iPad

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
madwh

iPad

Post by madwh »

Apple va lansa ceva soi de tablet si am fost inspirat de articolul asta sa deschid threadul asta. Ce ma tot intreb e: de ce as vrea eu sa-l cumpar? Ce ar putea avea sa devina cel putin la fel de popular ca iPhone/iPod Touch inafara ca e facut de apple si ruleaza OS X? Daca nu revolutioneaza conceptul tablet cu functionalitate si uzabilitate extraordinara sau ceva killer features si e doar un tablet facut de apple nu vad cum ar avea succes comparabil cu iPhone/iPod Touch. Voi ce ziceti?
Last edited by madwh on Wed Jan 27, 2010 8:14 pm, edited 2 times in total.
Think whatever™!
Alexis

Re: Apple Tablet

Post by Alexis »

E Apple, automat se vor gasii oameni care sa-l cumpere pe mitul ca Apple scoate numai lucruri bune, indiferent daca e dovedit sau nu. Cum am vazut in poza o sa arate bine si asta atrage => uuuu shiny i want one :d .
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
madwh

Re: Apple Tablet

Post by madwh »

Eu nu cred ca va fi destul. Uita-te la computerele apple cat de shiny is si cat de apple is si cat market share au comparat cu PC. Unul din featurele care ar putea ajuta mult e sa poti folosi aplicatiile din appstore de acum + abilitatea sa folosesti tablet-ul pe post de monitor cand e conectat la computer + inca ceva features care sa-l diferentieze. Altfel nu cred ca va avea vreo sansa sa devina la fel de popular ca iPhone/iPod Touch dar daca stau sa ma gandesc cat de putin explorat e segmentul tablet si de unde a inceput apple cu iPhone in piata telefoanelor mobile unde exista nokia, sony ericsson, rim etc si cu experienta 0 in domeniul asta specific, parca faptul ca apple ar putea scoate un tablet foarte de succes nu mai suna asa sf. Ce mi se pare interesant e strategia apple de a atrage oamenii spre computerele mac. Scoate iPhone/iPod Touch, oamenii le accepta pentru ca is mult mai dispusi sa-si schimbe telefonul/mp3-playerul decat direct computerul si OS-ul, apoi scoate un tablet foarte similar cu iPhone/iPod Touch la design si la software (presumably) => oamenii vor percepe trecerea de la PC la mac mult mai simpla si usoara.
Think whatever™!
madwh

Re: iPad

Post by madwh »

Stiam ca o sa-i zica iPad. :)
Think whatever™!
Charlie

Post by Charlie »

Detalii aici : http://i.gizmodo.com/5458292/apple-ipad ... oplay=true

Eram sceptic, insa citind pe la specificatii incepe sa sune interesant...marketingul Apple chiar are efect!
Probabil ca o sa imi treaca in cateva zile, in care o sa-mi dau seama ca e doar un iphone cu ecran mai mare.
cylix

Post by cylix »

Tocmai am vazut filmuletul de prezentare al ipad-ului, http://www.apple.com/ipad/ipad-video/ arata foarte bine, sunt curios cam la ce preturi va venii in Romania
7950x3D Zotac 4090 AMP Extreme Airo MSI MPG B650 Edge Wifi Lian Li Galahad 360 V2 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000ghz SSD: Kingston KC3000 2TB, 2x Samsung 970 Evo 1TB Lian Li O11 Dynamic Evo Corsair HX1500i Samsung Odyssey G9 Neo
madwh

Post by madwh »

Exact cum preziceam, nu are nici un feature extraordinar si e scump. Nu vad sa ajunga vreodata sa se vanda mai bine ca iPhone sau iPod Touch, desi chiar ei au zis ca oamenii deja stiu sa foloseasca interfata ca is obisnuiti de la iPhone si iPod Touch aka ii pacalim sa cumpere si iPad daca au si le place iPhone sau iPod Touch. Mare pacat ca nu are GPS real, ar fi fost unitatea GPS pentru masina perfecta pentru ca are speakers si ecranul mare. Nu are camera, unde-i iChat? Nu are flash in web browser, acum mult mai evident, nu are multitasking, trebuie adaptator si pentru un amarat de port usb?? Si ce-i cu marginea aia mare neagra? Sa am de ce sa-l prind? Atunci nu puteau sa faca ceva gaura sau ceva ca un manar pe spate de unde sa-l tin? Cel mai tare mi s-a parut cum avea o canapea pe scena si mirau bloggurile de tech inainte sa inceapa ca ce-i cu ea acolo si apoi sa vedem de ce: ii greu sa o folosesti stand in picioare. Ca sa poti sa input ceva pe tastatura virtuala trebuie sa o ti pe picioare, nici chiar pe o masa sau doar orice suprafata plata nu merge ca ii ca iPhone 3G si iPhone 3G S, are un spate ca o covata, merge in toate partile cand apesi pe ecran.

