Salutari la toti.
Vreau sa ma ajutati cu sfaturi in achizitia de CPU cooler, in contextul in care la sistemul de mai jos am urmatoare configuratie si setare O/C:
MB: ASUS M2N SLI DELUXE
MEM: CORSAIR 1066@842 -4-4-4-11
CPU: X2 4000+@2950MHZ 1,57V
VIDEO: HIS HD 4850
COOLER CPU : Gigabyte G-Power PRO (Gigabyte G-Power Pro GH-PDU21-MF Heatsink Review - FrostyTech.com)
CASE: A+ CLIO II (45cm side fan).
In momentul de fata, la setarile de mai sus, in idle CPU-ul sta la 39-46 C (fara AC in casa) iar in full load ajunge si la 71 C. Placa video variaza intre 45-67(idle - full load). Personal cred ca temperaturile sunt cam mari si intentionez achizitionarea unui nou cooler de CPU. Am incercat sa pun si vent-uri de in&out din carcasa, dar nu se observa nimic (airflow&temp), doar se adauga la zgomot.
Din cate am observat, este de preferat un cooler cu ventilatorul pozitionat paralel cu placa de baza, deoarece asa, trage direct aer de la cooler-ul din laterala carcasei.
Astept sfaturile voastre.
Multumesc.
Cooler nou pt OVERCLOCK X2
Moderator: Moderatori
Re: Cooler nou pt OVERCLOCK X2
Airflow-ul in X-Clio II nu e grzav ,doar daca folosesti componente racite pasiv (si bineinteles neoverclokate). Am avut si eu un X-Clio II (fan-ul lateral e de 25cm nu de 45cm apropo) si aveam un flux de aer foarte haotic datorita ventilatorului de 250mm care baga mai mult aer rece decat cel de 120mm pt exhaust putea sa scoata si tot aerul cald se strangea in jurul procesorului.
pai cooler care sa aiba ventu paralel cu MB, cel mai bun dupa parerea mea e CM GeminII, da mai bine iti iei unul tower ca sunt mai eficiente
Alex_230 - multumesc de precizare (asta e, problema cu centimetrii la barbati este foarte delicata, mai mult = mai bine
).
Ok, deci sa inteleg ca nu merită unul paralel cu MB, atunci am rugamintea sa ma ajutati cu alegerea unui cooler tower. Bugetul este undeva la 120 RON.
Multumesc anticipat.

Ok, deci sa inteleg ca nu merită unul paralel cu MB, atunci am rugamintea sa ma ajutati cu alegerea unui cooler tower. Bugetul este undeva la 120 RON.
Multumesc anticipat.
Akunamattatta
la cum stau preturile la ora actuala: www.pcgarage.ro/coolere/zerotherm/zen-fz120/ depaseste cam orice se apropie de pretul lui
=UslA= BF2 Inf. Clan Server: 194.97.167.105:16567
=UslA= BF2 Normal Mod Server: 62.104.17.146:16567
=UslA= BF2 Normal Mod Server: 62.104.17.146:16567
Multumesc darco_2 pentru recomandare, dar la dimensiunea cooler-ului si anume 15,6cm nu cred ca o sa-mi incapa in carcasa, avand in vedere ca am 19.5cm latime la case + 3-4 latimea vent-ului de pe laterala + 1cm pl baza (socket+picioruse de prindere). Caut un cooler tower care sa intre intr-un A+ XClio2.
Akunamattatta
Ce ziceti de asa ceva?
Cooler Arctic Cooling Freezer XTREME
Cooler Arctic Cooling Freezer XTREME
Akunamattatta