Cooler-e procesoare: temperaturi/modele/noutati/discuţii
Moderator: Moderatori
Re: Cooler-e procesoare: temperaturi/modele/noutati/discuţii
Pantsless foloseste RealTemp si uita-te la distanta pina la TJMax. Aia conteaza si tine-o >20 ca sa fii happy.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Da, pai din cate inteleg eu senzorul defapt masoara diferenta de temperatura intre valoarea curenta si cea reprezentata de TJmax. Temperatura vine ulterior calculata, relativ la valoarea lui TJmax.
Multumesc de sfat, burebista. Insa nu am ce sa "tin", cat e atata e, oricum OC nu am cum sa dau
Multumesc de sfat, burebista. Insa nu am ce sa "tin", cat e atata e, oricum OC nu am cum sa dau

Mania vitezei ne omoara. Spune NU. Vasleste cu grija.alexwinfast wrote:PS: Sa nu aud de console modate ca fac bube...o consola modata e ca o masina cu pedale...iti bati joc de consola!
-
Poti sa folosesti HWmonitor si ii editezi tu ini-ul cu Tjmax=70. O sa vezi temperaturi de 30 de grade in idle, dar Intel au zis ca aceste temperaturi trebuie interpretate "undeva sub 50c" cum am spus mai sus. Si pana la urma pe cine intereseaza prea mult temperatura in idle?
Of imi vine sa ma iau de par. Nici un porgram de monitorizare nu imi arata temperatura intr-un mod asemanator. De exemplu real temp imi arata o temp de 24 respectiv 27 per core in idle iar alte programe precum speed fan imi arata o temp de 36 in idle per core. Tind sa cred ca este de la pl de baza?
Ciudat...si eu am aceeasi problema dar invers
Speedfan imi arata cu 4-5 grade mai putin decat RealTemp. Nu cred ca e de la placa de baza...cred ca "citesc" senzori diferiti.

