Blue Ray Writer
Moderator: Moderatori
Blue Ray Writer
In cat timp credeti ca va veni momentul in care va merita cumpararea unui BD-RW?
Acum am vazut ca a ajuns cam la 800 RON in timp ce discurile nu prea se gasesc si sunt scumpe! Evident pretul pe GB este mai mare fata de HDD!
Credeti ca intr-un an situatia se va schimba?
Acum am vazut ca a ajuns cam la 800 RON in timp ce discurile nu prea se gasesc si sunt scumpe! Evident pretul pe GB este mai mare fata de HDD!
Credeti ca intr-un an situatia se va schimba?
Re: Blue Ray Writer
Logic ca se va schimba. Companiile producatoare nu pot tine preturi asa de mari pana la nesfarsit. Lucrurile vor evolua, multe medii de stocare vor deveni obsolete (ca si discheta), vor aparea unele noi si e clar ca preturile vor scadea.BOG wrote:Credeti ca intr-un an situatia se va schimba?
...a good rhyme does more damage than a '47...© ![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
Stiu ca vor scadea
Ideea era ca sunt nerabdator sa-mi iau un Blue Ray si sunt curios daca la anul va fi momentul!

Crezi ca prezicem viitoru? Incearca la Zana Maselutza. Io fi zis o baba care il tortureaza despre viitor
Sa presupunem ca are dreptate
Zm hai ca asteptam sa vedem ce zici.

Parerea mea e ca la anu va fi mult prea devreme.BOG wrote:Stiu ca vor scadeaIdeea era ca sunt nerabdator sa-mi iau un Blue Ray si sunt curios daca la anul va fi momentul!

...a good rhyme does more damage than a '47...© ![Sign-Leet [smilie=Sign-Leet.gif]](./images/smilies/Sign-Leet.gif)
pompiliu92 wrote:Dar eu nu ma refeream sa le vindem gratis,am si spus mai sus sa le vindem pe profit
Stiu ca un fenomen similar s-a intamplat si cu DVD Writer-ele. Intr-o zi ajunsesera la 450 RON si am fugit imediat si mi-am luat unul si de atunci totul s-a schimbat in ceea ce priveste partea de back-up! La fel ma astept sa se intample si cu BD dar ma enerveaza faptul ca de mai bine de un an astept si nimic!!
Sunt curios,pe blu-ray astea merge sa scrii si data? adica jocuri,muzica poze etc? in afara de fisiere video HD. Cred ca la anul in vara ne vom permite o unitate BD.sa ajunga 350-400 si sa se mai gaseasca si dvd-uri BD Eu pana acum nu am vazut nici unul,la toate magazinele mari care am fost. Voi? 

Normal ca se vor putea scrie si date! Va fi exact le fel ca in cazul DVD-urilor.
Eu am gasit pe internet niste discuri BD-R de 25GB si viteza 2X la incredibilul pret de... 50 RON
Este de departe mai convenabil sa iau 2 HDD de 1TB decat sa dau banii pe blue ray si pe discuri momentan!
Eu am gasit pe internet niste discuri BD-R de 25GB si viteza 2X la incredibilul pret de... 50 RON
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Este de departe mai convenabil sa iau 2 HDD de 1TB decat sa dau banii pe blue ray si pe discuri momentan!
BOGule, nu te speria. Poate acuma acele discuri au preturi incredibil de mari, dar o sa se ieftineasca foarte mult. Only time will reveal... 

