Totul despre laptop-uri
Moderator: Moderatori
Re: Totul despre laptop-uri
Cum o sa te descurci cu acei 18,4"? Mie mi-a fost destul de greu sa trec de la vechiul 15,4" al unui AcerAspire AS5101 la curenţii 17'' ai unui Toshiba P300-16N. Inca ma mir in fiecare zi de cat de "baban" poate sa fie..
Oricum, pretul este foarte bun. =D>

Last edited by Edge on Sun Mar 22, 2009 3:35 pm, edited 1 time in total.
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Eu car zilnic dupa mine 13.3" si uneori tot mi se pare usor incomod, dar 18.4"... desktop replacement!
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
-
totusi , un prieten din strainatate , si altii din tara, au cam strambat din nas cand au auzit de Acer. din cate stiu eu, acer in ultimul timp a cumparat gateway (care faceau laptopuri bune) , packard bell (bunicele) , eten glofiish (telefoane mobile \ pda) si ma gandesc ca in ultimul timp posibil sa mai si invatat ceva de la companiile astea . totusi, ati experimentat ceva probleme cu ultimele modele Acer ?
@ edge
configuratia postata de mine la noi in tara trece usor de 65 mil ROL \ 6500 RON ... inca nu am inteles DE CE este o asa de mare diferenta de pret ? un adevarat mister. din pacate nu afecteaza doar laptopurile ci si celalalte componente IT. sincer, nu stiu cum o sa ma descurc cu cei 18,4 " banuiesc ca o sa imi iau pe langa laptop si un carucior
@remus
am intrat intamplator azi intr-un domo in care era expus un toshiba de 13,3 " , mi-a placut, micut, versatil , ecran foarte bun ... dar totusi nu e din aceeasi clasa. in principiu eu caut un fel de desktop replacement, din care sa pot stoarce si ceva performanta bruta , dar care sa-l pot folosi atat ptr muncile zilnice si office. personal ma gandeam la achizitionarea unei tastaturi , a unui mouse si a unui monitor ceva mai "gigant" (am vazut preturile la acer-urile de 22" si 24" si sunt ceva mai mici decat ale concurentei). dar ramane de vazut cum o sa ma "invart" cu banii ... la urma urmei criza asta ne-a cam lovit pe toti
@ edge
configuratia postata de mine la noi in tara trece usor de 65 mil ROL \ 6500 RON ... inca nu am inteles DE CE este o asa de mare diferenta de pret ? un adevarat mister. din pacate nu afecteaza doar laptopurile ci si celalalte componente IT. sincer, nu stiu cum o sa ma descurc cu cei 18,4 " banuiesc ca o sa imi iau pe langa laptop si un carucior

@remus
am intrat intamplator azi intr-un domo in care era expus un toshiba de 13,3 " , mi-a placut, micut, versatil , ecran foarte bun ... dar totusi nu e din aceeasi clasa. in principiu eu caut un fel de desktop replacement, din care sa pot stoarce si ceva performanta bruta , dar care sa-l pot folosi atat ptr muncile zilnice si office. personal ma gandeam la achizitionarea unei tastaturi , a unui mouse si a unui monitor ceva mai "gigant" (am vazut preturile la acer-urile de 22" si 24" si sunt ceva mai mici decat ale concurentei). dar ramane de vazut cum o sa ma "invart" cu banii ... la urma urmei criza asta ne-a cam lovit pe toti

Personal, am cumparat cu aproximativ 2200ron un Toshiba P300-16N cu procesor Core2Duo T8100 @ 2,1Ghz, 3gb ddr2-667, 320gb hdd, ati hd3650, monitor 17" si alte bunataturi d-astea, de la un tip care il avea de vreo 3 luni, cumparat din Franta. Stiam de cand l-am luat ce bijuterie iau, din moment ce pretul in magazin e de aproximativ 5000-5300ron. M-am obisnuit mai greu cu monitorul, mai ales ca-l iau si pe la facultate, dar la pretul care l-am luat, sa zicem ca a fost mult prea mic "neajunsul"
Eu zic ca daca esti sigur ca te descurci cu acei 18,4", adica ma rog, o sa-l folosesti strict pe acasa, atunci nu vad de ce nu l-ai lua. Mentionez ca am avut un Acer Aspire As5101 cumparat in decembrie 2oo6, acum e la cumnata-miu si inca merge fara probleme deci tot respectul pentru firma Acer.

Last edited by Edge on Sun Mar 22, 2009 9:45 pm, edited 1 time in total.
