Sursa. Înger sau demon?
Moderator: Moderatori
Re: Sursa. Înger sau demon?
Ambele sunt surse bune, acum vad ca Sirtecul are pret bun.
BTW:
Sursa cu numai condensatori solizi, cum v-am zis, sunt ud tot :
http://forums.legitreviews.com/about21376.html
BTW:
Sursa cu numai condensatori solizi, cum v-am zis, sunt ud tot :
http://forums.legitreviews.com/about21376.html
Se pare ca e un Seasonic M12D. Eu cind vad XFX-ul ala imediat 

...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Corsair HX850.
Un citat direct la obiect
Un citat direct la obiect
This is simply one of the best 850W units we have seen bar none.
Enermax Liberty Eco 500W @PCPer.
Buna sursa. Se pare ca Enermax e pe drumul cel bun cu noile modele de surse. Pretul insa le cam lasa mai pe la coada alegerilor...
Buna sursa. Se pare ca Enermax e pe drumul cel bun cu noile modele de surse. Pretul insa le cam lasa mai pe la coada alegerilor...
BFG EX1000 @jonnyguru.
Probabil cea mai mare dezamagire a mea (referitoare la surse) in acest an. Inca sunt buimac de ce am citit aseara acolo si inca mai sper ca ambele surse trimise la testare sa fie busite din fabrica.
Fata de EX-1200 asta e ca-n Dr. Jekyll and Mr. Hyde.
Probabil cea mai mare dezamagire a mea (referitoare la surse) in acest an. Inca sunt buimac de ce am citit aseara acolo si inca mai sper ca ambele surse trimise la testare sa fie busite din fabrica.
Fata de EX-1200 asta e ca-n Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

- georgeleus
Foarte tare !
Nu-mi vine sa cred ca ditamai compania producatoare nu si-a dat seama la proiectare sa implementeze ale capacitati in circuit si trebuie sa le spuna nenea Johnny cum sta treaba aratandu-le rezultate concrete ... Mi-a placut de el la faza asta, mortal tipu .
Oricum e foarte ciudata si partea cu incinsu ... 87 de grade ??? Hai sa fim seriosi ...
Nu-mi vine sa cred ca ditamai compania producatoare nu si-a dat seama la proiectare sa implementeze ale capacitati in circuit si trebuie sa le spuna nenea Johnny cum sta treaba aratandu-le rezultate concrete ... Mi-a placut de el la faza asta, mortal tipu .
Oricum e foarte ciudata si partea cu incinsu ... 87 de grade ??? Hai sa fim seriosi ...
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
Seventeam ST-550P-AM @Hardware Secrets.
O sursa foarte interesanta si solida ca mai toate Seventeam-urile. Excelent ripple&noise, eficienta si poate fi tinuta fanless.
Ca minusuri doar doua cabluri SATA si un conector PCI-E.
Pacat ca brand-ul Seventeam nu mai este reprezentat si la noi.
Surse bune spre foarte bune dar nu prea orientate spre partea silent. Cel putin pina la acest model.
O sursa foarte interesanta si solida ca mai toate Seventeam-urile. Excelent ripple&noise, eficienta si poate fi tinuta fanless.

Ca minusuri doar doua cabluri SATA si un conector PCI-E.
Pacat ca brand-ul Seventeam nu mai este reprezentat si la noi.

Surse bune spre foarte bune dar nu prea orientate spre partea silent. Cel putin pina la acest model.

Mda stiu, se pare ca au ramas cu sechele ca ei fac surse server-grade de obicei. 

Cooler Master eXtreme Power Plus 500 W@Hardware Secrets.

Parcurgeti tot review-ul si o sa dati peste o sursa relativ ieftina si decenta de 400W.![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Inceput promitator de review.Two things immediately caught our attention. First, the fact there is no reference for “500 W” on the power supply.
The second thing that we noticed on the label was the phrase “The +3.3 V & + 5 V & +12V1 & +12V2 combine power shall not exceed 431.5 W”.

