Sursa. Înger sau demon?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

georgeleus

Re: Sursa. Înger sau demon?

Post by georgeleus »

Aicea pot sa-ti raspund eu : in jur de 250 W cat de cat reali ... dar si aia scosi cu chiu cu vai (ripple si noise de-ti sare spotu' din osciloscop) :laughing6:

Am citit chiar un articol despre asta anul trecut... si daca nu ma-nsel avem link catre el chiar printre paginile acestui topic .
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

@gabe te rog hai sa incheiem offtopicul si rautatile dintre noi ca ai fost acid si la faza cu tastatura la discutiile cu console ! Daca si hardwarecanucks sunt site fantoma atunci acum posteaza papa de la roma :laughing6:
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
burebista
Moderator

Post by burebista »

Doua LS-uri mici de la BFG @jonnyguru.
Alte Enhance-uri care-si respecta OEM-ul. In afara de crossload (care oricum e de evitat la sursele "group regulated") si o apropiere spre marginea superioara a ripple-ului la varianta 550W par surse foarte OK.
Poate-l mai bat si altii pe Varz la cap sa le aduca si pe astea pe linga flagship-ul lor ES-800. :)
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
mascotzel

Post by mascotzel »

Entry Level Power Supply Roundup (@[H]Enthusiast)
- Cooler Master eXtreme Power 500w
- Corsair CX400W
- Rosewill RP500-2
- Xigmatek NRP-PC501
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
dr_dream

Post by dr_dream »

pe langa comparatia foarte interesanta de sursa 500-550W de pe AnandTech, a mai aparut un review si pentru Enermax Liberty ECO 620W la JonnyGURU.com
dr_dream

Post by dr_dream »

Hiper S625 625W (sursa certificata 80Plus Bronze) @ JonnyGURU.com

Performance: 8
Functionality: 8
Value: 7
Aesthetics: 9
Total Score: 8

The Good:
- highly efficient, especially at lower loads
- quiet fan
- fully sleeved cables
- single 12V design despite the wacky rail distribution on the label

The Bad:
- only 480W of available power on the 12V - real light for a 625W unit that supposedly peaks at 700W

The Mediocre:
- failed to hold up to 80 Plus Bronze numbers
__________________________________________________________________________________________

Enermax REVOLUTION85+ 1050W @ PC Perspective

Strengths:
• 1,050W continuous DC output (up to 50°)
• Very good voltage regulation (±2% on primary outputs)
• Excellent efficiency across a broad range of loads (up to 91%)
• Very quiet at all but the highest power levels
• Synchronous transformer design for optimal load balance and performance
• 12-pin Modular connectors designed to support future CPU and graphic adapters
• Six +12V outputs can deliver up to 87A/1044W combined load
• Eight PCI-E connectors support high-end graphic adapters
• Active PFC with universal AC input
• 80-Plus Silver and NVIDIA SLI/CrossFire certified
• Excellent combination of fixed and modular cables for optimum performance and flexibility
• Heavy duty, industrial-look enclosure

Weaknesses:
• None that I could find
Merced
Moderator

Post by Merced »

Sa animam topicul asta, ca a cam intrat in putrefactie. Mi-am luat Musashi. Si deci am scapat de penultimul ventilator cu turatie variabila din carcasa. Trei de 12cm pe carcasa @5v, nu se aud, Nexus in Tuniq, nu se aude nici asta, Musashi-ul nu ma pot vaita, e mut si el cu ventilatoarele date la minim. Ei bine, acum orice as face care sa solicite un pic sursa, o aud destul de rau. Stiu ca sunt obsedat, probabil ca e de vina si aerul cald care se aduna in carcasa cu airflow-ul meu redus din considerente de zgomot, dar ma gandesc ca sistemul din profil nu e chiar unul care sa consume 100W in load, probabil ca cu Orthos si Fur, plus tot ce mai am pe el, cu procesorul la 3.7Ghz ia vreo 250W.
Asa ca as vrea sa dau sursa mea(sa vedem ce succes am) si sa iau altceva intr-o suma rezonabila. M-am trezit eu cam tarziu, preturile au sarit in aer si nu e chiar cel mai bun moment pentru o astfel de achizitie, dar ma cam simt nevoit.
De ce am nevoie: sa stiu ca nu se aude. Sa stiu ca are(daca o exista asa ceva), ventilatorul turatia controlata doar in functie de load, ca ma doar pe mine si ar trebui sa o doara si pe sursa la basca daca se incalzeste in carcasa aerul cu 10-15 grade in load. Vreau sa stiu ca tace, de preferat cat mai mult timp. Macar in idle. Satisfacut de a mea sunt doar daca las procesorul la 2.5Ghz, in idle se domoleste, daca nu fac nimic solicitant pot spune ca am un sistem silent. Dar de cand l-am pus la 3.7Ghz chiar si idle se aude aerul evacuat de sursa, ca ar fi impropriu spus ventilatorul, el pana la urma nu are zgomote dubioase sau ceva de genu' asta, doar lucreaza cu prea mult zel.
Dupaia m-ar interesa si pe mine daca se poate sa fie modulara. Am zis ca urmatoarea sursa pe care o cumpar o sa fie modulara. Nu e chiar musai, dar mi-ar fi de folos.
Putere sa aiba suficienta. In jurul a 600W macar, hai si 550W dar macar sa fie atunci ceva de capul ei, nu vreau ca la un eventual upgrade ulterior, sa-mi urle si ea din cauza ca se simte "agasata" de sistem.
Si pretul, un criteriu destul de important zic eu, in jur de 350 lei.