Am avut si eu un post mai acu cateva zile...am nevoie de un laptop.... bugetu ma ajuta....dar chiar nu stiu ce sa aleg...am vazut un msi gx720 care m`a surprins? alte pareri? :|
Born to be guilty
1500 de euro? Dell XPS M1730 oricand (in afara de drive-ul BluRay, GX720-ul e mult sub acest M1730). Daca ti se pare scump, as merge pe mana unui Acer Aspire 8930G. De asemenea, din moment ce sunt posesorul unui Toshiba P300-16N ti-as mai recomanda un model din topul de gama P300 care bat tot pe la 6000ron dar din punctul meu de vedere sunt mai bune ca acel Acer, dar sub acel M1730 sau macar la egalitate.
-
am cercetat si eu piata, si am cautat ceva mai echilibrat. evident m-am uitat si la partea financiara. daca nu era vorba de bani, de mult dadeam comanda la un alienware. msi nu sunt rele, dar au scos modele noi mult mai performante, asa ca Devyl, daca tot vrei MSI, mai asteapta.
cat despre toshiba ... e o firma f buna, dar sunt ceva cam scumpi. platesti brand-ul mai mult. la fel e si la DELL. exista configuratii cu mult mai bune decat ceea ce produc ei, dar mai ieftine. ASUS a fost pe lista mea de alegeri, iar in cazul in care nu reusesc sa iau acer-ul o sa iau un asus de 17"
cat despre portabilitate, eu ma gandeam sa folosesc laptopul si in deplasari ptr a grafice si altele.deci deplasari foarte dese nu am in plan, poate 1-2 pe luna,iar daca va trebui iau un carucior dintr-ala de piata
cat despre toshiba ... e o firma f buna, dar sunt ceva cam scumpi. platesti brand-ul mai mult. la fel e si la DELL. exista configuratii cu mult mai bune decat ceea ce produc ei, dar mai ieftine. ASUS a fost pe lista mea de alegeri, iar in cazul in care nu reusesc sa iau acer-ul o sa iau un asus de 17"
cat despre portabilitate, eu ma gandeam sa folosesc laptopul si in deplasari ptr a grafice si altele.deci deplasari foarte dese nu am in plan, poate 1-2 pe luna,iar daca va trebui iau un carucior dintr-ala de piata

Trebuie sa ma gandesc pentru viitor la una din variantele desctop sau laptop, cu inclinarea initiala spre laptop, dar cu prejudecata ca in cazul laptopului dai mai multi bani pentru performante mai mici.
Am avut ocazia sa ma joc putin pe un laptop MSI cu proc sempron la 2ghz si 1gb ram, si m-a enervat la culme faptul ca in timp ce winampul canta frumos, si aveam mai multe pagini de net deschise, cand treceam de la o pagina la alta se oprea muzica pentru scurt timp, sau daca face un virus scan (nod32) trebuie sa ai multa rabdare pana mai deschide un powerpoint, sau un alt programel, ca sa nu mai zic, sa trebuiasca sa mai dezarhivezi ceva, ca tre sa pleci la plimbare. Ideea mea era sa iau un laptop ieftin, pana prin 2000 ron, dar am facut un mic calcul cu ce configuratie de desctop ar fi echivalent, si varianta a2-a m-ar multumi din punct de vedere al multitaskingului.
Oricum la pretul asta as gasi un laptop cu un dual core , care s-ar comporta binisor, si avand in vedere ca jocurile nu ar fi o necesitate, as trece cu vederea placa video integrata, si imposibilitatea (cred eu) sa adaug una ulterior.
Orice ar fi, utilizat in : net, muzica, filme, ofice, ceva randari video si audio, si parca nu m-as lasa chiar de tot de jocuri
Mi-am facut o lista cu avantaje si dezavantaje de fiecare parte si parca nu prea mi-ar conveni sa am leptop pe care sa-l tin in priza tot timpul numai pentru ca pote fi depozitat in 3 cm inaltime sau poate fi transportat de vreo 4 ori pe an mai usor , ca sa nu mai zic de faptul ca bateria se duca intr-un an jumate, si posibilitatea ca el sa se supraincalzeasca, defecteze -incepand chiar cu monitorul- ma ingrozeste, parca garantia e mai usor de obtinut sirezolvat la o componenta anume...
Daca aveti pareri pro sau contra laptop vs desctop sau daca aveti de comentat ceva la ceea ce am spus , va astept post-urile
Am avut ocazia sa ma joc putin pe un laptop MSI cu proc sempron la 2ghz si 1gb ram, si m-a enervat la culme faptul ca in timp ce winampul canta frumos, si aveam mai multe pagini de net deschise, cand treceam de la o pagina la alta se oprea muzica pentru scurt timp, sau daca face un virus scan (nod32) trebuie sa ai multa rabdare pana mai deschide un powerpoint, sau un alt programel, ca sa nu mai zic, sa trebuiasca sa mai dezarhivezi ceva, ca tre sa pleci la plimbare. Ideea mea era sa iau un laptop ieftin, pana prin 2000 ron, dar am facut un mic calcul cu ce configuratie de desctop ar fi echivalent, si varianta a2-a m-ar multumi din punct de vedere al multitaskingului.
