Placa de sunet externa

Audio şi discuţii despre tot ce ţine de acest domeniu
(pentru cei care ascultă şi altceva în afară de coolere)

Moderator: Moderatori

Post Reply
Puzo

Placa de sunet externa

Post by Puzo »

Salutare.

Am nevoie de o placa de sunet pentru auditie (nu inregistrari) pe care s-o folosesc la laptop. Stiu ca s-a mai discutat insa nu ma pot hotari ce sa cumpar.

Pe PCMCIA nu prea am ce sa aleg asa ca deocamdata variantele sunt toate pe USB:
1. Audiotrak MAYA EX5 - din pacate nu reusesc sa o gasesc in Romania (la un pret decent), poate ma ajutati voi
2. Asus Xonar U1 - aproape ca as cumpara-o
3. Creative X-Fi - no way (dar am inclus-o in lista numai ca sa scriu "no way" in dreptul ei :tongue3: )

Ar mai fi ESI MAYA44 si Edirol UA-1EX dar cam ies din buget (vreau sa ma incadrez undeva intre 200 si 300 RON).

Nu exclud nici varianta unui DAC extern, dar nu prea ma pricep aici, asa ca apreciez sfaturi din partea voastra (dar sa nu fie Behringer).

Placa o voi folosi doar pentru muzica cu niste Grado SR60i.
Last edited by Puzo on Mon Dec 06, 2010 12:57 am, edited 1 time in total.
When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is... the end of the world will be comming soon.
AndreiD

Re: Placa de sunet externa

Post by AndreiD »

Xonar U1, este o placa de sunet mai mult decat decenta si are si un pret rezonabil.
Puzo

Re: Placa de sunet externa

Post by Puzo »

Pana la urma am renuntat la placi de sunet si am luat un ESI Dr. DAC nano la 300 RON.
In sfarsit simt ca folosesc castile la potential maxim. Cand le-am luat parca am fost un pic dezamagit; but not anymore.
Diferente intre placa integrata si DrDAC? Bineinteles ca se aude mult mai bine DAC-ul. Bass-ul e mult mai plin, mai puternic si mai bine conturat. La inalte trebuie sa asculti foarte atent ca sa observi diferenta - se simte totusi o mai buna separare intre instrumente.

P.S.: Nu cumparati de la djSuperStore [smilie=maniac.gif]
When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is... the end of the world will be comming soon.
Post Reply