La ce m-am gandit eu. Mult laudata EarthWatts de 650W, e un pic mai scumpa, nu e modulara si mai are si o gramada de conectori pe deasupra, greu de ascuns prin carcasa, ca eu abia ma descurc sa-i ascund de la asta de 380W.
Sau la un pret mai decent, Sirtec-ul de 650W modular. Imi face cu ochiul asta, am vazut ca respecta si ea 80plus standard, e modulara, pare ok.
Are vent de 135mm dar habar n-am cat de silentioasa este. Vreunu mai sensibil de urechi a avut ocazia s-o asculte si sa-mi zica o parere? N-am chef s-o iau chiar "pe neve" si sa ma trezesc acasa ca-mi face zgomot mai puternic ca cea actuala.
Voi puteti sa-mi spuneti si altele, eu nu ma supar, atata timp cat se incadreaza in pretentiile mele.
Lightmaster

Post by Lightmaster »

Am si eu o intrebare.Am o sursa Seasonic S-12 330W si prin vara am de gand sa fac un upgrade la placa video.Precizez ca momentan am 2 hardisk-uri deja.As vrea sa stiu ca pe la ce placa video as putea sa ma intind dar totusi sa imi ramana si o mica marja de siguranta pentru un mic OC la procesor?
Nothing is ever Apple's fault. It is my fault I bought the most fragile cell phone in the world. I used my phone on Earth, in its natural environment. That should ruin a cell phone? I must be picky.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Un 9600GT cred ca ar merge fara probleme, daca nu faci vreun overclocking exagerat la procesor. HDD-urile nu consuma cine stie ce...
burebista
Moderator

Post by burebista »

Merced Modulara, silentioasa >550W si in 350 lei nu cred ca o sa gasesti din pacate.
Cam singura care ar intra in buget ar fi un Corsair HX450. Daca renunti la modularitate prima care-mi vine in minte e un SilverPower SS500. E de fapt un Seasonic S12II inauntru. E fix acelasi lucru cu un Corsair VX450 numa' ca ai deja 2 cabluri PCI-E.
Pentru 50 lei in plus cred ca asta e sursa pe care o vrei: Xigmatex 650W. CWT bun ca orice TT Toughpower, Corsair TX550/750/850, Gigabyte Odin Pro, Chieftec Turbo, etc, etc.
Despre Sirtrc-ul respectiv nu's ce sa zic, n-am mirosit. Trage-l de mineca pe larisu poate scapa fo' vorba ceva. :)
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Merced
Moderator

Post by Merced »

Interesanta sursa propusa de tine Seasonic inside, daca imi spui si cine e importatorul ca sa stiu pe unde o caut, ar fi super. Cat despre Sirtec, i-am dat un PM lui larisu, vad acum ca si darkzone are una, dar de 750W, astept o parere si de la el. Si pe lista ar mai fi un Corsair de 520W modular, pe care l-am gasit sh pe CG, si aici am gasit la un pret destul de bun un Enermax Liberty 500W, sa vedem daca vrea omul s-o dea separata(inteleg ca prefera sa dea tot sistemul odata), asta ca sa nu ma apuc sa dau bani iar cu geamantanu'.
darkzone