Oricum la pretul asta as gasi un laptop cu un dual core , care s-ar comporta binisor, si avand in vedere ca jocurile nu ar fi o necesitate, as trece cu vederea placa video integrata, si imposibilitatea (cred eu) sa adaug una ulterior.
Orice ar fi, utilizat in : net, muzica, filme, ofice, ceva randari video si audio, si parca nu m-as lasa chiar de tot de jocuri
Mi-am facut o lista cu avantaje si dezavantaje de fiecare parte si parca nu prea mi-ar conveni sa am leptop pe care sa-l tin in priza tot timpul numai pentru ca pote fi depozitat in 3 cm inaltime sau poate fi transportat de vreo 4 ori pe an mai usor , ca sa nu mai zic de faptul ca bateria se duca intr-un an jumate, si posibilitatea ca el sa se supraincalzeasca, defecteze -incepand chiar cu monitorul- ma ingrozeste, parca garantia e mai usor de obtinut sirezolvat la o componenta anume...
Daca aveti pareri pro sau contra laptop vs desctop sau daca aveti de comentat ceva la ceea ce am spus , va astept post-urile
am si eu nevoie de niste recomandari pentru un laptop,
ma intereseaza urmatoarele:
Procesor cat mai bun preferebil 45nm
RAM 3-4GB sa imi tina Windows 7
la video ma intereseaza 2 chestii:
1.sa imi mearga starcraft 2
2.sa am suport pt tehnologii gen CUDA [sau varianta de la ati, nu mai stiu cum se cheama]
diagonala ecran 15.4 sau mai mult
Hard disk nu ma intereseaza pentru ca imi voi lua unu extern cu prima ocazie
Pentru ce va fi utilizat : Voi rula pe el masini virtualem networking stuff etc , CUDA&co pt Photoshop, jocuri nu ma intereseaza absolut deloc cu exceptia celui mentionat mai sus.
Bugetul este intre 2000 - 3000 ron..
PS: placa video Ati 3450 indeplineste cerintele de mai sus? ca am vazut un Dell Studio care imi place foarte mult
In cazul in care cerintele sunt prea mari pentru bugetul alocat si poate renunta la partea video
ma intereseaza urmatoarele:
Procesor cat mai bun preferebil 45nm
RAM 3-4GB sa imi tina Windows 7
la video ma intereseaza 2 chestii:
1.sa imi mearga starcraft 2

2.sa am suport pt tehnologii gen CUDA [sau varianta de la ati, nu mai stiu cum se cheama]
diagonala ecran 15.4 sau mai mult
Hard disk nu ma intereseaza pentru ca imi voi lua unu extern cu prima ocazie
Pentru ce va fi utilizat : Voi rula pe el masini virtualem networking stuff etc , CUDA&co pt Photoshop, jocuri nu ma intereseaza absolut deloc cu exceptia celui mentionat mai sus.
Bugetul este intre 2000 - 3000 ron..
PS: placa video Ati 3450 indeplineste cerintele de mai sus? ca am vazut un Dell Studio care imi place foarte mult
In cazul in care cerintele sunt prea mari pentru bugetul alocat si poate renunta la partea video
You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
Nimeni nu-ti poate spune daca o sa-ti poata mearga pe un 3450. Uite o varianta destul de buna http://www.emag.ro/notebook_laptop/note ... .ARY0C.001
din cate am citit seriile 8xxx si 9xxx de procesoare Intel au Virtualization technology care ofera un plus pentru rularea masinilor virtuale adica exact ce imi trebuia mie
T5800 nu are... si eu ochisem acel Acer, are o placa video buna dar la celelalte capitole cum sta? plus ca placa video cred ca trage foarte mult din baterie
T5800 nu are... si eu ochisem acel Acer, are o placa video buna dar la celelalte capitole cum sta? plus ca placa video cred ca trage foarte mult din baterie
Pai nu poate avea toate cele cerute de tine la acel pret si mobilitate ridicata. Vrei gaming, costa mult e dotat, tine bateria putin. Vrei mobilitate costa mai putin este mai slab. Alege una din 2
dupa cum am spus nu ma intereseaza gamingul, DOAR starcraft 2 (daca se paote)... dar nu cred ca imi trebuie chiar 9600GT pentru el.
si am si mentionat in primul post ca in cazul in care cerintele sunt prea mari pt bugetul alocat se poate renunta la partea video
si am si mentionat in primul post ca in cazul in care cerintele sunt prea mari pt bugetul alocat se poate renunta la partea video
9600gt de la laptop nu este acelas lucru cu cel pe care-l bagi intr-un calculator desktop.Uite o varianta buna http://www.emag.ro/notebook_laptop/note ... 201X-007EU
- croocodillul
Cum sa zici ca e o varianta buna MSI-ul ala?
