Problema ciudata
Moderator: Moderatori
- antimanelistu007
Problema ciudata
Salut ,problema mea este urmatoarea: mi se stinge sistemul din senin , mar duce gandul la sursa fiind o pocnitoare delux 600 w.
Alte pareri ce are cauza problema ? Va multumesc.
Alte pareri ce are cauza problema ? Va multumesc.
-
Re: Problema ciudata
Hmm...chiar daca este un deluxe modelele de 600W sunt ceva mai rasarite decat celelalte pana in 450W.
Un prim pas care l-ai putea face ar fii sa monitorizezi tensiunile cu un program gen Everest
Un prim pas care l-ai putea face ar fii sa monitorizezi tensiunile cu un program gen Everest

E8400@4GHz water cooled, EVGA 750i FTW, GAINWARD GTX 260 GS , 4 Gb A-DATA Vitesta Extreme 1066MHz@5-5-5-15, Antec1200, Xigmatek 750W
se stinge cand e in idle....sau cand e folosit/ stresat?
Gigabyte M61P-S3||AMD Athlon X2 6400+ on Scythe Ninja Plus.B||2GB ADATA VEE|| Leadtek GTS 250 ||WD 250GB||LG GH22NS40||Realtek HD Audio||Altec Lansing 121i||Corsair VX450w||THERMALTAKE WING RS101||Taxan Ergovision 975
- antimanelistu007
Pai prob ta poate sa fie cauzata in principiu cam de majoritatea componentelor din pc. Evident ca sursa e prima banuita dar poate sa fie si de la mb pv sau cpu asta in cazu in care una din aceste componente se supra supra incalzeste din diferite motive. Daca temperaturile sunt normale la toate atunci cel mai probabil sursa e pe duca. Chiar daca e de 600 asta nu inseamna ca e rupta din stele + ca sunt surse de 6 mil care fac la fel si sunt antec sirtec corsair sau alte firme cunoscute, nu delux care oricum are produse prastie. Mai poate sa fie southbridge-ul sau nortbridge-ul de pe mb care sa duca la stingearea calculatorului dar astea sunt mai rar intalnite. Eu te sfatuiesc sa incerci sa faci rost de o sursa care sa iti duca sistemu fara sa fie suprasolicitata si sa incerci cu aia pt cateva zile si vezi daca mai face prob si daca se mai stinge.
PS: si eu am avut exact aceeasi prob ca si tine si am crez ca e sursa dar sa dovedit ca nu era nimic din pc ci cel mai probabil erau fluctuatii de curent si intra fie sursa in protectie si imi stingea instant pc fie mb sau amandoua. Mi se mai intampla foarte rar cand se mai stinge dar asta e, nu prea am ce sa fac.
PS: si eu am avut exact aceeasi prob ca si tine si am crez ca e sursa dar sa dovedit ca nu era nimic din pc ci cel mai probabil erau fluctuatii de curent si intra fie sursa in protectie si imi stingea instant pc fie mb sau amandoua. Mi se mai intampla foarte rar cand se mai stinge dar asta e, nu prea am ce sa fac.
I'm Going 2 HELL!! Who's Coming With ME??
as paria pe sursa. Deluxe 600W e prin definitie o sursa cu pretenii. neintemeiate. e plin netul de rateuri date de aceasta sursa
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
- antimanelistu007
Supraincalzirea nu e problema fiind ca totul e in regula la cpu am 51 de grade in full load iar la mb am 37 maxim 40 de grade.
Sar putea sa fie si fluctuatile de tensiune.
L.E. Si ca sursa mam gandit sa cumpar Corsairu acesta http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/cmpsu-450vx/ .
Astept si alte recomandari.
Sar putea sa fie si fluctuatile de tensiune.
L.E. Si ca sursa mam gandit sa cumpar Corsairu acesta http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/cmpsu-450vx/ .
Astept si alte recomandari.
-
Bateria de la BIOS pare destul de descarcata...doar 2V
Ce procesor ai?? si VCORE 1.3 e cam putin!
Restul tensiunilor sunt in marja de 5% fata de cele nominale
Daca ai posibilitatea...imprumuta o sursa si vezi cum merge...eu zic sa nu cumperi direct una noua...s-ar putea sa nu fie de acolo buba
LE:sorry am vazut ca ai un Brisbane iar 1.3V nu e cam mult?? astept utilizatorii AMD sa ma contrazica

Ce procesor ai?? si VCORE 1.3 e cam putin!
Restul tensiunilor sunt in marja de 5% fata de cele nominale
Daca ai posibilitatea...imprumuta o sursa si vezi cum merge...eu zic sa nu cumperi direct una noua...s-ar putea sa nu fie de acolo buba
LE:sorry am vazut ca ai un Brisbane iar 1.3V nu e cam mult?? astept utilizatorii AMD sa ma contrazica

E8400@4GHz water cooled, EVGA 750i FTW, GAINWARD GTX 260 GS , 4 Gb A-DATA Vitesta Extreme 1066MHz@5-5-5-15, Antec1200, Xigmatek 750W
Uite alta varianta de sursa : http://www.pcgarage.ro/surse/antec/basiqpower-500w/
Personal nu prea ma incalzeste corsair la surse..
Voltaju de la cpu e normal, deci nu vad ce prob sa fie de la voltaj + ca nu are OC cpu deci e ok si eu am tot amd cpu un 5200+ si tot la 1.3 e voltaju, asta e practiv voltaju default. Ai putea sa intri in bios si sa dai un load default settings daca totusi nu esti sigur de setarile de acolo, dar ma indoesc ca e de la altceva decat de la sursa.
Ar putea sa fie si memoriile de vina pt ca am intalnit destule cazuri cand din cauza memoriilor se stingea pc si nu erau OC si nici nu faceai OO pe ele, dar pt asta tot se stingea pc....
Personal nu prea ma incalzeste corsair la surse..
Voltaju de la cpu e normal, deci nu vad ce prob sa fie de la voltaj + ca nu are OC cpu deci e ok si eu am tot amd cpu un 5200+ si tot la 1.3 e voltaju, asta e practiv voltaju default. Ai putea sa intri in bios si sa dai un load default settings daca totusi nu esti sigur de setarile de acolo, dar ma indoesc ca e de la altceva decat de la sursa.
Ar putea sa fie si memoriile de vina pt ca am intalnit destule cazuri cand din cauza memoriilor se stingea pc si nu erau OC si nici nu faceai OO pe ele, dar pt asta tot se stingea pc....
I'm Going 2 HELL!! Who's Coming With ME??