Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Ghidusu

Re: Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?

Post by Ghidusu »

Ieri am reusit sa montez si eu noul monstrulet GIGABYTE 460 GTX SOC
My Precious:QuadCore Intel Core i7 920@2.66GHz-Asus P6T-Corsair Dominator 6GB DDR3 1600MHz-460GTXSOC-1xSSD60GB 1X1TB WD & 3x640GB WD -Infiniti Zor-Sursa Thermaltake W0116RE Toughpower750W-Monitor Horizon22"- RevoltecFightBoard- RevoltecFightMouse
pigulici

Post by pigulici »

una bucata HDD Western Digital VelociRaptor 600GB, 32MB, SATA3
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Raptor cand sunt la moda SSD-urile? :-k
picz or it didn't happen
pigulici

Post by pigulici »

pai eu dau "roaba" de bani pe moda sau pe functionalitate?, primu meu gand a fost spre ssd, dar au neajunsuri la scriere, mie nu mi se pare o tehnologie matura deocamdata, si pt mine conteaza f mult siguranta datelor scrise si capacitatea, lucrez mult in photoshop
georgeleus

Post by georgeleus »

Neajunsuri la scriere ?...
SSD-urile in regimurile in care le folosim noi (cel putin cele cu controller SandForce) au un MTBF de cel putin 5 ani.
Daca tu consideri ca nu merita investitia, nush ce sa zic... normal ca dai o oarecare "roaba" de bani; functionalitatea si performanta vin intotdeauna cu un cost.

N-oi fi rupand io calcu-n gura cu aplicatii si etc, dar in ceea ce ma priveste nu regret nici o secunda investitia. Ii multumesc si-acum lui Vladutz20 pentru indrumari.

Iti urez sa-stapanesti sanatos Raptorul .
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
pigulici

Post by pigulici »

mersi pt urare, la mine pc-ul e si statie de munca(grafica), asa ca dupa ce am cantarit problema cateva luni in locul unei tehnologii noi care mie inca nu mi se pare matura si o tehnologie invechita, dar adusa la limita ca performanta si calitate, am aleso pe a 2-a, acu daca as lucra online( adica datele sa fie salvate in cloud) sau as folosi pc-ul doar pt home entertaiment(ca peste 90% din ro) clar as fi mers pe un ssd, la mine e f important scrierea datelor, ceea ce pt ssd e calcaiul lui Ahile; una peste alta trecerea se simte ca viteza/raspuns la task-uri, si cei care zic ca pc-ul este tras in jos de hdd, cam au dreptate, cei care isi permit le recomand sa nu se uita mai jos de un hdd de 10000rpm sau ssd cand isi cumpara unitatea de stocare
on topic am luat un
Gembird Internal 4 port usb 2.0 hub UHB-I244-B 3.5" black
Mormoloc

Post by Mormoloc »

Pana la urma, SSD-urile sunt fiabile sau nu?
Exceptand numarul limitat de scrieri, mai exista si alte cauze pentru pierderile de date?
Se poate monitoriza durata de viata ramasa macar aproximativ?
Se acorda garantie in cazul SSD-urilor "decedate" din cauza numarului de scrieri foarte mare?
shonny

Post by shonny »

Da sunt fiabile ultimele cu controler Sandforce char merita.
Exceptand numarul limitat de scrieri, mai exista si alte cauze pentru pierderile de date?
Da daca ai ghinion se poate defecta controlerul sau celule
Se acorda garantie in cazul SSD-urilor "decedate" din cauza numarului de scrieri foarte mare?
Se acorda daca se incadreaza in perioada de timp pe care se acorda garantia
Daca vrei sa ai ceea ce nu ai acum, trebuie sa faci ceea ce nu faci acum.
H.G.
lazarus

Post by lazarus »

