problema ciudata, sa fie placa video?

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
cipry189

problema ciudata, sa fie placa video?

Post by cipry189 »

salutare, de ceva vreme a inceput sa imi apara o problema, numai in jocuri o pot observa ceea ce ma face sa cred ca este placa video, intru in joc, imi vad de misiuni si dupa putin timp de jucat incepe sa se sacadeze pt. 1-2 minute din senin, nu e din cauza ramului pt ca beculetul la hdd nu se aprinde insistent, procesorul am observat ca e folosit numai 50% desi e dual core fiind vorba de Farcry 2 ma surprinde ca nu foloseste mai mult, aceiasi problema am observat o si la stalker, are cineva vreo idee ce poate fi? :sad1:
p.s. placa video e 7300 GT extreme de la leadtek, overclock ata din fabrica, si as mai preciza ca in jocurile mai solicitante imi apar si tot felul de poligoane, oare ar trebui sa o duc la garantie? :(
procesorul e core 2 duo 4300 la 1,8 ghz
shonny

Re: problema ciudata, sa fie placa video?

Post by shonny »

Ar trebui sa faci o monitorizare de temperaturi, fiind solicitata, s-ar putea asta sa fie cauza, dar cel mai probabil placa nu duce in asemenaea jocuri si ar trebui schimbata.
Daca vrei sa ai ceea ce nu ai acum, trebuie sa faci ceea ce nu faci acum.
H.G.
Alexis

Post by Alexis »

cipry189 wrote: in jocurile mai solicitante imi apar si tot felul de poligoane, oare ar trebui sa o duc la garantie? :(
Aia ar putea sa fie si problema de drivere, insa ar putea fi cazul ca pana aici i-a fost placii. Ruleaza 3Dmark/Fur impreuna cu un program de monitorizare al temperaturii sa-ti faci o idee sigura despre ce se intampla.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
cipry189

Post by cipry189 »

shonny wrote:Ar trebui sa faci o monitorizare de temperaturi, fiind solicitata, s-ar putea asta sa fie cauza, dar cel mai probabil placa nu duce in asemenaea jocuri si ar trebui schimbata.
cu detalii medii putin spre low merge cursiv, la un fps acceptabil, problema apare din senin, nu se intampla nimic spectaculos grafic ce ar solicita mai tare placa si incepe sa mearga sacadat pentru vreo 2 minute, apoi revine la normal

am sa incerc sa ii fac niste benchmarck uri, dar cu ce program pot monitoriza temperatura?
darkzone

Post by darkzone »

Dacă apar artefacte de tip poligonal, mai mult ca sigur e o memorie defectă pe placa video. Sau se încălzeşte excesiv. Îcearcă să-i scazi frecvenţele cu Riva Tuner şi urmăreşte-i comportamentul. Tot cu Riva Tuner poţi monitoriza şi temperatura, printre altele.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
newbie

Post by newbie »

Poate ai o problema similara cu a mea de memory leak.La fel si la mine incepe sa scada sa scada perf. si la un moment dat devine cam foarte greu de jucat si driverul reseteaza memoria sau io stiu ce ii face si isi revine dar se inatmpla intr-un timp mai indelungat la mine.
Solutia care rezolva doar pe moement problema este sa dau un alt tab si sa intru in joc la loc si framerate-ul se intoarce la maximul posibil de placa video dar perf. se degradeaza destul de repede si din nou un alt tab ma tine cateva minute in jocuri gen crysis.
Alte jocuri mai putin perentioase la grafica nu imi fac probleme asa mari datorita driver-ului care are grija sa curete regulat memoria dar la grafica grea ar distruge complet jucabilitatea si mai bine lasa leaku sa continue decat sa reseteze memoria asa des.
Driverul nu poate rezolva problema este defect hardware si am ajuns la concluzia asta ptr. ca au trecut cativa ani si nu s-a rezolvat nimic.
cipry189

Post by cipry189 »

am sa incerc cu rivatune, sa ii micsorez putin frecventele sa vad ce se intampla, dar eu ma gandeam sa vorbesc cu cei de la magazinul de unde am luat-o sa o trimit la garantie, dezavantajul e ca trebuie sa mai dau si vreo 10-15 lei pt transport pana acolo si nu stiu dar cred ca si returul tot eu trebuie sa il platesc, merită oare sa o trimit?
cipry189

Post by cipry189 »

tocmai am instalat riva tuner si temperatura e la 84 de grade asa cand e in windows, nu stiu ce sa zic, sunt curios ce temperatura va avea in joc :sad1:
darkzone

Post by darkzone »

Dacă în desktop are 84ºC, în full load probabil trece de 100ºC. Caz în care e normal ce se întâmplă, adică artefacte cauzate de overheating. O soluţie ar fi să dai jos răcirea şi să schimbi pasta termoconductoare de pe GPU şi memorii, după care să montezi la loc răcirea.
Albert Einstein
US General Patton
cipry189

Post by cipry189 »

darkzone wrote:Dacă în desktop are 84ºC, în full load probabil trece de 100ºC. Caz în care e normal ce se întâmplă, adică artefacte cauzate de overheating. O soluţie ar fi să dai jos răcirea şi să schimbi pasta termoconductoare de pe GPU şi memorii, după care să montezi la loc răcirea.
am schimbat pasta termoconductoare si acuma temperatura in full load ajunge pe la 110 grade :sad1:, oare am gresit cu ceva sau ii ia la pasta putin timp pana isi intra in rol?

p.s. si problema performantei stiu sigur acuma ca e din cauza raciri proaste, cum intru in joc imendiat sare temperatura si incepe sa mearga sacadat :(
Alexis

Post by Alexis »

Avand in vedere ce diferenta de temperatura ai acum (in rau) as zice ca, da, ai gresit ceva. Ori prea multa ori prea putina pasta. Ce stii tu cu acel timp de asezare, se aplica la AS5 si nu stiu sa scada temperatura cu mai mult de 10grade cand s-a asezat. Nu stiu cum arata placa dupa ce i-ai schimbat pasta insa ai putea sa mergi cu ea in garantie.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
darkzone

Post by darkzone »

cipry189 wrote:[...] oare am gresit cu ceva [...]
Sigur ai pus ceva anapoda pe-acolo. Mai desfă răcirea o dată şi verifică să fie contact ferm între GPU/memorii şi radiator.
Albert Einstein
US General Patton
cipry189

Post by cipry189 »

imi pare rau ca nu am facut un print screen inainte, dar acuma tocmai am inlociuit din nou pasta (btw folosesc ac 5), si in desktop sta la 45 de grade si in full load 55, nu am facut mare lucru diferit fara de azi dimineaza, nu stiu de ce e asa de mare diferenta de la 80 la 45 in desktop, si 55-60 in jocuri, am jucat putin guitar hero si nu mai avea perioadele alea de sacadaciune, acuma urmeaza stalker sa vad daca mai sunt poligoane

sper sa nu mai am probleme, si multumesc celor care mi-au raspuns :occasion14:
Post Reply