Rabdare. Momentan preturile sunt pentru cei cu fitze. N-au cum sa fie costurile de productie asa de mari, ca nu sunt sateliti. Momentan preturile sunt pentru cei care isi permit, dar in 2, maxim 3 ani cred ca se vor adresa si celorlalti. Nu merită sa cumperi acum dispozitive Blue Ray. Mi-e ca in 2-3 ani inventeaza astia ceva si mai bun.
Barton 2500 on Asus a7n8x-e-deluxe , 3 x 512 ddr 400 running win xp pro sp3 - multimedia sistem
Sempron 2600+ with 2 x 512 ddr 400 running Cent OS 5 - gateway purposes.
Sempron 2600+ with 2 x 512 ddr 400 running Cent OS 5 - gateway purposes.
Principalul vinovat pentru preţurile mari este taxa pentru a fabrica, sau taxa pe patent sau cum îi zice în engleză: royalty fees .
Sau dat sume uriaşe pentru ca industria filmului să adopte Blu-ray şi nu HD-DVD, iar banii trebuie recuperaţi. De unde ? Din preţul pe blank.
Sau dat sume uriaşe pentru ca industria filmului să adopte Blu-ray şi nu HD-DVD, iar banii trebuie recuperaţi. De unde ? Din preţul pe blank.
Daca acum 3 luni un BD-R costa cam 50 ron, vad ca acum a ajuns la 30! In acest caz e posibil ca in vreo jumatate de an sa devina accesibile si sa renteze achizitia unui writer! ![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Incet se mai misca piata pentru Blu-Ray! Un disc a ajuns la 28 RON abia si unitatile de scriere tot pe la 800 se situeaza
Noroc cu HDD-urile astea din ce in ce mai mari!

- Underscore
Am gasit o parte din tipurile de discuri Blu-Ray:
25 GB - Blu Ray - Pret: N/A
50 GB - Blu Ray - Pret: N/A
100 GB si 400 GB - Blu Ray - (under development by Asus and Blu-Ray Institute)
25 GB - Blu Ray - Pret: N/A
50 GB - Blu Ray - Pret: N/A
100 GB si 400 GB - Blu Ray - (under development by Asus and Blu-Ray Institute)
- Cosmin_NFS
o lista cu toate discurile blue ray care se gasesc in Romania http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... u-ray.html
Se pare ca cele mai ieftine discuri de la noi ar fii:
25gb- Primadigital 4x- 17,83ron http://www.primadigital.ro/produse/6-cd ... u-ray.html si Memorex 4x -19,90ron http://www.redlinemultimedia.ro/index.p ... virtuemart .Alte marci sunt 30-50ron si chiar nu merită,plus ca multe au viteze de kkt gen 1 sau 2x
50gb Sony-69 ron http://www.e-tc.ro/articol/390/55414/so ... r50av.html si o viteza de kkt de 2x,sunt curios in cat timp s-ar scrie
blue ray playerele am gasit un model de panasonic(exista si varianta neagra la acelasi pret) la un pret f bun- 669ron http://www.debo.ro/panasonic-dmp-bd-60- ... intiu.html tinand cont ca acum vreo 6-7 ani am dat 10 mil pe dvd playerul meu,iar pana acum cateva luni nu se gaseau blue ray playere sub 9-10 mil.Ce ma impiedica sa trec pe blue ray este pretul foarte,foarte exagerat al blue ray RW pt pc,care inca nu se gasesc sub 7 mil
Mi se pare ridicol ca un kkt de BD-RW,care este practic un dvd-rw care face si blue discuri http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... 23667.html sa coste mai mult decat un blue ray player ca acel panasonic facut din piese electronice complicate
Se pare ca cele mai ieftine discuri de la noi ar fii:
25gb- Primadigital 4x- 17,83ron http://www.primadigital.ro/produse/6-cd ... u-ray.html si Memorex 4x -19,90ron http://www.redlinemultimedia.ro/index.p ... virtuemart .Alte marci sunt 30-50ron si chiar nu merită,plus ca multe au viteze de kkt gen 1 sau 2x
50gb Sony-69 ron http://www.e-tc.ro/articol/390/55414/so ... r50av.html si o viteza de kkt de 2x,sunt curios in cat timp s-ar scrie

