Sursa. Înger sau demon?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Neon Biker

Re: Sursa. Înger sau demon?

Post by Neon Biker »

burebista wrote:Io ti-am mai spus Bikere ca in afara de TP New doar CP-850 e mai silent din ce se gaseste la itdirect. :)
Da, n-am uitat. [smilie=Respect.gif] Totusi silentiozitatea nu e singurul lucru care ma intereseaza si parca am o retinere sa dau >400 de lei pe o sursa care nu a fost reviewarita cum trebuie si nu are 2 conectori PCIe 8 pin.
burebista wrote:Acu' sunt dat pe spate de Seasonic X-650.
De cand ai vazut review-ul la X-650 iar ai inceput sa te uiti urat la sursa pe care o ai? :laughing6:
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Merced
Moderator

Post by Merced »

Totusi e sursa de vreo 700 de lei, asta daca ajunge vreodata in tara...
madace

Post by madace »

Uite review la modelul TP New de 750W. :) Eu detin modelul de 550W si pot spune ca e extrem de silentios. Am avut ocazia sa verific un Corsair VX650 si Antec-ul asta inainte de a cumpara si am ales Antec deoarece ventilatorul avea un RPM vizibil mai redus decat cel de pe Corsair. Iar ca performante, cred ca review-ul modelului de 750W spune tot. :)
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Review-uri la TP New 750W am citit si eu vreo patru, dar de spus spun tot despre modelul de 750W. Ca tot asa, citind review-uri la HX620 sau VX450, n-ai banui vreodata ca TX650 ajunge la un ripple de peste 90mV.
Uite si aici zice ca este o diferenta semnificativa intre eficienta TP New 550 si a celor doua surori mai mari: 85.25% vs 86.31-86.47%. Bine, nu acest 1% ma doare pe mine, ci faptul ca s-ar putea ca si ripple-ul sa fie mai mare, iar asta n-am de unde sa stiu pana nu se deranjeaza cineva sa o testeze.
iconicpaul

Post by iconicpaul »

Acum in iarna se fac 4 an i de cand am luat sistemul actual. Pe atunci cunostintele mele in materie de surse erau mult mai modeste. Am luat atunci un TT TR2 420W, facut de CWT. A mers bine pana anul trecut cand a "fiert" primul condensator, si a trebuit sa desfac si sa inlocuiesc ( nu eu, un prieten m-a ajutat). Anul asta a cedat inca unul, si la fel, a trebuit din nou sa il schimb. Trebuie sa spun ca sunt foarte grijuliu cu lucrurile mele, carcasa bine aerisita, mereu curata, mereu atent la temperaturi si la stresul aplicat componentelor. Cred ca e doar o chestiune de timp pana va ceda complet.
Acuma stiu ca CWT face surse de diferite calitati in functie de client si de pret dar ca face si surse de foarte buna calitate. Probabil ca la modelul meu au folosit o platforma mai veche sau componente mai slabe.
Dar cu toate astea, la urmatorul sistem, ma orientez spre Seasonic.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Neon Biker, stai de cativa ani cu un Rexpower, asa ca mi se pare ca te stresezi prea mult pentru un ripple presupus. :D Nu cred ca vei regreta daca achizitionezi un TP New de 550W, sincer. [smilie=Thumbs-Up.gif]
burebista
Moderator

Post by burebista »

Neon Biker wrote:De cand ai vazut review-ul la X-650 iar ai inceput sa te uiti urat la sursa pe care o ai? :laughing6:
Nu urit pentru ca stiam ca o sa-si piard coroana la un moment dat, dar X-ul ala chiar imi place cum presteaza. Cel putin partea aia cu fanless vine perfect pentru pretentiile mele de liniste. [smilie=maniac.gif]
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
iconicpaul

Post by iconicpaul »

Eu as mai avea o intrebare pentru voi, mai ales cei pasionati de PSU, pentru ca in mod ciudat, si pe mine ma pasioneaza sursele cel mai mult dintre toate componentele, desi inca nu inteleg pe deplin cum functioneaza o sursa.
La celelalte componente care folosesc condensatori, adica placile de baza si placile video, in ultimii ani, mai toti producatorii si-au facut reclama cu "100% condensatori solizi". Dar urmarind poze de la sursele high-end si foarte scumpe, eu nu am observat sa se foloseasca la surse asemenea condensatori, si as vrea sa stiu care e motivul.

