Procesoare AMD
Moderator: Moderatori
Re: AMD Athlon 64
7000+...ce suparat suna; macar de-a avea si performanta pe masura in saptele denumirii.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
Am si eu o nedumerire: ce inseamna AM2+ ? Vor functiona pe actualele placi AM2 sau vor trebui inlocuite si acestea ? ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Live in your world, get pwned in mine!
Eu cred ca procesoarele actuale vor functiona si pe placi AM2+, dar noile procesoare nu vor functiona pe placile vechi-actuale pt. ca au un HT speed mai mare.
Mda, presupun ca cele cu HT 3.0 nu vor stii de placile actuale.
Noile procesoare AM2+ vor putea fi folosite atat pe placi AM2 cat si AM2+, desi vor functiona cu HT 2.0 in loc de 3.0. Si reciproca (procesoarele AM2 pe placi compatibile AM2+) este valabila.
Aha, ms. pt. lamurire
Credeam ca iar trebuie sa schimb placa de baza cu totul la fiecare aparitie noua de porcesoare de la AMD.
sau pot trece pe Intel

Credeam ca iar trebuie sa schimb placa de baza cu totul la fiecare aparitie noua de porcesoare de la AMD.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
sau pot trece pe Intel
AMD: RD790 in august, Wekiva in 2008
Aşa cum prevedeam, primele plăci de bază ce vor avea în dotare chipset-ul high-end RD790 ar putea poposi în magazine din luna august 2007. De fapt, aceasta este posibil să fie data lansării oficiale a amintitului chipset...
Cu toate că pe parcursul Computex 2007 au fost prezentate o serie de soluţii RD790, propuse de diverşi integratori, acele plăci de bază erau numai ES-uri (Engineering Sample), fără a constitui lansări oficiale. Să ne reamintim că chipset-ul AMD RD790 va putea să administreze un total de 42 lane-uri PCI-Express 2.0 şi va introduce suport pentru Hyper Transport 3.0, fiind aşadar primul chipset compatibil cu viitorul socket AM2+.
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză! ![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
![Faint [smilie=Faint.gif]](./images/smilies/Faint.gif)
Phenom X4 listed in Europe
Procesoarele AMD Phenom nu vor funcţiona la 2.8 Ghz până în 2008We have to admit it, we just love Geizhals.at, Europe's top priced search engine. Its latest treats are three AMD Phenom CPUs, listed on Bestseller-Computer.de, which has already taken down the listing.
The site listed the 2.2GHz Phenom X4 9500 at €239, the 2.3GHz Phenom X4 9600 for €279, and the 2.4GHz Phenom X4 9700 will set you back €299. Naturally, none of them are in stock yet.
Compared to U.S. prices, which we wrote about here, the EU prices are a bit higher, about 20 percent higher, to be exact. Not to worry, we're used to getting ripped off in Europe, and compared to some products, which are as much as 40 percent pricier in Europe than in the U.S., this doesn't seem bad at all.
