Procesoare Intel

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Ghetto_64

Re: Procesoare Intel

Post by Ghetto_64 »

Presupun că vor apărea modele "normale" prin a doua jumătate a lui 2010, depinde și cum se "mișcă" AMD.

Gultftown o să meargă pe actualele X58 după un upgrade de BIOS (însă nu e sigur dacă o să meargă chiar pe toate plăcile cu X58), dar umblă vorba prin popor că o să apară un chipset mai nou cu suport pentru USB 3.0 și SATA 6Gb/s.
doru_bm

Post by doru_bm »

E cam multisor pana atunci....
credeam ca or aparea mai repede...
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Upcoming Intel Core CPUs Detailed
Intel is poised to release new performance and high-end processors across its various Core family brands, within Q1 2010 and later. OCWorkbench, citing sources in Japan, released tentative release dates and information of new Core family processors. Among a few known names such as the six-core Core i7 980X, there are a few new ones. Details and dates are as follows:

* Core i7 980X "Gulftown": six-core, LGA-1366, 3.33 GHz (turbo: 3.60 GHz), March 16
* Core i7 970 "Bloomfield": quad-core, LGA-1366, 3.33 GHz (turbo: 3.46 GHz), Q3, 2010
* Core i7 930 "Bloomfield": quad-core, LGA-1366, 2.80 GHz (turbo: 3.06 GHz), February 28
* Core i7 880 "Lynnfield": quad-core, LGA-1156, 3.06 GHz (turbo: 3.73 GHz), Q2, 2010
* Core i5 680 "Clarkdale": dual-core, LGA-1156, 3.60 GHz (turbo: 3.80 GHz), Mid-May
* Core i3 550 "Clarkdale": dual-core, LGA-1156, 3.20 GHz, Q2, 2010
* Pentium E6700 "Wolfdale-2M": dual-core, LGA-775, 3.43 GHz, Q2, 2010

Although the Core i7 960 is available in its OEM form, the company doesn't plan to retail it with its retail packaging.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Alexis

Post by Alexis »

[smilie=Faint.gif] Cred ca li s-a urcat la cap.
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.
:D

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
VDtot

Post by VDtot »

Sincer sunt cam dezamagit de frecventele in Turbo mode ale procesoarelor pe socket 1366. Ma asteptam ca Intel sa uniformizeze gradul de crestere a frecventei cu cele de pe 1156, dar din ce vad pe 1366 ramane la + 1x maxim + 2x.

Si uite asa in aplicatii care nu stiu multithreading un i5 680 o sa fie mai bun ca un 980X
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Alexis, și la plăci video e dezastru cu prețurile. HD5970 4GB (2x2GB) se preconizează că va costa în jur de 3200RON. [smilie=maniac.gif]
ralucamateas

Post by ralucamateas »

Am auzit un zvon interesant cum ca s-ar lucra la un procesor dual core si pentru mini-laptop-uri.
Se pare ca se va numi Intel Atom N500. Vor fi create automat si chip-uri speciale, optimizate ca forma si consum pentru netbook-uri deoarece ele consuma in general energie si se incalzesc.

Totusi fiind un procesor low-cost si low-power prin definitie, nu o sa aiba performante extraordinare, insa va veni cu un plus de rapiditate decat fratii single core, ceea ce duce la un multitasking mai performant. Confirmare oficiala inca nu exista, vestea plecand de la companiile care lucreaza cu Intel =P~
Bloodred

Post by Bloodred »

VDtot wrote:Si uite asa in aplicatii care nu stiu multithreading un i5 680 o sa fie mai bun ca un 980X
Corect, dar cine dă 1660$ pe un six-core cu Hyper-threading ca să ruleze aplicații single threaded? [smilie=maniac.gif]
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

Sistem
Cuculete

Post by Cuculete »

Intre timp, se pare ca XPC a si testat procesorul:
http://www.xtrempc.ro/2010/03/11/intel- ... reme-x980/
Alexis

Post by Alexis »

Da un fel de mini review, ar fi mers pentru comparatie si un i7 920 si i5 750. Interesant mi se pare coolerul box, insa in bani aia puteau sa bage un Megahalems [smilie=maniac.gif] .

