Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?
Moderator: Moderatori
Re: Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?
BenQ G2420HDBL, 24", LED Backlit
Live in your world, get pwned in mine!
Shader, cum e monitorul?
Si pe mine m-ar interesa un monitor de genul.
Si pe mine m-ar interesa un monitor de genul.
24" ??Shader wrote:BenQ G2420HDBL, 24", LED Backlit
![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
Da PSS, vine și momentul plăcii video. 
AndreiD despre monitor în sine s-ar putea spune multe sau puține. Nu am termen de comparație decât alte modele tot de 24". Asta pt. că în prima fază am încercat, pe cât posibil, să văd toate modelele LCD urmate de LED cu un preț de achiziție sub 900 lei urmând să măresc limita la sub 1000 lei.
Am rămas cu analiza doar pe cele LED backlit după ce am observat diferențele de contrast/luminozitate și lipsa bleeding-ului. Cam astea ar fi diferențele vizibile (albul, negrul, bleeding-ul + galbenul care se vede extraordinar pe orice LED).
Ghosting de la distanță normală (min. 1m.) nu se observă. Dacă te apropii de el devine ușor vizibil dar nu poți sta mai mult de câteva minute așa. Din acest punct de vedere nu ridică nicio problemă.
De mărime (dimensiune), aspect, consum, tehnologii nu mă leg pt. că sunt subiective. Senseye-ul v3.0 este copie după feature-ul disponibil la Samsung-uri oferind 5 profiluri: Standard, Eco, Photo, Gaming și sRGB. Default vine cu setarea Standard care în mare e ok. Ce trebuie schimbat imediat este Brightness-ul ales 100 (maxim) by default. La valoarea 100 nu mai trebuie să-ți spun că-ți taie orice privire. Personal nici celelalte valori nu le-am lăsat default, am mai migălit și încă mai migălesc la ele (inclusiv din nVidia Control Panel).
Presupun că nu mai trebuie să-ți spun că pt. editare foto profesională și alte asemenea nu este potrivit. Un profesionist nu va fi mulțumit de saturația culorilor. Dar la acest nivel nici nu poți să ceri așa ceva. În jocuri și la filme situația este alta. Pe scurt se descurcă cu brio. Încerc să testez/vizualizez cât mai multe 1080p-uri pt. că alea m-au dat pe spate (bine, vizualizez e impropriu spus pt. că mereu găsesc ceva fin de reglat dar asta e chestie de pitici
).
Am așteptat ceva după acest model pt. că deși este lansat recent (începutul acestui an) se găsește destul de greu, deocamdată fiind ales de mulți. Îmi permit să spun că la ce se găsește acum la noi ca monitor LED de 24" acesta reprezintă alegerea optimă. Celelalte fiind tot cam pe la același nivel (din punct de vedere al specificațiilor pe hârtie poți oberva/compara foarte ușor asta) diferența fiind în mare parte datorată brand-ului.
Dacă mai ai ceva punctual de întrebat feel free to ask.

AndreiD despre monitor în sine s-ar putea spune multe sau puține. Nu am termen de comparație decât alte modele tot de 24". Asta pt. că în prima fază am încercat, pe cât posibil, să văd toate modelele LCD urmate de LED cu un preț de achiziție sub 900 lei urmând să măresc limita la sub 1000 lei.
Am rămas cu analiza doar pe cele LED backlit după ce am observat diferențele de contrast/luminozitate și lipsa bleeding-ului. Cam astea ar fi diferențele vizibile (albul, negrul, bleeding-ul + galbenul care se vede extraordinar pe orice LED).
Ghosting de la distanță normală (min. 1m.) nu se observă. Dacă te apropii de el devine ușor vizibil dar nu poți sta mai mult de câteva minute așa. Din acest punct de vedere nu ridică nicio problemă.
De mărime (dimensiune), aspect, consum, tehnologii nu mă leg pt. că sunt subiective. Senseye-ul v3.0 este copie după feature-ul disponibil la Samsung-uri oferind 5 profiluri: Standard, Eco, Photo, Gaming și sRGB. Default vine cu setarea Standard care în mare e ok. Ce trebuie schimbat imediat este Brightness-ul ales 100 (maxim) by default. La valoarea 100 nu mai trebuie să-ți spun că-ți taie orice privire. Personal nici celelalte valori nu le-am lăsat default, am mai migălit și încă mai migălesc la ele (inclusiv din nVidia Control Panel).
Presupun că nu mai trebuie să-ți spun că pt. editare foto profesională și alte asemenea nu este potrivit. Un profesionist nu va fi mulțumit de saturația culorilor. Dar la acest nivel nici nu poți să ceri așa ceva. În jocuri și la filme situația este alta. Pe scurt se descurcă cu brio. Încerc să testez/vizualizez cât mai multe 1080p-uri pt. că alea m-au dat pe spate (bine, vizualizez e impropriu spus pt. că mereu găsesc ceva fin de reglat dar asta e chestie de pitici

Am așteptat ceva după acest model pt. că deși este lansat recent (începutul acestui an) se găsește destul de greu, deocamdată fiind ales de mulți. Îmi permit să spun că la ce se găsește acum la noi ca monitor LED de 24" acesta reprezintă alegerea optimă. Celelalte fiind tot cam pe la același nivel (din punct de vedere al specificațiilor pe hârtie poți oberva/compara foarte ușor asta) diferența fiind în mare parte datorată brand-ului.
Dacă mai ai ceva punctual de întrebat feel free to ask.