La 12" cat are iti strici ochii in el...Si costa si mult
La 12" cat are iti strici ochii in el...Si costa si mult
am specificat sa nu fie sub 15.4, multumesc pentru sfaturi dar citeste mai atent si ce am scris eu, pot sacrifica doar video atat .
am gasit acest laptop:
http://www.emag.ro/notebook_laptop/note ... 25WNUT3BOR
are cineva idee totusi cam ce paote face placa aia video. Eu pe desktop am un ati radeon 9600XT. E macar mai buna decat asta?
si important: merg filme HD (Blu-ray ) pe ea?
am gasit acest laptop:
http://www.emag.ro/notebook_laptop/note ... 25WNUT3BOR
are cineva idee totusi cam ce paote face placa aia video. Eu pe desktop am un ati radeon 9600XT. E macar mai buna decat asta?
si important: merg filme HD (Blu-ray ) pe ea?
am si eu nevoie de un bios mai nou pentru Quadro NVS 120M.
mie mi se incalzeste excesiv placa video si imi opreste laptopul. (Dell Latitude D820)
ma gandesc ca e vreo setare prin bios in legatura cu temperatura de shutdown, si sa modific biosul nu am gasit inca program care sa functioneze fara erori.
mie mi se incalzeste excesiv placa video si imi opreste laptopul. (Dell Latitude D820)
ma gandesc ca e vreo setare prin bios in legatura cu temperatura de shutdown, si sa modific biosul nu am gasit inca program care sa functioneze fara erori.
Just Be
tie nu iti ajusteaza frecventa la GPU dinamic in functie de utilizare? Sau problema respectiva o ai in full load? Eu am quadro 135M (latitude 630) si nu am faza asta nici in full load.
incearca ceva gen rivatuner poate poti seta o temperatura maxima la care sa iti scada frecventa si implicit consumul la GPU.
incearca ceva gen rivatuner poate poti seta o temperatura maxima la care sa iti scada frecventa si implicit consumul la GPU.
work harder
Cand intru intr-un joc incepe ventilatorul de la procesor sa urle ca nebunu si dupa 2-3 secunde dupa ce a atins maxim de turatii imi opreste laptopul , din ce am vazut inainte sa se opreaca placa video ajunge pe la 90 de grade Celsius
Just Be
Nu stiu ce sa zic. Parerea mea e sa mergi la service, chiar sunt curios ce raspuns primesti.
work harder
''Am o problema", cand stau pe internet si citesc pe froum, procesorul imi sta la 80-88 grade, daca ma uit la un trailer ajunge si la 98 grade.
Ar trebui sa-mi fac griji, face ceva galagie dar nu ma deranjeaza.Merita sa cumpar un Notebook Cooler, o sa simt o diferenta de temperatura?
Ar trebui sa-mi fac griji, face ceva galagie dar nu ma deranjeaza.Merita sa cumpar un Notebook Cooler, o sa simt o diferenta de temperatura?
Cred ca ai o problema cu senzorul de temperatura, contactul dintre radiator/heatpipe si cpu sau chiar ceva praf acumulat de-a lungul timpului dar ma indoiesc ca e doar din cauza prafului... Eu am C2D T8100 de 2,1Ghz si in momentul asta sta la 35 de grade iar in jocuri gen Burnout Paradise sau Assasin's Creed am un maxim de 50 de grade. Asta fiindca de vreo luna am achizitionat un Cooler Master NotePal Infinite care desi are pretul maricel isi face treaba de minune. Are 4 porturi USB in care poti pune orice dispozitiv vrei si 3 trepte reglabile pentru turatia ventilatorului. Pe minim, adica 1000rpm nu se aude aproape deloc, iar la 2000rpm asigura un flow care scade temperatura cu un aproximativ 10-15 grade (in idle aveam de obicei ~ 40 de grade insa in jocuri diferenta era mult mai vizibila, "prindand" si cate 65 de grade). In momentul asta, coolerul laptopului este oprit, functioneaza doar cooler master-ul pe treapta inferioara. Il recomand cu caldura tuturor, nu regret ca l-am luat.
P.S. Laptopul este un Toshiba Sattelite P300-16N.
P.P.S. Folosesc de asemenea RMClock pentru "dozarea" frecventei procesorului si a voltajului de alimentare. Cred ca un rol important l-a avut si acest aspect. Nu am avut timp sa testez care este voltajul minim la care computerul nu se blocheaza pe diferite frecvente dar vad ca la 1256Mhz cat functioneaza acum, adica pe 6x multiplier, functioneaza foarte bine cu 1,0375V, cat am trecut "dupa ochi" cand l-am instalat si din ce stiam de pe vechiul Turion64.