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
VDtot

Post by VDtot »

Intel i7 980X Liquid Nitrogen overclocking @6.13 Ghz

Si video pe Youtube

Sursa: Youtube
doru_bm

Post by doru_bm »

Pacat ca-n joacele actuale nu se simte deloc puterea monstrului asta
Alexis

Post by Alexis »

Cand Intel mulge vaca incep si ies la lumina i7 990X, 970 si 980.

Cosmin_NFS

Post by Cosmin_NFS »

hai cu 970 ala mai repede :icon_smile:
doru_bm

Post by doru_bm »

Ala il va inlocui pe "stramosul" lui i7 920 :wink:
Alexis

Post by Alexis »

Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Alexis

Post by Alexis »

Lista de preturi Sandy Bridge. Nimic special mi se par chiar in trend cu ce vinde Intel la ora actuala. Sa vedem cu o sa stea treaba cu placile de baza si procesoarele K...

Si ca tot vorbeam de placi de baza: pace intre Nvidia si Intel?

Alexis

Post by Alexis »

O stire destul de interesanta, care personal imi da nitel de gandit.
Among the new performance capabilities are improved integrated graphics, faster processing and better security and trust features designed to keep the computing environment more secure.

With Intel anti-theft technology built into Sandy Bridge, Allen said users can set it up so that if their laptop gets lost or stolen, it can be shut down remotely. The microprocessor also comes with enhanced recovery and patching capabilities.
Pareri?

Bogzilla

Post by Bogzilla »

Cred ca tehnologia asta vei avea macar satisfactia ca atunci cand iti vei vedea laptopul ruland sa ii dai niste dureri de cap cui ti l-a luat. Insa e cam periculoasa faza, ca daca toata treaba asta se face software, ce opreste un hacker bun sa gaseasca o metoda de a da shutdown la mai multe calculatoare simultan?
http://alexandru-bogdan.blogspot.com/

Starcraft II Bogzilla CC 437
eRAZr

Post by eRAZr »

nu stiu cat de adevarat e ce zice tipul asta dar
This will entitle virtually anyone with a little a piece of software, the government and others to do whatever they want. I have been pro AMD all my life. Wake up people, don't buy Intel, F*ck them. You guys do know this started with the P3 CPU 10 years ago, and your just finding this out now???
in fine,e discutabil.pe mine ma intereseaza cat de performant va fi fata de generatia actuala.sper sa nu fac o greseala si sa astept degeaba ca sa trec in sfarsit pe o platforma noua.

ma irita de asemeni faptul ca intel schimba platformele ca pe sosete. :-!
Foloseste la cumparaturile tale de la Pc Garage voucherul WYF5BJTA si vei avea 1% reducere
pegas

Post by pegas »

la mijloc intre .asm si .c
burebista
Moderator

Post by burebista »

...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Snow

Post by Snow »

Care e diferenta la Sandy Bell K si fara K ?
K e pentru overclockeri ?
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
burebista
Moderator

Post by burebista »

E singurul care se poate overclocka.
In rest BCLK e fix 100 si nemodificabil.
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Ce n-am vazut in toate review-urile astea e temperatura pe care o ating noile procesoare. Sunt foarte curios.

burebista
Moderator

Post by burebista »

Baietii de pe itfiles au niste grafice de temperatura. :)
Edeph

Post by Edeph »

Super fain reviewul de pe guru3D citesc si nu ma mai satur xD
AndreiD

Post by AndreiD »

2-5% improvement peste Lynnfield pentru cea mai mare schimbare arhitecturala de la seria Core 2 incoace este cam ... dezamagitor.
Cu ce-i mai bun Sandy Bridge?
~5% mai multa performanca clock/clock vs Lynnfield;
Masuri Anti-Piraterie cretine ( http://www.computerworld.com/s/article/ ... nomyId=142 );
300 ~ 600 Mhz extra la overclocking
Cativa W in minus la consum
driveri prosti la video (putin zis)

Frectie de procesoare, sper ca Bulldozer va da o palma bine meritata lui Intel peste ochi.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Speri matale da' tare mi-e ca speri degeaba. :)
Pe vremea Bulldozerului aia apare alalalt Intel. :D
VDtot

Post by VDtot »

Pai sincer cine mai pune botul la "cea mai mare schimbare arhitecturala"? Tot auzim asta la fiecare lansare de procesoare de la Intel. Lynnfield avea controller-ul PCI-E integrat, Clarckdale avea cip-ul grafic integrat in capsula CPU. Sandy Bridge are cu adevarat cip-ul grafic integrat in die de data aceasta. Din ce am vazut singurul avantaj al noilor procesoare este faptul ca se overclockeaza extraordinar de bine. In rest, cine are i5 sau mai sus poate sa stea linistit inca cel putin 1 an.

