GF100 aka Fermi
Moderator: Moderatori
Re: GF100 aka Fermi
GeForce GTX 480 in Furmark
http://www.youtube.com/watch?v=xfQOU3T0 ... r_embedded
Holly .... asta e cea mai galagioasa placa video facuta vreodata.
http://www.youtube.com/watch?v=xfQOU3T0 ... r_embedded
Holly .... asta e cea mai galagioasa placa video facuta vreodata.
Rofl, ventul de pe GTX480 e de 1.8 A, cel de pe un 5970 daca nu ma insel e de 0.8A !!!!!!!!!!!!!
- van helsing
Ma gandeam ca baietii de la 'guru3d' sunt mai presus de un lobby ieftin pentru un produs care nu este tocmai unul reusit.Se cheama lobby... platesti pe cine trebuie si brusc totul devine mai roz pentru firma respectiva.
Oricum chestia asta dureaza doar pana ce end-userii pun mana pe placa respectiva si se conving singuri, doar ca de data asta se pare ca end-userii trebuie sa se multumeasca doar cu review-uri, NVIDIA nu prea pare capabila sa vanda vreo placa, fiindca nu au decat una pe care o pastreaza pentru ei
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Corrupt their Soul - Leech their Life - Kill em all!
Nu stiu de ce aveti impresia ca Guru3D ii pupa "in fund" pe cei de la nVidia. Sa nu uitam ca pana in urma cu 2 luni au publicat o intreaga serie de articole foarte acide in legatura cu problemele si zvonurile legate de GF100. Poate ca nu ar trebui judecati dupa un singur articol.
Last edited by VDtot on Mon Mar 29, 2010 2:03 pm, edited 1 time in total.
+1. Am mai recitit articolul si ei vor sa arate ca nu-i dracu chiar asa de negru. Cel mai elocvent in directia asta fiind testul de sunet:
.
Oricum marea majoritatea aveam parerea facuta in vreun fel sau altul si nici un review nu avea cum sa o schimbeThe end result is A PC creating roughly as much noise as say a GeForce GTX 295. And again, we are not disputing that this isn't noisy, contrary .. it is noisy alright. But to say it's at a the level of 60~70 DBa makes no sense.
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Era mai bine exemplul caldurii si zgomotului. La partea de performanta Nvidia deja in toate jocurile Dx 11 ( mai mult sau mai putin BC2 fara AA), performanta e deja aratata. In plus uitati ca marea majoritate a review-urilor au fost facute cu driverul 10.3 de la ATI care a venit dupa 6 luni de la lansare si aduce ceva sporuri interesante. Daca nu era de el, diferenta de performanta era mai mare.Calin Banc wrote:Cât despre Fermi, nVIDIA parcă i-a luat locul lui ATI de acu' câţiva ani când se ziceau despre roşii că sunt plăci de viitor, vor da mai bine în jocurile şi prin driverele ce stau să vină.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
- Kralizec2005
Cum ar fi ca atunci cand apare o noua generatie de placi grafice sa se faca comparatia cu celelalte placi deja existente dar folosind driverii care erau atunci cand au fost alea lansate?Alexis wrote:In plus uitati ca marea majoritate a review-urilor au fost facute cu driverul 10.3 de la ATI care a venit dupa 6 luni de la lansare si aduce ceva sporuri interesante. Daca nu era de el, diferenta de performanta era mai mare.
Ce vina au cei de la ATI ca placa lor este pe piata deja de 6 luni si au avut timp sa lucreze la drivere?
Pentru GTX295 se folosesc cumva driverele de cand a fost lansata acea placa sau cele de acum?
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
Ai inteles ce ai vrut din ce am zis. Mai citeste pana intelegi.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
- Calin Banc
În afară de Metro 2033 şi BC2 nici nu vor mai fi prea curând jocuri asemănătoare ca şi cerinţe, aia-i buba. În cele DX9/10 diferenţa faţă de seria 5xxx nu-i aşa mare încât să justifice celelalte neajunsuri, zgomot, căldură, preţ. Nu că ar justifica pentru DX11, but you get the point. 