P.S. Laptopul este un Toshiba Sattelite P300-16N.
P.P.S. Folosesc de asemenea RMClock pentru "dozarea" frecventei procesorului si a voltajului de alimentare. Cred ca un rol important l-a avut si acest aspect. Nu am avut timp sa testez care este voltajul minim la care computerul nu se blocheaza pe diferite frecvente dar vad ca la 1256Mhz cat functioneaza acum, adica pe 6x multiplier, functioneaza foarte bine cu 1,0375V, cat am trecut "dupa ochi" cand l-am instalat si din ce stiam de pe vechiul Turion64.
Last edited by Edge on Mon Apr 20, 2009 12:36 am, edited 1 time in total.
Tot Toshiba L300 nustiu cum am si eu( 13 si ceva),in iunie face anu, a trecut testul de vara trecuta, adica 35 grade in casa. De la praf slabe sanse, cum sa acumuleze atata praf?
In fata ecranului se incalzeste dar am zis nu am nicio problema cu el, sunetul de la ventilator nu ma deranjeaza(adica face ceva galagie cand umblu mai mult ,dar nu-i nimica pentru mine). Eu nu am gasit acel model aici, am vazut Akasa NotebookCooler...este bun?
In fata ecranului se incalzeste dar am zis nu am nicio problema cu el, sunetul de la ventilator nu ma deranjeaza(adica face ceva galagie cand umblu mai mult ,dar nu-i nimica pentru mine). Eu nu am gasit acel model aici, am vazut Akasa NotebookCooler...este bun?
Eu aspir praful din laptop cu aspiratorul lunar iar odata la 6 luni ii dau "caroseria jos". La vechiul Acer Aspire o faceam cam odata la 3-4 luni dar cu nou Toshiba, datorita modului de constructie imi este cam sila sa dezansamblez tot laptopul ca sa ajung la acele coolere. "Atata praf" nu e atat de mult praf pe cat crezi. Practic, e de ajuns ca praful sa acumuleze pe locul unde trage aer (o suprafata de circa 10cm patrati), sau chiar sa umple radiatorul pe unde trebuie sa sufle aerul ca sa raceasca heatpipe-ul (o suprafata rectangulara cu lamelele dispuse perpendicular la ~1mm intre ele cu o suprafata de doar 5-6cm patrati). Eu zic sa incerci sa-l desfaci, cu mentiunea sa faci poze, sau eventual sa retii de unde vine fiecare surub, ca sa nu ai surprize la ansamblare. Daca vezi ca nu este praf, pune niste vaselina siliconica noua pe CPU si asigura-te de contactul ferm dintre heatpipe si pastila procesorului. Abia apoi poti sa te gandesti la o investitie intr-un cooler de notebook. Personal, iti recomand sa cauti coolerul recomandat de mine. Stiu ca Akasa sunt renumiti pentru produsele lor de racire, dar sunt destul de scumpi, si pe langa asta, am citit si eu destule opinii pe net cand am facut alegerea, de am mers pe mana acestui cooler.
Acum, pe treapta inferioara, daca pun mana in orice colt al laptopului se simte aer rece iesind. "Racitorul" are un singur cooler de 9cm, dar care este asezat identic cu coolerele de la placile video, perpendicular pe fluxul de aer. Isi trage aer de la spate, printr-un locas de sub butonul de ON/OFF, si-l sufla pe sub tot laptopul printr-un traseu facut in asa fel incat sa iasa un flux constant pe toata suprafata.
Daca nu gasesti modelul in magazine, pe stoc, incearca o comanda online, nu neaparat la Altshop, sa nu zici ca le fac reclama sau ceva. Te ajunge 120 de lei in loc de 109, big deal
Acum, pe treapta inferioara, daca pun mana in orice colt al laptopului se simte aer rece iesind. "Racitorul" are un singur cooler de 9cm, dar care este asezat identic cu coolerele de la placile video, perpendicular pe fluxul de aer. Isi trage aer de la spate, printr-un locas de sub butonul de ON/OFF, si-l sufla pe sub tot laptopul printr-un traseu facut in asa fel incat sa iasa un flux constant pe toata suprafata.
