URGENT recomandare hdd intern 1 TB rog frumos
Moderator: Moderatori
URGENT recomandare hdd intern 1 TB rog frumos
ce imi recomandati dintre si modelul exact daca se poate
wd green, 5400
wd 7200
samsung
de seagate as vrea sa ma feresc desi poate voi aveti alte parere si in acest caz astept orice parere
si pareile despre 750 gb sint binevenite
as vrea sa l cumpar azi
am nevoie de pareri urgent, actualizate si de actualitate din cauza asta am pus un topic nou
wd green, 5400
wd 7200
samsung
de seagate as vrea sa ma feresc desi poate voi aveti alte parere si in acest caz astept orice parere
si pareile despre 750 gb sint binevenite
as vrea sa l cumpar azi
am nevoie de pareri urgent, actualizate si de actualitate din cauza asta am pus un topic nou
Re: URGENT recomandare hdd intern 1 TB rog frumos
dacă e sa e iei asa poti sa zici k trb sa te feresti de orice hdd.Orice firma a avut modele fiabile si altele care au picat.Ceea ce ai propus un WD Green parerea mea e k la 10-12W cat consuma un hdd nu cred k faci economie de curent.De aceea ia un model performant la 7200rpm, 750Gb/1000Gb 32Mb buffer si SATA2.Firma ti-o alegi singur.Nu are imporanta(poate mai puţin hitachi)
am luat la 1,5 milioane un hard extern de 500 seagata si am scos hardu din el
deocamdata, merita asa
deocamdata, merita asa
as dori si eu sa cumpar un HDD de 1 TB si m-am gandit la Western Digital 1TB SATA-II 7200 rpm 32MB Caviar Black.
este cea mai buna solutie ?
este cea mai buna solutie ?
Samsung F1 1TB mi se pare mai indicat. Caviar Black cică ar fi cam zgomotos.
zgomotul nu este chiar asa de important. Samsung F1 are cineva ? e multumit de el ?
- omul_maimutza
Mai degraba ai merge pe 1.5TB care are un pret mai bun per gb.
picz or it didn't happen
Doar la Seagate in portofoliu am vazut asa ceva. Si stocurile cand vine vorba de acest model sunt subtiri pe la distribuitori...
Abaddon ai seagate de 1.5 tb ?
Cei de la Seagate au reusit sa iasa primii pe piata cu un HDD de 1.5 TB. Dar s-ar parea ca pentru aceasta performanta au fost nevoiti sa faca unele concesii, mai ales la capitolul fiabilitate. Unii posesori de astfel de HDD-uri se plang de diverse probleme, cele mai multe de tipul pauzelor inexplicabile de activitate.
Cei de la Seagate au reusit sa iasa primii pe piata cu un HDD de 1.5 TB. Dar s-ar parea ca pentru aceasta performanta au fost nevoiti sa faca unele concesii, mai ales la capitolul fiabilitate. Unii posesori de astfel de HDD-uri se plang de diverse probleme, cele mai multe de tipul pauzelor inexplicabile de activitate.
Inainte sa se cumpere HDD-uri Seagate din seria 7200.11,mai ales cele de 1T, e bine sa se citeasca si pe forumul Seagate cateva randuri.E vorba de pierderi masive de date http://forums.seagate.com/stx/board?board.id=ata_drives .E o serie gen IBM DeathStar.Pur si simplu crapa dupa cateva saptamani de utilizare . Avand in vedere ca firmwareul sta pe platane ,n-ar fi exclus sa fie ceva virus care cauzeaza problemele cu firmware-ul =D> sau poate platane de proasta calitate,vaporware.
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
- Calin Banc
Se bloca PC-ul la câteva secunde mi se pare. Cică se rezolvă cu un update de firmwire, însă nu m-am mai interesat de aşa ceva. Seria 12 de la Seagate ar trebui să apară în curând ( cu 500GB/platan). Specificaţiile sunt bune, însă preţul nu se cunoaşte. Asta dacă nu este mare graba...
