probleme router sau din alte cauze?

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
dodo

probleme router sau din alte cauze?

Post by dodo »

Am un router Linksys WRT54GL, firmware DD-WRT v24-sp1, criptare wireless WPA2 TKIP+AES.
La router se conecteaza un pc (wired) si un iMac (wireless).Pe pc nu am probleme, dar iMac-ul are frecvent. Internetul merge foarte greu, pica destul de des.

iMac-ul nu e in camera cu router-ul, dar nu cred ca distanta ar fi problema (2 pereti). Am testat cu doua laptop-uri puse chiar langa iMac. Nici unul nu a avut vreo problema (internetul mergea foarte bine, am luat de pe un tracker intern cu ~2.x MB/s, in timp ce pe mac nu am prins mai mult de 200 kB/s). Acum am mutat routerul mai aproape de iMac si parca merge putin mai bine.

Totusi, de ce pe 2 laptop-uri merge bine iar pe iMac scartaie? Sa fie routerul de vina? M-as indoi sa fie placa de retea wi-fi a iMac-ului, but you never know..
Inca o chestie : un prieten, care sta la doua blocuri vecine, a vazut SSID-ul meu (bine, nu a putut sa se conecteze, semnalul era prea slab, dar i-a aparut)

Atasez si o "schita" a apartamentului, sa va dati mai bine seama prin ce trebuie sa treaca semnalul.. Punctul albastru reprezinta locul unde este acum routerul. Inainte era in punctul rosu.
Attachments
router.JPG
crater

Re: probleme router sau din alte cauze?

Post by crater »

Poti incerca urmatoarele,desi nu iti garantez,mai ales daca e problema de SO la imac sau de driver/compatibilitati.

1.Pozitioneaza antelene corect ca sa ai semnal cat mai bun.
2.Verifica pe imac sa nu fie semnalul prea slab
3.Schimba canalul
4.Arunca la cos imac :)
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
dodo

Post by dodo »

Antenele le-am orientat spre iMac.
Semnalul e full cica (are 3 liniute pline din 3).
Canalul e pus pe Auto acum (din router stats se pare ca a ales canalul 11).
Nu e o problema de SO, deoarece pe iMac si-a instalat colegul de apartament si windows (sa se joace star wars) [smilie=Nice-try.gif] si la fel face. Probleme de compatibilitate nu cred ca sunt, deoarece placa N de pe iMac e compatibila cu standardul G.

Chiar nu stiu ce sa mai fac. Inainte sa mut routerul, aveam cablurile foarte frumos aranjate, nu se vedeau aproape deloc. Acum mi-au mai aparut vreo 5 metri de cablu in camera, ca sa pot conecta pc-ul. Ultima solutie ar fi sa trag cablu pana in camera cu mac-ul, dar nu prea imi convine ideea de a imi umple toata casa cu cabluri :-k

Ar mai fi o varianta, sa vand routerul si sa iau unul care stie N, teoretic ar trebi sa mearga mult bine. Partea cu teoretic nu ma incalzeste cu absolut nimic, deoarece "teoretic" ar trebui sa mearga bine si acum, cu router G.

Multumesc mult pentru raspuns crater si mai astept si alte pareri/sugestii..
crater

Post by crater »

Du-te cu imac la cineva cu alt ruter.
Nu ma mai vedeti pe forumul asta.Succes tuturor cu care am colaborat!
Post Reply