e-book readers
Moderator: Moderatori
- lucas22010
e-book readers
a aparut versiunea kindle 2 de la amazon, mai exista versiuni de la sony, si de la alti producatori asiatici.
are cineva un astfel de dispozitiv de citit carti "electronice"?
cum e fata de o cititul unei carti reale?
se justifica pretul unui astfel de gadget?
va rog sa postati pareri, mai ales cei care au sau au avut asa ceva.
are cineva un astfel de dispozitiv de citit carti "electronice"?
cum e fata de o cititul unei carti reale?
se justifica pretul unui astfel de gadget?
va rog sa postati pareri, mai ales cei care au sau au avut asa ceva.
- lucas22010
Re: e-book readers
Arătare din asta?

Nu am şi nu văd de ce aş cumpăra aşa ceva şi nu un laptop (e mai mare, dar poţi să faci mult mai multe cu el). Văd că merge cu "proprietary Kindle format (AZW)", blea! Se găsesc pe net mii de cărţi în format PDF, le iei frumos pe laptop, le citeşti, le dai şi altora, le editezi dacă vrei, etc. În plus, nu o să se compare niciodată cu ţinutul unei cărţi adevărate în mână, cu răsfoitul foilor, mirosul paginilor, tuşul rămas pe mâini sau chinul prin care treci când dai peste foi lipite şi încerci să le desfaci fără să le rupi.

Nu am şi nu văd de ce aş cumpăra aşa ceva şi nu un laptop (e mai mare, dar poţi să faci mult mai multe cu el). Văd că merge cu "proprietary Kindle format (AZW)", blea! Se găsesc pe net mii de cărţi în format PDF, le iei frumos pe laptop, le citeşti, le dai şi altora, le editezi dacă vrei, etc. În plus, nu o să se compare niciodată cu ţinutul unei cărţi adevărate în mână, cu răsfoitul foilor, mirosul paginilor, tuşul rămas pe mâini sau chinul prin care treci când dai peste foi lipite şi încerci să le desfaci fără să le rupi.
- lucas22010
De la LCD-ul laptopului chiar te dor ochii ca naiba. Pe mine mă tentează de mai multă vreme un aparat de genul ăsta, mi se pare extrem de util și mult mai comod decât un laptop. Mă descurc în principiu cu iPod Touch-ul meu dar mi-aș dori ceva cu ecran mai mare.
În schimb mi se par prea scumpe pentru ce știu să facă
.
Cu cărtile electronice n-am nimica -- sigur, nu are același "feeling", dar după ce ai nevoie de o carte de algebră liniară care costă 70$ și nu se găsește la noi începi să nu mai fii așa mofturos. De asemenea, înveți să nu mai faci mofturi dacă te pui cu 90% din traducerile în limba română. Ghidul autostopistului galactic? Cred că Douglas Adams face ca burghiul la el în mormânt.
În schimb mi se par prea scumpe pentru ce știu să facă

Cu cărtile electronice n-am nimica -- sigur, nu are același "feeling", dar după ce ai nevoie de o carte de algebră liniară care costă 70$ și nu se găsește la noi începi să nu mai fii așa mofturos. De asemenea, înveți să nu mai faci mofturi dacă te pui cu 90% din traducerile în limba română. Ghidul autostopistului galactic? Cred că Douglas Adams face ca burghiul la el în mormânt.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Şi totuşi, mi-e atât de silă să car biblioteci după mine când plec undeva. Cum fac plecări la măcar două săptămâni şi merg suficient cu autobuzul/trenul, numa de mirosul de carte nu-mi pasă atunci. Ceva uşor de cărat şi cu o bibliotecă suficient de vastă încât să nu fac teoria deciziilor în bibliotecă înainte să iau autobuzul ar fi minunat. Da, un kindle sau ceva asemănător nu va putea înlocui sentimentul de carte, dar e o alternativă comodă la ea. Şi sincer, să văd cine are loc să-şi deschidă laptop-urile pe minunatele autocare de la noiJan Jansen wrote:Se găsesc pe net mii de cărţi în format PDF, le iei frumos pe laptop, le citeşti, le dai şi altora, le editezi dacă vrei, etc. În plus, nu o să se compare niciodată cu ţinutul unei cărţi adevărate în mână, cu răsfoitul foilor, mirosul paginilor, tuşul rămas pe mâini sau chinul prin care treci când dai peste foi lipite şi încerci să le desfaci fără să le rupi.

