Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

3D.Devil

Re: Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?

Post by 3D.Devil »

Mouse Razer Mamba + mousepad Roccat Taito :
Attachments
DSC02578.JPG
DSC02575.JPG
DSC02583.JPG
1.Athlon II X4 630 3,5@|Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+| Sapphire HD5850|2x2GB DDR2 A-Data VitestaEx. |WD 500 GB +1 TB Lacite | DvD RW Samsung | Samsung P2470HD 24” |CASE R.Aztec, SolyTech 500W | Windows 7 64bit |
2. SONY VAIO FW56J
3. PS3+SamsungT220HD
Mr. A

Post by Mr. A »

Ia zi Devile , ce diferenta este intre X7 ala si Razer ? In afara de pret [smilie=maniac.gif]
Take every advantage in consideration
3D.Devil

Post by 3D.Devil »

X7 XL-740K de la A4tech este un mouse foarte bun imo, inainte de el am avut tot de la A4tech (Oscar Optica Gaming) ce avea firul foarte "moale" si subtire ,la X7 cablul este mai gros motiv pt. care este si mai rigid .....in anumite momente imi taia cheful de FPS online ](*,) asa am dat peste Mamba :d X7 este putin mai mare decat Mamba care imi vine perfect in mana :wink: .Mamba este usor mai greu ,inca un plus din partea mea pt maba iar la capitolul performante nici nu iti vine sa crezi ca e un mouse wireless.Il folosesc de 1saptamana, sunt foarte multumit (o placere sa il folosesti)si nu imi pare rau ca am dat 140 euro pt el [smilie=maniac.gif] de mult asteptam un mouse wireless cu performante wired. In poze mai apare un "micut"- Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 care l-am cump pt laptop de asemenea un mouse de calitate :iconbiggrin:
Attachments
DSC02599.JPG
DSC02596.JPG
1.Athlon II X4 630 3,5@|Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+| Sapphire HD5850|2x2GB DDR2 A-Data VitestaEx. |WD 500 GB +1 TB Lacite | DvD RW Samsung | Samsung P2470HD 24” |CASE R.Aztec, SolyTech 500W | Windows 7 64bit |
2. SONY VAIO FW56J
3. PS3+SamsungT220HD
doru_bm

Post by doru_bm »

Un player Pioneer BDP- 320 blu-ray...Nu ca n-as fi putut vedea filmele blu ray de pe PS3 dar no... :tongue3:
( exact ca cel de aici:
http://www.avstore.ro/playere-bluray/pi ... 0-bdp-320/
Attachments
IMG_1141.JPG
georgeleus

Post by georgeleus »

Presupun ca are si suport MKV... in specificatii nu scrie.
:-k
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Un Gigabyte GM-M6880

Primele impresii: este comfortabil, precis, greutatea este perfecta(avand in vedere ca vin de la un mouse laser care cantarea pana in 25 de grame, cred, la cat de usor era) si se comporta bine in fps-uri.
Puncte negative: ambalajul!! mama masii, m-am taiat in el. Putin cam lucios pentru gusturile mele, dar merge.
Attachments
peripherals_mouse_feature_gm_m6880_product_big.jpg
http://alexandru-bogdan.blogspot.com/

Starcraft II Bogzilla CC 437
AlxR.

Post by AlxR. »

O multifunctionala Canon Pixma MP250 prinsa la oferta eMag cu 99 de lei. Impreuna cu transportul (si rambursul) gratuit + un cablu usb moka (nu vine standard cu asa ceva in pachet) a fost o oferta de nerefuzat.
Mai am de vreo 3 ani o multifunctionala Canon si anume o MP600 asa ca pot trage anumite concluzii chiar daca pe cea noua nu am folosit-o decat 2 zile:

- cu setarile din fabrica atat imprimanta cat si scanner-ul pot spune ca sunt foarte zgomotoase (si asta o spune cineva care nu e prea pretentios la capitolul asta); daca te pune naiba sa printezi in aceeasi camera cu cineva care doarme cred ca se lasa cu cearta... Din fericire exista o rezolvare (cel putin partiala): atat functia de print cat si scanner-ul au optiunea de Quiet mode (la scanner am dat ceva mai greu de ea). Dezavantaje logice rezultate: printarea si scanarea se fac mai incet, lucru mai greu de observat in primul caz dar foarte vizibil in cazul scanarii;

