Recomandare Placa Video

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

DEVYL

Recomandare Placa Video

Post by DEVYL »

Detin deocamdata un Asus HD3870x2, placa pe care o am de aproximativ un an, care nu ma dezamagit deloc, in nici un joc, orice am vrut sa fac pe pc am facut si placa video ma ajutat. Sincer acu 1 an cand am luat`o era ceva WOW.... acum deja e depasita....vreau sa iau ceva nou si bineinteles ochii imi fug dupa HD4870x2, personal sunt fan ATI...ATi am avut pana acum mereu....dar nu stiu nimic de cei de la nvidia....si astept niste pareri....o placa video undeva pe la 15-16 milioane. Restu pc`ului nu mai e asa stralucit....am ramas cu un Q6600 oc la 3.2 ghz...cu un thermalright ifx 14 pe el...nu am probleme, 4gb ddr2 la 800 mhz corsair, msi p35 neo2 fr, si o sursa thermaltake tough power 750W
Born to be guilty
newbie

Re: Recomandare Placa Video

Post by newbie »

la 15 milioane ai de ales intre GTX285 si 4870x2 , cea mai rapida este 4870x2-ul dar GTX285-ul iti ofera avantajul ca nu tre sa astepti driver care sa faca jocul aparut azi sa mearga in crossfire , diferenta intre ele de viteza poate fi hotaratoare cateodata daca joci la rez. mari si n-ai avea ce face decat sa alegi 4870x2-ul dar daca folosesti rez. de genu 1280, 1440 , 1680 atunci GTX285-ul te-ar servi mai bine , mai sus ca rez. mergi pe 4870x2.
Ai putea face o economie de bani sa iti iei un GTX275 sau 4890 nou aparute acum , 4890-ul l-am vazut la 11 milioane si cu overclock face cat un GTX285 stock sau la fel poti face cu GTX275 , cu overclock chiar depaseste un gtx285 stock.
DEVYL

Post by DEVYL »

sincer daca zici ca hd4870x2 e mai performanta decat gtx285`ul...as alege ati`ul pentru ca folosesc la rezolutie full hd....dar intre hd4870x2 si gtx 295?...aici optez pt gtx...fac bine? stiu ca gtx sare de 15 mil, ajunge chiar la 20 dar fac un efort daca e nevoie :D
Born to be guilty
newbie

Post by newbie »

GTX295 e mai bun fara nici o indoiala, mergi pe GTX295 daca tot ai banii.
DEVYL

Post by DEVYL »

oricat as vrea sa cumpar modele evga ssc sau macar evga....mai sus de 21 mil nu pot strange....gasesc una in banii astia?
Born to be guilty
newbie

Post by newbie »

http://www.price.ro/rezultate~GTX295.html
Nue e nevoie sa iei neaparat EVGA , eu am avut EVGA si chiar am avut un overclock foarte prost la placa , ptr. afara EVGA este o firma buna ptr. garantia pe viata si programul step-up de ti-o schimba in 90 de zilecu alta mai buna dar la noi chestiile astea nu exista , la noi ai garantie de 3 ani si cam atat , ca orice placa video.
Calitatea nu este mai buna la EVGA , este la fel ca la BFG,Zotac,Asus,Gigabyte..... , eu iti recomand cel mai ieftin GTX295 care il gasesti si pe price.ro cel mai ieftin este un gigabyte urmat de un gainward , amandoua sunt firme exemplare.
DEVYL

Post by DEVYL »

am gasit una de la gigabyte la 2050 ron.... cred ca o achizitionez :D....
Born to be guilty
Alessro

Post by Alessro »

eu iti recomand placa din link:
http://www.evomag.ro/produs--GainWard-P ... 27834.html

placa e pe stoc,economisesti mai bine de 1 mil,Gainward e o firma serioasa :wink:
quod

Post by quod »

si care sunt jocurile alea noi care nu iti mai merg de spui ca e depasita????
eu zic sa stai linistit si sa astepti placile pe dx 11 cred ca apar pana in vara
sau poti sa o schimbi numai daca recuperezi mai mult de 1000 ron pe placa veche
si daca o schimbi si nu te uiti la bani pai atunci iao pe cea mai buna....adica gtx 295 [smilie=Victory.gif]
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

quod wrote:si care sunt jocurile alea noi care nu iti mai merg de spui ca e depasita????
Crysis, STALKER Clear Sky, Far Cry 2 etc.
quod wrote:eu zic sa stai linistit si sa astepti placile pe dx 11 cred ca apar pana in vara
În Q4 2009 apar noile plăci video.
quod wrote:sau poti sa o schimbi numai daca recuperezi mai mult de 1000 ron pe placa veche
Mai mult de 550-600 RON nu cred că ia pe ea.