Post by darkzone »

Pentru sistemul tău e de ajuns şi Enermax Modu82+ 425W, care la mine a ţinut o groază: Q9450 @ 3.2GHz, 8GB RAM, 9800GT, 3 HDD, optic, o mulţime de chestii pe USB, ventilatoare cu nemiluita. Iar ventilatorul de pe ea nu l-am auzit niciodată deşi am văzut în monitorizare că şi-a modificat turaţia în load. Nu în ultimul rând, e una din puţinele surse certificate de producător pentru utilizare 24/7. Am luat acel Sirtec Absolute mai mult pentru că a picat la bani puţini şi e o sursă, pot spune, adevărată. Dar pentru ce ai tu acolo e chiar overkill, dai banii degeaba.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pai e mai ieftin Sirtec-ul de 650W ca Enermax-ul. Si ti-am zis, o fi overkill dar nu vreau sa stau cu sursa incarcata peste 50%, vreau sa n-o mai schimb o perioada, mai lunga.
Eu n-as fi dat deloc bani pe alta daca EarthWatts-ul nu si-ar fi turat prosteste ventilatorul ala amarat de 8cm in load, si chiar in idle cu procesorul la 3.7Ghz.
burebista
Moderator

Post by burebista »

SilverPower aduce TQC (nu pune baza in site-ul ala ca e beta de cind il stiu :D).

In alta ordine de idei noua Truepower de la Antec disecata la jonnyguru.
O corcitura Seasonic intre M12D si Trio care obtine un 9.5 la performanta si un 9 la general. Suna al dreq de bine. Seria noua o gasiti la itdirect of course. :)
Merced
Moderator

Post by Merced »

Se pare ca ce vreau eu nu exista. Am luat de proba de la servici un Cooler Master Real Power M520. Culmea culmilor, nu credeam ca o sa pot spune vreodata asta, e in puii mei mai zgomotoasa decat EarthWatts-ul meu, cu tot ventilatorul ei de 12 cm "super silent". Plus ca ventilatorul are un zgomot dubios, macar la a mea se auzea doar aer mult fiind evacuat, la asta se aude si un barait ciudat.
A fost cat de cat ok pana am overclockat procesorul, adica cu Orthos+Fur cu procesorul stock n-a facut cine stie ce zgomot, cel putin a fost mai tacuta ca a mea in aceleasi conditii. Cu procesorul la 3.7Ghz insa e jale. Cat am fumat o tigara au mers programele astea doua vreo 6-7 minute, cand am revenit in camera un zgomot de nedescris. Si vad ca asta nici nu tace cum inchid cele doua programe, merge in continuare de capu' ei, macar Earthwatts-ul parca isi reducea mai repede turatia cand reveneam la consum mic. Cred ca am innebunit de tot... Ori imi trebuie o sursa de 1Kw ca sa stiu ca n-o urc in load mai mult de 20% niciodata, ori nu stiu ce sa zic. Cat dracu' sa consume un E5200@3.7Ghz, un 9800GTX stock, trei HDD-uri, o unitate optica, patru ventilatoare de 12cm si doua de 10cm pe Musashi? #-o

A, si ca sa mai spun doua vorbe despre sus numitul Cooler Master, care e si modular cica. M-am chinuit cu cablurile alea ale lui de m-a luat naibii, atat de rigide nu credeam ca pot sa fie. Cele de alimentat placa video sunt prea scurte ca se le dau pe unde imi place mie, adica prin spatele carcasei, a trebuit sa le dau prin carcasa aiurea, inestetic, da' oricum daca era sa fie un pic mai lungi, nu puteam sa fac cum vroiam ca au niste rahaturi in capat, nu sunt flexibile si probabil nu mai puteam sa pun panoul din fata la carcasa. Dupaia alea cu S-ATA-uri gandite tot asa, cu niste rahaturi groase in locul de unde ies fire dintr-un conector ca sa intre in altul, fiindu-mi foarte greu sa le bag pe partea din spate a carcasei, ca eu HDD-urile le-am pus cu conectorii in directia aia. Inutil sa mai spun ca au pus nemodular si fir de alimentare pentru procesor cu 8 pini, si fir cu 4, unul dintre ele ramanand, in cazul meu cel cu 8, de pomana prin carcasa, si fiind gros si cu sleeving-ul ala de cauciuc abia l-am pitit undeva... Sincer sper sa fie stabila sursa, ca in rest nu prea am ce zice de bine...
Zilele astea iau un ARP de 750W de la servici, pot sa jur ca e mai silentioasa ca asta... [smilie=maniac.gif]
burebista
Moderator