- deoarece nu are un lcd ca in cazul suratelor mai mari ci doar un display ce afiseaza diverse caractere pe care le poti descifrate cu ajutorul manualului controlul direct din butoane e dificil daca se doreste accesarea anumitor functii precum cele din meniul de service; toate functiile se pot accesa insa destul de simplu din calculator; pe utilizatorul casnic aflat la inceput l-ar putea coplesi sumedenia de optiuni si setari, noroc cu meniurile tip Simple mode prezente pt functiile importante;

- calitatea constructiei mi se pare foarte multumitore pt clasa din care face parte imprimanta, in ciuda unei greutati as spune foarte reduse;

- singurul lucru a carui lipsa recunosc ca am observat-o deabia cand mi-a venit (si la care nu ma asteptam) e lipsa unei tavite pt alimentarea cu foi in partea de jos; probabil ca pt cei care nu au avut inainte o imprimanta cu aceasta optiune, facilitatea le va lipsi putin spre deloc;

- calitatea imprimarii m-a multumit pe deplin, mai ales daca ne gandit ca e vorba de multifunctionala cu doar 2 cartuse, spre deosebire de modele de serie mai mare, cu 5 sau 6 cartuse pt acoperirea unui specru mai larg de nuante; calitatea scanarii o pot catalaloga drept ok la rezolutia de 300 dpi si (cel putin) buna la cea de 600 dpi, desigur cu costul unui timp de scanare mai ridicat;

- am ajuns la un punct sensibil pt toti cei care doresc sa obtina un cost pe pagina imprimata cat mai mic: reincarcarea cartuselor; MP250-ul vine cu 2 cartuse - PG-510 black si CL-511 tri-color. Ca o paranteza, aceste cartuse sunt de capacitate mai mica (9 ml fiecare) si pot fi inlocuite cu unele mai mari: PG-512 (15ml) pt negru respectiv CL-513 (13ml) tri-color. Revenind la incarcarea propriu-zisa, aceasta se poate face pt cartusele cu care vine multifunctionala (desi anumite persoane tind sa afirme contrariul...). Exista kituri specializare pt refill-ul cartusului negru si acelui color, ex.: http://www.mediatec.ro/cauta.php?cauta_ ... mit2=Cauta si http://www.mediatec.ro/cauta.php?cauta_ ... mit2=Cauta .Dezavantajul evident e costul initial al kiturilor, cerneneala separata gasindu-se la un pret ok: http://www.mediatec.ro/cauta.php?cauta_ ... bmit=Cauta & http://www.mediatec.ro/cauta.php?cauta_ ... bmit=Cauta & http://www.mediatec.ro/cauta.php?cauta_ ... mit2=Cauta .Pt cei care nu sunt atat de orientati spre DIY in mod sigur centrele specializare ofera servicii de refill pt aceste cartuse. Singura intrebare care ramane e cat de fiabile se vor dovedi la reincarcare.

Nu in ultimul rand precizez ca mi-a venit cu toate cele necesare in cutie (cablu alimentare, cablu usb, CD software, instructiuni si desigur cele 2 cartuse demo), punerea in functiune fiind o chestiune de cateva minute.
Sper ca nu v-am plictisit prea mult cu mini-review asta de noapte :icon_smile: cine stie poate ii va fi de folos chiar si numai unei persoane.
Deasemenea imi cer scuze pt eventualele greseli de scriere care e posibil sa fi aparut si pe care cu greu le mai gasesc la ora asta.

Image
doru_bm

Post by doru_bm »

georgeleus wrote:Presupun ca are si suport MKV... in specificatii nu scrie.
:-k
Nu are
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Un HDD extern Samsung G3 Station de 1.5 tb(efectivi 1.3 pt cei curiosi). Pretul... 200 de lei, nou. :tongue3:
Aveam hdd intern de 1 TB, dar cu asta pot stoca toate datele(respectiv cei cativa zeci de giga ai prietenei si diverse alte zeci de fisierie) fara sa imi mai fie frica daca imi pica hdd-ul intern de la solicitare.
Attachments
Hard Disk Extern Samsung 1.5TB USB G3 Station.jpg

Merced
Moderator

Post by Merced »

De unde cu 200 de lei? Mai exista vreunul? :-s
Bogzilla

Post by Bogzilla »

din pacate nu. dupa cum i-am spus si lui mormoloc, va tin la curent daca mai rasare ceva. a fost unul extra care nu aparea pe o factura.

