Se pare ca ce vreau eu nu exista. Am luat de proba de la servici un Cooler Master Real Power M520. Culmea culmilor, nu credeam ca o sa pot spune vreodata asta, e in puii mei mai zgomotoasa decat EarthWatts-ul meu, cu tot ventilatorul ei de 12 cm "super silent". Plus ca ventilatorul are un zgomot dubios, macar la a mea se auzea doar aer mult fiind evacuat, la asta se aude si un barait ciudat.
A fost cat de cat ok pana am overclockat procesorul, adica cu Orthos+Fur cu procesorul stock n-a facut cine stie ce zgomot, cel putin a fost mai tacuta ca a mea in aceleasi conditii. Cu procesorul la 3.7Ghz insa e jale. Cat am fumat o tigara au mers programele astea doua vreo 6-7 minute, cand am revenit in camera un zgomot de nedescris. Si vad ca asta nici nu tace cum inchid cele doua programe, merge in continuare de capu' ei, macar Earthwatts-ul parca isi reducea mai repede turatia cand reveneam la consum mic. Cred ca am innebunit de tot... Ori imi trebuie o sursa de 1Kw ca sa stiu ca n-o urc in load mai mult de 20% niciodata, ori nu stiu ce sa zic. Cat dracu' sa consume un E5200@3.7Ghz, un 9800GTX stock, trei HDD-uri, o unitate optica, patru ventilatoare de 12cm si doua de 10cm pe Musashi?
A, si ca sa mai spun doua vorbe despre sus numitul Cooler Master, care e si modular cica. M-am chinuit cu cablurile alea ale lui de m-a luat naibii, atat de rigide nu credeam ca pot sa fie. Cele de alimentat placa video sunt prea scurte ca se le dau pe unde imi place mie, adica prin spatele carcasei, a trebuit sa le dau prin carcasa aiurea, inestetic, da' oricum daca era sa fie un pic mai lungi, nu puteam sa fac cum vroiam ca au niste rahaturi in capat, nu sunt flexibile si probabil nu mai puteam sa pun panoul din fata la carcasa. Dupaia alea cu S-ATA-uri gandite tot asa, cu niste rahaturi groase in locul de unde ies fire dintr-un conector ca sa intre in altul, fiindu-mi foarte greu sa le bag pe partea din spate a carcasei, ca eu HDD-urile le-am pus cu conectorii in directia aia. Inutil sa mai spun ca au pus nemodular si fir de alimentare pentru procesor cu 8 pini, si fir cu 4, unul dintre ele ramanand, in cazul meu cel cu 8, de pomana prin carcasa, si fiind gros si cu sleeving-ul ala de cauciuc abia l-am pitit undeva... Sincer sper sa fie stabila sursa, ca in rest nu prea am ce zice de bine...
Zilele astea iau un ARP de 750W de la servici, pot sa jur ca e mai silentioasa ca asta...
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)