Hardware sau software buclucas

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
FireBlast

Hardware sau software buclucas

Post by FireBlast »

Nu stiu daca am postat bine pentru ca sincer habar nu am daca este problema hardware sau software (dar sper din tot sufletul sa nu fie hardware). In urma cu cateva saptamani cand am deschis o data calculator am observat in timpul POST-ului (nu cel religios :tongue3: ) sub testul memoriei ceva de genul IDE device master 0: BzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBz BzBzBzBZBZ. Dupa ce aparea sigla de la windows impreuna cu Loading la un moment dat dadea un BSOD scurt si calculatorul se reseta. Am mai scos din ram, am mai schimbat cablurile, nu stiu ce am mai facut ca dupa aceea am reusit sa bootez de pe hdd si sa imi apara desktopul. Apoi am zis hai sa ii dau un restart sa vad daca mai face figura (baaaaaaaaaaaaaaaaad idea). Dupa ce am dat restart m-am lovit de aceasi problema. Iar am umblat prin unitatea centrala umbland la cabluri si dupa un numar repetat de incercari a inceput sa imi apara simplu WDC 500 GB, dar tot nu puteam sa bootez de pe hdd.
Asa ca totul s-a terminat cu un format si o reinstalare de OS. Am formatat si reinstalat windows-ul pe partitia C. D, E si F au ramas neschimbate.
Eeee si in final am zis ca o fi fost un eveniment nefericit si ca nu o sa se mai intample. Se pare ca m-am inselat din nou.
Acum 10 minute in timp ce ma jucam WAR mi se blocheaza calculatorul. Dau restart si ce sa vezi: iar imi apare BzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBzBz BzBzBzBZBZ.
Dupa parerea mea de neavizat in ale hardware-ului cred ca de vina este calculatorul si nu un virus. Motivul este simplu. Cand apas Del sa intru in bios dureaza mult (in jur de 10-15 secunde), ca sa nu mai zic ca rareori scoate si un sunet ciudat. Daca scot cablul de la HDD imi intra instantaneu in BIOS, exact cum este normal. In plus am antivirus de la kaspersky updatat la zi + firewall comodo si in general nu fac prostii, asa ca eventualitatea de a fi o problema software este scazuta.
Ceea ce este ciudat de aceasta data este ca pe langa faptul ca POST-ul dureaza mult mai mult si nici macar nu se mai chinuie sa "intre" pe HDD (sa imi apara sigla Windows etc.) si nici BSOD. Dupa ce l-am "frecat" de cateva ori vad ca a reusit intr-un final sa booteze si sa intru pe forum sa scriu problema. Tare imi e frica ca dand un restart totul se va termina cu un nou format.
P35-S3l
Intel Core 2 Duo 2.0 Ghz
2 giga ram kingston 667 mhz 5-5-5-12
nvidia 8500gt
WD 5000AAKS
Thermaltake Toughpower 750W
Windows Xp
Scuzati-mi problema intortocheata, dar nu prea am avut inspiratie cand am scris-o :tongue3:
quod

Re: Hardware sau software buclucas

Post by quod »

FireBlast wrote:Scuzati-mi problema intortocheata, dar nu prea am avut inspiratie cand am scris-o :tongue3:
nu prea ai avut inspiratie????? de ce ai inventat povestea asta? glumeam:D
imi pare rau sa iti spun si sper sa ma insel dar hardul tau e cam pe duca....ai de unde imprumuta alt hard sa testezi restul sitemului cu el?
rock47

Post by rock47 »

data viitoare cand il formatezi formateaza cu un utiliar specializat (low-level erasing)
FireBlast

Post by FireBlast »

La 10 minute dupa ce am scris pe forum mi s-a blocat calculatorul. Doar mouse-ul il mai puteam misca si asta pentru inca 15-20 secunde dupa care si-a dat ultima suflare. Am dat restart si au inceput sa manifeste problemele asemanatoare cazului initial. (adica incarca din windows o parte si se reseteaza). Dupa cateva restart-uri am reusit din nou sa intru pe desktop dupa ce a stat cam 5 minute loading. M-am enervat si am dat din nou format (intotdeauna cand formatez o partie sau tot hdd folosind programul din windows dau intotdeauna metoda completa nu cea fast. Presupun ca nu exista bad-uri pe hdd). Acum calculatorul se misca destul de bine.
Am uitat sa va spun ca acum cateva saptamni am remarcat ca dureaza tot mai mult sa faca hash pt apexdc++ la un fisier pe care pun la share (si viteza a scazut considerabil de la 50 mb/s cum stiam ca era inainte pe la 18-19).
Maine dupa-amiaza ca azi nu mai am timp o sa rulez complet utilitarul de la Western digital sa ma asigur.
Quod daca pun alt hdd calculatorul ruleaza fara probleme. Prin urmare cred ca totul se reduce la hdd meu. Nu eram sigur daca era cumva o problema software. Multumesc pentru sfaturi.
Va aduc maine feedback despre test.
nightmare

Post by nightmare »

Uita-te cu atentie la jumper la hdd. Daca e WD si mai ai inca un hdd sau o unitate optica pe acelasi cablu cu el jumperul trebuie pus pe "Master with slave present", adica pe mijloc, altfel e posibil sa mearga dar sa faca numai figuri. In general sta mult cand intra in BIOS daca ai jumperii pusi aiurea.
Wisdom is what's left after we've run out of personal opinions
KeTeK

Post by KeTeK »

Schimba Molexul/alimentarea sau daca nu merge atunci scoate Hiren's Boot CD (vezi tu, ca netu'i mare) pune-l pe un cd, booteaza cu el si ai acolo un utilitar numit HDD Regenerator, si ruleazal ( ai grija ca poate dura si 24 de ore un test), practic e o scanare low level care "repara" sectoarele bad (cel mai probabil cazul tau)
Mack

Post by Mack »

nu cred ca problema e de la bad-uri .... ele iti cauzeaza adesea blocaje de win ... dar nu iti reseteaza compu si nu iti face in bios sa=ti apara numele hdd-ului in hierogliefe :) Eu am patit asa ceva pe vremea cand m-am jucat la OC ...am modificat valorile fsb-ului placii de baza si parametrii procesorului.
Eu zic asa: da-i un reset la biosul tau ... daca s-a rezolvat problema, e ok. Daca nu s-a rezolvat incearca un update de bios si schimba interfata hdd-ului (cablu de date cum ii mai spun unii). Daca nici asa nu se rezolva, eu dau vina pe hdd si incearca cu un hdd de imprumut de la cineva. Bafta!
ps...sa nu uit ... daca ai ramii pusi in dual channel, muta-i fizic in sloturi care nu sunt "compatibile" dual channel .... sporul de performanta adus in plus de acel dual channel e mult mai mic decat bataia de cap cu erori pe care o primim de la multe placi de baza asa zise compatibile dual channel.
If you can't beat them, join them......if yoy can't beat or join them.....run like hell ! - The way it's meant to be played !
Post Reply