Sapphire Radeon 5870 Vapor-X si Win 7 X64

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Alessro

Sapphire Radeon 5870 Vapor-X si Win 7 X64

Post by Alessro »

Salutare

De curand mi-am achizitionat un Sapphire Radeon 5870 Vapor-X, varianta OC cu frecvente default 875/1250 MHZ. Cu ocazia asta mi-am instalat si un Win 7 Enterprise x64, inainte de el avand instalat Win 7 Ultimate pe 32 de biti si EVGA GTX285 pe care totul mergea impecabil.
Dar odata cu schimbarea placii video si a sistemului de operare au aparut si problemele: in jocuri (Singularity, Crysis Warhead, Red Faction 2) imi apar liniute si patratele gri,dupa care jocul se blocheaza si de cele mai multe ori imi iese in Windows . Apar si mesaje de genul "Crysis Warhead has stopped working". Actualmente am instalat versiunea 10.4 de ATI Catalyst. Am instalat 10.5, 10.6, dar problema nu a disparut.
Am flashuit si placa video cu alte versiuni de BIOS pentru 5870 Vapor-X pe care le-am gasit pe net,iarasi fara rezultat. Am scos placa video din socket si am reintrodus-o, nici o schimbare. Am incercat si cu placa overcloakata la 900/1250 si fara oc, chiar si cu underclock la frecventele standard pentru Radeon 5870 , aceeasi eroare.
Sa va enumar acum si restul componentelor sistemului: Intel Core i7 920 Rev. D0, Placa de baza Asus P6T Deluxe V2, Ram 6GB OCZ DDR3 PC3-10666 Platinum in Triple Channel , sursa Corsair HX-620, placa de sunet Creative X-FI Titanium Fatality Pro, 2 HDD WD 750 Caviar Blue in RAID0. Am instalat driverele cele mai noi pentru toate componentele.
Si acum sa continuam: dupa ce am incercat tot ce am putut cu placa video, am zis sa testez si ramii, cu ultima versiune de memtest. si au iesit ok la test,fara erori. Biosul placii de baza a fost si el updatat la ultima versiune,fara nici un rezultat insa.
Ca sa ma asigur ca ramii nu sunt problema, am facut teste cu fiecare modul in parte si in sloturi diferite pe placa de baza si am primit aceeasi eroare, deci inclin sa cred ca nu ramii sunt problema.
Am rulat si mai multe 3dMark Vantage si nu a dat eroare la nici unul ,au rulat f bine.La fel si cu MSI Kombustor. Problemele apar numai in jocuri.
Am rulat si niste cycle-uri de Intel Burn Test si Linx ca sa testez placa de baza si ramul si au iesit bine,fara erori.
Am pus totul pe default in Bios, fara OC la proc si apoi si cu OC la proc si eroarea a persistat in ambele cazuri.
Apropo de Windows, ca sa fiu sigur ca nu e de la el, am instalat si Win 7 Ultimate pe 64 de biti si aceeasi eroare,indiferent de driver.

Acum ma aflu in situatia ca nu mai stiu ce sa ii mai fac. Am incercat cam tot ce stiam ca ar putea rezolva problema.
Daca aveti vreun sfat sau vreo idee mai "luminoasa", va rog spuneti-o ,ca sunt foarte curios sa aflu care e buba in cazul asta.

Multumesc anticipat!
mirciulica

Re: Sapphire Radeon 5870 Vapor-X si Win 7 X64

Post by mirciulica »

Daca mai ai EVGA GTX285 fa o proba de joc cu ea, si asa macar elimini o cauza posibila (placa video).
coretweaker

Post by coretweaker »

Alessro wrote:Acum ma aflu in situatia ca nu mai stiu ce sa ii mai fac. Am incercat cam tot ce stiam ca ar putea rezolva problema.
Daca aveti vreun sfat sau vreo idee mai "luminoasa", va rog spuneti-o ,ca sunt foarte curios sa aflu care e buba in cazul asta.
Multumesc anticipat!
Gaseste pe cineva cu un alt HD 5870 sa-l incerci in sistemul tau, si vezi daca erorile persista... daca da, insemna ca nu-i de la placa video.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Pai pare a fi placa video cu bube.
Ce temperaturi ai la placa video? Toate temperaturile din GPU-Z.
Daca e noua trimite-o la garantie.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
AndreiD

Post by AndreiD »

Pare a fi o memorie busita la placa video daca iti apar artefacte de genul.
Asa imi facea si mie mai demult pe o nVidia.
Schimba biosul in cel original si mergi cu ea la garantie.
Alessro

Post by Alessro »

Multumesc ptr sfaturi....
EVGA GTX 285 nu o mai am,asa ca varianta asta pica, temperatura la placa video e normala, 38 in idle si vreo 70 in load, iar apropo de garantie, asta e problema cea mai mare,nu am garantie la placa, asa ca daca placa e busita, sunt in belele.

O sa incerc sa testez cu un Radeon 5870 de la un prieten sa vad daca face in continuare la fel si apoi revin cu informatii.
Alessro

Post by Alessro »

Vesti bune pana la urma... Se pare ca placa era cu problema, dar nu e defecta... Am cautat pe net si am gasit ca sunt multi posesori de Radeoane 5870 OC care au probleme cu placile lor: crashuri, blue screen, artefacta,etc., unii dintre ei au trimis placa inapoi la producator si le-a fost returnata asa cum au trimis-o, spunanduli-se ca nu are nici o problema. Singura solutie pe care au gasit-o e sa faca downcloak la frecventa de ceas (core clock).Se pare ca sunt unele probleme cu senzorii de frecventa, sau cel putin asa am inteles. Asa ca am facut si eu asta, am micsorat frecventa de la 875 la 860Mhz pastrand frecventa memoriei la 1250MHZ si a mers, ma-m jucat fara probleme dupa asta. Astept o versiune noua de bios pentru Vapor-X-ul meu pe viitor, poate rezolva neajunsul. Sper sa nu mai am probleme de aici incolo...
mirciulica

Post by mirciulica »

Alessro wrote:Se pare ca placa era cu problema, dar nu e defecta...
Foarte interesanta abordarea problemei, deci nu e vina nimanui, doar a ta ca ai luat placa aia video.
Parca ziceai in primul post ca ai facut underclock la frecventele default si tot nu mergea.
Din experienta mea cu ATI asteapta-te la probleme de genul jocul X nu merge bine pe ATI, dar nu e din vina ATI ](*,) , de vina sant producatorii ca nu au optimizat jocul pentru ATI :iconbiggrin: , si se rezolva poate cu un patch la joc dupa vreo 3 luni.
Alessro

Post by Alessro »

Am gasit pe net si ultima versiune de bios scoasa de Sapphire pentru versiunea mea de Vapor-X si acum placa nu imi mai face nici o figura. Se pare ca PCB-urile cu Bios facute "in-house" nu sunt intotdeauna cea mai buna idee...oricum, ma bucur ca am scapat de problema.
Post Reply