Daca nu gasesti modelul in magazine, pe stoc, incearca o comanda online, nu neaparat la Altshop, sa nu zici ca le fac reclama sau ceva. Te ajunge 120 de lei in loc de 109, big deal

De desfacut sigur nu o sa-l desfac(om mai neindemanatic ca mine cand vine vorba de electronice nu exista), de aspirat n-am pe unde sa-l aspir decat pe unde scoate aeru cald. L-am intors cu spatele modelul lui defapt este L40-18Y
(eu cu l300...), ai un review cu acel notebookcooler care pe scurt este o panarama
. Da-l incolo daca crapa sa fie sanatos, il duc la garantie si asa sunt in tara lamaii si a soarelui
(e cald ce pusca mea)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)

Eu mi-am facut datoria sa te ajut si sa incerc sa te scap de chinurile service-urilor din Romania.
La vara sunt si eu curios cum ma descurc cu noul cooler. Pe vechiul Acer nu aveam asa ceva si desi era un single core si ii "serveam" doar 0,8V la 800Mhz, se incingea cu spume.

Multumesc de ajutor.
Nu sunt in Romania, daca la mine a tinut o vara(cand sunt si 40+ grade), inseamna ca este ''calit'' bine. In curand nu o sa-l mai folosesc foarte mult... o sa-mi termin calculatoru
Nu sunt in Romania, daca la mine a tinut o vara(cand sunt si 40+ grade), inseamna ca este ''calit'' bine. In curand nu o sa-l mai folosesc foarte mult... o sa-mi termin calculatoru
Well , se pare faza cu shutdownul se intampla numai cand sunt pe curent de la priza, cand ma joc pe baterie nu am nici o problema.
Hmmm.
Hmmm.
Just Be
Masoara cu un voltmetru daca poti, ce voltaj scoate alimentatorul laptopului.
Later Edit : Face faza si cateodata cand bateria e plina pe langa 100% , cand este ajunsa deja la 70% merge totul ok si reusesc sa ma joc pana cand imi cere sa trec sa alimentez de la priza , iar atunci cateodata reusesc sa il pacalesc sa introduc mufa de alimentare si sa nu isi dea shutdown.
Cand ma joc pe baterie sta placa video pe la 86 de grade, iar cand sunt pe alimentare de la priza trece peste 100%.
Cand ma joc pe baterie sta placa video pe la 86 de grade, iar cand sunt pe alimentare de la priza trece peste 100%.
Just Be
Eu zic sa-l bagi intr-un service.Nu e normal sa faca asa ceva . Ori ai probleme cu racirea. S-a infundat ceva si nu mai evacueaza caldura cum trebuie, ori placa de baza / sursa nu mai genereaza voltajul necesar placii video (in cazul tau posibil sa dea mai mult) . Cand nu e in priza merge pe baterie si posibil ca si placa video sa-si reduca din performante si de aceea nu se incalzeste foarte tare, sau voltajul revine la normal cand e pe baterie.
Mi-am luat si eu un laptop si fiind cam noob, am nevoie de sfaturile voastre.
Care sunt lucrurile principale, lucruri de care trebuie sa tin cont?
La cat timp trebuie sa-i fac bateriei un ciclu complet, incarcare/descarcare?
Care sunt cele mai bune softuri de monitorizare?
Care sunt lucrurile principale, lucruri de care trebuie sa tin cont?
La cat timp trebuie sa-i fac bateriei un ciclu complet, incarcare/descarcare?
Care sunt cele mai bune softuri de monitorizare?
Desi se zice ca nu mai trebuie "formatata" din experienta nu strica sa-i faci si am vazut ca ajuta. Daca la inceput pare sa tina putin , dupa 3-4 cicluri complete (descarcat-incarcat) creste durata de viata.
O descarcare completa e buna la 1-2 luni , mai recalibrezi circuitele de masurare din baterie.
De preferat sa nu stai mai mult de 6-8 ore cu el in priza. Mai scoate-l din cand in cand sa mearga si pe baterie.
O descarcare completa e buna la 1-2 luni , mai recalibrezi circuitele de masurare din baterie.
De preferat sa nu stai mai mult de 6-8 ore cu el in priza. Mai scoate-l din cand in cand sa mearga si pe baterie.
Cu bateria sunt de acord cu dexter. Am sa-ti dau un exemplu clar: Am cumparat un laptop Acer Aspire As5101 in iarna lui 2006. Capacitatea maxima a bateriei era de 43200mAh sau undeva pe acolo. Dupa aproximativ numai 1-2 luni de folosita, capacitatea scazuse la 43020, adica deja incepuse degradarea. Am citit pe forum si prin alte parti si am inceput metoda stocarii bateriei la sertar. Practic, se recomanda ca bateria sa se tina intr-un loc cat mai rece, ferit de umezeala, la o incarcare de aproximativ 35-40%. Apoi, o data pe luna, scoti bateria si fie o descarci la 3-5%, incarci la 100% si descarci pana la 35-40% apoi inapoi in sertar, sau sifonier. Dupa aproximativ 6 luni de facut asa ceva, capacitatea bateriei crescuse pana pe la 44900mAh. Am observat insa in schimb ca, uneori, nu se mai incarca bateria pana la 100% ci se oprea pe la 97-98%...