Am si eu o nelamurire. Am un E2220 @ 2.8 GHz. Cu cooler-ul stock statea in full load la 70grade. Acum cu un cooler Scythe Ninja 2 sta la 55-56 grade. Mi se pare mie sau e cam mare temperatura. Oare nu am instalat bine cooler-ul?
E temperatura pe nuclee ori vreo temperatura luata cu nu stiu ce program de genu' SpeedFan?
Monitorizeaza temperaturile cu Core Temp sau Real Temp.
Monitorizeaza temperaturile cu Core Temp sau Real Temp.
E masurata cu real temp.
Oricum e posibil sa fi exagerat eu cu pasta termoconductoare, nu stiam ca se pune cat o scobitoare. Eu am pus cum pui maioneza pe sandwich + probabil ca l-am "bazait" la instalare ca m-am incapatanat sa scot placa de baza din carcasa. Bineinteles ca am esuat si am fost nevoit sa scot placa de baza pana la urma.
Si ca idee, sa montezi un scythe ninja 2 pe o placa de baza msi p43neo intr-o carcasa CM centurion 590 e un adevarat cosmar.
Oricum e posibil sa fi exagerat eu cu pasta termoconductoare, nu stiam ca se pune cat o scobitoare. Eu am pus cum pui maioneza pe sandwich + probabil ca l-am "bazait" la instalare ca m-am incapatanat sa scot placa de baza din carcasa. Bineinteles ca am esuat si am fost nevoit sa scot placa de baza pana la urma.
Si ca idee, sa montezi un scythe ninja 2 pe o placa de baza msi p43neo intr-o carcasa CM centurion 590 e un adevarat cosmar.
Orice cooler cu push-pins de la Intel se instaleaza mai bine cu placa scoasa, eu deja m-am obisnuit. Adica e fara stres. Si nu pui pasta nici chiar cat o scobitoare, pui si tu o boaba in mijloc, presezi tu talpa cooler-ului, o ridici, vezi cum ti se pare ca s-a intins, eventual mai complezezi un pic daca nu e suficient, cand e intinsa uniform si subtirel pui cooleru' asa.
Temperatura nu e chiar de speriat oricum, poti sa-i dai linistit un 3.2-3.4Ghz daca tine procesoru' si nu sare de un 70 de grade.
Temperatura nu e chiar de speriat oricum, poti sa-i dai linistit un 3.2-3.4Ghz daca tine procesoru' si nu sare de un 70 de grade.
Am si eu o problema cu un intel e5200 (fara nici un fel de oc ) . Tremperatura lui este de 50 grade (idle ) iar in full load are 80 grade (cu coolerul stock ) . Am incercat sa masor temperatura cu diferite programane (core temp , real temp , speed fan etc ) dar toate imi indica aceiasi temperatura . Mi se pare f. mari , este vreo solutie ?
Ps: coolerul stock este setat la 2000 rpm . Am incercat prin bios sa maresc turatia , dar tot ce am reusit a fost sa scad turatia
. Am pus diferite profile dar nimic . 2000 rpm este turatia maxima la coolerul stock intel ? Si exista vreu program gen riva tuner sa maresc turatia la procesor din windows ?
Ps: coolerul stock este setat la 2000 rpm . Am incercat prin bios sa maresc turatia , dar tot ce am reusit a fost sa scad turatia
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
as dori sa cumpar si eu un cooler pt un intel si m-am gandit la asta:http://www.marketonline.ro/coolere/cool ... square-evo sau asta:http://www.marketonline.ro/coolere/cool ... square-pro. ce spuneti?
astept si alte sugestii
astept si alte sugestii
-
Exagerat de scumpe pentru performanta pe care o ofera. Ti-as recomanda un Scythe Ninja 2.
ia monstru asta si ai incheiat da iarna peste proc
@bididiu: Tu cred ca ai pus cooleru' aiurea... Verifica inca o data daca e fixat bine inainte sa vrei alt cooler. Ar mai putea fi si senzorii in pom, la mine sunt si am incredere in asta, dar 80 de grade pe nuclee stock e foarte mult.
ciccio wrote:ia monstru asta si ai incheiat da iarna peste proc
mersi de recomandare
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
EVGA wrote:Am si eu o problema cu un intel e5200 (fara nici un fel de oc ) . Tremperatura lui este de 50 grade (idle ) iar in full load are 80 grade (cu coolerul stock ) . Am incercat sa masor temperatura cu diferite programane (core temp , real temp , speed fan etc ) dar toate imi indica aceiasi temperatura . Mi se pare f. mari , este vreo solutie ?
Ps: coolerul stock este setat la 2000 rpm . Am incercat prin bios sa maresc turatia , dar tot ce am reusit a fost sa scad turatia. Am pus diferite profile dar nimic . 2000 rpm este turatia maxima la coolerul stock intel ? Si exista vreu program gen riva tuner sa maresc turatia la procesor din windows ?
verifica coolerul. si mie mi s-a desfacut dintr-un pin si aveam aceeasi problema. desfa carcasa si verifica daca se misca
Five Premium coolers in test (@iXBT Labs)
- ASUS Royal Knight
- Noctua NH-C12P
- Scythe Mugen 2
- Thermalright IFX-14
- Thermaltake BigTyp 14Pro
- ASUS Royal Knight
- Noctua NH-C12P
- Scythe Mugen 2
- Thermalright IFX-14
- Thermaltake BigTyp 14Pro
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
15 Heatsinks at Test (@revioo.com)
Cooler Master N520
Cooler Master Hyper TX3
Cooler Master V10
Coolink Silentator
Glacialtech Igloo 5750 Silent
Noctua NH-C12P
Noctua NH-U12P
OCZ Gladiator Max
Scythe Mugen 2
Scythe Orochi
Thermaltake ISGC-300
Thermaltake ISGC-400
Zalman CNPS 9900 LED
Zaward Gyre
Zerotherm BTF-92
Zalman CNPS10X Extreme (@cowcotland - fench)
CNPS10X Extreme: Zalman's Extreme Makeover (@silentpcreview)
- performante de top
Scythe Katana 3: Same slant, new version (@silentpcreview)
Cooler Master N520
Cooler Master Hyper TX3
Cooler Master V10
Coolink Silentator
Glacialtech Igloo 5750 Silent
Noctua NH-C12P
Noctua NH-U12P
OCZ Gladiator Max
Scythe Mugen 2
Scythe Orochi
Thermaltake ISGC-300
Thermaltake ISGC-400
Zalman CNPS 9900 LED
Zaward Gyre
Zerotherm BTF-92
Zalman CNPS10X Extreme (@cowcotland - fench)
CNPS10X Extreme: Zalman's Extreme Makeover (@silentpcreview)
- performante de top
Scythe Katana 3: Same slant, new version (@silentpcreview)
loc de recclama....
Vreau sa imi iau si eu un cooler mai perf. , acum am un cooler master nu stiu de care din cupru , bunicel dar acum vara ajunge pe la 75C proc. , poate si mai mult ca nu stau sa il urmaresc , probabil cu prime ajunge la 80 foarte usor si repede
.
Procesorul este un E2180 overclockat la 3250 cu voltaj 1.424 in cpuZ , mult prea mult ptr. ce cooler am , iarna il tinea pana in 75-76 cu orthos dar acum vara e nasoala treaba.
Eu m-am uitat la niste monstrii de coolere gen Thermalright 120 ultra extreme , Scythe Mugen 2 , zerotherm FZ120 ...etc. , normal ca ptr. o basina de proc. ca asta e cam overkill sa iau asa ceva dar iau mai mult si ptr. viitoare upgrade-uri , probabil cele care nu au prindere si ptr. LGA1366 ( corei7 ) sar din schema , cine stie poate peste 100 de ani se ieftinesc procesoarele pe platforma aia si vreau sa mi se potriveasca cooleru in caz ca fac upgrade.
In mare parte eu sunt hotarat ptr. Scythe Mugen 2 , imi incape si nu e nici scump fata de Thermalright dar mai bine va intreb si pe voi ca sa fiu sigur ca fac alegerea perfecta.
Apropo de voltaje , daca iau un cooler din asta mai bun pot sa bag un 1,55-1,6 in E2180-ul ala fara sa il distrug in 1-2 ani ? sursa chieftec de 550W tine un proc. overclockat cu voltaj asa mare ?