Mr. A

Post by Mr. A »

Am facut rost de un Abit Fatal1ty an9 32x.De dragul ei am facut curat in carcasa ca nu mai facusem de vreo 2 ani
Attachments
fatal1ty
fatal1ty
Take every advantage in consideration
FireMan

Post by FireMan »

De ieri am o pereche de casti Audio Tehnica ATH-AD700 :thumbleft: Sunt peste Sennheiser HD555 (modate in HD595) la orice capitol.

Image
Inscrieri in noul sezon! -> prima liga de Counter Strike: Source din Romania www .cstrikesource.ro
Lizzy

Post by Lizzy »

Un Accelero L2 de la emag 70 ron.Sapphire-ul meu 5770 ajungea in furmark la 91 de grade acum tine un 78 de grade,oare e bine asa sau nu am montat eu cum trebuie coolerul?
Attachments
IMG_0406.jpg
Intel i7 9700k@4.8GHZ,bquiet! Dark Rock Pro 4,MSI Z390 Gaming Edge AC,32GB Corsair Vengeance DDR4 3200,Aorus GTX1080Ti,NVme Kingston A1000 480GB+2xCrucial MX500 500GB,HDDToshiba 2TB SATA3,Case CoolerMaster MC500M ,PSU Evga G2 650W Gold,Predator X34 GSync
PSS 214

Post by PSS 214 »

un Gainward GTX470 abia astept sa vad ce poate in Battlefield Bad Company 2 :icon_smile:
Attachments
Gainward GTX470 vs XFX GTX275 :))
Gainward GTX470 vs XFX GTX275 :))
DSC00316.JPG
DSC00313.JPG
Last edited by PSS 214 on Wed May 05, 2010 7:35 pm, edited 1 time in total.
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
TheUgly

Post by TheUgly »

Nu face nik in BF BC2 jocul e praf ca si programare .O sa ai CTD si altele asemenea.
>MSI HQ USB Flash Tool(update BIOS via USB stick)

"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
VDtot

Post by VDtot »

Wow chiar ai luat 470... Daca se poate sa "ne faci un review" personal aici pe forum ti-am fi foarte recunoscatori. Sunt curios daca merita trecerea de la GTX275 la GTX470.
3D.Devil

Post by 3D.Devil »

un Gainward GTX470
nice :thumbleft: cat ai dat pe ea ?
abia astept sa vad ce poate in Battlefield Bad Company 2
si eu sunt curios ..sa revi cu niste teste :wink:
2. SONY VAIO FW56J
3. PS3+SamsungT220HD
PSS 214

Post by PSS 214 »

1500ron, noroc ca a fost in stoc la marketonline
madace

Post by madace »

In suma aia iti luai (tot din stoc) Sapphire HD5870 VaporX, care e peste GTX470. Plus ca nu are un nivel sonor ce concureaza cu un aspirator.

Dar na, fanii aleg nVidia, desi... :d
TheUgly

Post by TheUgly »

Nu-l enerva ca-si cumpara si de ala.PSS 214 schimba hardware constant :)

"Ovine meat is called NABSTER when from younger animals and SKILLED when from older ones"
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Schimba, dar nu din tabara rosie. Cred ca e alergic, iar o placa de talia unui 5870 l-ar baga in soc anafilactic. :d
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
PSS 214

Post by PSS 214 »

madace wrote:In suma aia iti luai (tot din stoc) Sapphire HD5870 VaporX, care e peste GTX470. Plus ca nu are un nivel sonor ce concureaza cu un aspirator.

Dar na, fanii aleg nVidia, desi... :d
recunosc cele de mai sus dar stai linistit ca intai am testat un exemplar + pret special :tongue3:
iar de ATi nu ma ating
TheUgly

Post by TheUgly »

PSS 214 wrote: iar de ATi nu ma ating
De ce ,de ce , de ce ? Ce nu fu bine la ea ?In afara de numele "Vapor" ,care sugereaza o posibila locatie a mainii de lucru.

