Cel mai aratos sistem !
Moderator: Moderatori
- skorpyon1992
Re: Cel mai aratos sistem !

Dragii mei acesta este noul meu sistem :
procesor amd athlon x3 445 3,1 ghz
gigabyte ma78lmt-us2h
2gb ram ddr3 1333 mhz kingmax
hdd samsung spinpoint f3 500 gb 16 mb buffer
sursa mushkin ep 400 ap 400 watt modulara
carcasa nox core
- skorpyon1992
E un best buy la 250 RON , daca era o placa de baza calumea ATX cu video integrat la acel pret, bineinteles ca imi cumparam o placa de baza in format ATX.asa raman la frumoasa mATX de la gigabyte. Si nu imi pare rau de alegerea facuta.
- skorpyon1992
Pare ca un bebe , de fapt e "gagicu" meu cum ar veni , pe langa celelalte care le am
)

- oxygen200000
Este OK, dar ai mai putea sa tragi putin de cablurile alea sa stea mai drepte.
Incercarea moarte n-are... dar te poti accidenta grav!
- skorpyon1992
cablul de 12volti de la procesor e intins la maxim,nu il mai pot trage din pakate de aceea sta asa...
Vechiul sistem ce merge la sora-mea:
Si noul sistem in posesia mea:
Si noul sistem in posesia mea:
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
Nu prea se incadreaza in "cel mai frumos", dar e prima mea incercare de WM. Din pacate saraca mea NSK4400 nu e deloc facuta pentru asa ceva, o fi avand ea ceva gaurele dar sunt prea mici sa intre cabluri prin ele.
De asemenea poza e facuta cu telefonul.
De asemenea poza e facuta cu telefonul.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Stai linistit ca-i ok.
E bine pentru ca sunt cablurile date din "drum", sa poata circula aerul corespunzator... Faptul ca sunt vizibile e irelevant la carcasa aia ca doar nu stai sa te holbezi in ea.
E bine pentru ca sunt cablurile date din "drum", sa poata circula aerul corespunzator... Faptul ca sunt vizibile e irelevant la carcasa aia ca doar nu stai sa te holbezi in ea.
Felicitari pentru sistem Gaby si sa-l folosesti sanatos.Daca ai gasi cabluri S-ATA negre sa-l faci full black ar fi perfect.
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
Mersi de incurajare, intr-adevar acum poate sa circule mai bine aerul mai ales ca am mutat toate cablurile de langa sursa in cutia driver-urilor de 5.25 asa ca spatele sursei e acum liber.GabYO wrote:E bine pentru ca sunt cablurile date din "drum", sa poata circula aerul corespunzator... Faptul ca sunt vizibile e irelevant la carcasa aia ca doar nu stai sa te holbezi in ea.
In orice caz, m-am decis pe 3 lucruri pentru urmatorul sistem:
- carcasa mai mare si mai aerisita cu gauri calumea.
- sursa modulara ca sa scap de cablaraia inutila
- alt cooler decat panarama stock de la intel care se umple de atata praf intr-un an incat creste temperatura cu 15 grade la procesor (in conditii de curatare la 3 luni).
Last edited by KAKAROT on Mon Jan 17, 2011 4:42 pm, edited 1 time in total.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
- croocodillul
Hai să fac și eu aici prezența.
Vă rog să observați cu ce finețe mi-am făcut prelungirea pentru a putea pune mouse-ul
. Treabă românească, cum zicea un profesor din facultate
.
Vă rog să observați cu ce finețe mi-am făcut prelungirea pentru a putea pune mouse-ul
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

