Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?
Moderator: Moderatori
Re: Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?
am o carcasa care ii lata de 17cm deci nu prea incapea in ea fz120, plusz ca pe asta il las fara ventilator(idle <=40grade, cam asa sta mereu ca nu fac eu codari video si nush ce cu procu asta)Mare greseala!!! Bani aruncati pe fereastra. Un fz120 era de o mie de ori mai ok pentru tine
- Calin Banc
Cam cu greu cu magazinele de pe la noi, însă am reuşit să pun mâne pe ceva bun, zic eu: Thrustmaster T.Flight Hotas X
Ataşez şi două poze, una de la mine de o calitate mai slăbuţă şi una comercială.
Folosit puţin în IL 2 Sturmovik 1946, pentru care l-am şi cumpărat. Configurarea este uşoară, iar senzaţia de "bine lucrat" se simte, chiar dacă este în întregime din plastic. Manşa e confortabilă şi se poate pune la ce distanţă pofteşti. Butoanele sunt destul de bine amplasate (cu mici excepţii), singurele minusuri ar fi lipsa ForceFeedback-ului şi greutatea o idee prea mică. But that's just me. La aproximativ 160 de lei cred că e cea mai bună alegere.
PS: Merge şi pe PS3.

Ataşez şi două poze, una de la mine de o calitate mai slăbuţă şi una comercială.
Folosit puţin în IL 2 Sturmovik 1946, pentru care l-am şi cumpărat. Configurarea este uşoară, iar senzaţia de "bine lucrat" se simte, chiar dacă este în întregime din plastic. Manşa e confortabilă şi se poate pune la ce distanţă pofteşti. Butoanele sunt destul de bine amplasate (cu mici excepţii), singurele minusuri ar fi lipsa ForceFeedback-ului şi greutatea o idee prea mică. But that's just me. La aproximativ 160 de lei cred că e cea mai bună alegere.

PS: Merge şi pe PS3.
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Una bucata Horizon 2206SW. Abia l-am pus, n-am stat sa umblu la setari dar mi se pare ca si "out of the box" se vede foarte bine, mult mai bine ca janghina de Benq pe care am tinut-o provizoriu. Ala nici setat dupa o juma de ora nu se vede ca asta. Ca prima impresie monitorul asta e imens, poate ma obisnuisem deja cu 17" pe birou si d-aia mi se pare. Mi-era frica ca n-o sa intre cum vreau eu, ca nu o sa se incline in fata cat imi trebuie, dar am scapat de asta. In schimb e un pic lasat spre stanga, dar cred ca nu e o chestie care sa nu se rezolve cu forta bruta, ca trasul la linie a unei usi de Dacie.
Si pentru colegii de servici care au fost buni sa-l desfaca inainte sa ajung acolo, apoi sa faca glume cu suruburile, adica sa le ascunda, si care mi-au spus franc ca arata urat ca design am facut poza asta, pe care o si atasez. Mie mi se pare ca, cel putin la mine pe birou arata numai bine.

![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Si pentru colegii de servici care au fost buni sa-l desfaca inainte sa ajung acolo, apoi sa faca glume cu suruburile, adica sa le ascunda, si care mi-au spus franc ca arata urat ca design am facut poza asta, pe care o si atasez. Mie mi se pare ca, cel putin la mine pe birou arata numai bine.
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)

E un Mx518 de prima generatie branduit de Asus. L-am castigat la un concurs prin vara. Foarte ok mouse-ul.
- omul_maimutza
Cum se prezinta monitorul? Unghiurile sunt la fel ca la Samsung?
Culoarea este mai buna sau mai slaba?
Culoarea este mai buna sau mai slaba?
picz or it didn't happen
Unghiurile pe orizontala mi se par mai bune, pe verticala, cel putin in jos, mult mai slabe. Bleeding are mult mai putin ca ala, dar parca la culori ma obisnuisem cu ala, erau mai vii un pic, dar mai foloseam si artificiul ala al lui "Magic Color", si asta n-are asa ceva. Oricum se vede ok, ce mi se pare un pic ciudat, ca parca in coltul din dreapta sus se vede un pic mai intunecat decat in restul ecranului, dar poate doar mi se pare. In plus o sa duc un pic lipsa pivotului de la cel vechi, si reglajul pe inaltime era o idee buna, dar deh, ala a fost un high-end de 19" wide pe vremea lui si asta e un entry-level de 22" in prezent.
Prima impresie e foarte ok, cred ca o sa ma obisnuiesc destul de repede cu el, m-am vaicarit eu de Benq-ul pe care l-am avut provizoriu' dar si cu ala ma cam invatasem in trei zile, chiar prost asa si albastrui cum se vedea.![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Prima impresie e foarte ok, cred ca o sa ma obisnuiesc destul de repede cu el, m-am vaicarit eu de Benq-ul pe care l-am avut provizoriu' dar si cu ala ma cam invatasem in trei zile, chiar prost asa si albastrui cum se vedea.
E ok, dar panelul de pe astea noi e mai slab decat cel de pe cele mai vechi. Unghiurile sunt mai slabe, mai ales cele pe verticala.
- Calin Banc
O mică jucărie incredibilă în simulatoare. După câteva ore de folosinţă rămâi mască şi n-ai renunţa la ea pentru nimic în lume. Link producător. Din păcate în România nu este importată de nimeni, cei care doresc aşa ceva trebuind să se descurce. ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
- Calin Banc
Sursa: Youtube<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mThzbI60uJU&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mThzbI60uJU&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>[/youtube]
Sursa: Youtube<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FVlM8E-Gxuw&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FVlM8E-Gxuw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Sursa: Youtube<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HIu87lKxZsI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HIu87lKxZsI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Cât o mie de cuvinte.