Eu aş zice să rămâi la HD4870X2 dacă într-adevăr vrei o soluţie dual-GPU, e un produs mai matur din punct de vedere al driver-ilor, din ce am testat eu nu are stuttering absolut deloc, ba merge chiar mai cursiv decât un HD4870 512 şi costă şi mult mai puţin ca un GTX295, iar performanţele sunt relativ asemănătoare. Cu ambele plăci vei avea probleme în unele titluri şi va trebui să aştepti fix-uri.
DEVYL

Post by DEVYL »

si aceste noi placi video vor venii cu diferente de performante majore?...si eventual un pret estimativ....iau 600 ron pe asta a mea....ce inseamna mai exact Q4? (am impresia ca sfarsitul anului)
Born to be guilty
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Performanţele vor fi destul de ridicate faţă de ce avem acum pe piaţă din ce se zvoneşte, iar preţurile depind mai mult de competiţia dintre Nvidia şi ATI.
DEVYL

Post by DEVYL »

daca as cumpara un gtx 295 acum...fac fata un an, un an jumate cu ea la jocurile ce vor aparea intre timp? adica nu vreau sa iau acu cea mai misto placa video(cred ca asta e) si peste cateva luni sa imi dau in cap ca ia uite ce prost am fost... am patit asa cu hd3870x2, am luat`o si dupa 3-4 luni a aparut hd4870x2 la acelasi pret.... eu vreau sa stiu daca astea noi vor avea diferente simtitoare fata de gtx 295 nu de alte placi...ca daca e dif de cateva procente respectiv cate fps`uri in plus... nu stau sa astept atatea luni
Born to be guilty
Polski

Post by Polski »

Exact nu-ti poate spune nimeni cat de performante va fi noua serie de placi video(nu sunt toti Rasputin si Nostradamus), daca este sa te iei dupa cum a decurs piata eu in ultimii , viitoarele placi High-End vor fi semnnificativ mai bune decat actualele(4870x2,GTX 295) zic ca merita sa mai astepti, daca chiar vrei sa-ti cumperi ceva bun mai bine iti cumperi o placa pana intr-o 1000ron(4870,4890,GTX260/275) si restul ii bagi la pusculita(daca tot ai bani)
DEVYL

Post by DEVYL »

m`am documentat putin si am aflat ca urmatoarea generatie de placi dual gpu or sa apara undeva la inceputul anului viitor....sincer iti zic ca la mine o placa video nu rezista un an...le schimb ca pe sosete....asa ca daca iau una acum....numai bine pana face 1 an...apar cele noi si chiar si cateva luni vechime si asa poate scad preturile si cu 10-15%.... daca o cumpar cum apare pe piata are un pret exagerat..si daca astepti 2-3 luni o iei putin mai ieftin...si daca e sa astept pana apar, pana se ieftinesc...stau un an...si tot acolo ajung
Born to be guilty
Polski

Post by Polski »

Daca te tine buzunarul atunci mergi pe 4870x2
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Daca vrei dual gpu fie cumperi asa ceva sau sapphire apoi ii pui un accelero pentru 4870x2 care trebuie in curand sa ajunga si in Romania :thumbleft: .
Daca vrei single gpu eu as miza pe un gt280/285 depinde de ceea ce vrei tu.
Avand in vedere aplicatiile optimizate pentru multi gpu eu as tinde mai mult spre un twintech 285 sau un his 4890.
Acum este alegerea ta
Dualgpu acum este cost suplimentar de curent(evident adesea cuptor) iar in 99% din cazuri o sa lucreze doar cu un singur gpu.
Un 285 sau un 4890 sunt sigur ca te va sluji mai mult decat ok inca un an de zile fara probleme :wink: .
Apoi sa speram ca softwareul va oferi full suport pentru dualgpu.
Last edited by Vladutz20 on Mon Apr 06, 2009 12:06 am, edited 1 time in total.
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

E bun şi cooler-ul stock atât timp cât ai o carcasă ventilată. Eu nu aş renunţa la garanţie pentru o răcire custom.
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

