul de a incetini traficul prin faptul ca "gandeste" si redirectioneaza pachete, etc, dar nu la maniera la care descri tu.
Eu daca as fi in pozitia ta as face cateva teste de viteza unul dupa altul cu si fara router ca sa ma conving. Daca intr-adevar diferenta persista, as incerca resetarea routerului la starea initiala din cutie si as repeta scenariul. Daca problema nu dispare nici dupa ce am inlocuit toate cablurile, as face un test pe alt router daca e posibil si in final as inlocui routerul.
Un router nu lucreaza la layerurile 1,2 ca sa depinda de calitatea cablurilor. Deci e clar ca probleme este ori de la el si cablurile nu au nimic, sau de la cabluri si routerul este in perfecta stare de functionare. Fa testele recomandate de fishbone si urca-le aici pe site.
Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3000MHz | ZeroTherm ZEN FZ120 | Asus P5E | Gainward Bliss 9600GT | Mushkin XP2-8500 | Corsair 650W | Antec NineHundreed
Acer Aspire 5535 | AMD Athlon X2 QL-60 @ 1,9 GHz | ATI Radeon HD 3200 | 4GB DDR2
Acer Aspire 5535 | AMD Athlon X2 QL-60 @ 1,9 GHz | ATI Radeon HD 3200 | 4GB DDR2
Nu am citit tot thread-ul,dar te contrazic la asta.fnL wrote:Un router nu lucreaza la layerurile 1,2 ca sa depinda de calitatea cablurilor.
Ruterul e singurul care lucreaza L3,dar ca sa ajungi la etajul 3 trebuie sa pleci de la parter/etaj1
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
Nu ma intelege gresit sunt de acord cu tine k un router este de Layer 3 si ca se pleaca de la parter dar daca este o problema fizica ea trebuie rezolvata la Layer 1 sau Layer 2. Pentru ca altfel datele nici nu vor ajunge corect la Layer 3.crater wrote:Nu am citit tot thread-ul,dar te contrazic la asta.fnL wrote:Un router nu lucreaza la layerurile 1,2 ca sa depinda de calitatea cablurilor.
Ruterul e singurul care lucreaza L3,dar ca sa ajungi la etajul 3 trebuie sa pleci de la parter/etaj1
Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3000MHz | ZeroTherm ZEN FZ120 | Asus P5E | Gainward Bliss 9600GT | Mushkin XP2-8500 | Corsair 650W | Antec NineHundreed
am facut si testele pe care le-ati cerut. am observat ca viteza de download este cam aceeasi indiferent de modalitatea de conectare ( router sau direct pe desktop ), dar upload-ul este mult mai mic pe router.
atasez si pozele ca sa va puteti lamuri. la ambele teste am primit acel mesaj, cum ca "ISP upload compression was detected".
primul test este cu internetul legat la router si al doilea este direct pe desktop
o zi buna
atasez si pozele ca sa va puteti lamuri. la ambele teste am primit acel mesaj, cum ca "ISP upload compression was detected".
primul test este cu internetul legat la router si al doilea este direct pe desktop
o zi buna
System
-
Atunci cand lucrez la Application Layer(downloadez de pe torrent, http etc.) inseama ca imi merge ori la viteza maxima ori deloc? Evident ca nu.fnL wrote:crater wrote: Nu ma intelege gresit sunt de acord cu tine k un router este de Layer 3 si ca se pleaca de la parter dar daca este o problema fizica ea trebuie rezolvata la Layer 1 sau Layer 2. Pentru ca altfel datele nici nu vor ajunge corect la Layer 3.
Daca cablu nu este in conditi optime atunci o sa scada transferul la Layer 1, astfel scade pe masura si transferul la celalate nivele de mai sus.
Ai incercat sa dezactivezi QoS? Ar fi singura configuratie din router care ar putea afecta asa de mult uploadul, care indirect afecteaza putin si downloadul. Daca nu isi face efcul incearca sa dezactivezi tote featuriele de care nu ai nevoie, cum ar fi DoS(Denial of Service) Prevention.
Port forwarding/virtual server nu influenteaza cu nimic bandwidth-ul, doar in cazul BitTorrentului ar putea sa iti merga mai bine pentru ca poti reliza conexiuni cu alti peers care sunt in spatele unui firewall/router fara a poate asculta vreun port.
Ce latime de banda este in reteaua locala?
Ca sa testezi asta poti folosi utilitraul iperf sau mai simplu copiezi un fisier mai mare de pe un calculator la altul si te uiti in Task Manager.