Din start spun ca nu detin ssd,dar hai sa invatam sa citim de pe wiki:
ssd.JPG
...de ce majoritatea ssd-urilor folosesc memorii nonvolatile?...pt ca:
Most SSD manufacturers use non-volatile NAND flash memory in the construction of their SSDs due to the lower cost compared to DRAM and the ability to retain the data without a constant power supply, ensuring data persistence through sudden power outages. Flash memory SSDs are slower than DRAM solutions, and some early designs were even slower than HDDs after continued use. This problem was resolved by controllers that came out in 2009 and later.
(a se vedea necesitatea unei surse externe de energie,independenta de retea deci...costuri suplimentare)
...deoarece alea scumpe:
SSDs based on volatile memory such as DRAM are characterized by ultrafast data access, generally less than 10 microseconds, and are used primarily to accelerate applications that would otherwise be held back by the latency of flash SSDs or traditional HDDs. DRAM-based SSDs usually incorporate either an internal battery or an external AC/DC adapter and backup storage systems to ensure data persistence while no power is being supplied to the drive from external sources. If power is lost, the battery provides power while all information is copied from random access memory (RAM) to back-up storage. When the power is restored, the information is copied back to the RAM from the back-up storage, and the SSD resumes normal operation (similar to the hibernate function used in modern operating systems).[13][32]
SSDs of this type are usually fitted with DRAM modules of the same type used in regular PCs and servers, which can be swapped out and replaced by larger modules.
Si astea se rezolva cu UPS-uri [smilie=Nice-try.gif]
...pai problema este destul de simpla in viziunea mea,producatorii de ssd-uri scot produse cat mai ieftine(pt ei)lasand producatorii de mb-uri(chipset-uri) sa scoata castanele din foc...aka...ce iefin vindem noi ssd-urile! :laughing6:Concluzia mea:dati banii pe tehnologie la moda,nu pe fiabilitate!
Asta este opinia mea,poate voi aveti alta...
pigulici

Post by pigulici »

daia am luat eu velociraptorul...
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Anand a facut aici un calcul si i-a iesit ca SSD-urile ar trebui sa-l tina cateva sute de ani daca numai numarul limitat de cicluri de scriere ale memoriilor NAND ar fi problema. :d

In legatura cu rata de defectare, am vazut candva un studiu de incredere care dadea SSD-urile bazate pe SandForce la 2-3%, iar cele Intel la vreo 0.5%. Nu mai am link-ul.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
lazarus

Post by lazarus »

Mai Bikere citesc de pe link-ul tau:
When we transitioned to 34nm, the NAND makers forgot to mention one key fact. MLC NAND no longer lasts 10,000 cycles at 34nm - the number is now down to 5,000 program/erase cycles. The smaller you make these NAND structures, the harder it is to maintain their integrity over thousands of program/erase cycles. While I haven't seen datasheets for the new 25nm IMFT NAND, I've heard the consumer SSD grade stuff is expected to last somewhere between 3000 - 5000 cycles. This sounds like a very big problem.
...deci care-i antiteza? [smilie=Thumbs-Up.gif]
OOps...si astia sunt producatori de chipset-uri...
Infractor Periculos

Post by Infractor Periculos »

Cana va vad asa prapastiosi dupa niste ssd-uri care oricum au garantie 3 ani (!) si care probabil vor merge fara nici cea mai mica problema vreo 5 ani, imi fac cruce nu alta. Vai, cade drobu de sare in capu copilului...
De performante nu ziceti nimic, un ssd face praf si pulbere nu unul, si 10 velociraptoare in raid la citirea fisierelor de 4k.
De parca velociraptorul l-ar tine cineva (si ar rezista el) 10 ani...
Augustin

Post by Augustin »

Ma bag si eu in discutie.SSD este categoric superiorAm auzit o explicatie interesanta totusi de la cineva care si-a luat de curand un raptor.Pe el nu-l intereseaza diferentele de viteza ci doar sa stie "ca se misca platanele cu super viteza",sa simta puterea pc-ului langa masa...de parca ar fi vreun Mustang [smilie=maniac.gif]
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
alios

Post by alios »

OCZ si Corsair ofera 3 ani garantie la SSD-urile sale :)
acasa am OS-ul pe OCZ, la servici il am pe Corsair F40

nici nu-mi fac griji, oricum in 3 ani il schimb cu siguranta, si chiar daca crapa ssd-ul in garantie, numai win-ul ruleaza de pe el, stocarea o fac in ambele cazuri pe hdd-urile clasice :)

crapa ele si SAS-uri 15K de servere dupa 2 ani, si vorba aia, sunt facute sa mearga 5-6 ani non-stop numai in citire/scriere
Snow

Post by Snow »

Un Samsung S5620 Monte + card microSD de 2GB de la eMag Iasi. Toata treaba 524 lei. Incantat de telefon pina acuma. Sunetul in convorbiri si WiFi-ul fac toti banii :) Acu sa vedem si cu bateria cum stam...
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
lazarus

Post by lazarus »