Parcurgeti tot review-ul si o sa dati peste o sursa relativ ieftina si decenta de 400W.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
am si eu o intrebare.
am o sursa allied de 400W si cablul de alimentare sata este prea scurt pentru ce vreau eu sa fac cu ea si deci intrebarea mea este daca are ceva daca l-as prelungi, adica sa tai cablul si sa mai bag o bucata de cablu ca sa fie mai lung( pentru un contact ma bun cablurile vor fi lipite cu cositor, iar cablul suplimentar este donat de o sursa defecta).
dupa calculele mele nu ar trebui sa aiba nimic daca prelungesc cablul, dar vreau sa stiu si parerile voastre
am o sursa allied de 400W si cablul de alimentare sata este prea scurt pentru ce vreau eu sa fac cu ea si deci intrebarea mea este daca are ceva daca l-as prelungi, adica sa tai cablul si sa mai bag o bucata de cablu ca sa fie mai lung( pentru un contact ma bun cablurile vor fi lipite cu cositor, iar cablul suplimentar este donat de o sursa defecta).
dupa calculele mele nu ar trebui sa aiba nimic daca prelungesc cablul, dar vreau sa stiu si parerile voastre
- omul_maimutza
Cauta un prelungitor pentru cablu sata, se gasesc peste tot.
picz or it didn't happen
problema este ca am un cablu care iese din sursa si pe el sunt cele 2 mufe sata(ca la vechile molexuri) si in plus de ce sa dau bani pe 2 prelungitoare( ca deh am hdduri) cand a-si putea rezolva pe gratis problema, bineinteles daca nu sunt ceva contraindicatii de care stiti
Eu mai bine as investi 10 lei...nu cred ca ii mai mult decat sa risc sa ard ceva. Apropo maine ne vedem
A venit vremea sa imi schimb si eu sursa.
Componentele pe care trebuie sa le tina sunt :
C2D E6600
ASUS P5W-DH-Deluxe
4GB DDR2
ATI HD4670 512MB
2 HDD
1 DVD-RW
Creative Audigy2 ZS
+ 3 coolere carcasa 120mm. [antec p182]
No overclocking, stock.
Cerinte :
-modulara
-FOARTE silentioasa
Buget : 300 RON.
Mi s-au recomandat pana acum :
Coolermaster M520 - http://www.pcgarage.ro/surse/cooler-mas ... ower-m520/
Sirtec HP-550-G14C - http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec/hp-550-g14c/
Componentele pe care trebuie sa le tina sunt :
C2D E6600
ASUS P5W-DH-Deluxe
4GB DDR2
ATI HD4670 512MB
2 HDD
1 DVD-RW
Creative Audigy2 ZS
+ 3 coolere carcasa 120mm. [antec p182]
No overclocking, stock.
Cerinte :
-modulara
-FOARTE silentioasa
Buget : 300 RON.
Mi s-au recomandat pana acum :
Coolermaster M520 - http://www.pcgarage.ro/surse/cooler-mas ... ower-m520/
Sirtec HP-550-G14C - http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec/hp-550-g14c/
i'm a very neat monster
Nu stiu Sirtec-ul cum e, dar Cooler Master d-ala am luat si eu intr-o zi de proba de la munca una si se auzea mai tare ca fosta EarthWatts de 380W cu vent de 8cm si mult mai tare ca cvasi-no-name-ul pe care l-am pastrat pana la urma strict din considerente de silentiozitate. Nu mai zic ca acele cabluri chiar si modulare mai mult incurcau, erau scurte, foarte rigide si greu de aranjat prin carcasa.
In 300 de lei cred ca mai buna ca asta n-ai ce sa cumperi, ar trebui sa se incadreze lejer in cerintele tale.
In 300 de lei cred ca mai buna ca asta n-ai ce sa cumperi, ar trebui sa se incadreze lejer in cerintele tale.
Nexus Value 430.
Corsair HX450.
Enermax Modu82+ 425.
Corsair HX450.
Enermax Modu82+ 425.
Pai Nexus-ul nu e modular, iar Enermaxu' e cu vreo 60 de lei peste buget. 