De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Si sa nu uitam ca Metro 2033 este optimizat pentru Nvidia! Sunt o caruta de jocuri optimizate, asa ca normal ca sporul de performanta sa fie intr-o directie. Ceea ce ma face sa cred ca driver-ul Nvidia nu este asa de imatur pt seria gtx4--. Si sa nu mai vorbim de cerintele efective ale jocului pentru optimum. Inseamna ca la un moment dat producatorii au apucat sa se joace cu seria gtx4. Mai mult ca sigur.
Cand investesti in programe TWIMTBP e si normal sa se optimizeze mai mult intr-un sens. Ca un contra exemplu e Dirt 2. Iar la driveri se poate lucra mereu, cel mai mare beta testing al jocurilor facandu-se pe cumparatorul final
.
GeForce GTX 480 PCI-Express Scaling
Cum zicea si Neon Biker mai sus se pregatesc si alte derivate din fermi cu nume de cod GF104: GTS 430, 440, 450.

GeForce GTX 480 PCI-Express Scaling
Cum zicea si Neon Biker mai sus se pregatesc si alte derivate din fermi cu nume de cod GF104: GTS 430, 440, 450.

din ce tin eu minte ei nu au fost nici acizi si nici prea critici in articolul alaVDtot wrote:Nu stiu de ce aveti impresia ca Guru3D ii pupa "in fund" pe cei de la nVidia. Sa nu uitam ca pana in urma cu 2 luni au publicat o intreaga serie de articole foarte acide in legatura cu problemele si zvonurile legate de GF100. Poate ca nu ar trebui judecati dupa un singur articol.
loc de recclama....
Cosmote: 0765485461
Cosmote: 0765485461
mult mai ieftina decat la EMAG
eVga GTX480 2060ron
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
PSS ala e pret pus din burta, relax. 
in alta ordine de idei pentru cei care inca mai cred ca importatorii/resellerii nostri sunt niste capcauni nehaliti iaca preturi in:
UK
Belgia
Australia
Portugalia
Malta (numa' ATI dar prin extrapolare deduceti si pretul la Fermi
).

in alta ordine de idei pentru cei care inca mai cred ca importatorii/resellerii nostri sunt niste capcauni nehaliti iaca preturi in:
UK
Belgia
Australia
Portugalia
Malta (numa' ATI dar prin extrapolare deduceti si pretul la Fermi

...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
nu este pus din burta, e listat la IT Direct
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
Înseamnă că n-ai auzit cum face FX5800Ultranewbie wrote:Holly .... asta e cea mai galagioasa placa video facuta vreodata.

Sursa: Youtube
Restul ... e can can

Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
- MikeMeyers
Se pare ca Fermi incepe deja sa faca primele "victime"
Pe prima pagina a siteului TechPowerUP, W1zzard (autorul review-ului la gtx 480) scrie asa:

Pe prima pagina a siteului TechPowerUP, W1zzard (autorul review-ului la gtx 480) scrie asa:
After all the drama in the comments section of our Fermi review, I realized that continuing with hardware reviews and this tech "scene" might not be what I want to do with my time in the future.
So I looked for options out of this mess, and found one, TPU will be operated by a different company in the near future, I will be leaving the site. But fear not, most of the staff will remain here, the site and forums will stay the same in the near future (months). However, I have no idea what's going to change in the long run but I'm sure it will be for the best.
Further info and a more detailed schedule will follow when I have a better idea what will happen with my software projects and other internals of the site.
Pai voi nu ati face la fel? Cand lumea se cearta la cutite pentru niste bucati de plastic, de parca ar primi hardware-ul gratis si nu platit de ei
.
Plus cred ca i s-a acrit si din partea de dezvoltare software si reprosurile primite pe aceea parte, desi ceea ce facea era gratis
.
Plus cred ca i s-a acrit si din partea de dezvoltare software si reprosurile primite pe aceea parte, desi ceea ce facea era gratis
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

Asteptam sa intre in stocPSS 214 wrote:mult mai ieftina decat la EMAGeVga GTX480 2060ron