Acum, totul depinde de tine. Pe maine ma cam sacaie RENEL-ul, si decat sa stric hard-disc-ul cu penele lor de curent, prefer sa dau la 2-3 ani 150 de lei pe o baterie noua decat un 300ron pe un hdd in fiecare vara
Ca aplicatii, iti recomand sincer RMClock. Are niste profile, 3 la numar :PowerSaving iti mentine procesorul la minimul frecventei permanent, Maximum Performance il tine la maximul frecventei iar Performance on Demand creste frecventa procesorului in functie de cerinte. Chestia frumoasa e ca poti seta ce voltaj sa dai procesorului, in functie de multiplicatorul care se aplica lui.) Pe vechiul Acer, care avea un Turion64 de 2Ghz am facut in urmatorul mod pentru a determina voltajul minim la care procesorul functioneaza fara probleme. Am setat profilele corect (Turionul avea un FSB de 200Mhz si multiplier de la 6x la 10x) astfel ca Power Saving a primit multiplier 6x, Maximal Performance multiplier 10x, iar Performance on Demand toate multipliere, de la 6x la 10x. Apoi, am setat profilul PowerSaving, m-am asigurat ca functioneaza la minim si am schimbat din meniul Profiles voltajul aplicat multiplicatorului 6x. Am pus dupa ochi o valoare, apoi am inceput sa scad in pasi de 0.025V, testand cu CPU Burn pentru stabilitate. Cand am ajuns la voltajul la care sistemul se reseta, am crescut cu 0.025V acea valoare si aia a ramas pentru 6x, adica profilul Power Saving. Pentru maximal performance am facut exact aceeasi chestie, doar ca am modificat voltajul aplicat multiplicatorului 10x, din tabul Profiles din RMClock. Apoi am activat "Auto adjust intermediate VIDs.." si isi creste el automat voltajele astfel incat sa inceapa cu ce i-am pus eu la power saving si sa incheie cu ce voltaj i-am trecut la maximal performance.
Acum, nu trebuie decat sa treci RMClock pe PerformanceOnDemand si uita-te la miracol. Pe vechiul Turion mi-a scazut temperatura cu pana la 10 grade in full load, si vreo 5-7 in idle. Zic eu semnificativ, cel putin in full load unde atingea si 65 de grade. Momentam un laptop Toshiba P300-16N cu procesor Core2Duo T8100 @ 2,1Ghz. N-am avut timp si nici prea mult chef sa testez voltajul la care sistemul se reseteaza dar i-am dat dupa ochi 1,0375V la 6x multiplier (1256Mhz) si 1,15V la 11x multipler (2100Mhz), asta de la 1,25V cat are default. Am observat o scadere bunicica, dar nu destul de mare, in mare parte datorita componentelor din sistem, fiind unul de generatie noua, si deci mai inghesuit.
Astfel ca am achizitionat un cooler pentru el. Am petrecut vreo 3 zile pe net, am citit review-uri si am ajuns la un model, care nu regret ca l-am luat, dupa cum am spus si mai sus cred. Este vorba de Cooler Master Infinite Pal. Laptopul meu are ecran 17"wide si desi nu i se potrivesc talpile in locasele special pregatite pe cooler, sta foarte bine pe el. Vine cu 4 sloturi USB in care poti monta ce accesorii vrei, si pe langa asta...are si potentiometru pentru turatii, de la 1000 la 2000rpm. La 1000 e destul de silentios incat nu intrece nici ventilatorul laptopului pe turatie medie-maxima iar la 2000rpm raceste de simti destul de bine cum iese aerul de sub laptop. Daca esti in idle, cu turometrul la 1000rpm, ventilatorul laptopului sta oprit, fiind racit de aerul suflat de cooler. Acum am 40 de grade pe procesor. In jocuri, cu turatie medie-maxima nu trec de 50-55 de grade pe el. Testat azi in Assasin's Creed.Ti-l recomand cu caldura, pretul e decent.
Chiar si asa, iti recomand ca odata la 3-4 luni sa desfaci laptopul sa cureti praful din el. Chiar daca e intortocheat, se gasesc pe internet manuale de dezansamblat care te invit sa le citesti, pentru ca vei avea un laptop mai racit si mai fericit.
Si oricat de intortocheat ar fi... nu e ca un TOshiba unde trebuie sa dezansamblezi TOT (monitor, tastatura, hdd, dvd-rw, placa de baza) ca sa ajungi la ventilator si radiator... 

