Sfat, pareri pentru configuratie noua

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
bogdanell

Sfat, pareri pentru configuratie noua

Post by bogdanell »

Salut , as vrea sa va cer parerea in legatura cu urmatoarea configuratie:

Asus P5E64-WS-EVOLUTION
Intel Core 2 Quad Q9550 (2,83 Mhz)
Cooler Scythe Mugen
Memorie Corsair (8GB > 4 x 2 Gb) (TW3X4G1600C9DHX / DDR3 / 1600 MHz / 9-9-9-24)
Gainward Radeon HD 4870 (1GB / GDDR5 / 256bit / 3800Mhz / 750MHz)
Harddisk WD WD1001FALS (1Tb / s-ata II / 32Mb buffer)
Sursa Zalman ZM-750-HP (750W / 4 rail 12V / 20A)

De mentionat este ca as vrea sa il pun la munca in deosebi pe grafica 2D (photoshop, lightroom, illustrator), sa poata si ceva ceva jocuri. Si nu in ultimul rand as vrea sa stiu de la voi cam ce parere aveti in legatura cu overclocking-ul pe noul sistem, pentru ca as vrea sa il si overclockez putin.......................... :-$ mai mult [smilie=Nice-try.gif]
Teach me...I will learn...And teach others...
bogdanell

Re: Sfat, pareri pentru configuratie noua

Post by bogdanell »

M-am uitat ceva mai amanuntit pentru hdd pe net si am vazut ca ar fi ceva mai rapid cel de 1Tb de la Seagate, voi ce parere aveti? eu unu prefer sa fie putin mai lent dar sa am o siguranta pe datele stocate decat sa mearga mai repede si sa se duca in jumatate de an :laughing6:
Nu va ganditi ca am nevoie neaparat de rapiditate pentru OS pentru ca dedicat am un Western Digital de 10.000 rpm.
TONITO

Post by TONITO »

Este f buna configuratie. Go4it.
cat despre hdd, amandoua sunt bune. Recomand Seagate-ul
Gigabyte M61P-S3||AMD Athlon X2 6400+ on Scythe Ninja Plus.B||2GB ADATA VEE|| Leadtek GTS 250 ||WD 250GB||LG GH22NS40||Realtek HD Audio||Altec Lansing 121i||Corsair VX450w||THERMALTAKE WING RS101||Taxan Ergovision 975
bogdanell

Post by bogdanell »

Mersi Tonito, altcineva?pareri?
quod

Post by quod »

au aparut nehalemurile ....chiar nu ai rabdare sa vezi si tu la ce preturi apar? si sigur o sa scada mult preturile la actualele Qxxx
sa zicem ca bagi 6 giga ram si aia e diferenta pana la nehalem
bogdanell

Post by bogdanell »

quod wrote:au aparut nehalemurile ....chiar nu ai rabdare sa vezi si tu la ce preturi apar? si sigur o sa scada mult preturile la actualele Qxxx
sa zicem ca bagi 6 giga ram si aia e diferenta pana la nehalem
10x for the tip :thumbleft: [smilie=Respect.gif]
Ai cumva si vreun link cu ceva detalii mai amanuntite despre noile nehalem?
emi_axel

Post by emi_axel »

Iti recomand sa astepti Nehalemurile ca apar imediat, iar la performanta sunt tari de tot.
Uite un review:
http://www.guru3d.com/article/intel-cor ... 965-review
bogdanell

Post by bogdanell »

Da, buna treaba cu Nehalem totusi frecventa cam mica la rami, placile de baza am inteles ca vor fi cam scumpe. Probabil ca peste vreo 2 luni o sa avem si noi o oferta cat de cat a componentelor noi.
M-ar tenta 940-ul =P~
bogdanell

Post by bogdanell »

As fi vrut sa va cer parerea si asupra sursei, cineva mi-a recomandat un Antec TruePower Quattro 850W sau Sirtec HPC-1000-G14C.
Care credeti ca ar fi mai ok sa faca fata bine si la eventualul overclock al noului Nehalem? M-ar interesa sa fie si silentioasa pe cat posibil.
Eu aveam inclinatii spre acel Zalman ZM-750-HP.
Eventual alte sugestii. Mersi!
madace

Post by madace »

Eu zic ca si un Antec Signature de 650W este suficient pentru acea configuratie. :) Sau, daca ai bani, ia modelul de 850W. Cica ar fi cele mai bune surse de pe piata la momentul actual.
bogdanell

Post by bogdanell »

madace wrote:Eu zic ca si un Antec Signature de 650W este suficient pentru acea configuratie. :) Sau, daca ai bani, ia modelul de 850W. Cica ar fi cele mai bune surse de pe piata la momentul actual.
Sincer sa fiu mi-e cam frica de ventilatorul de 80mm datorita zgomotului produs. As fi preferat ceva de pe la 750w in sus cu ventilatoare de 120mm sau mai mari pentru un zgomot mai redus. Ma gandesc ca v-a mai trebui sa fac upgrade-uri la componente in viitor si nu prea as vrea sa schimb de fiecaredata si sursa. Iar cea de 850w depaseste suma alocata. As fi dispus sa dau maxim 6.5 mil pe noua sursa.
nixon

Post by nixon »

Corsair CMPSU-750TXEU
-un singur rail 12V 60A;
-ventilator de 140mm ;
-nemodulara;
Starcraft2 nick: nrFOUR Code: 538
TONITO

Post by TONITO »

just my 2 cents: ORICARE sursa din cele postate o sa fie suficienta pentru sistemul tau. Ia-o pe cea care iti linisteste piticii :d
Gigabyte M61P-S3||AMD Athlon X2 6400+ on Scythe Ninja Plus.B||2GB ADATA VEE|| Leadtek GTS 250 ||WD 250GB||LG GH22NS40||Realtek HD Audio||Altec Lansing 121i||Corsair VX450w||THERMALTAKE WING RS101||Taxan Ergovision 975
bogdanell

Post by bogdanell »

Am achizitionat deja un Corsair 650W , sper sa faca fata bine :pray: carcasa va fi un Antec P182 izolata fonic.

Vroiam sa va cer parerea acum asupra placii video, credeti ca e o alegere buna cea mentionata de mine? (HD4870) sau ar trebui sa arunc un ochi si la GTX280? Am citit mai multe review-uri si nu m-am putut lamurii 100% unii spun ca cea mai rapida e 4870-ul altii ca ar fi GTX-ul......voi ce spuneti? :wink: Bugetul alocat pentru placa noua ar fi de maxim 12 mil

Cat despre HDD-ul cel nou de la Seagate de 1,5 Tb....incerc sa imi stapanesc nervii.... [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif] tot ce va pot spune este ca a doua zi a fost returnat in schimbul unui WD1001FALS :thumbleft: intrucat nu putea fi formatat la o capacitate mai mare de 1.1Tb...plus de asta am citit mult si despre freezurile pe care le are din cauza firmwae-ului jalnic....pierderi de date s.a.m.d.
Multumesc tuturor celor care au postat pana acum!
[smilie=Respect.gif]
Post Reply