L.E. cautand pe net, am gasit asta:
http://in.coolermaster.com/tutorial/cap ... anguage=en
Gabi88

Post by Gabi88 »

nu ii sigur da cred ca, condensatorii solizi lucreaza cu tensiuni mai mici si au capacitati mai mici(pana in 1500uF am vazut pe net, asta normal a-r fi de ajuns) da cel mai sigur sunt scumpi

scuze daca gresesc si de off :tongue3:
burebista
Moderator

Post by burebista »

iconicpaul wrote:Dar urmarind poze de la sursele high-end si foarte scumpe, eu nu am observat sa se foloseasca la surse asemenea condensatori, si as vrea sa stiu care e motivul.
Ceva de genu'.
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Merced
Moderator

Post by Merced »

Review-uri la Nexus NX-5000 R3 530W se anunta?
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Merced wrote:Neon Biker, stai de cativa ani cu un Rexpower, asa ca mi se pare ca te stresezi prea mult pentru un ripple presupus. :D
LOL, ce sa fac daca dracia de noname inca mai functioneaza? La cat am dat pe ea si-a meritat banii cu varf si indesat. :d Acum daca e sa-mi iau una de 10 ori mai scumpa cred ca e normal sa am si oarece pretentii.
burebista wrote:
Neon Biker wrote:De cand ai vazut review-ul la X-650 iar ai inceput sa te uiti urat la sursa pe care o ai? :laughing6:
Nu urit pentru ca stiam ca o sa-si piard coroana la un moment dat, dar X-ul ala chiar imi place cum presteaza. Cel putin partea aia cu fanless vine perfect pentru pretentiile mele de liniste. [smilie=maniac.gif]
Mie imi place cum zic astia de la SPCR: "As it stands, I'm of the opinion that the Seasonic X-650's electrical performance is much better than any computer needs a power supply to be." :d
sundar

Post by sundar »

Azi dimineata mi-a venit sursa. Este suficient de silentioasa si deocamdata nu are coil noise, ceea ce este o diferenta enorma fata de Antecul EW 430. Sper sa nu apara in timp nici un fel de sunete de bobine.
Tyson

Post by Tyson »

Salutare.Va rog sa-mi recomandati o sursa pana in 300 ron, eu m-am gandit la asta http://www.pcgarage.ro/surse/nexus/nx-5000-r3-530w/ sau asta http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/cmpsu-550vx/ ; sau daca aveti voi alte recomandari mai bune pana in 300 ron.Mersi anticipat. [smilie=Respect.gif]
Loved by few, hated by many, but respected by all.
TheSmasher

Post by TheSmasher »

Eu iti recomand asta.
Desi nu are asa putere, e de calitate si te tine mai bine ca una Nexus, parerea mea.
Un fleac. L-am ciuruit...
Tyson

Post by Tyson »

Mersi TheSmasher dar mi-ar trebui una de putere mai mare care sa ma tina si pentru un eventual upgrade, Ati 5850 + i7 ceva... [smilie=Victory.gif]
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Si crezi ca aia nu va tine un sistem cu o placa video single GPU? :tongue3:
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Cifrele au dat intotdeuna bine la lume. :wink:
Corsairul ala de 450w modular este divin, bag mana in foc ca tine si un SLI fara probleme.
picz or it didn't happen
TheUgly

Post by TheUgly »

Abaddon wrote:Cifrele au dat intotdeuna bine la lume. :wink:
Corsairul ala de 450w modular este divin, bag mana in foc ca tine si un SLI fara probleme.
Corsair 450 ,daca nu ma insel ,dadea in teste echivalentul unei surse bune de 550W.Electronica a fost prezenta in niste surse cu denumiri ce mentionau valori de 500W si 550W ,dar nu mai stiu vendorii si nici pe unde am citit.
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)

"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
Tyson

Post by Tyson »

Corsairul de care vorbiti voi este mai buna decat Nexusul din linkul meu de mai sus??
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Corsair-ul HX450 e un Seasonic, aproape identic cu VX450 sau Antec EA-500, dar cu usoare imbunatatiri pentru a-i mai creste eficienta. Nu am gasit un review, dar iti poti face o idee destul de buna despre ce poate din review-urile celor 2 surse mentionate anterior. De exemplu: VX450 @jonnyguru sau @HardwareSecrets.
Nexus-ul e mai recent aparut, nu prea se stie nimic despre el, doar putem presupune ca e silentios. Poate burebista-guru sa mai fi aflat ceva, dar am impresia ca zilele astea nu-i sta gandul decat la ultima sa dragoste: Seasonic X-650. :laughing6:
burebista
Moderator

