Radeon 4870x2 sau GTX285?

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Locked
Alessro

Radeon 4870x2 sau GTX285?

Post by Alessro »

Am hotarat sa imi vand vechea placa video si sa imi iau una mai performanta si acum sunt in dilema ce placa sa cumpar.Dat fiind bugetul de care dispun( cam 15 mil),m-am orientat spre 2 placi: HIS ATI Radeon 4870x2 si BFG GTX 285 OCX.Stiu ca ATi-ul e mai performant,dar are consum mai mare,microstuttering,si nu are PhysX .La temperaturi am vazut ca stau aproximativ la fel,cu mici diferente in idle. Pe mine ma intereseaza si ca placa sa fie cat mai silentioasa.
Astept parerile voastre....Thanx in advance
Vladutz20

Re: Radeon 4870x2 sau GTX285?

Post by Vladutz20 »

Eu zic un 4890 sa mai astepti 2-3 saptamani si o sa fie mai mult de ok iti recomand Sapphire,His sau Power Color cu incredere [smilie=Respect.gif]
Care este restul configuratiei tale ?
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Alessro

Post by Alessro »

Vladutz20 wrote:Eu zic un 4890 sa mai astepti 2-3 saptamani si o sa fie mai mult de ok iti recomand Sapphire,His sau Power Color cu incredere [smilie=Respect.gif]
Care este restul configuratiei tale ?
Din ce am citit pe net ,4890 o sa apara cam in acelasi timp cu GTX275 si o sa aiba performante similare cu el,adica sub GTX 285.

Restul configuratiei:
Intel Core2Quad 9650@3.8,ASUS Rampage Formula X48,Kingston 4GB DDR2 1066 CL5,Sursa Corsair HX620,2xWD750AAKS in RAID0,Soundblaster X-Fi XtremeGamer Fatality Pro
newbie

Post by newbie »

Pe ce rezolutie vrei sa joci ? si cu ce nivel de calitate ?
Din start presupun ca vrei toat detaliile de texturi , efecte la maxim dar poate ai si pretentia de 8XAA sau 16xAA intr-o rezolutie de gneu 1680 , de aceea te intreb si ce nivel de calitate iti doresti si ce rez. vei folosi.
crysty

Post by crysty »

Si ink o intrebare...ai macar un monitor de 22''..k altfel cam risipesti din puterea placii video.
Alessro

Post by Alessro »

newbie wrote:Pe ce rezolutie vrei sa joci ? si cu ce nivel de calitate ?
Din start presupun ca vrei toat detaliile de texturi , efecte la maxim dar poate ai si pretentia de 8XAA sau 16xAA intr-o rezolutie de gneu 1680 , de aceea te intreb si ce nivel de calitate iti doresti si ce rez. vei folosi.
Monitorul este un Samsung de 22'' ,deci rezolutia maxima e 1680x1050...si da ,vreau sa joc (aproape - "Crysis" :tongue3: )toate jocurile la max,mai putin antialiansingul care il las pe la 2-4x.
newbie

Post by newbie »

La rezolutia aia Alessro eu as alege un GTX285 , 4870x2-ul este mai rapid dar bataile de cap cu crossfire-ul nu merită ptr. rez. aia.
Crysis cred ca merge cu toate pe full pe un GTX285 in rez. aia si daca crysis merge bine atunci de alt joc nu ai de ce sa iti faci griji , future proof esti placa fiind foarte perf. , in schimb 4870x2-ul in momentul in care va aparea o noua generatie driverele ptr. rez. problemelor de crossfire vor dura mult timp si de multe ori te vei trezi ca joci numai cu 1 4870.
Un 4870x2 l-as recomanda ptr. cineva care joaca in rez. de genu 1920x1080 sau 1920x1200 sau si mai mult de atat , acolo un singur GTX cam crapa in unele jocuri si sa iei 2 GTX-uri e cam scump , 4870x2-ul nu este o solutie neaparat dorita ci mai degraba ieftina ptr. rez. aia.
De physx sa nu te lovesti in alegerea unei placi video , jocurile care suporta physx sunt putine de le numeri pe degete si proaste rau , mirrors edge nu-l vad in hall of fame al jocurilor si nici cryostasis care pare o copie de bioshock , AMD si Intel vor avea grije ca physx sa moara si sa isi impuna standardul lor , Havok care este versiunea lor de fizica in jocuri este prezenta in majoritatea jocurilor numa ca foloseste numai CPU-ul acum , cand o vrea muschiu lu intel o sa foloseasca si GPU-ul si dupa ultimile stiri muschiu lu intel cam vrea sa intre in trend cu Havok.
Chestia asta cu fizica in jocuri mult laudata de Nvidia este o masura disperata sa se faca competitivi, sa fim seriosi , pe mine inca nu m-a impresionat nici o fizica din jocuri cum m-a impresionat alte efecte care au venit pe PC in imbunatatirea graficii , ex. introducerea HDR-ului sau cresterea perf. asa mult ca au ajuns jocurile sa aibe texturi de calitate extrem de buna sau modelele din extrem de multe poligoane si foarte detaliate , fizica care am vazut-o pana acum parca este trasa de par un pic si facuta la extrem de parca ne uitam la un tech demo.
Fizica pe GPU nu este ceva vital intr-un joc fara de care nu poti sa traiesti , ptr. calcularea unui omulet lovit de o masina sau a unei cladiri care se farama normal si nu in o mie de bucatele este de ajuns si procesorul , n-am vazut crysis sa aibe o fizica proasta ca nu e pe GPU sau GTA4 sau zeci de alte jocuri care arata si extrem de bine si nu are nici o smecherie de physx.
Alessro

Post by Alessro »

multumesc ptr sfaturi...am hotarat sa merg pe GTX285...topicul se poate inchide
burebista
Moderator

Post by burebista »

OK, s-o stapinesti cu placere.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Locked