Cryostasis: Sleep of Reason

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Răzvan

Re: Cryostasis: Sleep of Reason

Post by Răzvan »

It's obvious man.
Ai 4 gb ram => no swap file si 8800GT cu suport PhysX.
Oricum jocul mi se pare slab.
Superfly
.naioro.

Post by .naioro. »

jocul slab? cat l-ai jucat? oricum, nu are rost sa ma aprind, oricine are dreptul la o parere si acestea sunt cat se poate de subiective.

Calculatorul meu tocmai a devenit mai sarac. Nu mai pot sa intru in nici un joc, toate mi se par atat de superficiale, copilaresti pe langa cryostasis. Dezinstalez FEAR2, chiar daca sunt pe la mijloc.
Alaturi de Thief (I II III), Fahrenheit si Call of Cthulhu, Cryostasis se adauga la lista mea de jocuri preferate.
Definitia unui joc bun e simpla: iti pare rau ca s-a terminat. Ai vrea sa-l transformi intr-un serial cu episoade zilnice (sau macar sa stii ca mai urmeaza un episod) in locul filmului artistic de exceptie care tocmai s-a terminat.
Jocul e incredibil de liniar, de scriptat, rejucabilitate 0, dar povestea e in asa fel spusa, incat nici nu vrei sa fie altfel, nu vrei sa pierzi nici o secventa cinematica, nici un desen cu povestea din joc. Acest joc trebuie sa fie liniar ca altfel povestea (cum e spusa acum) s-ar dilua.
Cel putin pe mine "m-a prins" jocul asta :-$
Inca o dovada ca povestea e cel putin 90% dintr-un joc reusit.
Ma duc la biblioteca sa cer Maxim Gorky - Old Woman Izergil.
Felicitari producatorilor.
Attachments
cryostasis.jpg
don't eat the yellow snow
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

strikerr wrote: Eu cu un e5200 stock si 4 GB ram pe un 8800GT sonic merge de rupe in 1600x1050 . Fara swap fara nimic cu TOTUL la maxim.
Weird, mie cu E4300@3.2Ghz 2GB ram si 8800GT OC-at in 1280x1024 nu imi mere deloc OK cu totul la maxim. Am unele zone (nu putine la numar) unde fps-ul imi scade pina la 20...deci nejucabil :(
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Shader

Post by Shader »

Pt. momentele alea se poate juca și cu 20 de FPS.
.naioro. ți-a prins bine review-ul din Level eh ? Btw, numele bătrânei e Izerghil. Pronunția se schimbă în acest caz. :icon_smile:
Live in your world, get pwned in mine!
.naioro.

Post by .naioro. »

Nu citesc Level! Iar despre nume, asa scrie in credits cum am scris eu, Doar i-am facut print screen sa nu gresesc. Cum e corect cu adevarat, nu stiu.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Shader wrote:Pt. momentele alea se poate juca și cu 20 de FPS.
Se poate juca, dar e frustrant, si in nici un caz nu se poate spune ca merge de rupe. Asta zici cand ai 50+ fps in non-stop. Plus ca el are proc mai slab si joaca la rez mai mare decat mine, iar eu nu sunt deloc multumit de cum se misca, asa ca in nici un caz nu "merge de rupe" pe sistemul lui :P
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
esett

Post by esett »

Jocul imi merge perfect pe un E6420 cu 2 giga de Ram si 9600GT cu totul la maxim. Nu am avut nici urma de problema cu el. Poate e calculatorul tau de vina.
Polski

Post by Polski »

Pai si la ce rezolutie ca la 1024x768 m-as mira sa nu mearga bine, apoi maxim inseamna ca ai bagat si AA+AF maxim
gamihai

Post by gamihai »

