frecvente in "idle" prea ridicate pt. ATI

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
coretweaker

frecvente in "idle" prea ridicate pt. ATI

Post by coretweaker »

Eram curios daca au mai avut si altii aceeasi problema pe care o am eu cu o placa ATI. Eu am un HD 5870 pe care l-am "rulat" prima oara cu Catalyst 10.3 Atunci frecventele in "idle" imi stateau la 157/300 MHz si la fel s-a intamplat si cand am instalat urmatoarea versiune de driver 10.4 ...toate bune si frumoase, placa era rece si silentioasa.
Probleme au aparut de la versiunea 10.5 si s-au continuat cu 10.6 si 10.7 in sensul ca placa imi sta in idle la 400/900 MH, si este bineinteles mai fierbinte si mai zgomotoasa decat mergea cu 10.4
Am vazut ca a aparut deja Catalyst 10.8 dar sa fiu sincer nu ma prea trage chefu' sa-l instalez, doar ca sa vad daca-i bun sau nu...
Voi (cei cu placi ATI) ati avut genul asta de problema cu driverele?
Un prieten mi-a sugerat ca poate-i o incompatibilitate intre versiunea originala de BIOS a placii video si versiunile mai noi de drivere si mi-a sugerat ca poate un update de bios ar rezolva problema. Nici cu update-ul de BIOS n-am prea vrut sa ma grabesc... Voi ce credeti, care sa fie buba?
Multumesc!
pigulici

Re: frecvente in "idle" prea ridicate pt. ATI

Post by pigulici »

cauta cu gogu, e veche discutia pe tema asta, au ridicat frecventele idle din driver cei de la ati pt ca apareau artefacte mai ales la cei care aveau mai mult de un display...sau asa ceva, te poate lamuri gogu, eu am un 4850(problema se pare ca e la placile 5000) la care iam facut update de bios, pt ca valorile idle mi se pareau mari, folosesc 10.7 ca drivere, si nu am observat schimbari la frecvente
Alessro

Re: frecvente in "idle" prea ridicate pt. ATI

Post by Alessro »

eu am un Sapphire Vapor-X 5870 si am avut aceleasi probleme cu frecventele idle prea ridicate, incepand cu versiunea 10.5 de Catalyst. Solutia pe care am gasit-o eu a fost sa fac fac update la bios la ultima versiune cu AtiWinFlash. Acum am Catalyst 10.7 si idle clocks stau la valorile normale . Cred ca problema se poate rezolva si daca te "joci" un pic prin biosul placii si setezi manual valorile ptr idle, cu Radeon Bios Editor. Ultima varianta este sa ramai pe Catalyst 10.4.
Post Reply