Mersi pentru mini-review, acum oscilez intre BenQ si Samsung pentru un monitor de 24" 
Sa il stapanesti sanatos.

Sa il stapanesti sanatos.
Cu plăcere!
Depinde ce model de Samsung. P2450 ? Dacă de ăsta e vorba, treci peste.
Depinde ce model de Samsung. P2450 ? Dacă de ăsta e vorba, treci peste.
P2470H chiar.
Daca nu e ok, recomanda-mi un model mai bun te rog.
Daca nu e ok, recomanda-mi un model mai bun te rog.
P2470H n-am văzut în depozit în consecință nu știu cum se prezintă. Pe hărtie arată cam la fel cu restul LED-urilor de 24" singura excepție fiind luminozitatea trecută acolo de 300cd (deși pt. LED backlit 250-ul este suficient dar trecem peste).
Timpul de răspuns este la fel, unele modele precizează GTG (2ms) altele BTB (5ms). Motivul pt. prima opțiune se numește marketing. Ăsta nu ar trebui să reprezinte un criteriu de căutare la actualele modele.
Ce pot să-ți sugerez în segmentul <1000 lei 24" (nu 23.5") este să alegi fie pe cel mai ieftin fie cel ce-ți place strict d.p.d.v. al design-ului.
Timpul de răspuns este la fel, unele modele precizează GTG (2ms) altele BTB (5ms). Motivul pt. prima opțiune se numește marketing. Ăsta nu ar trebui să reprezinte un criteriu de căutare la actualele modele.
Ce pot să-ți sugerez în segmentul <1000 lei 24" (nu 23.5") este să alegi fie pe cel mai ieftin fie cel ce-ți place strict d.p.d.v. al design-ului.
Daca tot vorbiti de monitoare de 24'' ce stiti de asta http://www.evomag.ro/MONITOARE-Monitoar ... 45038.html ?
Sony PS3-Beyond games
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
Heigh Ho ! Heigh Ho ! Haideti sa mergem intr-o tara misto !!!
@Vladutz20: Are panel TN, deci nu e nimic extraordinar la monitorul ala.
Daca aveti ocazia uitati-va neaparat si la un Acer P243W daca mai gasiti pe undeva 
in plus , nu e mai conveanabil 1920/1200 decat 1920/1080? macar nu e asa de tare "deformata " imaginea fata de cele 4/3

in plus , nu e mai conveanabil 1920/1200 decat 1920/1080? macar nu e asa de tare "deformata " imaginea fata de cele 4/3
@Shader: Tu parca aveai un Horizon 22 inainte sa iti iei led-ul. Comparativ, ca simple user, sunt diferente semnificative? simti diferenta ?
“I believe in everything until it's disproved. So I believe in fairies, the myths, dragons. It all exists, even if it's in your mind. Who's to say that dreams and nightmares aren't as real as the here and now?”
madace ar trebui deja să știi că sunt monitoare cu panel TN ce pot impresiona. S-a format un stereotip cum că orice monitor cu panel TN e slab/prost/nasol/etc. Nu este chiar așa. Raportându-ne strict la acel model de DELL ai dreptate, ce-i adevărat.
doru_bm, eu unul am stat aproape tot timpul până acum pe 5:4 (1280x1024) și nu mi se pare deloc deformată imaginea. Însă cred că înțeleg ce vrei să spui. 1920x1200 (16:10) era recomandat/mai bun pt. jocuri în timp ce 1920x1080 (16:9, full HD) pt. filme. Problema este dată de disponibilitate, monitoarele de 24" cu rezoluție 1920x1200 fiind o raritate.
Iar Acer-ul ăla este cel de 120Hz ?
Zeus_XP, nu am avut Horizon 2206SW (sau ceva de 22"). Pe PC-ul actual (de la system specs.) am avut tot un BenQ de 19". Dar mă pot raporta cu actualul monitor la celebrul Horizon de 22". Diferențe în mod cert sunt. Nu voi utiliza calificative pt. că ceea ce pt. mine poate însemna semnificativ pt. tine poate însemna minor, mediu sau normal. Ca idee, față de așteptările tale folosește mai în fața la ce dorești să compari (unghiuri ceva mai mari de vizibilitate, culori mai vii, contrast mai bun, luminozitate mai bună, ș.a.m.d. ai prins tu ideea
).
doru_bm, eu unul am stat aproape tot timpul până acum pe 5:4 (1280x1024) și nu mi se pare deloc deformată imaginea. Însă cred că înțeleg ce vrei să spui. 1920x1200 (16:10) era recomandat/mai bun pt. jocuri în timp ce 1920x1080 (16:9, full HD) pt. filme. Problema este dată de disponibilitate, monitoarele de 24" cu rezoluție 1920x1200 fiind o raritate.
Iar Acer-ul ăla este cel de 120Hz ?
Zeus_XP, nu am avut Horizon 2206SW (sau ceva de 22"). Pe PC-ul actual (de la system specs.) am avut tot un BenQ de 19". Dar mă pot raporta cu actualul monitor la celebrul Horizon de 22". Diferențe în mod cert sunt. Nu voi utiliza calificative pt. că ceea ce pt. mine poate însemna semnificativ pt. tine poate însemna minor, mediu sau normal. Ca idee, față de așteptările tale folosește mai în fața la ce dorești să compari (unghiuri ceva mai mari de vizibilitate, culori mai vii, contrast mai bun, luminozitate mai bună, ș.a.m.d. ai prins tu ideea