Eu tot astept sa vedem cand vor inlocui cu adevarat 775-ul. 1155 nu este deloc un inlocuitor bun avand in vedere pretul total al unei platforme de acest gen.
AndreiD

Post by AndreiD »

Si platforma asta, 1155 un an o sa tina.
Sandy Bridge ar trebui sa fie o arhitectura noua, de la 0, dar na, Intel e Intel.
pegas

Post by pegas »

arata-mi o arhitectura de la 0 si eu o mananc.

cum poate sa se gandeasca macar cineva sa inceapa de la 0?
la mijloc intre .asm si .c
burebista
Moderator

Post by burebista »

E un tock mai. O imbunatatire a microarhitecturii generatiei anterioare. Si avind in vedere ca e cu cel putin 5% mai bun decit Lynnfield, e mai rece, mai prietenos cu consumul, mai overclockabil (ma rok K-urile) eu as zice ca si-au indeplinit tock-ul.
Concluzia celor de pe HWC mi se pare foarte corecta:
However, does great performance on paper really make much of a difference for people already using Bloomfield, Lynnfield or higher-end Clarkdale chips? Likely not but the newest K-series chips do act as a perfect replacement and a clear upgrade path for consumers still using late model Core 2 products.
Si exact asta am eu de gind sa fac, trec de la Wolfdale la Sandy.
AndreiD

Post by AndreiD »

Mai rece, consum mai mic, mai overclockabil = trecere de la 45nm la 32nm
Nu zic ca nu sunt performante noile procesoare, dar eu m-as fi asteptat la mai mult :D Poate ca Bulldozer-ul va fi si el un fail ... ramane de vazut.
@ pegas, evident ca nu e o arhitectura de la 0, am vrut doar sa zic ca, din cate am inteles, Sandy Bridge ar trebui sa fie o arhitectura noua, nu unca care imprumuta de la arhitectura X din trecut.

Sunt curios ce pret o sa aiba procesoarele la noi, presumul ca primul model K o sa fie vreo 800~900 RON.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

AndreiD wrote:Poate ca Bulldozer-ul va fi si el un fail ... ramane de vazut.
Intel, in comparatie cu AMD, nimereste bine de prima data. Daca AMD va avea nevoie de doua generatii ca sa scoata un produs competitiv, mai bine isi regandesc strategia. Si imi amintesc un articol pe Xbitlabs in care spunea un nene de la AMD ca Bulldozer 2 va fi foarte tare! [smilie=Nice-try.gif]

Pana atunci, eu vreau sa vad pretul lui i5 2300 si o sa vad daca merita de sa trec de la proaspat-deblocatul X2 550 la el.
Ideea de Tick Tock da rezultate foarte bune pentru Intel, chiar daca pretul nu este pentru toti muritorii de rand.

AndreiD

Post by AndreiD »

Pai daca nu iti place AMD, de ce ai mai cumparat acel X2 550? Care aparent e si deblocabil in X4, ce hoti ma astia de la AMD.

Parca e bine cand poti cumpara un quad core la 300 RON, nu? Tare nasol ca exista astia de la AMD, mama lor.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Nu la asta m-am referit. E foarte tare oferta AMD acum, dar se bate parte in parte cu LGA775 si partial cu 1156. Ideea era ca dpdv tehnologic, performanta la procesoarele Intel se cunoaste la trecerea la o noua generatie. Am mari sperante pentru Bulldozer, dar acel articol m-a dat putin pe spate. Nu mi se pare deloc corect sa astept 2-3 generatii de la un producator ca sa vad evolutia clara a produsului, ceea ce trebuia sa fie de fapt de prima data(a se vedea Phenom si Phenom II).

Sunt foarte incantat de procesorul meu si, probabil, nu merită sa trec pe 1155 fiindca ceea ce ma joc in prezent nu necesita mai mult de un dual core, doar ca sunt putin dezamagit de cat de greu evolueaza uneori, in comparatie cu fostul ATi.

Post Reply