KodiaK wrote:
strikerr wrote: Eu cu un e5200 stock si 4 GB ram pe un 8800GT sonic merge de rupe in 1600x1050 . Fara swap fara nimic cu TOTUL la maxim.
Weird, mie cu E4300@3.2Ghz 2GB ram si 8800GT OC-at in 1280x1024 nu imi mere deloc OK cu totul la maxim. Am unele zone (nu putine la numar) unde fps-ul imi scade pina la 20...deci nejucabil :(
Am mai vazut diferente de genul asta si la altii. Poate fiindca lucrez in IT sunt mai atent la OS sau poate e vb de ce drivere avem instalate pe OS ( ma refer la cat de incarcat e regu de la diversele componente HW) sau poate fiindca imi reinstalez de pe o imagine OSul (xp sp 3 prof) in fiecare luna. Eu chiar ma miram ce bine e optimizat 8-[ . Nu am observat nici o scadere de fps nici 'la ochi' nici cu frapsu. Imi sta constant in 40-45 fps , cu dropuri pana in 32-34 fps. Mai putin nu am vazut nicaieri. Oricum jocul e foarte bun calitativ. A fost o surpriza totala pentru mine. Il vazusem ca a aparut dar initial nu ma tentat sa il iau. Abia dupa ce mi lau laudat cativa prieteni am zis sa il incerc....si bine am facut :thumbleft:
Nick vechi : strikerr
Image
Spoiler!
Humanity is afraid of me .... I have seen its true face.
esett

Post by esett »

Polski wrote:Pai si la ce rezolutie ca la 1024x768 m-as mira sa nu mearga bine, apoi maxim inseamna ca ai bagat si AA+AF maxim
La 1280X1024
.naioro.

Post by .naioro. »

eu am asa: athlon x2 6000+, 4 gb ram, 8800gtx superclocked si hard pe sata2, placa de baza k9 neo v3, nu e nush ce placa de baza dar n-am mai avut bani sa dau 10 mil si pe aia.

oricum, in multe randuri mi s-a intamplat (far cry2 cel mai recent) sa mearga in frameuri dupa ce mergea perfect. rezolvare in 100% din cazuri: aspiratorul! da, era atat de plin de praf coolerul de la proc, ca intra in throttle si nu mai mergea bine... apoi, cupa curatare... broodwar like! adica perfect... de fc2 vb. in rezolutie 1024, ca eu cu aceea m-am obisnuit.

mie mi-a placut f mult jocul asta si am pus pe youtube ultima batalie, desi mai erau. acolo puteti vedea cum merge pe sistemul asta, care acuma e cam prafuit, ce-i drept, urmeaza o aspirare, dar mai duce pana la un throttle deranjant.

mentionez ca am 2 harduri, fiecare cu 2 partitii, ceea ce incetineste mult sistemul, stiu, pt ca nu sunt in raid.

cand e bataia mare, "micutul" iesit din groapa, se misca mai greu, dar nu au fost in joc mai mult de 2-3 astfel de opriri. dupa un loading (se poate si vedea) am 1-3 freezuri mici si apoi iar merge pefect.

rezolutie 1024 TOT maxim inclusiv AA AF 16x

http://www.youtube.com/watch?v=r3YZ9BnOOcU
FuSyOn

Post by FuSyOn »

Bai fratilor nu stiu cum e la voi dar la mine in 1680 x 1050 framerate-ul cu toate setarile la maxim (inclusiv S.M. 4.0) pe sistemul din semnatura si cu placa video la 648/1600/2200 am in jur de 13 FPS pe anumite zone . Asa ca joc cu vreo cateva din setari la medium , Physx on , AA on, AF 16 x si am vreo ~30 FPS constant . Asta e primul joc dupa Crysis care imi ingenuncheaza PC-ul in asa hal. Cred ca e cazul sa-mi iau HD4870 X2 si Quad Core de-acum . [smilie=Nice-try.gif] P.S: Asta pe OS super lite, prosapat instalat cu registri periati, servicii nefolositoare inchise, cele mai noi drivere, procese altele decat cele de sitem din background inchise, defragmentate partitiile + alte tweakuri facute aspra OS-ului pt performanta cat mai mare. WTF !!!
MSI 970A-G46 / Phenom II X4 965 BE / Deepcool Iceedge Mini FS / 2 x 4 GB Kingston HyperX RED 1600 MHz CL9 / Sapphire HD 6950 @6970 / Seasonic SS-550HT / Samsung SpinPoint F3 320 GB / Delux M299 / Genius HS-400A + Serioux Enviro 5100 /
.naioro.