Nu e modulara dar e FOARTE silentioasa. 

Sa ne spui cum e. Eu am vazut-o intr-un review german si se comporta chiar foarte bine. Imi plac si cablurile ei.
Un test interesant care arata consumul din sursa pentru diverse configuratii -> http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... ttage.html
Dupa cum rezulta din test un sistem normal de gaming are nevoie de doar 30 Amperi pe linia de 12V (surse gen Corsair VX 450/Chieftec 550AB A).
Ne va ajuta sa nu mai aruncam cu banii pe surse de 850W-1KW,in mod inutil
.
Dupa cum rezulta din test un sistem normal de gaming are nevoie de doar 30 Amperi pe linia de 12V (surse gen Corsair VX 450/Chieftec 550AB A).
Ne va ajuta sa nu mai aruncam cu banii pe surse de 850W-1KW,in mod inutil

>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
Ce demonstrează?! Că un sistem high end neoverclockat
merge la limită pe o sursă de 550W?!
![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)
Demonstreaza ca disperarea cu sursele mari nu e mereu, justificata.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Tu dacă ai avea sistemul ăla din test (high end no. 2) l-ai ține la frecvența default? Tu ce sursă i-ai pune?
Ce sistem high-end din ziua de azi stă default și are doar un HDD? Dacă vrei să mai cumperi câte ceva la el, ce faci?
Ce sistem high-end din ziua de azi stă default și are doar un HDD? Dacă vrei să mai cumperi câte ceva la el, ce faci?
Ce motive ai avea sa nu-l tii default?Ghetto_64 wrote:Tu dacă ai avea sistemul ăla din test (high end no. 2) l-ai ține la frecvența default?
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
Ca ce sursa as pune eu si ce i-as face e cu totul alta problema. Problema e ca acum daca iti iei un sistem de genul si intrebi pe un forum (nu ma refer neaparat la xpc) ce sursa e recomandata, gata 1KW. Se poate si pe surse de calitate de 750-850w tinut sistemul respectiv chiar si cu OC.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Burebista Nevoia de mai multă putere de procesare. La naiba, nu e sistem office să îl lași default. Dacă se poate face OC cu rezultate vizibile, de ce să nu profiți?
Ce OC cu rezultate vizibile faci la un i7 si GTX 295? ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Tu probabil vrei să spui că deja toate merg suficient de rapid însă asta nu înseamnă că dacă duci procesorul la 3.8 - 4 GHz nu o sa vezi un boost mai mult sau mai puțin semnificativ în special în jocuri (minimum FPS).
- MikeMeyers
Pot confirma din proprie experienta testul... Dupa ce mi-am luat i7 si GTX275 urmaream sa schimb sursa actuala - un Sirtec de 500W cu wattmeter. Asta pana ce am pus placa video in sistem si am vazut pe wattmeter-ul sursei indicand 125 W in idle (cu procesorul overclockat la 3.2 Ghz, voltaj default, toate setarile de energy saving pe off, hyperthreading activat) - adica "doar" cu 25W in plus fata de acelasi sistem cu o placa x1300 pro pe care o am de rezerva prin casa.TheUgly wrote:Un test interesant care arata consumul din sursa pentru diverse configuratii -> http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... ttage.html
Ne va ajuta sa nu mai aruncam cu banii pe surse de 850W-1KW,in mod inutil.
In crysis la 1680x1050 setari Very High, consumul nu sare de 260W. Acuma sunt de acord ca nu o fi cel mai precis wattmeter dar chiar si cu o marja de eroare de 20W in minus si tot ar fi rezultate foarte bune...
In ceea ce priveste Furmark+prime95 - in situatiile si jocurile de zi cu zi nu se va atinge niciodata acest consum si asta nu neaparat din cauza placii video ci, mai degraba, a procesorului - niciun joc actual nu incarca 100% toate cele 4 nuclee ca sa nu mai spun si de utilizarea hyperthreading...
Deci acei 550W cu 40Amp pe linia de 12V pt un GTX275, prezenti pe site-ul nvidia, sunt valori overrated. Ca sa nu mai zic de numeroasele PSU calculators de pe net si de rezultatele pe care le ofera...
Bottom-line: raman cu sursa actuala si acum sunt convins ca in combinatia asta de procesor+placa video sursa imi va tine decent chiar si cu i7 la 4 ghz, voltaj default.
- omul_maimutza
Ma indoiesc ca o sa fie vreo diferenta in ceea ce priveste framerateul minim intre 3.8-4ghz avand in vedere ca surplusul de performanta este doar de 5%, nu o sa mai ai 20fps o sa ai doar 21, asta daca punem la socoteala doar procesorul mejtere, deci inesesizabil.Ghetto_64 wrote:Tu probabil vrei să spui că deja toate merg suficient de rapid însă asta nu înseamnă că dacă duci procesorul la 3.8 - 4 GHz nu o sa vezi un boost mai mult sau mai puțin semnificativ în special în jocuri (minimum FPS).
Overclockul asta de 100-200mhz e mai mult ca sa te simti matale bine la cifre rotunde, dupa cum se stie cifrele au dat intotdeuna bine la lume.
picz or it didn't happen
Ghetto_64 ,nu inteleg de ce reactionezi asa rebel
,daca vrei surse de 1KW ,2KW ,etc ,nu te opreste nimeni sa le cumperi
.
Testul demonstreaza cum se face o evaluare corecta a consumului unui computer dat.De asemenea mai demonstreaza ca un consum masurat de un instrument infipt in priza nu e tocmai exact.
Tot din test rezulta ca liniile de 3,3V si 5V au rezervata inca prea multa putere in sursele actuale ,consumul maxim in test ,pe aceste linii combinate ,nefiind mai mare de 35-40W ,mult sub cei 130-180W ,rezerva in sursele actuale.Asta inseamna in jur de 100 de Wati irositi/pierduti ,wati care totusi ajuta producatorii sa umfle sursa in ochii consumatorilor.De asemenea mai observam ca in sistemele AMD linia de 5V e mai utilizata decat in sistemele Intel si ca e vice-versa in ceea ce priveste linia de 3,3V ,si ma intreb de ce.
Nu stiu ce overclockinguri vrei sa faci, dar cred ca un Antec Signature 850 iti este suficient in majoritatea cazurilor.Oricum overclockingul la high end-uri mi se pare aiurea ,componentele respective fiind deja duse catre limita de producatori.