Apropo, poate sa imi zica cineva cand baga in stoc, am inteles ca intra in stoc cand ajunge la pretul afisat....mai astept 5ani, daca nu intra nici pana atunci iau de la ATI, nu am incotro.
LE: Este o eroare ori o mutare de marketing nu prea inspirata. Cand cineva o va cumpara la pretul ala, atunci va avea credibilitate informatia afisata si multi clienti, pana atunci e o plasa ieftina (nu ma mir avand in vedere reputatia Mediadot). Pe IT Direct nu am gasit nici o placa din seria 4xx.
Green.
-
Pentru verzi, am gasit un test de stabilitate pt. GTX 480 in Furmark... Dupa cum se poate vedea, imaginea de inalta rezolutie de pe ecranul de test 3D este superba si are un FPS foarte bun, cu Tesselation activat senzatia de realism este atat de puternica incat simti cum se contopeste cu tine, incalzindu-te parca. Potentialul de overclocking este destul de mare, in scopul acesta Nvidia furnizeaza TOOL-urile necesare asa cum se poate vedea in fotografie, in partea de jos, pe dreapta. Totusi la aplicarea procedeului de overcloking Nvidia recomandata moderatie, supratactarea exagerata ar putea extinde senzatia de realism si la mobilierul si covoarele de langa...
iar vorbim de cai verzi pe pereti, pana nu o vad in magazin( ca fiind disponibila imediat) pt mine ea nici nu exista fizic, pe hartie si in photoshop poate arata bine cat vor ...
Cădeţi în ridicol cu comparaţiile asta referitor la temperatură.
Păi pe Radeon 3870, pe HD 4870 X2, pe 8800 GT de ce nu aţi copt ouă, de ce nu le-aţi descris drept cuptoare?
Că au în Furmark temperaturi mai mari decât GTX 480.
8800 GT a fost una din cele mai vândute plăci, iar în Furmark avea cele mai mari temperaturi.
Da, este adevărat, la 86 grade 5870 îţi răcoreşte carcasa, iar la 92 grade GTX 480 îţi încălzeşte apartamentul.
Asta e, arhitectura actuală a nVidia e gurmandă şi se încinge mai mult decât plăcile actuale ale concurenţei. Nimic nou sub soare. Au mai fost şi vor mai fi plăci cu aceleaşi carcateristici.
Asta ca să nu mai pomenesc de consumurile de energie ale unor sisteme cu plăci în SLI sau Crossfire. Întradevăr au un consum extrem de mic aceste configuraţii, nu le trebuie decât surse de 850-1000 W.
Dacă s-ar vinde acum GTX 480 cu 1100 ron aţi uita repede şi de temperatură şi de consum.
Păi pe Radeon 3870, pe HD 4870 X2, pe 8800 GT de ce nu aţi copt ouă, de ce nu le-aţi descris drept cuptoare?
Că au în Furmark temperaturi mai mari decât GTX 480.
8800 GT a fost una din cele mai vândute plăci, iar în Furmark avea cele mai mari temperaturi.
Da, este adevărat, la 86 grade 5870 îţi răcoreşte carcasa, iar la 92 grade GTX 480 îţi încălzeşte apartamentul.
Asta e, arhitectura actuală a nVidia e gurmandă şi se încinge mai mult decât plăcile actuale ale concurenţei. Nimic nou sub soare. Au mai fost şi vor mai fi plăci cu aceleaşi carcateristici.
Asta ca să nu mai pomenesc de consumurile de energie ale unor sisteme cu plăci în SLI sau Crossfire. Întradevăr au un consum extrem de mic aceste configuraţii, nu le trebuie decât surse de 850-1000 W.
Dacă s-ar vinde acum GTX 480 cu 1100 ron aţi uita repede şi de temperatură şi de consum.
-
Adevarat ! 1-0 pt. tine de data asta. =D>Dacus wrote:
Intotdeauna discutiile pleaca si de la pret, de aceea toata lumea vorbeste de bine procesoarele AMD chiar daca sunt mult mai slabe la ara actuala decat Intel, fiindca au un pret decent, raportat la performante. Nvidia ar putea avea ceva de invatat la capitollul asta.
Last edited by coretweaker on Fri Apr 02, 2010 3:30 pm, edited 3 times in total.
Cind o fi GTX480 1100 lei atunci HD5870 o sa fie fo' 700 lei asa ca...toti o sa avem seria 5 de la nVidia sau seria 6 de la ATI. 