Post by burebista »

Omule de ce te chinui? #-o
Cauta un Seasonic based sau un Enermax d'asta nou si daca nici alea nu te multumesc recunosc cu mina pe inima ca esti mult mai pretentios ca mine. :)
Merced
Moderator

Post by Merced »

Lasa ca stiu eu de ce ma chinui, mi-a facut niste faze cu sursa veche si procesorul overclockat si vreau sa fiu sigur ca e placa de baza de vina. :laughing6:

L.E.: P-asta presupun ca n-o aduce nimeni in tara... :sad1:
darkzone

Post by darkzone »

Merced wrote:[...] Zilele astea iau un ARP de 750W de la servici, pot sa jur ca e mai silentioasa ca asta... [smilie=maniac.gif]
Silenţioasă este sigur, dar vezi că de pe la load de 400W încolo începe să se încingă, iar pe la vreo 500W îşi dă duhu'. Oricum, ce ai tu acolo nu consumă mai mult de 270W, hai 300W, pun de la mine.
Albert Einstein
US General Patton
Merced
Moderator

Post by Merced »

Nici n-am apucat sa postez ca s-a intamplat ce mi se intampla si cu sursa mea. S-a stins din senin calculatorul. Macar stiu ca nu e sursa. Despre problema asta am scris mai multe aici. Azi returnez baraca asta de Cooler Master, iau un ARP d-ala, renunt momentan la overclocking si ma pregatesc sa caut o alta placa de baza, ca alt suspect pentru ce patesc eu chiar n-am.

Later edit: In comparatie cu celelalte surse testate, ARP-ul e un adevarat mormant, aud HDD-urile cum se invart. [smilie=maniac.gif] In load se tureza un pic, dar e digerabil zgomotul. Se observa ca-i "pocnitoare inside", deja scoate un aer cam cald fata de ce m-asteptam eu. Sa incerc si cu overclocking(chiar daca o sa-mi pice, dar de amorul artei...) sa vad daca o fac mai galagioasa de atat, fan-ul ei teoretic e controlat numai in functie de temperatura, cel putin asa scrie pe ea, si nu de load in mod direct.
Lightmaster

Post by Lightmaster »

Revin cu inca o intrebare.Mi se pare mie, sau senzorul care citeste tensiunea e bulit?Daca nu... [smilie=Nice-try.gif]
Attachments
voltaje.JPG
voltaje.JPG (16.19 KiB) Viewed 1625 times
Nothing is ever Apple's fault. It is my fault I bought the most fragile cell phone in the world. I used my phone on Earth, in its natural environment. That should ruin a cell phone? I must be picky.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Nu te baza pe soft-uri pentru treaba asta niciodata. Daca n-ai probleme nu da atentie.
darkzone

Post by darkzone »

Lightmaster wrote:Mi se pare mie, sau senzorul care citeste tensiunea e bulit?
Care din ei?
Albert Einstein
US General Patton
Remus

Post by Remus »

Ăla de 8V [smilie=maniac.gif]
Bulit nu cred că e, probabil asta e natura lui. Sau poate sursa chiar... Oricum, multimetrul rămâne soluția.
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
darkzone

Post by darkzone »

Ăăăă ... poate oi fi io chior, da' unde vezi tu 8V în poza aia? Sau s-a vrut a fi o glumă? :-k Oricum, tensiunile sunt bune, se înscriu în toleranţele ATX, deci nu e nimic în neregulă acolo.
Albert Einstein
US General Patton
Lightmaster

Post by Lightmaster »

Era vorba de linia de 12V+ :tongue3:
Merced
Moderator

Post by Merced »

Da' chiar si asa e in tolerante bine de tot.
dr_dream

Post by dr_dream »

Cooler Master UCP 700W @ JonnyGURU.com

Performance: 9
Functionality: 9
Value: 8
Aesthetics: 9.5
Total Score: 9

Eficienta + tensiuni f bune, ripple excelent pt +3.3V si +5V (20mV)
ripple asa si asa pe +12V (80mV), scumpa, condensatori OST si Ltec (contra)
burebista
Moderator

Post by burebista »