Testul demonstreaza cum se face o evaluare corecta a consumului unui computer dat.De asemenea mai demonstreaza ca un consum masurat de un instrument infipt in priza nu e tocmai exact.
Tot din test rezulta ca liniile de 3,3V si 5V au rezervata inca prea multa putere in sursele actuale ,consumul maxim in test ,pe aceste linii combinate ,nefiind mai mare de 35-40W ,mult sub cei 130-180W ,rezerva in sursele actuale.Asta inseamna in jur de 100 de Wati irositi/pierduti ,wati care totusi ajuta producatorii sa umfle sursa in ochii consumatorilor.De asemenea mai observam ca in sistemele AMD linia de 5V e mai utilizata decat in sistemele Intel si ca e vice-versa in ceea ce priveste linia de 3,3V ,si ma intreb de ce.
Nu stiu ce overclockinguri vrei sa faci, dar cred ca un Antec Signature 850 iti este suficient in majoritatea cazurilor.Oricum overclockingul la high end-uri mi se pare aiurea ,componentele respective fiind deja duse catre limita de producatori.
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)
-
O intrebare am si eu, intre un cooler master silent pro 600w,xigmatek mc651 650w, bfg ls-680w, sau antec earth watts /neo power blue 650w ce recomandati, ori daca mai aveti alte sugestii in plaja de pret ale celor mentionate (330-380 roni). Ar conta nivelul de zgomot si calitatea electronicii.
Pe linga CM Silent Pro io m-as uita foarte atent la un Antec TP New 550 sau Corsair TX650.
-
Deci in afara de cooler master celelalte mentionate de mine nu prea merita atentia sa inteleg.