Hmmm...pe eMAG:
Gainward nVidia GeForce GTX 480 = 2.079,99 RON
eVGA nVidia GeForce GTX 470 = 1.549,99 RON
Bure, se pare ca PSS stia el ce stia...
Gainward nVidia GeForce GTX 480 = 2.079,99 RON
eVGA nVidia GeForce GTX 470 = 1.549,99 RON
Bure, se pare ca PSS stia el ce stia...

In experimentul cu pricina nu a fost ranit nici un ou.AndreiD wrote:
Green.
Pentru stoc 0 si disponibiltate la Sf. Asteapta pot sa bag si io preturi de dumping ca nu ma doare mina. Sa vedem scorul cind o sa scrie acolo Pe stoc. 

Scrie ca e disponibil "la comanda" (adica 1-14 zile in functie de furnizor), nu e ca la MediaBOT disponibilitate "nu este pe stoc". Acum eu nu am facut comanda ca nu ma gadila, da ma gandesc ca e disponibil, si pre-order e ok daca respecta pretul afisat si probabil trimis in proforma cand faci comanda.
Green.
Nu stiu de ce si-ar dori cineva un GTX470/480. Chiar si la preturile din afara, 5850/5870 par o afacere mult mai buna.
Bat la pariu ca daca iei un 5850 in loc de un 470/480 ajungi sa salvezi curent intr-un an in valoare de cateva milioane si nu cred ca ai probleme cu jocurile actuale.
Bat la pariu ca daca iei un 5850 in loc de un 470/480 ajungi sa salvezi curent intr-un an in valoare de cateva milioane si nu cred ca ai probleme cu jocurile actuale.
De la un importator gigant:Underdog wrote:Scrie ca e disponibil "la comanda" (adica 1-14 zile in functie de furnizor)
Asa ca relax. Pina acu' a fost paper launch si se zvoneste ca de pe 12 aprilie ar aparea placile in magazine (prin tarile cu apa calda). In .ro cite si unde si la ce pret Dumnezeu cu mila.inca nu am primit niciun GTX4xx iar Gigabyte/Galaxy/MSI/etc se fac ca ploua cand sunt intrebati cand or sa vina minunile astea si pe la noi.
La partea cu bold, fiecare isi cumpara placa video in functie de dorinte si ce necesitati (rezolutie, AA, PhysX, folding, etc) are. Pentru 22", personal as merge pe un 470 in detrimentul unui 5870. De ce? Cand e vorba de AA mare sunt in majoritatea cazurilor cam pe la acelasi nivel, PhysX pt mine e un must, foldez si salvez 70$ (cumpar de afara daca e asa ca ce e in .ro nu ma intereseaza).AndreiD wrote:Nu stiu de ce si-ar dori cineva un GTX470/480. Chiar si la preturile din afara, 5850/5870 par o afacere mult mai buna.
Nu am vazut pe nimeni pe aici sa treaca la o platforma ION sa faca economie de curent. E ca si cum mi-as lua o masina cu motor de 3.0 Biturbo si sa ma planga ca nu am consum de 1.4, in mers sportiv cu ea.
Si inca o chestie: nu zice nimeni nimic de protectia hardware a placilor ATI in Furmark?
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)