In full-load am vazut ca se incinge destul de rau poti incerca singurele placi cu racire custom palit/gainward.
Iar in legatura cu ce a zis Ghetto64 nu vad de ce nu ai putea pastra racirea stock sa te folosesti de una custom gen musashi iar in cazul in care ai probleme cu ea sa pui la loc racirea custom [smilie=Wonder.gif] ?
Sony PS3-Beyond games
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Vlăduţ wrote:Dualgpu acum este cost suplimentar de curent(evident adesea cuptor) iar in 99% din cazuri o sa lucreze doar cu un singur gpu.
99%?! Nici la eşecul total numit 9800GX2 nu stă treaba chiar aşa de nasol. Eu zic să te mai uiţi o dată pe grafice. Număr pe degete jocurile unde nu s-a văzut o îmbunătăţire cosiderabilă de când am trecut la X2 şi am testat ceva jocuri (şi vechi şi noi) şi asta cu un procesor cât se poate de obişnuit, nu SF-uri + un WinXp îngălbenit de vreme. Până şi Gothic 2 merge mai bine. [smilie=maniac.gif]

Până acum nu am văzut mai mult de 85 grade pe GPU0, GPU1 nu trece de 70 grade. Prea multă bătaie de cap cu răcirile custom, oricum nu ţii placa o viaţă.
newbie

Post by newbie »

Ai putea sa mergi pe un GTX285 care e mult mai slabut dar duce cat de cat un full HD in majoritatea jocurilor mai putin crysis-uri.
Problema cu placile dual GPU e ca in momentul in care sunt depasite , adica apare o noua generatie, ex. placile DX11 , in momentul ala ai cam pus-o cu driverele , astepti o luna sau luni de zile pana rezolva o problema de crossfire sau SLI si finalul va fi ca nu vei mai avea update-uri legate de 4870x2 sau GTX295 mai niciodata daca vrei sa ti placa mai mult de 2 ani.
Din trecut ne putem da seama cat de nasol sta treaba cu placile astea , 7950GX2 - ruina in mometul de fata , nimeni nu s-ar atinge de placa asta la second-hand , 3870x2 - ruina acum si la fel , nimeni nu se atinge de placa asta la SH decat daca o dai pe 2 lei , si cand merge driverul bine si foloseste si al doilea GPU abia de ajunge din urma un simplu HD4850.
Poate 4870x2-ul va avea o viata mai lunga decat GTX295 ptr. ca s-a vandut mai bine si e mult mult mai raspandita prin calc. oamenilor la nivelul asta de pret , plus mai e si chestia ca "noua generatie " HD4890 este aceasi chestie ca 4870 , din asta intelegem ca orice update de driver se face ptr. crossfire la 4870/4890 se aplica si la 4870x2.
Astea sunt doar presupuneri din partea mea , e posibil sa bat campii ca idiotu , asa ca sa nu o iei de buna.
3870x2-ul cum merge acum ? ai update-uri de drivere care rezolva probleme de crossfire ?
Cosmin_NFS

Post by Cosmin_NFS »

285 nu merită dupa parerea mea.Este doar cu 5-10% mai buna decat GTX-ul 275 si cu 40% mai scumpa.In locul tau as lua http://www.mediadot.ro/placi-video/plac ... rd-gtx-275 sau http://www.mediadot.ro/placi-video/plac ... 024mb-ddr5 daca esti fan ati.Amandoua te tin un an de voie,chiar la rezolutie full hd si au super calitate-pret :wink:
DEVYL

Post by DEVYL »

newbie cu driverele placii video sunt la zi...probleme de crossfire tot mai intalnesc...dar mai rar....in majoritatea jocurilor deja isi face simtita prezenta si al doilea gpu.(desi am impresia ca nu la performante maxime). intr`o zi nu am avut ce face, si am testat crysis cu driveru cu care venea placa video in cutie, si cu ultima versiune si era diferenta de 14-15 fps`uri.
Born to be guilty
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

275GTX s-a produs decat in 5000 de exemplare, de fapt nici nu s-au produs sunt in mare parte 280-uri cu ceva pe ici pe colo dezactivat ma indoiesc ca o sa le gasiti in magazine, abia pe la sfarsitul lui mai, iunie cred ca o sa apara si la noi.
Cat despre solutiile dual-gpu nu vad scopul, poate in 3dmark sau alte aplicatii care stiu multi-gpu, caci in afara de crysis foarte putine jocuri sunt optimizate calumea pentru multi-gpu, tot cu un nucleu o sa stati de dragul de a sti ce aveti in carcasa.
Un 285 e mai mult decat suficient pentru orice joc.