blue ray playerele am gasit un model de panasonic(exista si varianta neagra la acelasi pret) la un pret f bun- 669ron http://www.debo.ro/panasonic-dmp-bd-60- ... intiu.html tinand cont ca acum vreo 6-7 ani am dat 10 mil pe dvd playerul meu,iar pana acum cateva luni nu se gaseau blue ray playere sub 9-10 mil.Ce ma impiedica sa trec pe blue ray este pretul foarte,foarte exagerat al blue ray RW pt pc,care inca nu se gasesc sub 7 mil
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
-
Pe mine nu pretul writerelor ma descurajeaza, ci pretul blank-urilor. Abia in momentul in care un blu-ray Verbatim va ajunge la 10 lei sau mai putin voi considera ca e rentabil sa fac trecerea. Pana atunci, stau si astept, ca deja numarul de dvd-uri scrise devine prea mare si e cam dificil cu spatiul.
- Dragon_Fighter
Eu am gasit medii optice blue ray la 12 lei , rescriptibile de 25GB, respectiv standard la 10lei, viteza de scriere 2X.
Dar totusi...pretul unitatilor blueray writer stagneaza.
Dar totusi...pretul unitatilor blueray writer stagneaza.
-
Ai gasit la 10 lei noi, in magazin? Sau pe forumuri second hand aduse de "baieti" cine stie de pe unde. Marci cat de cat cunoscute gen Verbatim sau TDK sau nonameuri gen Aro&co?
- Dragon_Fighter
Mediile optice blueray, stiu ca le aduceau de la Combox Delivery , si sunt destul de bune, luand in calcul raportul pret/calitate.
-
Ceva e putred cu blu-ray-ul. Topic-ul e inceput acum 2 ani, si pretul a ramas acelasi...Acum 2 ani avea sens sa eliberez cate 25 GB de pe HDD, mutand pe discuri (aveam HDD de 160 GB). Acum la 1.2 TB capacitate de stocare ma uit ca pentru 25 GB parca nu se mai merita efortul; nici nu pot sa pun toate pozele si filmarile UNEI SINGURE vacante.
Ma intreb ce urmeaza dupa BD, care nu cred ca se va "naste" vreodata in adevaratul sens al cuvantului (in lumea PC-ului), i-a trecut vremea.
Ma intreb ce urmeaza dupa BD, care nu cred ca se va "naste" vreodata in adevaratul sens al cuvantului (in lumea PC-ului), i-a trecut vremea.
Aici pot sa cumpar o unitate Blu-Ray Writer 10x intre $160 daca e pachet OEM sau $250 daca e Retail. Un singur BD-R disc de 6x costa pe la $3, sau 15 de 4x cu $40. Daca bine-mi aduc eu aminte acum un an sau doi nu te puteai apropia de o unitate sub $350-400 USD. Aceeasi poveste a fost si la DVD-burners cand au aparut. Cu alte cuvinte pretul scade dar poate adoptia nu e destul de rapida pe cat ne-ar place. Ca in Romania raman scumpe e cu totul altceva, ea nu reprezinta un trend, ci doar o particularitate.
eu nu contest faptul ca sunt scumpe mediile, dar pana la urma vorbim de o capacitate mare de stocare (25G). adica, pretul e de mai putin de 1 leu pe 1 G.
cu siguranta vor mai scadea, dar cat de ieftine se poate astepta cineva sa devina? 10 lei ar fi un pret rezonabil?
cu siguranta vor mai scadea, dar cat de ieftine se poate astepta cineva sa devina? 10 lei ar fi un pret rezonabil?
la mijloc intre .asm si .c
Cu cat e mai ieftin cu atat e mai bine
. Ca tot ai atins o coarda mai sensibila pret/Gb aplica acelasi principiu la harduri si nu-ti prea mai arde sa iei BR.

Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Yeap! D-aia am preferat sa-mi iau un HDD de 1 TB (931 GB in realitate) cu 300 ron.Alexis wrote:Cu cat e mai ieftin cu atat e mai bine. Ca tot ai atins o coarda mai sensibila pret/Gb aplica acelasi principiu la harduri si nu-ti prea mai arde sa iei BR.

