Totul despre laptop-uri

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Messier

Re: Totul despre laptop-uri

Post by Messier »

Am un Dell 1520 cumparat recent care a venit cu 2x512 mb DDR2 667Mhz din pacate si ma gandesc la un upgrade si nu prea stiu cat este de ajuns,am pus ochii pe un Kit Dual Channel Corsair 2 x 2048 MB, DDR2, 667 Mhz totusi ce diferenta ar exista efectiv intre 1-2-4 gb? folosesc XP 32biti deci vede doar 3 sau 3,25 gb nu stiu sigur,asa ca trebuie schimbat cu Vista.Am un procesor Intel T2330 1,6 ghz 1mb L2 parca nu suna bine cu 4gb ram.Tnx :iconbiggrin:
Djurdjak

Post by Djurdjak »

salut. am si eu o mica problema. am un notebook asus. am cumparat un incarcator auto care are mai multe mufe. acestea se pot introduce in incarcator in doua moduri; polaritate pozitiva si negativa. cum imi dau seama care este polaritatea notebook-ului meu , pentru a nu face vreo prostioara.

scuzati nepriceperea mea.

multumesc
System
DO NOT underestimate the power of PINK chicks
Lao

Post by Lao »

Pe spatele laptopului trebuie sa ai un sticker pe care scrie polaritatea de care ai nevoie. Ai o schema in poza de mai jos, unde "+" este in interiorul mufei de alimentare, iar "-" este pe exteriorul mufei. A doua varianta, mai rar intalnita, ar putea fi cea inversa, adica "+" la exterior si "-" la interior.
La fel ca cea care este scrisa pe laptop, va trebui sa ai si la alimentatorul pe care l-ai cumparat.

Image
Pandy

Post by Pandy »

Am si eu o intrebare in legatura cu laptop'ul. Exista vreun magazin de unde as putea achizitiona o folie de protectie pentru spate ? Am observat ca este foarte sensibila si se zgarie imediat.
dexter

Post by dexter »

Messier wrote:Am un Dell 1520 cumparat recent care a venit cu 2x512 mb DDR2 667Mhz din pacate si ma gandesc la un upgrade si nu prea stiu cat este de ajuns,am pus ochii pe un Kit Dual Channel Corsair 2 x 2048 MB, DDR2, 667 Mhz totusi ce diferenta ar exista efectiv intre 1-2-4 gb? folosesc XP 32biti deci vede doar 3 sau 3,25 gb nu stiu sigur,asa ca trebuie schimbat cu Vista.Am un procesor Intel T2330 1,6 ghz 1mb L2 parca nu suna bine cu 4gb ram.Tnx :iconbiggrin:
Eu zic ca daca treci de 2GB e deja overkill . Acei 4 GB de memorie ram nu ajuta vizibil pt uz general in windows ( net, filme,muzica,office), fie el si Vista.
2 GB sunt de ajuns.
Messier

Post by Messier »

Deja l-am cumparat 8-[ dar am alta problema acum nu vrea sa ruleze la 666mhz am facut update la bios si degeaba chiar daca e la cas 4 in loc de 5,bios-ul nu permite deloc modificari in privinta memoriei. ](*,)
Djurdjak

Post by Djurdjak »

multumesc lao pentru raspuns. intre timp am tot cautat pe spatele laptop-ului si a incarcatorului si am gasit ce aveam nevoie. acum intervine o alta problema. laptop-ul are 90W, iar incarcatorul are doar 70W. este vreo problema ca incarcatorul are doar 70W?
System
DO NOT underestimate the power of PINK chicks
dexter

Post by dexter »

Messier wrote:Deja l-am cumparat 8-[ dar am alta problema acum nu vrea sa ruleze la 666mhz am facut update la bios si degeaba chiar daca e la cas 4 in loc de 5,bios-ul nu permite deloc modificari in privinta memoriei. ](*,)
La cat merge atunci ?
Messier

Post by Messier »