Şi totuşi, eu aştept să se ieftinească cele de la iRiver sau de la Sony (bine, şi mai aştept să mă întâlnesc cu marţienii şi alte lucruri care nu se vor întâmpla curând

1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
- lucas22010
Erau nişte spyshots pe engadget, avantajul celor de la iriver era că apărea pe două "pagini". Adică se deschidea asemeni unei cărţi şi avea pe amândouă părţile ecrane.
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Am citit vreo 5 carti maricele in format elecronic,si a fost un chin total probabil din cauza ca 3 dintre ele le-am citit pe PC
. Pe laptop e ceva mai bine(comod) dar tot nu am sentimentul ala ca tin cartea in mana.
Am cautat sa vad cum arata un iRiver Story, imi cam face cu ochiu,as vrea sa pot incerca totusi una pe viu asa macar o zi. Desi sunt sigur ca nu e la fel ca cititul unei carti normale as da 300$ sa salvez copacii
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Am cautat sa vad cum arata un iRiver Story, imi cam face cu ochiu,as vrea sa pot incerca totusi una pe viu asa macar o zi. Desi sunt sigur ca nu e la fel ca cititul unei carti normale as da 300$ sa salvez copacii

You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
Amu nu că vreau să fiu cârcotaș dar mie prețul gadgeturilor ăstora mi se pare foarte mult umflat. Cum am zis și mai sus, ideea lor mi se pare excelentă dar dispozitivele mi se pare că au încă un preț cam nerealist pentru ceea ce știu să facă. Până mai scad prețurile la niște nivele decente, eu o să-mi folosesc în continuare iPod-ul ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Privesti gresit problema, in Ro ala nu e pretul gadgetului, e pretul unui gadget + o intreaga biblioteca 

You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
- lucas22010
corectLacoste wrote:Privesti gresit problema, in Ro ala nu e pretul gadgetului, e pretul unui gadget + o intreaga biblioteca

Nu în .ro ci în general. Acuma nu sunt naiv, știu că tre' să scoată și ăia un profit, dar (mai ales în condițiile eInk) prețul mi se pare mult prea mare pentru sporul de comfort pe care îl oferă. Desigur e și o problemă de volum de vânzări (practic, cu ce au într-un reader, ar trebui să fie mai ieftin decât un eeePC -- dar audiența cred că e mai restrânsă). Pentru mine treaba nu frige foarte rău pentru că am o bibliotecă mare (i.e. câteva mii de volume). O să mai aștept o vreme până să îmi iau un aparat de-ăsta.
Off Topic:
...
...

Last edited by lazarus on Sun Nov 01, 2009 2:05 am, edited 1 time in total.
Rămâne între noi
.
Ca să fiu corect până la capăt, ar trebui totuși să adaug ceva la postul meu de mai sus. Comparativ cu un laptop, sporul de confort nu vine numai din ecranul eInk, ci din formatul paginii. De fapt obositor când citești de pe ecran e să faci scroll întruna. Varianta "on the cheap" de a citi pe telefon, PDA, iPod/iPhone sau ceva asemănător merge numai pentru cărți care nu au figuri.

Ca să fiu corect până la capăt, ar trebui totuși să adaug ceva la postul meu de mai sus. Comparativ cu un laptop, sporul de confort nu vine numai din ecranul eInk, ci din formatul paginii. De fapt obositor când citești de pe ecran e să faci scroll întruna. Varianta "on the cheap" de a citi pe telefon, PDA, iPod/iPhone sau ceva asemănător merge numai pentru cărți care nu au figuri.
- lucas22010
a citit cineva o carte intreaga de pe telefon mobil sau pda? eu am incercat, am renuntat dupa 2 pagini.
- Widsith the Wanderer
Ma tenteaza si pe mine un asemenea dispozitiv, mai ales ca acum trimit si in .ro kindle.
Zilele astea am vazut ca au lansat si un soft care iti permite sa citesti cartile descarcate in format proprietar pe PC (http://www.amazon.com/gp/feature.html?i ... 1000426311).
Insa subscriu este excesiv de scump, dar asta datorita in principal monopolului pe care il are amazon, isi permitea. Acum insa am inteles ca va intra si google pe piata, sony.... De aia s-au si facut aceste miscari de catre amazon. Deci tot concurenta bat-o vina
Oricum mi-as dori un gaget cu care sa am acces la net pentru situri (wireless), messenger, sa arate ca un kindle si sa citesc si pdf-uri. Nici nu vreau mult, nu ?
Zilele astea am vazut ca au lansat si un soft care iti permite sa citesti cartile descarcate in format proprietar pe PC (http://www.amazon.com/gp/feature.html?i ... 1000426311).
Insa subscriu este excesiv de scump, dar asta datorita in principal monopolului pe care il are amazon, isi permitea. Acum insa am inteles ca va intra si google pe piata, sony.... De aia s-au si facut aceste miscari de catre amazon. Deci tot concurenta bat-o vina

Oricum mi-as dori un gaget cu care sa am acces la net pentru situri (wireless), messenger, sa arate ca un kindle si sa citesc si pdf-uri. Nici nu vreau mult, nu ?

Dap. Pe PDA mai demult și acum pe iPod.a citit cineva o carte intreaga de pe telefon mobil sau pda? eu am incercat, am renuntat dupa 2 pagini.