Cana va vad asa prapastiosi dupa niste ssd-uri care oricum au garantie 3 ani (!) si care probabil vor merge fara nici cea mai mica problema vreo 5 ani, imi fac cruce nu alta. Vai, cade drobu de sare in capu copilului
...pai nu-i nimeni prapastios,intrebarea a fost:
...raspunsul a fost conform wiki si chiar link-ului dat de Biker
De performante nu ziceti nimic, un ssd face praf si pulbere nu unul, si 10 velociraptoare in raid la citirea fisierelor de 4k.
...pai nu era vorba de performante.
De parca velociraptorul l-ar tine cineva (si ar rezista el) 10 ani...
...pai uite ca eu am in comp un WD de 40 GB cumparat din 2001(culmea :d )
Sa fim intelesi,nu neaga nimeni performanta noii tehnologii,dar nu se poate nega imaturitatea implementarii ei si sumele exorbitante(raport cost/performanta)fata de tehnologiile care au ajuns in ziua de azi "la maturitate".
VDtot

Post by VDtot »

Ca tot am vazut ca a revenit in discutie performanta si mai ales degradarea in timp a SSD-urilor, am considerat ca este momentul oportun sa vin sa postez rezultatele dupa 6 luni de utilizare a unui SSD Intel X 25M 80 GB.
Am folosit acelasi benchmark (AS SSD). In momentul de fata SSD-ul e aproape plin (mai sunt liberi vreo 7 GB) si a fost folosit drept OS Disk in tot acest timp.
Am observat o mica degradare a sequential Read (nesemnificativ - 5MB/s la 250 MB/s chiar nu conteaza) si una ceva mai mare la 4K -64 Thrd. Am tot folosit functia de cleanup oferita de Intel o data la 3 saptamani in medie.

Timpul de acces a crescut, dar era de asteptat deoarece dupa cum spuneam e aproape plin, iar prin utilizarea cleanup tool-ului tot amesteca datele astfel incat sa utilizeze uniform toate celulele.

Drept urmare, pot spune cu adevarat ca tehnologia a atins un nivel in care nivelul de degradare al performantelor este minor, in timp ce boost-ul de viteza este urias. Pentru cei care sunt inca sceptici in a cumpara un SSD, trecerea la un SSD are un impact urias asupra vitezei cu care raspunde PC_ul la comenzi, mult mai mare decat orice alta schimbare de componente hardware.
Attachments
SSD performance degradation.jpg
Last edited by VDtot on Thu Mar 03, 2011 9:39 am, edited 1 time in total.
georgeleus

Post by georgeleus »

Sa mutam discutia on topic.
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
AndreiD

Post by AndreiD »

Tastatura Logitech K340 wireless
HDD Samsung G2 640GB extern

- HDD-ul este foarte usor si are o viteza de transfer de 34 MB/s pe USB2, destul de ok.
alina_ally23

Post by alina_ally23 »

1. Hard disk Samsung 1 TB SATA-II 7200RPM 32MB PMR Spinpoint F3 -->foarte silentios si rece.
2. Tastatura Microsoft SideWinder X4 --> superba tastatura, tastele sunt luminate cu un rosu ce nu deranjeaza.
3. Casti A4Tech HS-200 -->Ce-mi place mie cel mai mult la castile astea este ca nu ma dor urechile daca le folosesc mai mult de o ora. :D
4. Ventilator / radiator Cooler Master SickleFlow 120 Red LED -->Putin cam zgomotos, dar reducand turatia la jumatate nu mai este asa suparator.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Cum sufla ventilatorul? Eu am Blade Master, cel care vine cu Hyper 212+. Sunt curios de performantele lui SickleFlow.

Felicitari pentru tastatura, si eu o detin si sunt foarte multumit de ea.
http://alexandru-bogdan.blogspot.com/

Starcraft II Bogzilla CC 437
alina_ally23

Post by alina_ally23 »

Ventilatorul ajunge pana la 2000 RPM :). Este foarte bun la capitolul racire. Am doua HDD, unul de 500GB si unul de 1TB , ventilatorul se afla in fata lor, si n-a trecut temperatura de 27...in medie stau undeva la 23-24.
d3mentu

Post by d3mentu »

Una bucata Cooler Master HAF 912 Plus \:D/
doru_bm

Post by doru_bm »

Inca 6GB DDR3 2000Mhz 8/8/7/24 Mushkin Elpida Hyper ( exact cum mai am )... Sa fie 12GB :wink:
caraboy

Post by caraboy »

Motorola Defy. Am trecut pe Android, saracul windows mobile 6.5 nu mai putea face fata cerintelor actuale. :d
defy.jpg
Zyklon

Post by Zyklon »

Sa-l stapanesti sanatos. Si eu am asa ceva si sunt foarte multumit de el.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Ba baieti, vreau si eu unu' d-asta, chiar rau. De unde l-ati luat, cu cat? Ma intereseaza sa-l iau cat mai ieftin si sa nu dau pe abonament vreo avere ceva...
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Am vazut azi oferta la internity in Carrefour la vreo 200 de lei. Incearca acolo.