FireMan

Post by FireMan »

PSS 214 wrote:1500ron, noroc ca a fost in stoc la marketonline
Gainward GeForce GTX 470 - 1.399 lei :)
TheUgly wrote:De ce ,de ce , de ce ? Ce nu fu bine la ea ?In afara de numele "Vapor" ,care sugereaza o posibila locatie a mainii de lucru.
Vechea problema cu piticii :D
Inscrieri in noul sezon! -> prima liga de Counter Strike: Source din Romania www .cstrikesource.ro
AndreiD

Post by AndreiD »

Un ceas Festina :d
Attachments
snc00037.jpg
PSS 214

Post by PSS 214 »

FireMan wrote: Vechea problema cu piticii :D
uite cine stie [smilie=maniac.gif]
DaLiu

Post by DaLiu »

Mda, si eu am fost fan nvidia si acum sunt ATI, ma intereseaza performanta, consum, temperaturi si sa-ti spun drept mai am si 2 placi nvidia pe langa acest ATI din semnatura dar de cand o am nu am avut nici cea mai mica problema cu placa sau cu driverii, fan fan dar sa dau aceasi bani pe o placa inferioara ca performante, consum mai mare si temperaturi enorme nu prea e o alegere buna, fiecare face ce vrea cu banii dar in ziua de azi tre sa te mai gandesti si la buzunar, cu te ajuta ca esti asa fanatic nvidia, aveti vreun club exclusivist?
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
TheUgly

Post by TheUgly »

Driverele ATI in XP pentru 5770 sunt praf totusi ,adica la Nvidia driverele sunt mult peste concurenta.In acelasi timp apreciez calitatea crescuta a imaginii la ATI 5770 comparativ cu 8800 GT ,in jocuri se vede mai carnos mai viu si nu e o iluzie optica.In desktop pe de alta parte imaginea pare mai poroasa.
Ce vazui numai in cateva saptamani ,buguri cauzate de Power Play majoritatea ,mouse urias in desktop ,ecran negru in BF BC2 (la incarcare rundelor -apare random) ,se misca naspa in desktop cu ceasurile de idle 157/300 ,high DPC latency spikes cand driverul ATI e instalat (ceea ce a necesitat BIOS moding mild si utilizarea MSI Afterburner pentru setarea manuala 2D/3D pentru eliminarea glitchurilor tranzitorii cand se schimba voltajele si ceasurile).
Asta pe XP ,cum e pe W7 om vedea ,se spune ca pe W7 treaba ar fi ok.Eu unul n-as da 15 milioane pe o placa video cuptor care consuma cat consuma ca sa-mi dea 50-60 de FPS-uri in BF BC2.
Apreciez curajul lui PSS 214 ,desi la banii aia putea face un xfire cu doua 5770 si poate avea peste 100 de FPS-uri in BF BC2
Oricum s-o stapanesti sanatos PSS 214.

Infractor Periculos

Post by Infractor Periculos »

2 placi video aduc si ele alte probleme, sttutering in unele jocuri, performante de nivel siglecard in jocurile fara suport crossfire.
2*5770 cu consum de 100w fiecare egaleaza consumul de 200w al lui 470, si ocupa patru sloturi in carcasa in loc de doua.

In dx11 cu tesselation, gtx 470 e cam la acelasi nivel cu 5870. Are in plus si PhysX, e bun si ala la casa omului.
Comparand cele mai preturi gtx 470 e pe undeva pe la 1400ron si 5870 1500ron.
As zice ca e un pret corect.

Oricum, eu daca as avea 1500ron de dat pe placa video, mi-as lua 5850 cu 1050ron. :tongue3:
Merced
Moderator

Post by Merced »

Si ceva 8800GT/9600GT pentru PhysX. :wink:
Calin Banc

Post by Calin Banc »

Infractor Periculos wrote:
Oricum, eu daca as avea 1500ron de dat pe placa video, mi-as lua 5850 cu 1050ron. :tongue3:
La aceaşi concluzie am ajuns şi eu. Diferenţele practice sunt mult prea mici ca să mai dai 4-500 de lei pe un GTX470 :thumbleft:
De ce a murit melcul? S-a uitat in priză.
PSS 214

Post by PSS 214 »

am avut pe mana Sapphire 5870 VaporX si HD5870 ES :wink: nici una nu se compara cu GTX470
Bloodred

Post by Bloodred »

Cu riscul de a trece în off-topic, în ce sens nu se compară? Prin toate review-urile citite GTX470 n-a fost la distanță mare de HD5850. Nu de alta, da' și eu am ceva idei referitoare la un upgrade, iar HD5850/70 erau printre variante.
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