Ce e drept, cifrele au dat intotdeuna bine la lume. :iconbiggrin:
picz or it didn't happen
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Abaddon wrote:Un 285 e mai mult decat suficient pentru orice joc.
Sau un 4890 [smilie=Respect.gif]
Sony PS3-Beyond games
newbie

Post by newbie »

Asa este , GTX275 este bunicel si mult mult mai ieftin decat un GTX285 dar nu exista prin magazine , nu exista nici in america unde aia sunt printre primii care primesc noutatile http://www.newegg.com/Product/ProductLi ... ion=GTX275 - 0 stoc.
Nu stiu ce sa zic de HD4890 , unele review-uri il pun extrem de bun si cu overclock atinge perf. de GTX285 dar parca nu imi vine sa cred.
Ce stiu e ca in europa Palit care detine si gainward si alte firme a grabit lansarea GTX275-ului dar au sarit niste etape de testare , zvonuri pe alte forumuri spun ca e cam periculos sa faci asta ca te poti trezi cu defecte din fabrica care nu se pot rezolva decat cu garantia , Palit si cu cei de sub ei cum ar fi gainward sunt singurii care au placile astea deja trimise spre vanzare in unele locuri dar AU SARIT NISTE ETAPE DE TESTARE , cica se testeaza 100 de bucati inainte si se vede cum si de unde crapa si daca crapa , ei nu au mai facut asta , riscu tau , e cineva pe forum aici care a luat un Palit dual sonic 4870 si i-au pocnit nu stiu ce de pe spatele placii si parca a mai venit unu care sa spuna ca a patit si el acelasi lucru.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Abaddon wrote:Cat despre solutiile dual-gpu nu vad scopul, poate in 3dmark sau alte aplicatii care stiu multi-gpu, caci in afara de crysis foarte putine jocuri sunt optimizate calumea pentru multi-gpu, tot cu un nucleu o sa stati de dragul de a sti ce aveti in carcasa.
Asta poate la lansare că acum în majoritatea jocurilor merg ambele core-uri la HD4870X2 şi diferenţele de performanţă sunt considerabile. O placă single GPU nu e în stare să ducă STALKER Clear Sky sau Far Cry 2 cu detalii spre maximum la o rezoluţie uzuală, gen 1680x1050.
Alexis

Post by Alexis »

Clear Sky da, dar Far Cry 2 in 1680x1050 :-#) .... cam la ce framerate te astepti tu ca o placa sa fie in stare sa duca?
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

FC 2 se mişcă destul de aiurea în 30-50 FPS-uri cât scoate un GTX 285 pe ultra high. Ideal ar fi ca minimul să fie egal cu rata de refresh a monitorului.
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Vladutz20 wrote: Sau un 4890 [smilie=Respect.gif]
Sper ca glumesti 4890 abia bate GTX 260 216shaders. Image
picz or it didn't happen
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

Ai avut tu 4870 sau 4890 ca sa vorbesti maestre ?
Tie iti este frica sa te intreci atunci cand ai avut un 8800 gt cu un 3870 si acum imi spui mie ca gt 260 > 4890 [smilie=Off-Topic2.gif]
Sony PS3-Beyond games
newbie

Post by newbie »

Abaddon wrote:Sper ca glumesti 4890 abia bate GTX 260 216shaders. Image
Din surse AMD clar reiese ca 4890 este facut sa bata GTX260 216 , in nici un caz nu bate GTX275 sau GTX285.
Acu depinde si la ce frecventa vine ca atinge si 1 ghz cu voltaj mai mult , 1 Mhz de GTX260/280/285 e mai perf. decat 1 mhz de HD4870/4890 dar cand ajungi sa scoti 1000 mhz din 4890 atunci nu mai stiu cum sta treaba , GPU-urile Nvidia crapa pe la 720-740 mhz in overclock.
Niste teste de la un forumist de incredere ne-ar lamuri in problema asta.
DEVYL

Post by DEVYL »

deci...chiar nu mai inteleg.... de 2 zile tot intreb pe unde am ocazia... gtx 295 sau hd4870x2... unii zic asa unii zic invers.... ma doare capu....am hd3870x2 si am fost multumit de ea...totusi stiu ca nvidia e capabila de mai multe...si banuiesc ca placa lor dual gpu e mai performanta decat dual gpu de la ati.....cand va pun intreabarea: GTX 295 sau HD4870x2 nu va intreb ca raport pret-performanta...ca e mai rentabila aia ca e cu 5 mil mai ieftina si dif mica etc....clar care e mai performanta :))
Born to be guilty
newbie

Post by newbie »