Post by burebista »

LOL ma. :D
Nu stiu nica de Value 430 decit ce scrie pe SPCR. E un ATNG silentios ca naiba. Atita tot stiu.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

De fapt omul intreba de Nexus NX-5000 R3 530W. :tongue3:

Apropo, ce-ai mai aflat de X-650? Tot peste vreo 2 saptamani ar trebui sa ajunga la noi?
burebista
Moderator

Post by burebista »

Asa mi-a promis importatorul. :)
ShakirEL

Post by ShakirEL »

O recomandare pentru o sursa care sa intre intr-un file server ce ruleaza non-stop? Ceva sa duca maxim 500w.
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
burebista
Moderator

Post by burebista »

Buget? Configuratie?
ShakirEL

Post by ShakirEL »

300ron, 350 daca chiar merita. Configuratie: E4400,Q965,3x1TB. Dar va veni un controller raid si inca o gramada de harduri. As vrea sa fie silentioasa, eficienta mare si cat mai bine construita(eventual server grade). Topower sau PC P&C sunt ok?
Eu sunt născut in Timişoara/Şi sunt suporter Ultras Viola/Tu Poli pentru mine eşti unica iubire/Şi sunt convins că azi vei câştiga
burebista
Moderator

Post by burebista »

Corsair TX650. Seasonic, 80+, 8 SATA si 8 molex.
Overkill pentru config-ul tau da' are multe mate pentru HDD-urile tale. :)
ShakirEL

Post by ShakirEL »

Multam fain!
iconicpaul

Post by iconicpaul »

La seria X de la Seasonic, poate modelul de 550W va avea un pret mai acceptabil pentru multi potentiali clienti care nu dispun de resurse financiare, pentru ca modelul de 650W va fi undeva la 550 - 600 lei.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Care model de 550W? [smilie=Nice-try.gif]
iconicpaul

Post by iconicpaul »

eu asa am vazut in cateva articole, ca va exista si un model de 550W:

http://www.hexus.net/content/item.php?item=17468

"To be released at COMPUTEX this year, the Seasonic X-Series will be launched with 550W, 650W, and 750W capacities, and thus providing around 90 per cent efficiency in the range of watts pulled by most reasonably high-end rigs."

era doar un zvon sau au anulat fabricarea modelului?
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Stirea aia e din martie. Eu n-am auzit de nicio intentie de a lansa si un model de 550. Din pacate pare a fi un trend catre surse cat mai mari. Si Corsair abia ce lansase HX450 ca l-a si tras pe dreapta. Cica nu e rentabil sa faci surse de calitate de putere mica, pentru ca omul de rand nu e dispus sa plateasca pentru calitate. Daca tot da un ban, macar sa stie ca are o sursa la care sa poata pune si un Quad-SLI... ce conteaza ca de fapt n-o sa cumpere el 4 placi video high-end nici la pastele cailor? :d
STR8_

Post by STR8_ »

i920 @ 4Ghz + GTX 260 216 OC pe un Enermax Pro 82 525W Merge fara probleme ? Zilele urmatoare asamblez sistemul . Oricum prefer sa mai ramana 50W , decat sa fie sursa solicitata la max. ce parere aveti ?
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
AndreiD

Post by AndreiD »

Merced
Moderator

Post by Merced »

S-a postat.
burebista
Moderator

Post by burebista »

STR8_ relax, esti OK cu Enermaxu'.
Andrei, da, am incercat azi o gluma cu importatorul, i-am zis ca-i dau Signature la schimb cu X-ul da' n-a muscat. :D
Deathwish86

Post by Deathwish86 »

Ce parere aveti de seria No Rules Power de la Xigmatek, si in special de modelul MC751...par un best buy :occasion14:
Intreb pentru ca sunt tentat sa-mi iau una:D
E8400@4GHz water cooled, EVGA 750i FTW, GAINWARD GTX 260 GS , 4 Gb A-DATA Vitesta Extreme 1066MHz@5-5-5-15, Antec1200, Xigmatek 750W
iconicpaul

Post by iconicpaul »

@burebista: stii cumva cine fabrica sursele Spire Jewel ? mersi anticipat

la calitate crezi sunt cat de cat acceptabile ?
burebista
Moderator

Post by burebista »

Nu mai recomand Spire. E o varza ce-au facut din sursele lor.
Xigmatek sunt CWT. Sunt OK.
Post Reply