E un pas inainte pentru interfata si usurinta de utilizare a computerelor tablet (transferata de la iPhone si iPod Touch) dar e un mare pas inapoi pentru ce poate face un computer, e doar un iPod Touch cu ecran mare si 3G (versiunea cu 3G bineinteles).
Attachments
original.jpg
Think whatever™!
Lacoste

Post by Lacoste »

Ma asteptam la mai multe de la ei. Macar daca tot au prezentat doar iPad sa fi fost ceva mai special decat un iTouch mare.
You could think i'm wrong, but that's no reason to stop thinking
madwh

Post by madwh »

A aparut si prezentarea pe apple.com
http://events.apple.com.edgesuite.net/1 ... index.html
Think whatever™!
alios

Post by alios »

madmax lasa ca iPad are busola boxe si microfon !!!!! wow!!!!

iti dai seama ce revolutie.. busola si boxe in acelasi device ? :laughing6:

eu astept cu interes pixul apple cu busola, sau hartia igienica cu sigla apple si cu microfon
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Să ştii că ştim să citim alios, am citit aceiaşi replică pe celălalt topic - şi nu e chiar aşa de "supertare" încât să merite repetată la infinit :icon_smile:

Apropo de prezentare, spre sfârşit devine puţin sforăitoare :d
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
eRAZr

Post by eRAZr »

preturi de la 500$ ,optionale ca 3g,cea mai mare capacitate de stocare de 64 gb,os de iphone....sincer cred ca e greu sa fii o victima a marketingului apple.

ok,sunt chestii care imi plac de la apple ,dar Ipad mi se pare o imbecilitate.
Foloseste la cumparaturile tale de la Pc Garage voucherul WYF5BJTA si vei avea 1% reducere
croocodillul

Post by croocodillul »

Mie mi se pare o imbecilitate orice dispozitiv pentru citit carti sau ziare. Si nu ma luati ca salvam planeta, bla, bla, bla...
alios

Post by alios »

500$ pentru un device single tasking....

hellooooo, somebody tell steve jobs that is 2010, and mult-tasking devices were invented years ago :D

bine, in romania va ajunge cu un pret de minim 2000 ron

2000 ron pentru un gadget care il vei folosi cand si cand ? sa fim seriosi, daca asta nu e snobism pur, atunci ce mai e ?

P.S. 2000 ron m-a costat concediu in grecia acum 2 ani... 7 zile 400 euro cazare si mancare la hotel de 4 stele :laughing6:
how looser must u be, don-t enjoy life... buy s.h.i.t and stuff from steve jobs.. he is a guru [smilie=Thumbs-Up.gif]
cylix

Post by cylix »

Preturi ptr Europa, oferite de T-Mobile:
iPad 16GB WiFi only for 499 €
iPad 32GB WiFi only to 599 €
iPad 64GB WiFi only to 699 €
iPad 16GB with WiFi +3 G at 629 €
iPad 32GB with WiFi +3 G to 729 €
iPad 64GB with WiFi +3 G to 829 €

[smilie=Nice-try.gif], nu merita, e prea lipsit de facilitati, imi pun sperantele in Microsoft Courier :icon_smile:
7950x3D Zotac 4090 AMP Extreme Airo MSI MPG B650 Edge Wifi Lian Li Galahad 360 V2 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000ghz SSD: Kingston KC3000 2TB, 2x Samsung 970 Evo 1TB Lian Li O11 Dynamic Evo Corsair HX1500i Samsung Odyssey G9 Neo
Pantsless

Post by Pantsless »

Right, iPhone am inteles, ii gasesc utilitatea sa zicem. Adica poate fi folosit pe post de telefon, mp3 player, movie player, navigare pe net si cel mai important: e compact; in plus, e construit bine.

DAR IPAD? Pe bune, eu chiar nu-i gasesc utilitatea.... nu e nici asa mare, dar nici in buzunar nu-ti intra. Nu ma atrage absolut deloc..
alexwinfast wrote:PS: Sa nu aud de console modate ca fac bube...o consola modata e ca o masina cu pedale...iti bati joc de consola!
Mania vitezei ne omoara. Spune NU. Vasleste cu grija.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Apple spune ca a vandut 300 de mii de iPad-uri in ziua lansarii. Aceasat cifra include precomenzile.
AndreiD

Post by AndreiD »

Defapt vreo 700.000.
Tot atatea persoane au nevoie de o lobotomie sau de o palma peste ochi sa se trezeasca din prostia crunta.
http://www.fudzilla.com/content/view/18330/1/
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

E o diferenta intre a spune
"Acest device nu este pentru mine"
si
"Acest device este o prostie si oricine-l cumpara viseaza"
Nu crezi?