65nm production issues
According to Digitimes, AMD is having some problems hitting high clock speeds of the upcoming Phenom processors and although this isn't big news in itself, it seems like we won't see a 2.6GHz part until next year.
There will aparently only be two launch parts as well, the 2.2GHz 9500 and the 2.3GHz 9600, with the 2.4GHz 9700 arriving some time in December.
AMD needs to step up and sort our these production issues as soon as possible, as if the leaked benchmark figures we've seen are anything to go by Intel doesn't have a lot to worry about.
Hopefully, AMD is just having some initial issues with its 65nm production process, but we really hoped to see more competitive parts from AMD at launch.
AMD Phenom Technology Demonstration
As most of you know by now, the Phenom launch was reportedly pushed back to the end of 2007 in order to ensure that Phenom would be able to launch at high clock speeds: while Barcelona launched in September at speeds as high as 2.0GHz, word on the street was that Phenom would launch at 2.6GHz. The appearance of RD790 motherboards at retail sites like Newegg in the past few weeks has fueled further excitement around Phenom’s launch...
Re: Procesoare AMD
cam in ce luna o sa apara noul phenom FX modelele alea de 2.60Gzh si 3.00 Gzh,alea quad core
Old nickname: pompiliu92
- Neon Biker
2.6GHz cat de curand, numai sa puna la cale revizia B3.
3GHz mai greu. Nici macar nu stiu cum l-ar putea denumi, ca deja exemplarul la 2.6GHz se cheama 9900/9950.
Probabil 9999 or something. ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
3GHz mai greu. Nici macar nu stiu cum l-ar putea denumi, ca deja exemplarul la 2.6GHz se cheama 9900/9950.
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Last edited by Neon Biker on Tue Mar 04, 2008 9:51 pm, edited 1 time in total.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Mă întreb și eu unde vor ajunge cu numerotația asta aiuritoare... și AMD și Intel sunt deja la 9xxx, și asta doar de dragul marketingului.
Always Outnumbered. Never Outgunned.
noi procesoare care o sa apara printre care si phenom FX http://deals.motherboardpro.com/deal/53 cititi aici
,din pacate in lista sunt incluse si INTEL
![Read-FAQ [smilie=Read-FAQ.gif]](./images/smilies/Read-FAQ.gif)
Sunt curios cum se vor descurca procesoarele cu 3 nuclee de la AMD si mai ales la ce preturi vor ajunge acestea la noi in tara. Ce va fi interesant de vazut, va fi diferenta de performanta intre un procesor AM2+ pe o placa de baza AM2 si una cu AM2+.
Dimineata ideala este aia peste care sari!
Un lucru e bun la AMD,preturile nu sunt asa de piperate ca la INTEL,chiar au mai redus din preturi AMD