Multumesc.Augustin wrote:Felicitari pentru sistem Gaby si sa-l folosesti sanatos.Daca ai gasi cabluri S-ATA negre sa-l faci full black ar fi perfect.
Am si cabluri s-ata negre... dar dupa cum am mentionat in alt topic, sunt cam groase la capat si n-au loc pe placa asta de baza la asa pozitionare stupida a mufelor s-ata...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
croocodilule, am si eu o intrebare: ce influenta crezi ca are fanul ala de 20cm din partea superioara a carcasei? nu strica airflow-ul?
am si eu 2 de 14 cm, pozitionate cam asa: unul e jumate inaintea fanului de proc, iar celalalt e jumatate dupa fanul de proc
teoretic, dar ii dau drumul la ala dinainte, va evacua aerul din carcasa, stricand airflowul fanului de procesor, pe cand, daca ii dau drumul la ala din spate, va ajuta procesorul
cum ai observat ca arata temperaturile?
am si eu 2 de 14 cm, pozitionate cam asa: unul e jumate inaintea fanului de proc, iar celalalt e jumatate dupa fanul de proc
teoretic, dar ii dau drumul la ala dinainte, va evacua aerul din carcasa, stricand airflowul fanului de procesor, pe cand, daca ii dau drumul la ala din spate, va ajuta procesorul
cum ai observat ca arata temperaturile?
- omul_maimutza
Asta e noul sandel bosule? Dupa cum am zis si mai devreme, nu prea da bine 4830-ul ala pe acolo.croocodillul wrote:Hai să fac și eu aici prezența.
Vă rog să observați cu ce finețe mi-am făcut prelungirea pentru a putea pune mouse-ul. Treabă românească, cum zicea un profesor din facultate
.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
picz or it didn't happen
- croocodillul
Îl schimb, dar nu m-am hotărât încă pe ce. Aș vrea Nvidia.
@catacc
Nu prea am stat de teste, doar în weekend am timp liber mai mult. Ventilatorul ăla mută cel mai mult aer, se învârte la maxim. De stricat nu strică nimic, sus se strânge cea mai mare cantitate de aer cald. Da, trage și aerul cald de la placa video...Mai am un ventilator pe panoul lateral dar ăstuia nu i-am dat drumul, deja sunt prea multe
.
@catacc
Nu prea am stat de teste, doar în weekend am timp liber mai mult. Ventilatorul ăla mută cel mai mult aer, se învârte la maxim. De stricat nu strică nimic, sus se strânge cea mai mare cantitate de aer cald. Da, trage și aerul cald de la placa video...Mai am un ventilator pe panoul lateral dar ăstuia nu i-am dat drumul, deja sunt prea multe

Ia un HD 6950, pui BIOS de 6970 și ai performanță de 6970/GTX 570 la preț redus. ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.
Sistem
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.
Sistem
- croocodillul
Pai cam aia îmi face cu ochiul, dar acum aștept să văd cum se comportă GTX 560. Poate mai scad prețurile...oricum, scăderea cred că va fi infimă și e foarte probabil să aștept degeaba.
dar un GTX460 1GB ce are ?
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
E veche ma, nu stii?
Nu mai face fata.![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Nu mai face fata.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- croocodillul
Aerul cald se strange jos... nu sus... ca genereaza procesorul cea mai mare cantitate de aer cald, si e pozitionat sus, aia e alta treaba. Dar aerul cald tot jos se strange intr-o carcasa. Deci la asa carcasa fluxul recomandat de aer ar fi urmatorul: ventilator frontal pentru IN, ventilator jos pentru IN, ventilator spate OUT, ventilator sus OUT... Astfel incat aerul din exterior (rece) sa circule din partea frontala a carcasei (si de jos) iesind prin spate (si pe sus).croocodillul wrote:Ventilatorul ăla mută cel mai mult aer, se învârte la maxim. De stricat nu strică nimic, sus se strânge cea mai mare cantitate de aer cald. Da, trage și aerul cald de la placa video...Mai am un ventilator pe panoul lateral dar ăstuia nu i-am dat drumul, deja sunt prea multe.
- croocodillul
GabYO wrote:Aerul cald se strange jos... nu sus... ca genereaza procesorul cea mai mare cantitate de aer cald, si e pozitionat sus, aia e alta treaba. Dar aerul cald tot jos se strange intr-o carcasa. Deci la asa carcasa fluxul recomandat de aer ar fi urmatorul: ventilator frontal pentru IN, ventilator jos pentru IN, ventilator spate OUT, ventilator sus OUT... Astfel incat aerul din exterior (rece) sa circule din partea frontala a carcasei (si de jos) iesind prin spate (si pe sus).croocodillul wrote:Ventilatorul ăla mută cel mai mult aer, se învârte la maxim. De stricat nu strică nimic, sus se strânge cea mai mare cantitate de aer cald. Da, trage și aerul cald de la placa video...Mai am un ventilator pe panoul lateral dar ăstuia nu i-am dat drumul, deja sunt prea multe.
Cred că faci o MARE eroare