Post by .naioro. »

Biiiiiiiiiiine 1600... acuma parca nimeni nu mai stie de 1024, numai rezolutii de astea, "cat tine ecranu". E alegerea voastra, numai ca diferenta de la 1024 la 1600 se traduce in foarte multi bani. Mie si daca imi merge un joc in 1600 perfect nu ma joc decat cu 1024 (am eu un fix, stiu).
Pana imi va sacada mie in rau in 1024 mai este, dar la 1600... peste maxim 2 generatii de placi video tre iar sa fii cu 1 noua si nu orice... entuziast si procesor la fel.
Capriciile sunt cele mai scumpe, dar daca sunt bani, nu mai e o pb.
esett

Post by esett »

Jocul merge perfect si in 1920X1200 pe acelasi calculator evident cu un alt monitor. Nu am intalnit scaderi de FPS in nici o zona a lui.
FuSyOn

Post by FuSyOn »

Tocmai l-am terminat si eu alaltaieri si mi-a lasat impresii mixte.... Nici nu stiu cum sa ma exprim in privinta lui, oricum mare consumator de resurse e clar fara ca grafica sa exceleze pe undeva (poate doar daca ai PhysX activat arata frumos prin camere toate efectele gen "frig de crapa pietrele" sau particulele alea (de zapada cred) suspendate prin zonele unde e cate un suflet de salvat sau frig extrem. In rest povestea e cam blury si eerie cu elemente cel putin confuze , cu un sfarsit crazy (
Spoiler!
concurs cu Cronos de kilarit marinari transformati , ca mai apoi sa fii lasat sa te intorci in timp pt a opri absolut tot ceea ce s-a intamplat pe parcursul jocului
). Se vede de la o posta ca jocul e diferit de ceea ce ne-au invatat joacele Western European, American sau Japanese chiar, e o pata de culoare zic eu binevenita pt a demonstra ca se poate si altfel ! Originalitate cat cuprinde are jocul asta si macar cu asta se poate mandri , spre deosebire de altele. (Cred ca fazele finale cu Danko si the flaming heart au fost cireasa de pe tort, m-au lasat masca nu stiam daca sa izbucnesc in ras sau sa zic "that's some serious sh!t right there !")
Last edited by GabYO on Sun Apr 12, 2009 1:36 pm, edited 1 time in total.
Reason: Spoiler tag.
MSI 970A-G46 / Phenom II X4 965 BE / Deepcool Iceedge Mini FS / 2 x 4 GB Kingston HyperX RED 1600 MHz CL9 / Sapphire HD 6950 @6970 / Seasonic SS-550HT / Samsung SpinPoint F3 320 GB / Delux M299 / Genius HS-400A + Serioux Enviro 5100 /
Alex_230

Post by Alex_230 »

L-am terminat si eu de ceva vreme ,am uitat sa postez impresiile. Ce sa zic ,mi-a placut foarte mult ,e unul din jocurile alea pe care le joci de placere nu pt grafica sau nustiuce efecte speciale "revolutionare".
Finalul a fost foarte foarte ciudat ,nu ma gandeam sa se duca asa mult inspre fantasy...dar cu toate astea ,a fost foarte reusit ,intra in "best of" pt mine.
Cat despre motorul grafic...da se putea mai bine, dar l-am jucat linistit in 1440x900 cu aproape tot pe high (mai putin shadows) si mi-a fost de ajuns ,chiar daca frame dropuri am avut pana pe la 18-20fps in anumite zone dar pe durata foarte scurta.
Per total ,un joc de nota 9.5/10 dupa mine
Post Reply