Am avut ieri ocazia sa ma joc cu un iPad. Fara a o lungi prea mult, e misto. Constructia este excelenta, mai greu decat ma asteptam (aprox 680g). Initial greutatea a fost ceva placut, sa simti ca tii un device serios in mana, insa dupa o vreme de tastat cu o mana, a inceput sa se simta ... Ca tot am pomenit de asta, scrisul cu o mana e ciudat, tastatura fiind atat de mare ajungi sa te plimbi cu mana de colo-colo cam excesiv.
Calendar e foarte misto, Safari se comporta si el excelent dar unele site-uri sunt servite in formatul iPod/iPhone si arata ridicol de goale. Evident nu e vina Apple.
Nu stiu cat de bun va fi acest device ca eBook reader, e una sa belesti ochii la e-ink si cu totul alta la LCD. Anticipez ca or sa se planga unii ca nu pot citi pentru perioade prea lungi de timp.
In final, iPadul este practic un iPhone/iPod Touch mai mare si fix asta a fost intentia lui Jobs: familiaritatea. A fost o experienta de uz placuta insa nu am nici o folosinta pentru un astfel de device.
AndreiD

Post by AndreiD »

Site-urile apar goale pentru ca nu stie ce e ala flash, adica nu poate afisa complet cam 70% din site-urile existente...
Ai dreptate fishbone, nu e prentru mine. Eu nu as da nici mort cateva sute de oiro pe un gadget care are un grad de utilitate egal cu 0.
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Utilitate zero pentru tine, ca si pentru mine de altfel. Insa uite ca MULTI altii ii gasesc un scop.
Site-urile apar goale nu din cauza lipsei Flash, ci din cauza faptului ca webmasterii in loc sa aibe o singura varianta mobila, au variante mobile si apoi variante separat "optimizate" pentru iPod/iPhone, desi NU este necesar acest lucru. Deci situatia se amelioreaza usor trecand la o singura versiune standard mobila.
Pe langa asta eu ma BUCUR ca Flash isi pierde din sprijin. NU este cel mai bun mediu pentru video si simplu spus aplicatiile facute in Flash NU se inteleg bine cu interfata touch. Uite asta direct din gura calului
http://www.roughlydrafted.com/2010/02/2 ... -use-flash
HTML5 video all the way.
madwh

Post by madwh »

Am fost sa o vad in persoana si nu m-a facut mai putin dezamagit: flashless, filmele hd se vad aiurea (nu le poti vedea fullscreen fara compromis) si foarte locked down. Pe cele expuse nici nu puteam sa instalez aplicatii din appstore ca nu dau parola, nu poti muta sau sterge aplicatiile, mi-a spus un angajat de acolo ca toate astea au rostul sa nu le zapaceasca oamenii. [smilie=Nice-try.gif] Fiecare care au instalate aplicatiile instalate pe unitatile expuse au platit o anumita suma sa fie acolo. [smilie=maniac.gif] Ideea de tablet computer si tablet computer care "just works" mi se pare geniala, simt asta cand il iei in mana si simt potentialul urias, dar inclina mult prea mult spre un aparat electrocasnic stupid. Sper din toata inima sa vedem concurenta cu ceva produs asemanator iPad dar superior. Apple trebuie sa se trezeasca odata, utilizatorii produselor apple nu is chiar prosti, sau daca is (non-tech people) sa ofere optiunea celor care vor mai multa putere sa o aiba.

Niste poze:
http://imgur.com/T3vsO.jpg
http://imgur.com/uowd6.jpg
http://imgur.com/FWBnp.jpg
http://imgur.com/PCaIL.jpg
http://imgur.com/4phHT.jpg
Think whatever™!
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Degeaba vine concurenta cu o lista de specificatii hardware cand modul in care interactionezi cu tableta suge. Apple a schimbat fundamental OS X in ideea de a fi/avea interfata pentru touch, in timp ce Windows Mobile a fost o simpla adaptare a sistemului de operare desktop ca sa functioneze cu touch. Tare ma tem ca o sa avem de alege intre o tableta locked-in si functionalitate limitata dar cu interfata/experienta la nivel superficial buna, sau o tableta cu multe facilitati dar care suge ca user experience. Sa vedem ce scoate Microsoft din maneca.
madwh

Post by madwh »

Think whatever™!
madace

Post by madace »

Sebastian_

Post by Sebastian_ »

Nu e chiar asa inutila. Eu nu-s fan apple - dar tableta asta are utilitatea ei. Probabil si in functie de useri.
De exemplu mie imi place sa citesc mult (chiar daca nu am avut timp in ultimii ani) si am o tona de carti electronice. Sa citesti carti pe hartie reala e frumos - dar trebuie sa le cumperi si in plus literele mici sunt mai incomode.