Am un GTX260 si am jucat si cu Physx on si off si consider ca e doar un eye candy de 2 lei. Daca tu joci ceva doar pentru eye candy... e alegerea ta.
By the way, vezi ca GTX470 pierde cam multe fps-uri cand vine vorba de AA mare si rezolutii >=1920x1080
Tot nu cred ca o placa mai calda care consuma mult mai mult si aduce doar ~7% in plus la performanta e o afacere buna.
By the way, vezi ca GTX470 pierde cam multe fps-uri cand vine vorba de AA mare si rezolutii >=1920x1080
Tot nu cred ca o placa mai calda care consuma mult mai mult si aduce doar ~7% in plus la performanta e o afacere buna.
In situatia actuala seria 4xx de la Nvidia nu depaseste stadiul de moft, "goanga" sau brainless famboy, oricum ai privi. Mai ar exista ceva sanse cu celelalte segmente neacoperite, dar cum nu au facut "mare branza" cu High-End-ul ma indoiesc sa se destepte cu restul. Ce este mai mult decat clar, anume, Nvidia a pierdut "mana" cu generatia asta de placi video si mai mult, discrepanta creata intre cele doua brand-uri ii da aproape zero sanse de recuperare. Ar fi bine sa inceapa sa se gandeasca la generatia 5xx, va fi dezastros pentru Nvidia sa piarda si cu generatia viitoare. Cu astea fiind spuse e randul lui ATI sa stoarca fiecare dolar din situatia asta. Oricum trebuie sa ne multumim ca exista competitie, fara ea nu vreau sa ma gandesc cum ar arata lumea placilor grafice. Cantariti bine si nu cumparati emblema, luati ce e optim pentru aplicatiile folosite.
Pentru cei care tin neaparat sa aiba ultimele noutati fara un motiv real, banii nefiind un obstacol.... go nuts! nobody care.
Pentru cei care tin neaparat sa aiba ultimele noutati fara un motiv real, banii nefiind un obstacol.... go nuts! nobody care.
Green.
Mie mi se pare OK. Furmark e doar o porcarie sintetica care incinge placa inutil.Alexis wrote:Si inca o chestie: nu zice nimeni nimic de protectia hardware a placilor ATI in Furmark?
Eu vad protectia respectiva ca throttle-ul la Intel.

Chiar asta urma sa zic si eu - mi se pare un feature, nu un trick. Chiar sunt fericit ca stie "sa se pazeasca singura". In alta ordine de idei, vin si eu cu o intrebare de care nu reusesc sa scap - de ce s-a sarit peste seria 3xx?
Au denumit inainte de lansarea Fermi niste chipuri din Gama Mobile si altele pt OEM's 3xx. Probabil de aceea au ales ca seria noua sa fie 4xx.
Hehe normal ca vreau eye-candy doar de aceea as face upgrade nu? Sau nu fiecare scoate un ban din buzunar pentru ceva mai bun? Unii considera si rezolutiile mari si AA eye candy nefolisitor, dar fiecare are dreptul la o opinie.AndreiD wrote:Am un GTX260 si am jucat si cu Physx on si off si consider ca e doar un eye candy de 2 lei. Daca tu joci ceva doar pentru eye candy... e alegerea ta.
By the way, vezi ca GTX470 pierde cam multe fps-uri cand vine vorba de AA mare si rezolutii >=1920x1080.
Si btw ma refeream la 22" si rezolutia nativa, nu struto camile. In plus nu stiu cata atentie s-a dat la faptul ca 4x0 pierde mai putin prin activarea AA, in majoritatea cazurilor pratic oferind AA la performanta de 58x0 fara AA.
Asa am putea zice si de LinX si toate deviatele asemanatoare. E o porcarie care incinge placa inutil, dar lumea isi pune baza in teste, din pacate pentru cei care se rezuma la citit poze (sunt multi si pe aici).burebista wrote:Mie mi se pare OK. Furmark e doar o porcarie sintetica care incinge placa inutil.Alexis wrote:Si inca o chestie: nu zice nimeni nimic de protectia hardware a placilor ATI in Furmark?
Eu vad protectia respectiva ca throttle-ul la Intel.
Da chiar de temperatura la care incep sa-si scada frecventele stiti ceva? Hai intelul e de la 100 la 105C, dar ATI?
Nvidia in schimb a gresit cu seria asta punand un fan prea mic si facand ca profilul fanurilor sa fie prea conservativ. Oricum nevoia unei carcase bine ventilate exista in cazul ambilor producatori.

Pana la urma toate placile sunt bune, bani sa fie! Atata discutie despre ATI si Nvidia deja imi provoaca dezgust... Sa presupunem ca Nvidia scoate o placa mai buna ca 5770, dar e 9 milioane. Clar nu ma apropii de ea, ma rezum tot la 5770 si ma joc la un nivel mai decent. Si oricum uitam cel mai important aspect al placilor video, jocurile! Eye candy, bling bling etc., si story si gameplay fix...
. tendinta care se mentine de ani de zile din pacate. Culmea, jocurile cu un story line bun sau gameplay peste medie(aici ma gandesc la Mass Effect 2) sunt mult mai putin nesimtite in cerinte decat altele care se vor groundbreaking si nu sunt altceva decat pocket sacking. Ma rog, parerea mea cu off si on topic.