De departe GTX295 e mai perf.
Vladutz20

Post by Vladutz20 »

newbie wrote: Niste teste de la un forumist de incredere ne-ar lamuri in problema asta.
madace ne lamureste cum sta treaba AICI [smilie=Thumbs-Up.gif]
Sony PS3-Beyond games
newbie

Post by newbie »

Vladutz20 wrote:madace ne lamureste cum sta treaba AICI
WOW , CRYSIS FULL HD jucabil pe enthusiast , WOW , potenta rau placa si overclock-ul o ajuta enorm.
Sa vedem si un test de GTX275 acum.
Ptr. initiatorul topicului stai linistit , sfatul initial cu GTX295 ramane , o merge aproape acceptabil pe 4890 crysis in full HD dar pe un GTX295 joci la 60 FPS in zonele alea si daca ai chef mai bagi si un 4xAA si tot poti sa joci cu un framerate satisfacator.
Polski

Post by Polski »

Si aici un versus
Pisoias__

Post by Pisoias__ »

GTX 285 sau GTX 295 :thumbleft: ...lasand la o parte sporul de performanta fata de HD4890, suportul nVidia pentru optimizarea driverelor este net superior celui oferit de ATI + nVidia PhysX si CUDA sunt tehnologii proprietare nVidia si o sa fie integrate in din ce in ce mai multe jocuri si aplicatii, marile studiouri producatoare deja au semnat cu nVidia pentru viitoarele titluri.

Sfatul meu e sa arunci un ochi si pe articolul scris de Koroush Ghazi (proprietarul sitului TweakGuides.com) care si-a facut de curind un nou sitem si si-a motivat alegerea fiecarei componente in parte

http://www.tweakguides.com/Hardcon09_1.html ...placa video o gasesti la pagina 6 ,sper sa te ajute :wink:
newbie

Post by newbie »

Pisoias__ wrote:GTX 285 sau GTX 295 ...lasand la o parte sporul de performanta fata de HD4890, suportul nVidia pentru optimizarea driverelor este net superior celui oferit de ATI + nVidia PhysX si CUDA sunt tehnologii proprietare nVidia si o sa fie integrate in din ce in ce mai multe jocuri si aplicatii, marile studiouri producatoare deja au semnat cu nVidia pentru viitoarele titluri.
Dovezi ca Nvidia ar avea suport mai bun ptr. drivere ? din ce stiu eu in ultimu timp suportul ptr. 2 GPU-uri este mult mai bun la ATI , sunt intamplari de peste 100% crestere de perf. cand se adauga al doilea GPU la treaba in situatii de crossfire , sa vad si asta la Nvidia.
Sa laudam placile Nvidia ptr. lucuri care nu ne ajuta cu nimic nu vad nici un rost , CUDA nu te ajuta pe tine user cu mai nimic , codarea video pe GPU este cam proasta calitativ si cu posibile erori si pana la urma te costa bani , daca vrei prg. ala sau orice program care foloseste CUDA ca sa te ajute cumva tre sa dai bani grei , si stai linistit nu le gasesti pe warez.
Physx exista in cateva jocuri care le numeri pe degete si sunt proaste rau de tot , ori efectele sunt trase de par la maxim de parca joci un tech demo sau pur si simplu abia le observi , pana la urma Physx are un oponent extrem de puternic si stabilit pe piata de ani de zile , Havok care este probabil in peste o suta de jocuri , pe CPU acum dar si pe GPU cand va fi nevoie.
Zi-mi tu un joc foarte bun cu physx sau aplicatie pe cuda care intradevar te-ar face sa alegi o placa Nvidia.
Pisoias__

Post by Pisoias__ »

newbie wrote: Physx exista in cateva jocuri care le numeri pe degete si sunt proaste rau de tot , ori efectele sunt trase de par la maxim de parca joci un tech demo sau pur si simplu abia le observi , pana la urma Physx are un oponent extrem de puternic si stabilit pe piata de ani de zile , Havok care este probabil in peste o suta de jocuri , pe CPU acum dar si pe GPU cand va fi nevoie.
Zi-mi tu un joc foarte bun cu physx sau aplicatie pe cuda care intradevar te-ar face sa alegi o placa Nvidia.

Nu sunt fanboy ATI sau nVidia, si nu vreau sa intram intr-o polemica offtopic ATI vs nVIdia, ideea e ca suportul de accelerare fizica implementat de nVidia este real iar cel implementat de ATI inca este doar o eticheta pe un produs, Havok deocamdata nu functioneaza hardware pe nici o placa video de la ATI, cit despre drivere nu cred ca are rost sa comentez ](*,) ....
Post Reply