Pe un ecran poti face litere de 7 ori mai mari. Multi spun ca ecranul e suparator la ochi. E ca si cum te-ai uita la un bec. Pai hello - o idee ar fi sa reduci luminozitatea ? Poti face sa fie cat de intunecat vrei.
Kidle si hartia electronica e ok daca citesti afara in soare. Dar daca vrei sa citesti in casa in semi intuneric ?

OS 4 are multi tasking in sfarsit. Browserul e foarte rapid si responsiv.
E un foarte bun device pt calatorii. Tine 10 ore bateria. Filme pe drum ? Nu cred ca e asa inutil :)
Polski

Post by Polski »

Off topic si in gluma: o carte are baterie pe viata :d
Core 2 Duo E8400|Gigabyte EP45-DS3L|Sappphire 4870 Toxic 1gb|8gb Corsair 800MHz xms2 DHX|2xWD 640gb AAKS|Corsair TX650w|CM 690|LG W2252TQ
Wooble|Giddyup
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Si de asemenea pagini invincibile.
Alexis

Post by Alexis »

iPad Stress test :d

Sursa: Youtube
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
pegas

Post by pegas »

ipad2

http://www.tomsguide.com/us/iPad-2-Pric ... 10321.html

procesor nou, a5, dualcore, acelasi consum, procesor grafic de 9x mai puternic. suna interesant. pretul insa...
la mijloc intre .asm si .c
Sebastian_

Post by Sebastian_ »

Pretul e la fel, lumea pare mirata pe chestia asta. Specificatii mult mai bune, dar acelasi pret.
madwh

Post by madwh »

Nimic care sa te faca sa zici "wow", e doar evolutionar, nimic revolutionar. Poate ca pur si simplu am prea mari asteptari.
Think whatever™!
Sebastian_

Post by Sebastian_ »

Daca iti iei Ipad si il jailbreakuiesti iti poti adauga foarte multe functii.
Explorer real cu aproape toate functiile de file management ce le-ai avea pe un calculator normal. Inclusiv ZIp Unzip etc.

De asemenea daca lucrezi ceva Word sau pictezi sau faci muzica - ai acces la salvarile din ipad fara sa apelezi la dubiousl itunes. Ai o solutie customizabile third-party de multitasking si in general o tona de optiuni pt customizare.

Despre ipad 1 - ecranul se pare ca e ips sau s-ips - are unghi de vedere foarte bun.

Poti instala iarasi un fel de aplicatie interesanta cu care poti transforma ipadu in statie emisie WI-Fi . Adica primest internet prin sim card 3g si trimiti mai departe internet Wi-Fi catre alte laptopuri sau ipod touch ce mai ai prin zona.

Ca un dezavantaj : desi e asa mare si aveau loc sa bage o antena calumea in el, detecteaza mai slab sursele Wi-FI din jur decat un ipod touch generatia 1 care detecteaza mult mai multe surse si cu semnal mai ridicat. Si asta se pare ca e ceva cunoscut pe internet.
madwh

Post by madwh »

Sebastian_ wrote:ecranul se pare ca e ips sau s-ips - are unghi de vedere foarte bun.
LED-backlit IPS LCD
Sebastian_ wrote:poti transforma ipadu in statie emisie WI-Fi
:laughing6: mywi
Think whatever™!
cylix

Post by cylix »

holhos

Post by holhos »

Referitor la semnal. Eu am prins net de la etajul 3 si stau la 5. Routerul era un Linksys E2000. Nu era iPad-ul meu, dar interesata jucaria. Totusi, pentru buzunarele multora dintre noi da mai bine la buget un netbook sau chiar si un M11x de la AlienWare (daca e sa facem o comparatie directa). Pentru cine vrea un device usor, care nu se incalzeste,care arata bine, doreste sa se dea pe net si sa joace o gramada de joculete ce devin extrem de captivante prin prisma senzorilor de miscare si a ecranului multi-touch, pot spune ca e o alegere buna. Bine, poate mai mult de atat, dar e limitat in the end.
alios

Post by alios »

nu stiu cum o fi ipadul2 dar primul are probleme nasoale cu wireless-ul

isi pierde sincronizarea, uneori nu se conecteaza la wpa psk, si tot asa mai departe

cred ca zilnic ma suna managerul sa-mi zica ca-i pica semnalul, si avem vreo 4 AP-uri in cadrul firme, 2 zywall-uri, un netgear in 5ghz si un linksys pentru free hotspot
croocodillul

Post by croocodillul »

alios

Post by alios »

parca au inventat roata... creca nici caveman-ul care a inventat roata nu a fost asa de "gura mare" :laughing6:
Post Reply