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
m-am hotarat catre un Samsung 1 TB SATA-II 7200RPM 32MB Spinpoint F DT #HD103UJ# - 443 ron
Modelele Seagate/Maxtor afectate de problema : http://seagate.custkb.com/seagate/crm/s ... cId=207931
Seria 7200.10 de la Seagate e ok, dar nu exista modelul de 1 T.
Seria 7200.10 de la Seagate e ok, dar nu exista modelul de 1 T.

nu e mai rentabil si ca pret, si ca performanta, sa iei doua de 500 sau 640, si sa le pui in raid0?
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
- Calin Banc
Ca preţ nu e mai rentabil. La varianta cu "doar" 500GB ieşi cu vreo 40-50 Lei mai scump, cealaltă sare de 100 Lei. Ca şi performanţă depinde, dacă este nevoie doar de viteză sau şi de securitate. Dacă este vorba de viteză, pentru un număr relativ mic de aplicaţii rulate simultan (RAID) sau mai multe (de preferat un HDD pentru fiecare aplicaţie "resursofagă"). Un singur HDD de 1TB este soluţia cea mai elegantă pentru majoritatea dintre noi - consum, spaţiu şi preţ mic (iar în viitorul apropiat de ce nu încă unul pentru RAID dacă tot scad preţurile).
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Pe de alta parte nu e bine sa ai toate ouale in acealasi cos,deci nu e rau nici sa ai doua HDD-uri de valori mai mici.
TheUgly de cate ori ti s-au stricat hdd ? ca sa pierzi ouale
eu de 10 ani nu am avut nici o problema cu vreun hdd
eu de 10 ani nu am avut nici o problema cu vreun hdd
AI dreptate, nu mi s-au stricat ,dar poate si din cauza ca am si am avut aproape numai WD-uri.Dar cum la Seagate ,dupa preluarea Maxtor, calitatea incepe sa lase de dorit, ma gandesc serios ca tot ce voi avea pe HDD uri noi(indiferent de brand), sa mai am si pe un alt mediu de stocare fie el si un alt HDD .
Sincer nu mai am incredere in chinezismele (la chinzisme intra si ce e facut in Thailanda si altele asemenea) care se fabrica la ora actuala.
Calitatea din pacate scade constant ,surprinzator la produse de firma - nevaporware.
Sincer nu mai am incredere in chinezismele (la chinzisme intra si ce e facut in Thailanda si altele asemenea) care se fabrica la ora actuala.
Calitatea din pacate scade constant ,surprinzator la produse de firma - nevaporware.
Intr-adevar Samsung de 1 TB este o varianta foarte buna(cea mai buna actual) ,dar totusi preturile sunt foarte umflate.. Wd 6400AAKS era 22o Ron acum 3 luni si acum e 280-290 fara transport si alte taxe.
Despre Maxtor voiam sa spun ca am nu e deloc cum zici cum ca nu ar tine.Al meu are 4 ani si ceva de functionare continua,am mai avut problem e 1-2 ori probabil bad-uri,dar merge foarte bine.
Ma mira faptul ca peste tot pe net aud de harduri (super noi) care cedeaza in cateva luni/chiar zile sunt absoultu uimit!. Eu si cei pe care îi stiu aduceau si la facultate si la scoala saracele harduri,fara defrag si fara intretinere nimic, si nu aveau nici o problema. Foarte foarte rar am auzit de harduri stricate
Despre Maxtor voiam sa spun ca am nu e deloc cum zici cum ca nu ar tine.Al meu are 4 ani si ceva de functionare continua,am mai avut problem e 1-2 ori probabil bad-uri,dar merge foarte bine.
Ma mira faptul ca peste tot pe net aud de harduri (super noi) care cedeaza in cateva luni/chiar zile sunt absoultu uimit!. Eu si cei pe care îi stiu aduceau si la facultate si la scoala saracele harduri,fara defrag si fara intretinere nimic, si nu aveau nici o problema. Foarte foarte rar am auzit de harduri stricate