M-a costat 650 de lei cu transportul de la Constanţa (de la un forumist de pe CG). În România nu-i importat, iar de la ei e aproximativ 150 de verzişori plus taxe desigur. Dacă ai neamuri prin Europa poate ţi-l găsesc pe acolo, cine ştie?

Pentru ce face, costă cât o maimuţă...
Fiecare cu plăcerile lui până la urmă. Să-l foloseşti cu plăcere!

- Calin Banc
Adevăru-i c-am cântărit bine înainte să dau banii pe el, ba chiar am încercat şi soluţii home made, dar cu rezultate indoielnice. Cam 200-300 de lei i-ar fii preţul corect pentru cum se prezintă şi suportul over all în jocuri - chiar dacă are zeci de titluri suportate din o grămadă de soiuri şi multe mai stau s-apară. Totuşi, într-un flight sim este la fel de esenţial ca şi un joystick, în restul jocurilor întregind experienţa (fie că-i FPS, fie că-i race). 

Mi se pare aiurea faptul ca atunci cand intorci capul intr-o parte, trebuie sa mentii contact vizual cu ecranul din fata ta. Pe langa faptul ca faci febra musculara la gat, se cam pierde tot feelingul. Pe mine m-ar deruta de fapt. Va dati seama cum ar fi intr-un shooter, intorci capul in stanga, si cu coada ochiului sa te uiti la monitor.
Track IR + Geforce Stereoscopic 3D Glasses = un pas mic pana apare o casca vr la un pret decent
Track IR + Geforce Stereoscopic 3D Glasses = un pas mic pana apare o casca vr la un pret decent

Citeam de casti pentru realitate virtuala de acum mai bine de 10 ani daca nu chiar 15 si totusi pana acum nu a aparut nimic.
- Calin Banc
Nu faci nici o febră musculară, stai liniştit, iar sensibilitatea o poţi regla cum doreşti, nu trebuie să faci rotiri de cap ca şi la ora de sport.G-man wrote:Mi se pare aiurea faptul ca atunci cand intorci capul intr-o parte, trebuie sa mentii contact vizual cu ecranul din fata ta. Pe langa faptul ca faci febra musculara la gat, se cam pierde tot feelingul. Pe mine m-ar deruta de fapt. Va dati seama cum ar fi intr-un shooter, intorci capul in stanga, si cu coada ochiului sa te uiti la monitor.

PS: Căştile virtuale actuale au rezoluţii gen 800x600 sau pe aproape; oricât de mult câmp ţi-ar da, tot te loveşti de problema graficii şi-al detalilor sărăcăcioase. Până să ajungă aşa ceva mainstream mai e de aşteptat vreo 10 ani pe puţin.
un EVGA GTX 260 896Mb 192sp pentru inca jumatate de an
.... am ajuns sa schimb placa video la 6 luni ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
- georgeleus
PSS , tu parca n-ai avut SLi de 8800GTX-uri ? 

--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
nu.... am avut Asus 9800GTX+ 512mbgeorgeleus wrote:PSS , tu parca n-ai avut SLi de 8800GTX-uri ?
- georgeleus
OK , my bad
Si ia zi, fatza de mititica de dinainte, cum ti se pare 260-ul ? Ai ceva scoruri de benchmark ? (vreun 3DMark facut pe cea veche comparat cu altul facut pe asta noua) ...
De GTA IV nu te-ntreb cum iti merge, ca-mi dau seama ca tot praf se misca in 1600x1200 cu totul la maxim (stiu ca asa-i face si unui prieten pe un GTX 280 SC tot de la EVGA) .
S-o stapanesti sanatos !

Si ia zi, fatza de mititica de dinainte, cum ti se pare 260-ul ? Ai ceva scoruri de benchmark ? (vreun 3DMark facut pe cea veche comparat cu altul facut pe asta noua) ...
De GTA IV nu te-ntreb cum iti merge, ca-mi dau seama ca tot praf se misca in 1600x1200 cu totul la maxim (stiu ca asa-i face si unui prieten pe un GTX 280 SC tot de la EVGA) .
S-o stapanesti sanatos !

--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Felicitari pentru achizitie Ghetto_64,e un monstru!
Vad totsui ca nu stai prea bine la capitolul wiremanagement.
Vad totsui ca nu stai prea bine la capitolul wiremanagement.