Sistem
Lizzy

Post by Lizzy »

PSS 214 wrote:am avut pe mana Sapphire 5870 VaporX si HD5870 ES :wink: nici una nu se compara cu GTX470
Cand esti fan e posibil sa fi mai mult subiectiv decat e nevoie :P
Intel i7 9700k@4.8GHZ,bquiet! Dark Rock Pro 4,MSI Z390 Gaming Edge AC,32GB Corsair Vengeance DDR4 3200,Aorus GTX1080Ti,NVme Kingston A1000 480GB+2xCrucial MX500 500GB,HDDToshiba 2TB SATA3,Case CoolerMaster MC500M ,PSU Evga G2 650W Gold,Predator X34 GSync
Alexis

Post by Alexis »

Sau cand e sa le ai in mana nu mai te lovesti de cifrele/graficele altora. [smilie=Thumbs-Up.gif]

Fara nici o suparare, dar a intrebat omu' ce sa-si ia pe undeva, de-i tot sariti in cap?
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Lizzy

Post by Lizzy »

Eu nu am nimic cu nimeni dar mi se pare normal ca atunci cand esti fan sa fi mai subiectiv decat de obicei ;).Eu sincer nu inteleg de ce in Romania se dau sume de genu asta pe placi video...in fine fiecare cu treaba lui.:D
PSS 214

Post by PSS 214 »

nu stiu cum se face dar in toate review-urile de pe net au aruncat cu noroi in noile placi FERMI, ca sunt zgomotoate, ca se incalzesc in draci si consuma mult.
Niciodata nu am crezut in review-urile unora(inclusiv cele autohtone...) scrise de pe internet pana nu am pus mana pe placa in sine, stiti vorba aia, ce e in mana nu-i minciuna.
placa este mai silentioasa decat GTX275, in special in LOAD, la GTX275 a trebuit sa schimb pasta ca sa mai scada cu 3-5 grade temperatura dar degeaba, in Starcraft 2 beta tura bine ventilatorul de pe ea.
in schimb cu GTX470 dupa 2 ore de Starcraft 2 beta e aproape dead silent
temperaturi ? hmm 86 C in load e mult ? e rau ? eu zic ca nu atat timp cat e silentioasa si nu face figuri
consum ? am o sursa PC Power & Cooling de 610W care duce un i7 860 @ 3.8Ghz, 2hdd-uri + 1ssd, 5 coolere de 120w, card reader, pl audio si un dvdrw pe langa placa video, adunate cu calculatorul de pe site-ul acesta http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine care vine cam 510W in total. Bagati de seama ca azi am dat un 3Dmark06 (poza atasata) cu procesorul la 4.2GHz si placa video OC, deci nu trece de 600W consumul cum ziceau aia de pe net [smilie=Nice-try.gif]

Incet incet incep sa apara review-uri mai aproape de adevar, unul dintre ele este cel publicat de Xbitlabs

tadam ! Image

ha ! Image

ehe Image

de ce GTX470 si nu HD5850/5870 ?
- seria ATi 5xxx scoate un sunet inalt, pitigaiat(enervant) in LOAD, probabil este coil noise or whatever
- software incalcit, peste mana, enervant
- performanta in desktop discutabila
- PhysX ? no PhysX

GTX470 plug & play !
- i like green
- i hate red
- ah da, era sa uit, calitatea imaginii FERMI este peste HD5xxx :wink:
- fps average mai bun decat HD5870

fiecare cu piticii lui

in trecut am avut asa(printre multe placi nVidia): radeon 7500 64mb, Ati 9600, 9800Pro, X700, HD4850(2 sapt pana mi-a venit dracii pe ea si am schimbato cu un 9800GTX), deci nu sunt chiar contra ATi
Attachments
3dmark06_25596_Core_i7_860_4.2ghz_HT_OFF_GTX470_750_1500_3600.JPG
AndreiD

Post by AndreiD »

FPS Average mai bun ca 5870 in ce paradox?
Stiu si eu cum e cu piticii, sa o stapanesti sanatos.
VDtot

Post by VDtot »

Din toate cele enumerate de PSS mai sus si eu am rezerve in ceea ce priveste average fps mai mare ca 5870. Sa zicem ca celelalte ar fi plauzibile, dar 470 mai bun decat 5870? :-k
Post Reply