![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Ca aplicatii, iti recomand sincer RMClock. Are niste profile, 3 la numar :PowerSaving iti mentine procesorul la minimul frecventei permanent, Maximum Performance il tine la maximul frecventei iar Performance on Demand creste frecventa procesorului in functie de cerinte. Chestia frumoasa e ca poti seta ce voltaj sa dai procesorului, in functie de multiplicatorul care se aplica lui.) Pe vechiul Acer, care avea un Turion64 de 2Ghz am facut in urmatorul mod pentru a determina voltajul minim la care procesorul functioneaza fara probleme. Am setat profilele corect (Turionul avea un FSB de 200Mhz si multiplier de la 6x la 10x) astfel ca Power Saving a primit multiplier 6x, Maximal Performance multiplier 10x, iar Performance on Demand toate multipliere, de la 6x la 10x. Apoi, am setat profilul PowerSaving, m-am asigurat ca functioneaza la minim si am schimbat din meniul Profiles voltajul aplicat multiplicatorului 6x. Am pus dupa ochi o valoare, apoi am inceput sa scad in pasi de 0.025V, testand cu CPU Burn pentru stabilitate. Cand am ajuns la voltajul la care sistemul se reseta, am crescut cu 0.025V acea valoare si aia a ramas pentru 6x, adica profilul Power Saving. Pentru maximal performance am facut exact aceeasi chestie, doar ca am modificat voltajul aplicat multiplicatorului 10x, din tabul Profiles din RMClock. Apoi am activat "Auto adjust intermediate VIDs.." si isi creste el automat voltajele astfel incat sa inceapa cu ce i-am pus eu la power saving si sa incheie cu ce voltaj i-am trecut la maximal performance.
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Astfel ca am achizitionat un cooler pentru el. Am petrecut vreo 3 zile pe net, am citit review-uri si am ajuns la un model, care nu regret ca l-am luat, dupa cum am spus si mai sus cred. Este vorba de Cooler Master Infinite Pal. Laptopul meu are ecran 17"wide si desi nu i se potrivesc talpile in locasele special pregatite pe cooler, sta foarte bine pe el. Vine cu 4 sloturi USB in care poti monta ce accesorii vrei, si pe langa asta...are si potentiometru pentru turatii, de la 1000 la 2000rpm. La 1000 e destul de silentios incat nu intrece nici ventilatorul laptopului pe turatie medie-maxima iar la 2000rpm raceste de simti destul de bine cum iese aerul de sub laptop. Daca esti in idle, cu turometrul la 1000rpm, ventilatorul laptopului sta oprit, fiind racit de aerul suflat de cooler. Acum am 40 de grade pe procesor. In jocuri, cu turatie medie-maxima nu trec de 50-55 de grade pe el. Testat azi in Assasin's Creed.Ti-l recomand cu caldura, pretul e decent.
Chiar si asa, iti recomand ca odata la 3-4 luni sa desfaci laptopul sa cureti praful din el. Chiar daca e intortocheat, se gasesc pe internet manuale de dezansamblat care te invit sa le citesti, pentru ca vei avea un laptop mai racit si mai fericit.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

Last edited by Edge on Sun Apr 26, 2009 7:57 pm, edited 8 times in total.
Imi puteti recomanda si mie un cooler de notebook, eficient si quiet va rog,
Preferabil Akasa, Zalman CoolerMaster etc. E important sa fie silent dar nu vreu sa fie chiar fanless
Multumesc anticipat![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Preferabil Akasa, Zalman CoolerMaster etc. E important sa fie silent dar nu vreu sa fie chiar fanless
Multumesc anticipat
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
OK, am mai facut niste teste si se pare ca RMClock nu vrea sa scada mai mult de 1,0375V la 6x multiplier. Testat cu CPUBurn, merge fara probleme. La maxim, adica multiplier 10x, se pare ca merge perfect tot pe 1,0375V asa ca am lasat procesorul alimentat la un minim/maxim de 1,0375V. Asta s-a tradus in full load-ul indus de CPU Burn la o scadere de temperatura de inca 2-3 grade, de la 50 la 47. Asta din cate vad cu ventilatorul laptopului oprit, iar cel din cooler la 1000rpm, treapta cea mai de jos.. ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Salutare la toata lumea! Vreau sa imi iau un laptop multumedia spre gaming si am vorbit cu cineva din America sa imi trimita. Acum totul e in faza teoretica. Nu stiu sigur daca se va concretiza. Si acum ce vroiam sa va intreb: Merita acest laptop? Daca sunt alte alternative pana in 1200 $ le asptept cu placere. Mult
!
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
ce parere aveti de http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/ ... 00-216ghz/
pare decent...cine il are dc poate sa`mi ofere niste informatii cu privire la display ..
ty
pare decent...cine il are dc poate sa`mi ofere niste informatii cu privire la display ..
ty