Noua bestie de la BFG EX-1200 @Tweaktown.
Pe afara umbla pe la 250 USD, pare a fi noul campion al surselor >1kW atit la performante cit si la pret.
mascotzel

Post by mascotzel »

si la guru3d
Last edited by burebista on Wed Mar 25, 2009 12:18 pm, edited 2 times in total.
Reason: Remove quote la postul precedent.
loc de recclama....
burebista
Moderator

Post by burebista »

Yep, stiu, dar la guru3d era un review mai light. Il asteptam p'asta de la Tweaktown ca e incarcata pe ATE plus masurare ripple. :)
dr_dream

Post by dr_dream »

Review pe X-bit labs la 10 surse Chieftec.
mascotzel

Post by mascotzel »

burebista,spune daca stii cateva cuvinte despre incomatibilitatea surselor Delta cu UPS-urile
e o problema neplacuta...
loc de recclama....
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu stiu, dar nu m-ar mira ca nu-s singurii. Daca aia de pe XBit zic asa, asa o fi.
croocodillul

Post by croocodillul »

Problema se pune in felul urmator:

Am un Fortron BS de 400w care a dus,zic eu, destul.Nu am probleme cu calculatorul dar parca ma simt la limita cu sursa. Asa ca as dori o recomandare in maxim 500 lei(daca e mai ieftina e chiar mai bine).
Cerinte principale:
1.Silent(actuala sursa bazaie in load si ma cam enerveaza)
2.Modulara(in viitor as schimba si carcasa si vreau sa iasa ceva ok)
Cred ca se subintelege ca la bani astia vreau sa fie si cea mai buna alegere pret/calitate.

Ce m-am gandit eu:
1.Corsair -HX520(parca prea putini watti,adica cam mica trecere de la 400 la 500,dar ma impresioneaza pt ca este FOARTE stabila la fluctuatii), HX620 prea scumpa..
2.Antec -New Truepower 650(pacat ca nu se prea poate numi modulara)
3.Sirtec -HP-750,850(Nu prea am cunostinte de ele)

Sistemul: E8400,P35,4X1GB,8800gts 320,placa sunet,2 ventilatoare,dvd-rw,3 HDD-uri si periferice pe usb.(estimez vreo 250w in load)

Pt satisfactia mea personala as vrea sa aiba cati mai multi watti ca sa nu ma simt la "limita" si,in eventualitatea unui upgrade(poate primesc cadou vreun 295gtx :) ), sa fiu asigurat.

Multumesc anticipat!

Cu respect,
Liviu
burebista
Moderator

Post by burebista »

Merced
Moderator

Post by Merced »

BFG-ul ala cu doua ventilatoare chiar se poate numi silent? :-s
burebista
Moderator

Post by burebista »

Cica da. :)
Merced
Moderator

Post by Merced »

As prefera sa nu ma risc, de-acum incolo o sa ciulesc urechea personala la orice componenta care are ventilatoare ori platane inainte s-o bag in carcasa. M-am fript de prea multe ori. [smilie=maniac.gif]
burebista
Moderator

Post by burebista »

Eu am avut Seasonic M12-500 doi ani si citeva luni. Niciodata n-a pornit fan-ul ala micu'.
Nervosu'

Post by Nervosu' »

Salut la toata lumea! Un prieten vrea sa-si cumpere un sistem ceva de genul asta:

1. mb - Gigabyte GA-EP45-UD3P
2. cpu - Intel Core2 Duo E7300 2.66GHz Box
3. ram - A-DATA 2 GB DDR2 800+ MHz Vitesta Extreme Dual Channel Kit
4. gfx - Gainward BLISS 9600GT 512MB DDR3 256-bit
5. psu - Corsair CMPSU-450VX
6. hdd - WD 640GB SATA-II 7200 rpm 16MB Caviar SE16
7. case - Cooler Master CM 690

Configuratia asta i-am facut-o eu dar el nu e de acord cu sursa. Zice ca-i prea scumpa si ca mai bine ia 200 de la sursa si pune la procesor poate pentru un E8400. Voi ce ziceti? Ii o idee buna? El ar vrea o sursa buna la 100 de lei... Se egzista asa ceva???
Daca ii spui unuia de pe strada ca universul nu are rost, acesta va trece mai departe nepasator, dar daca ii spui ca el insusi nu are rost, se va enerva ba chiar va lua masuri spre a te sanctiona.
Post Reply