Si am zis eu altfel? Dupa cum am spus:croocodillul wrote:Cred că faci o MARE eroare. Pune două lumânări la uşă, una sus şi una jos. Să nu-mi spui că pe sus iese aerul cald.
Pozitionarea ventilatoarelor exemplificata mai sus face ca aerul cald strans jos sa fie trimis sus si in spate... Incercarea de evacuare a aerului cald pe jos n-ar fi la fel de eficienta prin simplul fapt ca partea de jos a calculatorului este mult prea aproape de sol pentru eficienta. Tu incerci sa impui miscare aerului... creezi un flux de aer, nu-l lasi sa iasa el de la sine pe unde vrea (ca n-ar prea iesii). Oricum pe acelasi principiu vad ca-s orientate si venturile in carcasa ta (sus si spate sunt pe OUT), doar ca n-ai vent jos...GabYO wrote:Aerul cald se strange jos... nu sus...
Deci ce ziceam eu arata cam asa (rosu aer cald -> OUT; albastru aer rece -> IN) - doar unu' sus e pus invers, eu l-as pune tot OUT:
- croocodillul
Editasem după ce ai dat tu qoute. Eu vreau să înţeleg cum un fluid cu densitate mai mică stă sub unul cu densitate mai mare? Masa de aer cald se ridică de la sine SUS. S-au schimbat cumva legile fizicii?
Nu se ridica de la sine la fel cum nu iese de la sine... dar d'aia ai venturi... sa traga/impinga aerul, nu?
De exemplu, in carcasa ta ai impresia ca aerul cald strans jos o sa iasa vreodata de la sine fara sa fie impins/tras de nimic? Venturile alea pun aerul in miscare... asta e toata ideea lor.
De exemplu, in carcasa ta ai impresia ca aerul cald strans jos o sa iasa vreodata de la sine fara sa fie impins/tras de nimic? Venturile alea pun aerul in miscare... asta e toata ideea lor.
Gaby te credeam om serios.
Cum masa masii sa coboare aerul cald?
Nu la toti ne-a placut fizica, dar chiar asa?
Uite sa iti dau un exemplu cat de practic se poate:
Baloanele cu aer cald - alea care au nacela sub balon si un nene care tot aprinde o flacara ca sa incalzeasca aerul din balon.
No, dupa principiul tau cu cat incalzeste mai mult aerul din balon el cu atat devin mai greu si se duce in jos. Deci balonul coboara srpe mijlocul pamantului.![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
PS. Uite o explicatie cat de simpla se poate: http://science.howstuffworks.com/transp ... alloon.htm

Cum masa masii sa coboare aerul cald?
Nu la toti ne-a placut fizica, dar chiar asa?

Uite sa iti dau un exemplu cat de practic se poate:
Baloanele cu aer cald - alea care au nacela sub balon si un nene care tot aprinde o flacara ca sa incalzeasca aerul din balon.
No, dupa principiul tau cu cat incalzeste mai mult aerul din balon el cu atat devin mai greu si se duce in jos. Deci balonul coboara srpe mijlocul pamantului.
PS. Uite o explicatie cat de simpla se poate: http://science.howstuffworks.com/transp ... alloon.htm
Last edited by IL Dotore on Wed Jan 19, 2011 9:19 pm, edited 2 times in total.
- croocodillul
GabYO wrote:Nu se ridica de la sine la fel cum nu iese de la sine... dar d'aia ai venturi... sa traga/impinga aerul, nu?
Când bate vântul afară tot un ventilator îl trage?
Da, sunt un geniu... S-o numim nebunie temporara si las asa (sa nu corectez juma' de text din posturile mele) sa se amuze si altii.
PS: Ignorand premisa de la care am plecat cat si expunerea gresita a principiului aerului cald, macar exemplul fluxului de aer recomandat e corect.
PS: Ignorand premisa de la care am plecat cat si expunerea gresita a principiului aerului cald, macar exemplul fluxului de aer recomandat e corect.

- croocodillul
Fluxul este corect, exceptand acel fan de sus. (ma refer la acea poza)
Deci tot ce e in fata si jos baga aer, iar ce e in spate si sus scoate aer.
Motivul este foarte simplu, orice fan care nu respecta aceste regului mai mult strica si creaza zone mult mai fierbinti decat ar trebui (plus tot felul de turbulente, zgomot inutil, etc).
Deci tot ce e in fata si jos baga aer, iar ce e in spate si sus scoate aer.
Motivul este foarte simplu, orice fan care nu respecta aceste regului mai mult strica si creaza zone mult mai fierbinti decat ar trebui (plus tot felul de turbulente, zgomot inutil, etc).
- croocodillul
Revin cu mici modificări.
Elasticele bat la fund orice sistem de amortizare a vibraţilor prezent pe mai toate carcasele. A dat roade şi pe bătrâna carcasă, e super şi pe asta. N-am avut la îndemână alte elastice, am pus din astea ordinare de documente. Ştiu că se rup, o să le schimb.
Elasticele bat la fund orice sistem de amortizare a vibraţilor prezent pe mai toate carcasele. A dat roade şi pe bătrâna carcasă, e super şi pe asta. N-am avut la îndemână alte elastice, am pus din astea ordinare de documente. Ştiu că se rup, o să le schimb.
E un pic riscant cu elastice de papetarie. Am folosit si eu prima data pentru test (acum multi ani) si intr-o luna daca tragi mai tare de ele cedeaza, nu sunt facute sa stea permanent sub tensiune foarte mare.
Cea mai buna solutie este elasticul de croitorie rotund (nu din ala de chiloti
).
Cea mai buna solutie este elasticul de croitorie rotund (nu din ala de chiloti

- croocodillul