Superfly
mitica ? cred ca glumesti ... e lafel de lunga ...georgeleus wrote:OK , my bad![]()
S-o stapanesti sanatos !
mi se pare cam fierbinte... dupa 30minute de GTA4 ajunge la 80-82 grade
spre surprinderea ta GTA4 la 1440x900 cu texturile pe HIGH (tocmai de asta am si luat placa pentru memoria video in plus) merge cu peste 40fps tot timpul fara dropuri sub 30
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
daca acum ajunge la 80 grade la vara ce fac ? prajesc oua pe ea ?

Un kit Corsair 2x2 Gb, 1066 Mhz si o sursa Antec EarthWatts 650W. Cam zgomotoasa din pacate.
- georgeleus
Chiar ca spre (extraordinara) surprindere a mea ...PSS wrote: spre surprinderea ta GTA4 la 1440x900 cu texturile pe HIGH (tocmai de asta am si luat placa pentru memoria video in plus) merge cu peste 40fps tot timpul fara dropuri sub 30![]()
daca acum ajunge la 80 grade la vara ce fac ? prajesc oua pe ea ?
La gagiul pe care am montat GTX 280-u (PQ5L-E, C2Q 9650 , 4GB Corsair CL4, Signature 850W) in 1600x1200 cu totul la HIGH merge execrabil ; framedrop-uri peste framedrop-uri ...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Posibil sa fie oare si de la Vista ?
Ma rog, destul cu off-topic-ul ; Sa le stapaniti sanatosi ! Si tu si Ghetto !...
![Off-Topic2 [smilie=Off-Topic2.gif]](./images/smilies/Off-Topic2.gif)
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
- omul_maimutza
Una bucata EVGA GeForce GTX 260, 192 pipes la miriful pret de 710ron.
Spre surpinderea mea placa nu a venit la frecventele default (576/2000) si la 626/2100 deci tind sa cred ca este o varianta overclocata. Pretul foarte mic, asemanator cu cel de la chipseturile 250, 9800GTX+ iara performanta apropiata de GTX 260 216pipes avand in vedere overclockul din fabrica.
Din pacate au existat foarte mari probleme cu montarea in carcasa, am fost nevoit sa indoi ceva tablele de la suportul pentru hdd pentru a intra.
si un link catre gpu-z: http://www.techpowerup.com/gpuz/24vmk/
Spre surpinderea mea placa nu a venit la frecventele default (576/2000) si la 626/2100 deci tind sa cred ca este o varianta overclocata. Pretul foarte mic, asemanator cu cel de la chipseturile 250, 9800GTX+ iara performanta apropiata de GTX 260 216pipes avand in vedere overclockul din fabrica.
Din pacate au existat foarte mari probleme cu montarea in carcasa, am fost nevoit sa indoi ceva tablele de la suportul pentru hdd pentru a intra.
si un link catre gpu-z: http://www.techpowerup.com/gpuz/24vmk/
picz or it didn't happen
Toti o ardeti pe Gtx260, incepand cu mine
si sfarsind deocamdata cu Abaddon. ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)

![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
- georgeleus
Parca-ncep sa ma uit cu alti ochi la 8800 GT-u meu din carcasa ...Alexander wrote:Toti o ardeti pe Gtx260, incepand cu minesi sfarsind deocamdata cu Abaddon.

--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Abaddon simti ca placa video este limitata de procesor?
Oare un E5200 face fata cu brio la placa asta?
Orice Conroe pe la 3,4 ghz e suficient pentru HD4870 1Gb/ GTX260 216SP la 1680x1050. 

- omul_maimutza
Depinde la ce detalii joci, pe 1280x1024 AA4x nu cred ca mai exista limitare din partea procesorului ci mai degraba chiar din partea placii video.Polski wrote:Abaddon simti ca placa video este limitata de procesor?
Momentan din ce am testat merge ireprosabil in comparatie cu vechiul 8800GT.
picz or it didn't happen
Mda, ca sa va dau un exemplu, intre 3,1 si 3,5 Ghz pe Conroe (E6300 mai exact), la 1680x1050 , Ultra High, 8xAA DX10, in Far Cry 2 diferenta este de maxim 1 fps.
Asta cu un HD4870 1Gb Toxic.

pai daca e ieftina...Alexander wrote:Toti o ardeti pe Gtx260, incepand cu minesi sfarsind deocamdata cu Abaddon.

tu cat ai scos in 3Dmark06 cu ea ?
- omul_maimutza
3dmark 06 este un benchmark aparut in Noiembrie 2004, nu prea cred ca mai are relevanta foarte mare.
Incearca vantage, dar si asta testeaza cam mult procesoru, mai degraba Crysis, Stalker, UT3 vor reflecta performanta reala a sistemului.
Incearca vantage, dar si asta testeaza cam mult procesoru, mai degraba Crysis, Stalker, UT3 vor reflecta performanta reala a sistemului.
picz or it didn't happen
Nu credeti ca cu aparitia lui GTX275 ati facut o alegere cam proasta sa zic asa cumparand GTX260? Eu as vrea sa-mi iau un GTX275 cand apare prin magazine.