Oh no. Not another socket.AMD Quad-core Suzuka supports DDR3
AMD plans to unveil its first DDR3 processor in Q2 2009. This is the current plan, but if something goes bad, it can be delayed.
The new 45nm quad-core is codenamed Suzuka and it has 6MB L3 memory 1xHT3 and AMD-V support. The big difference between Shanghai and Suzuka is the memory support and the use of a different socket. Suzuka will be AMD’s first CPU to support DDR3 memory.
Suzuka will work with AMD RS780 Northbridge and SB700S Southbridge, but we heavily suspect that it will use Socket AM3. This CPU is planned for Server and UP Platforms -1000 series and the platform is codenamed Catalunya. We just hope that this Spanish codename will work better than the Barcelona.
As AMD's memory support is inside the CPU, the currently available AMD RS780 chipset that is commercially known as AMD 780G will support DDR3.
Era de asteptat ca doar e dir dir 3. OF DOAMNE ! ![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Procesoarele AMD AM 3(care au un controler de memorie compatibil atat cu DDR 2 cat si cu DDR 3,nu in acelasi timp ci pe rand)vor rula in placile de baza AM2 + numarul de pini e acelasi, doar ca placile compatibile AM3 vor putea oferi atat suport pentru DDR 2 cat si suport pentru DDR 3.
X-bit Labs: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... ssors.html
Despre viitorul AMD 9950 (in aceasta vara) se spune ca ar putea avea 6mb L3 si TDP 140, desi stirea respectiva e posibil sa fie eronata cu privire la cantitatea L3 fiind doar un zvon.
X-bit Labs: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa ... ssors.html
Despre viitorul AMD 9950 (in aceasta vara) se spune ca ar putea avea 6mb L3 si TDP 140, desi stirea respectiva e posibil sa fie eronata cu privire la cantitatea L3 fiind doar un zvon.
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
Are cineva Phenom II 940 BE ? Din teste am vazut ca e foarte potent in x264 si la dominopc a ajuns sub 1000 lei un pret excelent zic eu.
Eu am un Phenom II 920 overclockat stabil la 3,6 GHz cu 1,525V. Nu stiu la ce te referi cand spui ca "e foarte potent in x264": la encodare sau la redarea materialului codat x264? Am rulat niste filme codate x264 720p, dar astea mergeau fara probleme si pe 5000+ @ 3 GHz (ca de altfel si cele 1080p). Asa ca nu am sesizat vreo diferenta fata de procesoul vechi. In ceea ce priveste encodarea x264, n-am incercat asa ceva nici pe procesorul vechi si nici pe 920.
Am dat comanda la Intend de un 920 la 890 lei (diferenta de 200 lei ptr 200 Mhz la 940 e cam mare mai ales ca 920 se ov pe la 3500-3600 fara probleme se pare), ma refeream la encodare cu x264.
Q9770 73,50 fps
Phenom II 940 69,72 fps
Q9550 65,62 fps
Phenom II 920 65,53 fps
sau timpi de encodare cu AutoMKV (GUI ptr x264)
Core i7 965 278 secunde
Core i7 920 330 s
Q9550 427 s
Phenom II 940 431 s
Q9450 453 s
Q9400 455 s
Phenom II 920 461 s
Graysky's x264 HD test pass 1
Core i7 920 74,8 fps
Q9770 72,6 fps
Phenom II 940 69 fps
Q9650 67,5 fps
Q9550 64,5 fps
Phenom II 920 63,9 fps
In orice caz Phenom II nu concureaza cu monstrul ala de Core i7 care spulbera tot in encodari video.
Q9770 73,50 fps
Phenom II 940 69,72 fps
Q9550 65,62 fps
Phenom II 920 65,53 fps
sau timpi de encodare cu AutoMKV (GUI ptr x264)
Core i7 965 278 secunde
Core i7 920 330 s
Q9550 427 s
Phenom II 940 431 s
Q9450 453 s
Q9400 455 s
Phenom II 920 461 s
Graysky's x264 HD test pass 1
Core i7 920 74,8 fps
Q9770 72,6 fps
Phenom II 940 69 fps
Q9650 67,5 fps
Q9550 64,5 fps
Phenom II 920 63,9 fps
In orice caz Phenom II nu concureaza cu monstrul ala de Core i7 care spulbera tot in encodari video.
Am o intrebare,am vazut pe un site de magazin on-line un proc si anume AMD Phenom 2 x2 Dual Core 550 Black Edition,si am vazut ca fiind un dual core are si cache L3,eu stiam ca dual core are nu-mai 2cache.O lamurire va rog frumos.Multam fain.
- scorpion_amd13
Pai, de cand se pare ca nu te-ai mai uitat tu dupa procesoare, AMD a lansat dual core-uri cu arhitectura K10, iar astea folosesc memorie cache shared L3. Uite aici un review despre procesorul de care ziceai tu: Noi procesoare dual coreWulf wrote:Am o intrebare,am vazut pe un site de magazin on-line un proc si anume AMD Phenom 2 x2 Dual Core 550 Black Edition,si am vazut ca fiind un dual core are si cache L3,eu stiam ca dual core are nu-mai 2cache.O lamurire va rog frumos.Multam fain.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
- Armani_Gio
O informatie sa imi da-ti si mie va rog......am activat cool&quiet pe un 7750 si ma intrebam daca nu cumva schimbarile de voltaj ,multiplicator si frecventa afecteaza cumva procesorul????
Chiar nu imi raspunde si mie nimeni![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Chiar nu imi raspunde si mie nimeni
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Nu iti afecteaza deloc procesorul. Doar un OC agresiv poate sa iti dea ceva peste cap 