As vrea euShader wrote: Iar Acer-ul ăla este cel de 120Hz ?

Mi-au venit niște jucării 
i5 750, MSI P55-GD80, 4GB A-Data X Series Ver 2.0 2000MHz 9-9-9-24

i5 750, MSI P55-GD80, 4GB A-Data X Series Ver 2.0 2000MHz 9-9-9-24
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.
Sistem
Sistem
Pana la urma ultimul slot PCI-E e 4x sau 1x daca se folosesc 3 placi video?
- croocodillul
Cam offtopic, dar tot "hardware" e. 
Una bucată bicicletă.
http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... 61602.html

Una bucată bicicletă.
http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... 61602.html
E x4, dar nu mai merg ălea x1 dacă e folosit, conform manualului. Eu în slotul ăla voi pune o placă de sunet Xonar DX care și așa e x1 (n-are loc altundeva), deci nu mă deranjează că nu e x16 sau x8. 3 plăci video sigur n-o să am.VDtot wrote:Pana la urma ultimul slot PCI-E e 4x sau 1x daca se folosesc 3 placi video?
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
Sistem
Sistem
- croocodillul
Nu eu, e primită cadouMerced wrote:Ai dat 700 de lei pe o bicicleta DHS?

Un stick de 4 gigi de la Germanos. 45 ron. Ala vechi d 4 gigi l-am pierdut.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Un HTC Tattoo. Potent rau micul dispozitiv, iar android este prea tare. Mult mai multumit in comparatie cu samsung i780.
- Attachments
-
- HTC-Tattoo_01.jpg (29 KiB) Viewed 1138 times
- Calin Banc
Au venit ceva schimbări şi pe aici: un q6600 excelent (3.6GHz la 1.28xV), un Sapphire 5850 1GB cu răcire dintr-asta nouă (al naibii de lungă, într-un Antec 300 stă la două degete distanţă de cuşca HDD-urilor) şi un 2730 Clasic direct de la Nokia. Bunicel telefonul în general, păcat că răspunde uneori mai greu la comenzi dacă e o sarcină "mai încărcată" (îi ia 1-2 secunde) şi deasemenea, nu strica nici ca tastele să fie ceva mai mari/confortabile.
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Multa vreme s-a scurs de la ultimul upgrade, dar a venit vremea innoirii. Am inlocuit vechiul monitor benq de 17' cu un LG Flatron W2443T de 24' numa' bun pt placa video, plus un cooler ZALMAN CNPS 9300AT in locul celui stock. Asa mai merge 

AMD Phenom2 X2 550BE 3.34ghz \ Gigabyte MA790X-UD3P \ 4x1Gb A-DATA Vitesta Extreme 800+ \ HIS Ati HD5870 \ RECOM PowerEngine 450W \ Creative xFi \ Logitech Z5500 5.1 \ Logitech G5 \ Razer eXactMat dual \ Reclusa keyboard \ Logitech G25 Racing Wheel
-
Cam sus monitorul ala.
Pozitia naturala/recomandata e cu ochii la acelasi nivel cu latura de sus a monitorului...
Pozitia naturala/recomandata e cu ochii la acelasi nivel cu latura de sus a monitorului...
Eu mai repede as zice ca-i "sus" subwooferu', desi suna dubios, ca subwooferu' automat trebuie sa fie undeva jos... 