Procesorul este un E2180 overclockat la 3250 cu voltaj 1.424 in cpuZ , mult prea mult ptr. ce cooler am , iarna il tinea pana in 75-76 cu orthos dar acum vara e nasoala treaba.
Eu m-am uitat la niste monstrii de coolere gen Thermalright 120 ultra extreme , Scythe Mugen 2 , zerotherm FZ120 ...etc. , normal ca ptr. o basina de proc. ca asta e cam overkill sa iau asa ceva dar iau mai mult si ptr. viitoare upgrade-uri , probabil cele care nu au prindere si ptr. LGA1366 ( corei7 ) sar din schema , cine stie poate peste 100 de ani se ieftinesc procesoarele pe platforma aia si vreau sa mi se potriveasca cooleru in caz ca fac upgrade.
In mare parte eu sunt hotarat ptr. Scythe Mugen 2 , imi incape si nu e nici scump fata de Thermalright dar mai bine va intreb si pe voi ca sa fiu sigur ca fac alegerea perfecta.
Apropo de voltaje , daca iau un cooler din asta mai bun pot sa bag un 1,55-1,6 in E2180-ul ala fara sa il distrug in 1-2 ani ? sursa chieftec de 550W tine un proc. overclockat cu voltaj asa mare ?
Ma intreb ce performante ar fi avut Cooler Master TX 3-ul daca avea si carcasa de plastic ce se regasea pe TX 2 .mascotzel wrote:15 Heatsinks at Test (@revioo.com)
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
voltajul ala e mare,indiferent de racire
Mugen2 e o alegere buna,are multe prinderi si vine cu unventilator Ok si silentios
Mugen2 e o alegere buna,are multe prinderi si vine cu unventilator Ok si silentios
loc de recclama....
- Neon Biker
Eu zic sa nu treci de 1,5V. In privinta coolerului, era cat pe ce sa-mi iau si eu un Mugen 2, dar am aflat ca viitorul socket LGA1156 nu va avea aceleasi distante dintre gaurile de prindere ale coolerului ca LGA1366, asa ca am zis sa mai astept oleaca. ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Nu il gasesc in stoc in cta
, mai astept poate aduce cumva pana la urma ca online nu as vrea sa comand.