Sincer nu stiu sa-ti spun, dar cred ca are legatura cu aparitia P2 X4 630. Nici pe afara nu prea se mai gasesc.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Acum vad ca s-ar putea sa apara un inlocuitor :
http://www.techpowerup.com/102798/AMD_P ... 3_740.html
cu toate ca se credea ca va fi lansat chiar de anul trecut.
http://www.techpowerup.com/102798/AMD_P ... 3_740.html
cu toate ca se credea ca va fi lansat chiar de anul trecut.
![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)
M-am ridicat de pe scaun si am dat dintr-un perete in altul ca o gaina fara cap pana am ajuns in baie sa imi dau cu apa rece pe fata
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

Green.
mdeah... ce teste ash mai face si je daca nu ar trebui sa iau piesele alea din banii mei
Super tare. Cu toate ca , s-ar putea raci nebuneala aia de procesor si cu un bloc de cupru sau aluminiu destul de consistent.
Era fain sa ne fi aratat niste puncte prin teste de rupere. Recunosc sincer ca mi-a pierit cheful de overclokereala dupa ce aa bushit 2 staii si am stat planton pe laptopu nevestei pana am revenit la cele lumesti cu fondurile ca sa imi refac staiile
Respect la rsniaku ala
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

Super tare. Cu toate ca , s-ar putea raci nebuneala aia de procesor si cu un bloc de cupru sau aluminiu destul de consistent.
Era fain sa ne fi aratat niste puncte prin teste de rupere. Recunosc sincer ca mi-a pierit cheful de overclokereala dupa ce aa bushit 2 staii si am stat planton pe laptopu nevestei pana am revenit la cele lumesti cu fondurile ca sa imi refac staiile

Respect la rsniaku ala
it is not about the money. it is about the game. the game between people
Procesorul de top AMD X6, Phenom II X6 1090T Black Edition deja "scapat" in vanzare la 288€...hell yeah!!!..cant wait, cant wait 
Eram gata gata sa iau 965BE...mai asteptam un pic
PCZone il estimeaza la 1210,81 Lei...Abit pe la 1,186.11 LEI, oricum cam pe aici o sa bata.

Eram gata gata sa iau 965BE...mai asteptam un pic

PCZone il estimeaza la 1210,81 Lei...Abit pe la 1,186.11 LEI, oricum cam pe aici o sa bata.
Green.
- Armani_Gio
Am si eu un X2 7750 BE si vreau sa stiu care e temperatura normala in full acum vara
AMD intră throtle pe la 70*.
Intel P31 , Intel E5200 , ATI HD4850 , DDR2 2GB , HDD 640GB , PSU 400 , Antec 300
Ford Fiesta 1.4 TDCI 68CP Ghia 2007
Ford Fiesta 1.4 TDCI 68CP Ghia 2007
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
- Calin Banc
Procesoare Intel
Bulldozer 50% Faster than Core i7 and Phenom IINeon Biker wrote:Da' ce, pana acum suportau ECC? Sau AMD suporta ECC (cu exceptia Athlonului 64 pe socket 940 de acu' 7 ani)?
Apropo de Bulldozer, si eu as vrea sa fie ultra-mega-super-performant, dar mesajele subliminale venite de la AMD sunt mai degraba ca va fi doar OK, nu exceptional. De exemplu toata tevatura pe care o fac cu unitatea FPU comuna, impartita intre 2 unitati INT (adica intre 2 nuclee) si "avantajul" pe care-l vor avea astfel proacele prin economisirea spatiului pe pastila de siliciu imi suna mai mult asa: iar vom fi mai slabi in single-theading, dar va vom da mai multe nuclee decat va da Intel la aceiasi bani. Adica tot cum fac si acum, AMD X6 la pret de Intel Quad.
Doamne ajută!

It is reported that an 8-core processor based on the "Bulldozer" high-performance CPU architecture is pitched by its makers to have 50% higher performance than existing processors such as the Core i7 950 (4 cores, 8 threads), and Phenom II X6 1100T (6 cores). Very little is known about the processor, including at what clock speed the processor was running at, much less what other components were driving the test machine.
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
Re: Procesoare Intel
Sincer m-as bucura deoarece competitia producatorilor face bine la buzunarul consumatorilor. 
Dar sincer ma cam indoiesc ca-i cu 50% mai bun overall.

Dar sincer ma cam indoiesc ca-i cu 50% mai bun overall.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Probabil ca a fost vreo aplicatie heavily threaded.
Vad ca au zis ca e cu 50% mai bun ca 1100T si i7 950, iar singurele aplicatii in care 1100T este >= decat i7 950 sunt cele care stiu sa foloseasca 6 thread-uri.
Oricum, nu-i rau.
Vad ca au zis ca e cu 50% mai bun ca 1100T si i7 950, iar singurele aplicatii in care 1100T este >= decat i7 950 sunt cele care stiu sa foloseasca 6 thread-uri.
Oricum, nu-i rau.
Nu-i rau pt un 8 core.... Dar daca iar 4 core intel>4core AMD...
Si btw, cred ca suntem off topic... Subiectul asta mergea mai bine pe threadul AMD. Zic si eu, nu vreau sa par rautacios.
Si btw, cred ca suntem off topic... Subiectul asta mergea mai bine pe threadul AMD. Zic si eu, nu vreau sa par rautacios.
Corect, i-am dat buldozerului ce-i al AMD-ului. 

...un fleac...m-au ciuruit...