La 533,m-am documentat si se pare ca diferenta prea mare nu este macar am consolarea ca merge sincron cu procesorul,totusi sunt cam dezamagit ca nu merge cum scrie in specificatii.
Remus

Post by Remus »

Este o limitare a chipsetului, RAMul funcţionează sincron cu FSBul, dar nu mai sus de 667MHz. Oricum, nu cred că e mare diferenţă între ele.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
Lao

Post by Lao »

Djurdjak wrote:multumesc lao pentru raspuns. intre timp am tot cautat pe spatele laptop-ului si a incarcatorului si am gasit ce aveam nevoie. acum intervine o alta problema. laptop-ul are 90W, iar incarcatorul are doar 70W. este vreo problema ca incarcatorul are doar 70W?
Nu are nimic. ;)
Messier

Post by Messier »

yo! wrote:Este o limitare a chipsetului, RAMul funcţionează sincron cu FSBul, dar nu mai sus de 667MHz. Oricum, nu cred că e mare diferenţă între ele.
Nu stiu de ce ar avea limitare,kitul initial samsung 2x512 functiona la 667mhz dar nu mai conteaza m-am lamurit ca nu sunt diferente mari. :occasion14:
Remus

Post by Remus »

Sunt destul de sigur că funcţionau la 533, sincron cu procesorul:)
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
escapemail

Post by escapemail »

ce parere aveti de modelele astea:

Notebook Dell Studio1535 Black Utrim v3 T8300 250GB 3GB (15")
HP Pavilion dv5-1032eg (15")
HP pavilion dv4t (14")

vreau sa`mi iau un laptop, in care sa conteze sa poti sa si joci ceva pe el, dar sa nu ajungi in situatia in care sa se incalzeasca si sa ai probleme ulterior.. am inteles ca la gf8400 si gf8600 sunt probleme de overheat.

thx
Remus

Post by Remus »

Zilele trecute a cedat un XPS1330 la muncă, tocmai din cauza 8400lui. Ei se "laudă" că nu toate ar fi afectate, şi că din cele afectate nu toate s-ar manifesta, dar eu aş sta deoparte de plăcile astea video.
dexter

Post by dexter »

Momentan am un Toshiba A210-1AO cu un ATI 2600 pe el. De incins se incinge in limitele acceptabile. de fapt singurul loc in care simt caldura puternica e la evacuare unde are si radiatorul, in restul carcasei e o temperatura acceptabila.
Mai nou vad ca Toshiba au trecut pe seria noua de ATI-uri HD34XX /36xx
Lao

Post by Lao »

La XPS 1330 racirea placii video este inexistenta. Din cauza temperaturii mari la care lucreaza, cu timpul cedeaza chipul video. Doar stand pe net placa video ajunge la 70-72 de grade, daca incepi un joc, nu conteaza cat de complex, poate trece de 100 de grade. Cu o simpla placuta de Cu montata in locul buretelului care desparte chipul video de heatsink, am reusit sa reduc temperatura in idle la 56-57 de grade, iar cea maxima la 81-82 de grade. Diferente foarte foarte mari. Laptopul merge si acum bine mersi si are aprox. 7 luni.

La XPS 1530, Vostro 1400, Vostro 1500 aceste probleme sunt inexistente. Nu stiu la HP cum sta treaba, dar nu am auzit ceva de rau.
eRAZr

Post by eRAZr »

din pura curiozitate,stie cineva daca exista probleme cu racirea la hp 6720s?mai ales la intelu x3100...
Foloseste la cumparaturile tale de la Pc Garage voucherul WYF5BJTA si vei avea 1% reducere
Remus

Post by Remus »

De ce ar avea X3100 probleme cu răcirea? Este o diferenţă considerabilă între consumul/performanţele unui X3100 şi cele ale 8400/8600M. Dacă vrei să-l cumperi îţi recomand totuşi să-l încerci înainte, s-ar putea să nu-ţi placa tastatura:(
eRAZr

Post by eRAZr »

Am deja unul de vreo luna...fiind primul laptop eram putin ingrijorat din cauza caldurii dupa vreo ora de nfs porsche in vista ultimate.am cautat si pe google,si intradevar nu prea sunt probleme cu racirea...adica se incalzeste normal.

mi se pare un notebook ok,tastatura chiar imi place...si l-am achizitionat dupa ce am citit cateva reviewuri.combinat cu un vx revolution e partenerul ideal :tongue3:

ca specificatii:intel T5870 la 2.0 ghz,2 giga ram,video x3100 si hdd de 160 gigei.pentru internet,muzica si filme(si ceva jocuri mai vechi) mi se pare ideal
Foloseste la cumparaturile tale de la Pc Garage voucherul WYF5BJTA si vei avea 1% reducere
Remus

Post by Remus »

Problema acelor chipuri de la nVidia nu era căldura degajată(nu în mod direct), ci faptul ca lipiturile dintre chip şi mb au fost de proasta calitate şi din cauza acelei călduri se desfăceau.
Messier

Post by Messier »

Sa inteleg ca toate placile nvidia au probleme? eu am 8600 gs si da placa video este cea mai 'fierbinte' componenta este placa video(ma rog chipul grafic) sta cam cu 10 grade mai mult decat procesorul daca nu ma joc ventilatorul sta doar la prima treapta de viteza nu pare cum spuneti voi mai ales ca la mine sta 99% pe genunchi(inclusiv jocuri aici recunosc cam iese aer cald dar nu fierbinte).
Lao

Post by Lao »

Nu toate plăcile nVidia au probleme. Am un Dell Vostro 1500 cu placă 8600M GT și stă in idle pe la 42-43 de grade. In jocuri nu urcă mai mult de 55-56 de grade, ceea ce e super bine.
Pandy

Post by Pandy »

Salut. Am si eu o intrebare legata de laptop'uri. Vreau sa-mi iau o masuta dinaceia cu 3 coolere. Ce parere aveti despre ele, au vreun efect asupra temperaturii ?
eRAZr

Post by eRAZr »

si pe mine m-ar interesa asa ceva,dar acum depinde si de modelul de cooler pad...

sunt curios daca chiar e o scadere notabila a temperaturii
Messier

Post by Messier »

Din ce am inteles eu nu sunt chiar asa de eficiente daca nu ventileaza direct orificiile de aerisire si aspiratie am vazut un model de la zalman cu un singur cooler urias poate de descurca mai bine,nu detin asa ca nu pot spune sigur.
Dacus

Post by Dacus »

Am un notebook Toshiba Satellite A100-847 cu Core2Duo T7200 (2.0 GHz, 4 MB cache), video NVIDIA GeForce Go 7600 şi 1 GB DDR2. Am observat lag atât la touchpad cât şi la mouseul USB. Lagul este sesizabil şi în desktop. În jocuri (shootere) este evident. Cum aş putea să reduc (elimin) lagul ăla (nu am nici o opţiune la mouse prin USB)?
Image
BOG

Post by BOG »

Lagul e posibil sa fie de la lcd: "input lag"!
Dacus

Post by Dacus »

Nu cred că are input lag monitorul TFT, că e TN după unghiul de vizualizare (groznic pe verticală) şi este rapid, nu am ghosting sesizabil.
Image
Cort

Post by Cort »

Pandy wrote:Salut. Am si eu o intrebare legata de laptop'uri. Vreau sa-mi iau o masuta dinaceia cu 3 coolere. Ce parere aveti despre ele, au vreun efect asupra temperaturii ?
Si eu ma gandeam sa iau ceva cu ventilatoare, dar pana la urma am cumparat asa ceva si sunt foarte multumit de el. Chestia la cele cu ventilatoare e ca trebuie sa alimentezi si ventilatoarele deci apare in ecuatie inca un cablu, plus zgomotul produs de ventilatoare.
Uite si un review la ce ti-am recomandat eu.
Pandy

Post by Pandy »

Pare interesant. Am dat un mail reprezentantei din Bucuresti pentru a sti daca il au pe stoc sa merg maine sa il achizitionez, am o singura intrebare. Cum se alimenteaza coolerul ?
Messier

Post by Messier »

Cooler? [smilie=maniac.gif] ala e stand nu are asa ceva. Cort ce diferenta de temperatura ai sesizat?
Cort

Post by Cort »

Intradevar, ce am eu este doar un stand, dar prin forma sa nu acopera fantele prin care se evacueaza aerul, este facut din aluminiu, are fante pentru circulatia aerului. Ca temperatura pot sa spun sa sunt foare multumit de el. Eu de obicei foloseam laptopul pe genunchi sau in pat si pot sa spun ca se incingea destul de tare (cel putin pe genunchi nu puteam sa-l tin mai mult de 15 min). De cand il tin pe stand, chiar si dupa ce ma joc, temperatura este mica.
In pozitia pliat poate fi folosit chiar si pe genunchi si nu se mai simte caldura degajata. Singurul lucru care ma sacaie este suportul care este cam subdimensionat si nu are stabilitate prea mare cand il tin in pat, dar nu e cine stie ce problema.
Acum conteaza si unde tii notebook-ul. Daca il tii pe birou suportul asta e excelent pentru ca poti sa il ajustezi pe inaltime si sa aduci ecranul la nivelul ochilor, plus ca la nivelele de inaltime mai mici, tastatul pare mai natural si mai facil.
Asta este notebook-ul meu, nu e cine stie ce (nu are placa video dedicata sau procesor core 2 duo) asa ca nu stiu cum se comporta cu notebook-urile care se incing foarte tare.
george81

Post by george81 »

Pandy wrote:Pare interesant. Am dat un mail reprezentantei din Bucuresti pentru a sti daca il au pe stoc sa merg maine sa il achizitionez, am o singura intrebare. Cum se alimenteaza coolerul ?
sal.
Eu am cumparat asa ceva si merita.Se alimenteaza prin usb iar zgomotul as putea spune ca este insesizabil iar materialul din care este fabricat aluminiu f gros.Recomand [smilie=Respect.gif]
http://www.alienstar.ro/product_info.ph ... cts_id=143
Messier

Post by Messier »

Are idee cineva cum se mai poate 'scoate' imagine de pe un Benq A52? un amic a spart ecranul la nervi [-X si pana il repara vrea sa redirectioneze imaginea la tv,i-am spus sa cumpere un cablu vga si sa il conecteze la tv din pacate nu merge fn+F3(probabil trebuie activat ceva pe la drivere)
edit:rezolvat,nu stiu sigur ce a facut(cred ca a deconectat monitorul) si acum merge extern
escapemail

Post by escapemail »

ce parere aveti de Amilo Li-1718 Celeron M520 ?
Underscore

Post by Underscore »

Acer Aspire 5735Z:

DDR: 4 GB DDR 2
PLACA VIDEO: INTEL 4500HD 1695 MB SHARED
HDD: 320 GB
PROCESOR: INTEL CORE2DU0 2,00 GHZ 2,00 GHZ

Sunt foarte multumit de el, il folosesc pentru jocuri, muzica, programare etc....

Ce sistem de operare folosesc:
- Windows Vista x86 32-bit Ultimate si merge struna ...
Jocuri care merg perfect pe le:
- Grand Theft Auto 4
- Crysys
- COD: World At War
- FIFA 09
- FarCry 2
- Doom 3
- Dead Space

* Toate testate de mine !
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Tu chiar vrei sa te credem ca iti merg toate jocurile alea pe o placa video onboard :d
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
dexter

Post by dexter »

Stai asa ca na mentionat in ce conditii le ruleaza...ca un 800x600 pe low cred ca e posibil [smilie=maniac.gif]
Kralizec2005

Post by Kralizec2005 »

dexter wrote:Stai asa ca na mentionat in ce conditii le ruleaza...ca un 800x600 pe low cred ca e posibil [smilie=maniac.gif]
Poate 640x480 desi un 320x240 e si mai plauzibil :laughing6: .
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
Post Reply