Puii mei si ce ma fac ca nu e nici unu compatibil lga1156 , poate fac astia un adaptor care sa se cumpere separat cand o iesi procu asta nou.Neon Biker wrote:am aflat ca viitorul socket LGA1156 nu va avea aceleasi distante dintre gaurile de prindere ale coolerului ca LGA1366
O sa se faca adaptoare 1366-1156Neon Biker wrote:Eu zic sa nu treci de 1,5V. In privinta coolerului, era cat pe ce sa-mi iau si eu un Mugen 2, dar am aflat ca viitorul socket LGA1156 nu va avea aceleasi distante dintre gaurile de prindere ale coolerului ca LGA1366, asa ca am zis sa mai astept oleaca.

Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Nu gasesc pe nicaeieri mugen 2 , am mai gasit ceva interesant de la Spire , Thermax 2 ii zice si cica e la fel de perf. ca mugen 2 si mai mic , are cineva cooleru asta de pe aici ?
Rau nu e depinde si la ce pret il cumperi.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
N-au nici Thermax 2
, cand pica un cooler bun prin stoc pe la ei il iau si gata , dreaq in cta nu gasesti nimic , nici thermalright true 120 , nimiccccc.

TRUE ai cele mai mari sanse sa-l iei sh de pe forumuri, decat din magazin. Cam asa e in Romanica cand vrei ceva mai performant de cele mai multe ori nu gasesti. Ai putea totusi sa incerci un Zerotherm FZ120.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Cooleru asta e bun de pus pe un TRUE ? https://www.pcgarage.ro/ventilatoare/xi ... xsf-f1251/
Adica sa nu fie nici galagios si sa aibe si o turatie decenta sa raceasca bine.
Adica sa nu fie nici galagios si sa aibe si o turatie decenta sa raceasca bine.
In banii aia, mai bine stai la un Scythe Slip Stream sau un Typhoon.

-
Cred ca glumesti cand zici sa nu fie galagios un ventilator de 12cm la 1800Rpm. ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Intel Core i7 Heatsink Roundup Q309.
Un test care mi se pare OK. Seamana destul de bine cu rezultatele lui Ramiro.
Un test care mi se pare OK. Seamana destul de bine cu rezultatele lui Ramiro.
...un fleac...m-au ciuruit...
Pana la urma n-am irosit banii daca bate cam tot ce misca , ma tot ataca ithanium ca mai bine luam altceva mai ieftin
.
Io cred ca in conditii grele unde bagi voltaje ca nebunu si incerci un overclock mare TRUE ramane cea mai buna solutie , asa un overclock mic si voltaje peste mici ai spune ca na si cooleru de 1 mil. e bun ca e dif. e de 1-2 C , dar cand ii dai de lucru calumea se vede diferenta , aia de pe xtremesystems au tot testat si tot true a ramas.
Bine , aia mai normali de pe xtremesystems ca multi dintre ei spun ca "air cooling is not my thing"
.

Io cred ca in conditii grele unde bagi voltaje ca nebunu si incerci un overclock mare TRUE ramane cea mai buna solutie , asa un overclock mic si voltaje peste mici ai spune ca na si cooleru de 1 mil. e bun ca e dif. e de 1-2 C , dar cand ii dai de lucru calumea se vede diferenta , aia de pe xtremesystems au tot testat si tot true a ramas.
Bine , aia mai normali de pe xtremesystems ca multi dintre ei spun ca "air cooling is not my thing"
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
- xtreempc26
salut!cum vi se pare thermolab baram 1366?
Este un cooler foarte bun. Poti lua si megahalems si un z600 sau un true toate te vor sluji cum trebuie. Acum tine de gusturi si de pret. Eu am optat pentru un CM Z600 + kit de prindere pentru i7 

Sony PS3-Beyond games
- xtreempc26
am un thermolab baram si pe speedfan in idle am 28-31 iar in real temp am 41-43 idle,cpu i7 o.c.3mhz,de ce asa mari diferente de temp?cooler Tacens Ventus ICE Fan 120x120mm actual si am facut comanda de Noctua NF-P12 120x120 si sper sa fie vreo schimbare.(arctic silver 5)
Depinde de ce carcasa ai si de fluxul de aer,depinde de cum ai montat coolerul si cum ai aplicat pasta 

Sony PS3-Beyond games
- xtreempc26
- xtreempc26