mi-am luat si eu o jucarie... HTC Desire (Unlocked) 

| E8500 | P5Q Pro Turbo | Corsair 4GB 1066 | 2xWD640GB | X-Fi Fatal1ty | DWA-556 | TK 750W |
| XL2370 LED | Logitech Illuminated | Navigator 535 2000dpi | Z5500/X530 |
| NH-U12P | Twin Turbo Pro | 3xNF-P12-1300 | TK Shark |
Last edited by FireMan on Thu Apr 22, 2010 8:21 pm, edited 1 time in total.
Inscrieri in noul sezon! -> prima liga de Counter Strike: Source din Romania www .cstrikesource.ro
Si eu cu HTC si anume Legend. Al treilea de pe pagina

A inceput febra HTC sau mi se pare mie ? ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Take every advantage in consideration
Azi (sper) trebuie sa imi soseasca si mie niste casti si o tastatura.
Castile le-am comandat pentru ca la 'batranele' (3 luni) Philips SPH2000 le-a pocnit sistemul de slide de la o casca. Stiu ce o sa spuneti, ca arunc banii pe noname-uri dar imi place sa dau o sansa underdog-ului, + ca au avut review-uri bune mai peste tot unde le-am gasit.
Tastatura vine si ea ca urmare a intreruperii firului de la vechea A4tech KBS-26, care m-a slujit aproape 4 ani.
Castile le-am comandat pentru ca la 'batranele' (3 luni) Philips SPH2000 le-a pocnit sistemul de slide de la o casca. Stiu ce o sa spuneti, ca arunc banii pe noname-uri dar imi place sa dau o sansa underdog-ului, + ca au avut review-uri bune mai peste tot unde le-am gasit.
Tastatura vine si ea ca urmare a intreruperii firului de la vechea A4tech KBS-26, care m-a slujit aproape 4 ani.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
3 bucati calculatoare cu
Intel E3300 Celeron
HDD 120 GB
Gigabyte G31M-ES2L
2 GB RAM Kingston
Carcasa + sursa cele mai ieftine
si monitoare Benq G2200W 22"
o distributie de linux pe ele , si .. happy coding baieti
Intel E3300 Celeron
HDD 120 GB
Gigabyte G31M-ES2L
2 GB RAM Kingston
Carcasa + sursa cele mai ieftine
si monitoare Benq G2200W 22"
o distributie de linux pe ele , si .. happy coding baieti

1."It is impossible to make anything foolproof because fools are so ingenious"
2."When all else fails, follow instructions"
2."When all else fails, follow instructions"
Mi-am luat un ceas automatic, Swatch Simply Pure (SVGK402), pret de magazin 300 E, l-am luat cu 40% reducere, ceva oferta in magazinele Swatch.

- omul_maimutza
Un Asus P5Q la suma de 240ron de pe computergames, momentan am reusit sa ridic Q6700-ele la 3.6ghz spre deosebire de 965 care abia prindea 3.3 stabil.
picz or it didn't happen
Eu l-am dus inapoi si mi-am luat banii pe el,la nici 2 saptamani avea un pixel mort pe mijlocul ecranului.Initial m-am dus pe principiul de al schimba dar acolo mai erau doi baieti in fata mea care aveau telefonul luat de o sptamana si aveau probleme cu el,camera functiona defectuos asa ca m-am hotarat sa-mi iau bani pe el si sa mai astept putin.xandi8207 wrote:mi-am luat si eu o jucarie... HTC Desire (Unlocked)![]()
se mai intampla... eu nu am nici o problema momentan cu el si nici nu cred ca voi avea...Havoc wrote:Eu l-am dus inapoi si mi-am luat banii pe el,la nici 2 saptamani avea un pixel mort pe mijlocul ecranului.Initial m-am dus pe principiul de al schimba dar acolo mai erau doi baieti in fata mea care aveau telefonul luat de o sptamana si aveau probleme cu el,camera functiona defectuos asa ca m-am hotarat sa-mi iau bani pe el si sa mai astept putin.xandi8207 wrote:mi-am luat si eu o jucarie... HTC Desire (Unlocked)![]()
| E8500 | P5Q Pro Turbo | Corsair 4GB 1066 | 2xWD640GB | X-Fi Fatal1ty | DWA-556 | TK 750W |
Mi-am mai luat o jucărie, respectiv Acer AspireOne D250, pentru mobilitate.
Momentan îl „chinui” cu un Linux beta (10.04 Lucid 2.6.32), se mișcă foarte bine, mult mai bine decît cu Windoz. Bine, i-am schimbat memoria inițială cu una de 2GB că nu prea avea viață în el
Momentan îl „chinui” cu un Linux beta (10.04 Lucid 2.6.32), se mișcă foarte bine, mult mai bine decît cu Windoz. Bine, i-am schimbat memoria inițială cu una de 2GB că nu prea avea viață în el

Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton