StarCraft 2

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Vreti sa jucati intr-un turneu de 2v2? (melee play, custom maps, etc)

Da
20
61%
Nu
13
39%

Total votes: 33

GamingAsArt

Re: StarCraft 2

Post by GamingAsArt »

Felicitari SHiRO si GG tuturor participantilor!
Starcraft II GamingAsArt 422
Shader

Post by Shader »

Un mic...promo. :) Este posibil să participe și el la #2.
Attachments
gamihai vs spook.zip
(34.39 KiB) Downloaded 27 times
Live in your world, get pwned in mine!
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Da, am vazut live meciul. APM intre 90 si 120 fara nici un fel de pierdere. This guy is really good!!
http://alexandru-bogdan.blogspot.com/

Starcraft II Bogzilla CC 437
Shader

Post by Shader »

Are și înfrângeri rușinoase dar alea nu le punem. :tongue3:
Este un jucător bun/foarte bun ce merită urmărit pe termen lung.
VDtot

Post by VDtot »

Tin sa va anunt ca PsyStarcraft (pentru cei ce nu stiu un comentator de SC2 de pe youtube - cel mai bun zerg commentator dupa parerea mea) a descoperit primul cheater din Starcraft 2. Acesta se numeste Vnrock si a folosit in meciul contra lui Psy Maphacks. Pentru curiosi dovada se poate viziona aici. Pacat ca exista asa ceva, ma face sa ma uit la replay-urile in care pierd sa nu cumva sa fiu victima unei astfel de scursuri.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Un replay interesant...
Are 34 de minute, deci rabdare.
Attachments
Arid Wastes 2v1!!!!.rar
(128.99 KiB) Downloaded 23 times

gamihai

Post by gamihai »

VDtot wrote:Tin sa va anunt ca PsyStarcraft (pentru cei ce nu stiu un comentator de SC2 de pe youtube - cel mai bun zerg commentator dupa parerea mea) a descoperit primul cheater din Starcraft 2. Acesta se numeste Vnrock si a folosit in meciul contra lui Psy Maphacks. Pentru curiosi dovada se poate viziona aici. Pacat ca exista asa ceva, ma face sa ma uit la replay-urile in care pierd sa nu cumva sa fiu victima unei astfel de scursuri.
Ohhhh sh*****tttt [smilie=Wonder.gif] .Ce hack pe fata [smilie=Nice-try.gif]
Nick vechi : strikerr
Image
Spoiler!
Humanity is afraid of me .... I have seen its true face.
PSS 214

Post by PSS 214 »

se pare ca nu este singurul... http://www.replayladder.com/site/replay/745
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
esett

Post by esett »

http://www.d3scene.com/forum/starcraft- ... phack.html

In 2 minute pe google uite ce am gasit. Nimeni nu poate zice ca nu exista. Pe acelasi forum era unul care zice ceva de genul: "Make a drop hack already. I am tired of losing".
Bogzilla

Post by Bogzilla »

interesant... sa vedem ce zice blizzard, pt ca e de pis sa pierzi in fata unuia ca asta...

VDtot

Post by VDtot »

Vnrock a fost banat de Blizzard si a fost retras si din lista de Top 200 players in NA. Si asta datorita mai ales spam-ului cu mesaje de tip report pe care l-au facut spontan cei care au vizionat filmul lui PsyStarcraft de pe youtube. Din pacate insa a devenit celebru, numarul de posturi pe forumuri in legatura cu acest subiect devenind viral.
EsQuire

Post by EsQuire »

Pai momentan nu vad ce ar putea face altceva decat sa baneze pe cei cunoscuti de cheating. Sa puna un anti-cheating program gen PunkBuster mi se pare o prostie (si ideea in sine si PunkBuster-ul) si nu cred ca rezolva mare lucru. De patch-uri care fac aceasta treaba ma indoiesc.

Oricum si nu oricum, se pare ca am trecut pe aici neidentificandu-ma, asa ca o voi face in acest post:

SC2 ID : Mitrandir
# CC : 477

Mult noroc si succes!

L.E. : Bine ar fi ca aceste treburi murdare sa se termine dupa zicala:
"Cine sapa groapa altuia cade singur in ea"
Blue Max

Post by Blue Max »

In Diablo2 exista MH de la inceput... Blizzard nu a rezolvat problema in nici unul din patch-urile aparuta pana acum.
Tot ce pot sa faca este sa-si activeze Warden-ul o data la cateva luni si sa mai dea banuri celor care au calcat pe bec.
Prima data iti baneaza doar contul... la a doua greseala iti baneaza si CDkey-ul !
Probabil la fel va fi si in Starcraft II... bine ar fi sa ma insel si sa faca ceva in aceasta privinta, aici un MH are mult mai mare influienta asupra jocului decat o avea in Diablo2.
Image
Image
Image
PSS 214

Post by PSS 214 »

tocmai am dat de un maphacker in 4v4 random... mi-a placut ca pana si colegii lui au protestat si l-au injurat =))
i-am dat toti report, sa speram ca va fi banat
userul este Dada dar nu stiu si CC-ul
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
DaLiu

Post by DaLiu »

Shader wrote:iar de DaLiu n-am putut să dau.
Imi cer scuze dar am fost total inactiv la SC2 de la 1 august, am fost plecat in concediu in Muntenegru si pe urma am avut lan de CS:S in Budapesta la BECUP si asta mi-a mancat tot timpul, btw echipa MyrmidonI a iesit pe locul 2 la BECUP LAN 2010 @ Hungary. :D

http://www.becup.hu/en/lan/meccslist/be ... _5/playoff

Image

Image

Image

Scuzati offtopicul! :D
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
morbo

Post by morbo »

@DaLiu: Felicitari. Eu te scuz ca nu este la subiect, mai ales ca esti in Timi. :)
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Felicitari, DaLiu! Frumos sa vezi echipe romanesti care reusesc o astfel de performanta in Europa. Congrats!!

DaLiu

Post by DaLiu »

Da, multumim, a fost o experienta deosebita, asteptam sa mergem din nou la anul. :iconbiggrin:

Sursa: Youtube

Doar niste filmulete cu atmosfera dupa ce se castiga un meci.
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
Shader

Post by Shader »

Vreau să văd așa ceva la Starcraft 2 nu la CS. Hell, doar e topic de SC. :tongue3:
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Da, ar fi prea tare sa vedem asa ceva si la Starcraft. Chiar, un 2v2 tournament? sau 4v4?

Bloodred

Post by Bloodred »

Nu cred că suntem îndeajuns de mulți pentru 4v4, dar un turneu 2v2 cred c-ar merge totuși, dar și Friendly Battlegrounds #2 tot 1v1 ar merge la fel de bine. :d
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

Sistem
EsQuire

Post by EsQuire »

Ca tot am ajuns la capitolul Friendly Battlegrounds # TM putem avea o data estimativa a desfasurarii urmatorului concurs (daca va mai exista unul) ? Nu de alta, dar acum joc ceva mai bine, chiar daca nu am prins cand m-am inregistrat pe forum primul concurs si as participa si eu. As ajuta si la desfasurarea si administrarea acestuia (ca pana la urma e bine sa ajuti la bine). Daca ar ramane sa hotarasca membrii forumului mie mi-e indiferent, cand vor ei atunci si eu.
De-acum cine vrea sa joace cu mine in echipa sau V.S. ma gaseste la urmatoarele date:

Character I.D. : Mitrandir
Character Code (a.k.a. CC) : 477

Va astept cu drag, si pe invatacei si pe cei mai buni (am nevoie de ei, inca nu sunt foarte bun).
AndreiD

Post by AndreiD »

Am inceput sa joc si eu ieri SC2 vs oameni (pana acum am jucat numai campanie si ceva vs AI)
Pana acum zic ca o duc bine:
Image

Contul din pacate nu e al meu, ci al unui amic, (e pe North America) deci nu prea am cum sa va dau add.
Joc protoss, si stilul e cheese total.
Incerc la inceput un cannon rush, si daca nu merge, tranzitionez in normal play :-#)
Shader

Post by Shader »

Îți merge așa până când la un moment dat vei promova într-o ligă cu oameni, moment în care n-o să mai apuci să faci tranziția spre normal play după cheese-ul eșuat.

Bogzilla, 4v4 nu se poate organiza ceva pt. că nu suntem suficienți inși. Calculează ce înseamă în nr. de participanți 3 runde cu echipe de 4 apoi regândește planul. 2v2 se poate face.

Mitrandir, când se va concepe ceva se vor posta aici pe forum toate detaliile necesare. La acel moment, dacă dorești, vei putea participa fie că ești pe ultima poziție în bronze sau the ultimate gosu prin diamond.
AndreiD

Post by AndreiD »

Am inceput sa joc normal acum, inca nu stiu ce rasa sa aleg.
Parca imi place zerg-ul.
PuZZel

Post by PuZZel »

I-a sa vad, care este mai fan ca baiatu` asta!
Attachments
starcraft-tattoo-joostlobe-big.jpg
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
morbo

Post by morbo »

PuZZel wrote:I-a sa vad, care este mai fan ca baiatu` asta!
Am eu pe cineva mai fain, un amic din Bucuresti.. dar e legat de dota.
Un tatuaj ce incepe pe umar pana la cot cu loading screen-ul de la dota.
Nu am o poza acum dar daca fac rost va arat.
EsQuire

Post by EsQuire »

Cateva capturi de ecran mai mult sau mai putin hazlii, dar care arata unele "defecte" ale AI-ului si se pot numi tactici:

In afara de prima poza, toate pozele sunt luate dintr-un Custom-Game, eu Protoss, vs. A.I. Zerg Medium. Prima poza e luata dintr-un Custom-Game, eu Toss vs. A.I. Terran Medium.
In pozele vs. Zerg se vede precis ce greu si nepriceput reactioneaza A.I.-ul, pana s-a trezit el avea cateva Cannon-uri sa apare proba (prima poza), insa nu a reactionat cum trebuie (nu a ucis proba si apoi nu a facut niste unitati mai "capabile"), iar in scurt timp baza i s-a umplut de Canoane si piloane. La sfarsit Baza Zerg-ului a fost terminata de un grup de Zealot-si.
Distractie, distractie, dar si invatatura... Cine a incercat vs. Playeri mai nepriceputi stie la ce ma refer...
Attachments
Screenshot2010-09-06 12_40_10.jpg
Screenshot2010-09-06 12_21_22.jpg
Screenshot2010-09-06 12_21_17.jpg
Screenshot2010-09-06 12_21_13.jpg
Screenshot2010-09-06 12_21_10.jpg
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Asta o poate face oricine vs AI. Contra player noi de asemenea, adevarata distractie apare atunci cand vrei sa faci asta la nivel mai mare. Insa intreaba-l pe the Cheese Master, Gamihai, care la inceput de cariera in Starcraft cu asa ceva se indeletnicea, iar acum joaca cat se poate de normal, astfel de tactici avand o sansa destul de scazuta de reusita.

AndreiD

Post by AndreiD »

Poti face canon rush si vs playeri din platinum sau diamond daca ai APM mai ridicat si poti da cancel la canon-urile care sunt pe duca.
E fun de cateva ori, dar cel mai fun e cand joci vs Protoss si scoti Dark Templarii exact cand isi face el Robo. Daca timingul e corect, ii poti buli Robo-ul inainte sa scoata un obs si practic l-ai terminat.
Sunt 12 in Silver acum, si cred ca ajung in Gold dupa vreo ~10 meciuri.

By the way, mai foloseste cineva Collossos-ii pentru harass ? Am descoperit ca pot fi extrem de eficienti pe cateva harti. Asta daca nu are gagiul ceva Air -> Ground.
Shader

Post by Shader »

Păi tu ne zici că merge cannon rush în orice ligă dacă ai APM mai mare (?!) dar nu te-ai prins că pt. Colossi poți avea și Air -> Air ?
AndreiD

Post by AndreiD »

Da, daca esti "distras" si le lasi sa moara, pierzi minerale aiurea, depinde si de cum le pui si de cat de bine pui primul pilon.
La colosi am obs ca te bulesc si turetele, dar eu vb de harass, daca ala are Mute, e cam nasol.

Eu oricum, inca descopar jocul, nu stiu decat vreo 2-3 builduri si inca nu mi-am ales rasa, deci nu te astepta la cine stie ce comment-uri prea exceptionale din partea mea :D
Zircon

Post by Zircon »

Eu unul nu as recomanda Collosi pt. harass. pentru ca atunci cand reusesti sa ii faci, deja inamicul are (teoretic) o armata relativ solida, deci collossusul o sa cada repede si descoperi ca ai pierdut banii aia degeaba. Eu ii folosesc doar cu suport solid de Stalkeri, Immortali, etc.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Agreed! vreo 5-6 colosi si pica marinii ca probele! asta, desigur, doar daca nu vine pe aer si ti-i violeaza.

EsQuire

Post by EsQuire »

Joaca mai mult si vei vedea ca in joc trebuie sa te adaptezi dupa deciziile oponent-ului. Dupa decizii, tu decizi cum sa ii dejoci mai bine planurile, cum sa dai counter mai bine la unitati si cum sa ii razi cat mai rapid probele. Multe tactici poti adopta in joc, iar eu, cel putin, incerc cu una si apoi vad ce merge mai bine. Collosus Harass-urile m-au ajuat sa castig cateva jocuri, insa in acele jocuri erau tactici O.K. (fiind mai putin experimentat). De ceva timp insa, prefer alte tactici. De ce nu mai vreau Colossus Harass? Consumi o gramada de resurse si exista alternative mai bune.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Mitrandir, nu vreau sa fiu rau, dar tocmai am spus ca folosesc colosul ca o solutie de suport pt a darama numarului inamicului, nu pentru harrass. Vreau sa il impiedic rau, mai intai il atac rapid, asa, usor de vara, cu un push pre-warp gate. Continui sa presez si sunt sigur ca pot castiga meciul. Sau il fortez sa se inchida in baza, in timp ce eu ma duc dupa vreo doua expansionuri. Deja, la acel timp de joc(adica sa ajungi la colos), inseamna ca se duce mai departe de 15 minute gametime, si multe meciuri nici nu ajung acolo, cu exceptia 3v3 sau 4v4.

Imi dau seama ca poate sunt prea dur cu tine si cu aportul tau la acest thread. Este bine ce spui tu acolo si este remarcabil faptul ca doresti sa impartasesti tot ceea ce descoperi cu cei din comunitatea Starcraft II de pe XPC. Multumim pt acest lucru, insa nu ne intelege gresit. Uneori cand postam un reply sau ceva nu includem absolut toate detalile, pt ca am jucat cateva meciuri unii din noi si avem un oarecare habar cu ce se mananca lucrurile in universul creat de Blizzard.

EsQuire

Post by EsQuire »

Bogzilla, Nu te lasi tu cu una cu doua, dar nici nu era vorba de tine ci de AndreiD, am considerat ca se intelege fara sa mai pun citat dar vad ca e altfel. A, vezi ca te-am adaugat in lista.
Ca tot ti-ai dezvaluit tactica si tu, fac un mic compromis si imi tradau si eu strategia de 1v1 :
# 4 probe pe rand
# pilon
# Scouting imediat cu proba care a dat viata pilonului :P
# Minerale undeva la 700-800 - 2 Gateway
# 10 X Zealot in total de pe ambele Gateway
# Atacarea bazei adverse (de multe ori la playeri mai nubi totul se sfarseste aici)

% Daca probele fug, le urmaresc cum pot si fac Stalkers dupa care le atack si se ajunge la Surrender din partea adversarului
% Daca E plina baza de Cannoane aduc suport
% Daca sunt prea multe unitati revin cu alti Stalkers / Zealot
% Vom vedea si altele dupa caz....
VDtot

Post by VDtot »

La cererea publicului va prezint una dintre cele mai "noi" rush-uri din starcraft 2, si anume Double evo chamber rush. Ideea e cat se poate de simpla:
1. Te duci si pui un hatchery la adversar in baza cat mai repeed (preferabil astfel incat sa nu poata sa blocheze choke-ul)
2. Anulezi hatchery si pui evo chamber pe cele 4 patratele de creep spawnate intre timp
3. lasi evo chamber-ul sa se termine si faci zerglingi
4. ataci cu zerglingi exact atunci cand moare evo chamber-ul si ies broodlings

Rezultatul: omori un oponent cu broodlings - umilinta extrema :D

P.S. multumiri lui Bloodred de la care am aflat de acest... rush :)
Shader

Post by Shader »

Unde cererea publicului înseamnă insistența mea. :tongue3:

Mitrandir când vrei să expui un BO (Build Order) te folosești de supply. Astfel, ceea ce ai zis tu acolo se scrie sub forma:
10 pilon
11 Gateway x 1
11 Gateway x 2
...

Iar ca fapt divers nu e deloc bine cum deschizi tu acolo. De ce ? Pt. că: stai supply capped la 10, scout 1 îl faci relativ târziu neputând observa un 6 pool spre ex., aștepti să strângi 700-800 minerale pt. 2 GW de 150 fiecare, aștepți minute bune după 10 zealots și lista poate continua.
Ceva de genul full stalkers/roaches, 8-9 pool (destul de intâlnit) sau void ray rush îți asigura înfrângerea fără probleme.
Și n-ai luat în calcul varianta cea mai des întâlnită la ora actuală: MM+M sau turtle terran ce are siege la venirea acelor 10 zealots.
EsQuire

Post by EsQuire »

@Shade : Am realizat si eu ca de la o vreme nu mai am mereu victorii cu tactica expusa acolo. Cand ai timp, ai putea trimite niste idei (nu neaparat full-text, poti si replay sau YouTube video) mai bune pentru un Open ?
Multumesc Anticipat!
P.S. : Chiar merge la ai mai buni, sa fim seriosi, am castigat in jur de 15 meciuri asa ! Teoretic nu suna bine,intradevar, iar de multe ori am pierdut in fata unui Mass Marauder sau Siege Tanks.

Later Edit : Vai, iertare mare! Am gresit build order-ul!

Imediat dupa ce construiesc gateway-urile pun si 4 piloane langa, iar asa n-am probleme cu 10 Zealots-ii pe care ii scot. Stiu, e o tactica foarte ciudata si chiar dezordonata, poate ca ar fi mai bine daca n-as face atatia piloni si atatea gateway-uri deodata ....
.......
Post Reply