Learn things the hard way and you'll never forget 'em, learn things the easy way and you'll forget 'em in a minute!
-
Din punctul meu de vedere nu writerele sunt marea problema, ci mediile optice. Minimul decentei mi s-ar parea 10 lei pe un blu-ray Verbatim, desi logic ar fi sa se intample ca in cazul dvd-urilor, care incet incet au ajuns la acelasi pret cu cd-urile. Momentan nu se poate vorbi de un pret de 10 lei per blu-ray de calitate, nici pe departe.
EDIT:
La ora 2 noaptea am facut niste calcule si mi-am dat seama ca pentru mine Blu-Ray nu va deveni niciodata viabil, sau cel putin nu in urmatorii 4-5 ani. In momentul asta un DVD Verbatim/TDK/Sony costa cam 1.5 lei, cu tot cu carcasa. Pretul per GB la un DVD de calitate vine undeva la 0.30 lei.
La un HDD extern de calitate (http://www.marketonline.ro/hdd-extern/h ... ollo-black) pretul per gb este de 0.37 lei insa are marele avantaj de a ocupa mult mai putin spatiu decat echivalentul dvd-urilor ca spatiu. Un hdd extern poate fi conectat periodic, cand se vrea un update la date iar apoi pus frumos intr-un dulap/in conditii bune de depozitare pana cand e nevoie sa fie accesat. Ca durata de viata, sunt convins ca un hdd extern folosit doar periodic (nu tot timpul ca unul intern) ar fi mai fiabil decat un dvd, fie el tinut in cele mai bune conditii.
Sa presupunem ca blu-ray ajunge la 10 lei per bucata. Din un calcul simplu rezulta 0.96 lei per gb, adica aproximativ triplu fata de hdd. Chiar daca am trece peste pret, spatiul ocupat de cele 37-40 de blu-rayuri ar fi net superior fata de spatiul ocupat de hdd.
Eu cred ca a apus era stocarii backupurilor/datelor pe medii optice. La ce raport pret/gb ofera hdd-urile externe, nu merita efortul de a stoca pe sute sau mii de dvd-uri/blu-rayuri.
EDIT:
La ora 2 noaptea am facut niste calcule si mi-am dat seama ca pentru mine Blu-Ray nu va deveni niciodata viabil, sau cel putin nu in urmatorii 4-5 ani. In momentul asta un DVD Verbatim/TDK/Sony costa cam 1.5 lei, cu tot cu carcasa. Pretul per GB la un DVD de calitate vine undeva la 0.30 lei.
La un HDD extern de calitate (http://www.marketonline.ro/hdd-extern/h ... ollo-black) pretul per gb este de 0.37 lei insa are marele avantaj de a ocupa mult mai putin spatiu decat echivalentul dvd-urilor ca spatiu. Un hdd extern poate fi conectat periodic, cand se vrea un update la date iar apoi pus frumos intr-un dulap/in conditii bune de depozitare pana cand e nevoie sa fie accesat. Ca durata de viata, sunt convins ca un hdd extern folosit doar periodic (nu tot timpul ca unul intern) ar fi mai fiabil decat un dvd, fie el tinut in cele mai bune conditii.
Sa presupunem ca blu-ray ajunge la 10 lei per bucata. Din un calcul simplu rezulta 0.96 lei per gb, adica aproximativ triplu fata de hdd. Chiar daca am trece peste pret, spatiul ocupat de cele 37-40 de blu-rayuri ar fi net superior fata de spatiul ocupat de hdd.
Eu cred ca a apus era stocarii backupurilor/datelor pe medii optice. La ce raport pret/gb ofera hdd-urile externe, nu merita efortul de a stoca pe sute sau mii de dvd-uri/blu-rayuri.