Merced
Moderator

Post by Merced »

O fi 200 de lei cu abonament de 200 de lei pe luna. Da' n-am de gand sa le dau atatia bani, ca nu-mi trebuie internetu' lor, e suficient ca are wireless aparatul.
Astept sugestii de telefon, de preferat la Cosmote, la maxim 350 de lei cu abonament care sa nu sara de 12-13 euro lunar.
Poate a mai avut careva dilema asta si ma lumineaza. Prefer ceva cu Android, desi la banii astia ma indoiesc ca voi gasi.
caraboy

Post by caraboy »

Eu l-am cumparat de la internity, la liber, la pretul de 1029 ron cu tva cu tot. E modelul pentru Grecia cred, pt ca nu are swype in limba romana (dar are in Greaca :) ). In afara de acest mic dezavantaj, in rest sunt multumit de el.

E bine construit, touch-ul raspunde ok la comenzi. A aparut deja un update pt tel care rezolva cateva probleme. Android 2.2 cica apare curand oficial, de la Motorola.
Bogzilla

Post by Bogzilla »

Samsung i5500 sau LG Optimus One. Daca vrei Android mai nou si un telefon destul de accesibil. Acum depinde si ce alte pretentii ai legate de terminal.

LG http://www.gsmarena.com/lg_optimus_one_p500-3516.php
Samsung http://www.gsmarena.com/samsung_i5500_galaxy_5-3371.php

Preturile lor sunt cam pana in 800 de lei la liber. Samsungul e ceva mai ieftin si mai mic.

Merced
Moderator

Post by Merced »

N-o sa dau 800 de lei sau sume de genu' asta pe telefoane vreodata. Deci n-o sa-mi iau la liber telefoane. Ma gandeam ca o fi ceva interesant pe la vreo oferta si am trecut cu vederea, desi nu cred.
PSS 214

Post by PSS 214 »

LG Optimus One are un coleg
- autonomie foarte foarte slaba
- rom(memorie interna mica) doar 512mb
- sacadari in jocul Angry birds, probabil are nevoie de un procesor mai rapid
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
lazarus

Post by lazarus »

...da,dar e cam singurul android pe care poti sa-l iei la liber,la pretul asta:
http://www.azerty.ro/telefoane-mobile/t ... ?ref=price
Detalii detaliate:
http://www.gsmarena.com/lg_gt540_optimus-3081.php
Cat despre ofertele operatorilor de telefonie mobila?La "cele adevarate" ajung doar sellerii si resellerii lor...
Merced,stii vorba aia:"...si frumoasa,si desteapta...si devreme-acasa!" :laughing6:
Merced
Moderator

Post by Merced »

Nu am zis ca vreau la liber. Ar merge la abonament/prelungire tot la Cosmote.
Daca reusesc sa-i conving cumva pe bizonii astia sa imi treaca numarul la abonament Cosmote Smile, sa mai fac un abonament relativ banal la 8-9 euro pe o cartela de-a lor folosita de bunici la tara, ca si asa m-am saturat sa tot incarc eu lunar, si in acelasi timp sa-mi dea un Motorola Defy la pretul de lista ca si cum m-as abona proaspat la ei, adica vreo 500 de lei, m-as scormoni adanc si l-as lua.
DJStyle

Post by DJStyle »

O tastatura d-asta :D:
Image
draq

Post by draq »

Merced wrote:Nu am zis ca vreau la liber. Ar merge la abonament/prelungire tot la Cosmote.
Daca reusesc sa-i conving cumva pe bizonii astia sa imi treaca numarul la abonament Cosmote Smile, sa mai fac un abonament relativ banal la 8-9 euro pe o cartela de-a lor folosita de bunici la tara, ca si asa m-am saturat sa tot incarc eu lunar, si in acelasi timp sa-mi dea un Motorola Defy la pretul de lista ca si cum m-as abona proaspat la ei, adica vreo 500 de lei, m-as scormoni adanc si l-as lua.
Uite aici oferta de pret pentru Motorola Defy la abonamente cosmote. Eu am cumparat un Samsung I5500 la 198 RON cu abonament Cosmote Experince (10.53) de la germanos (la abonamentul Smile era ~143 RON).
Merced
Moderator

Post by Merced »

Mai degraba din ce vad p-acolo, un Spica e mai indicat, macar are display mai mare. N-as regresa la display...
Gabi88

Post by Gabi88 »

Mi-am cumparat si eu mult laudatul Samsung F3 1TB, l-am luat pentru sistemul de operare(inainte era pe un Samsung de 160GB).

"Clonarea" am facut-o cu Windows Backup si cu un repair disc facut cu windowsu(deh, nu aveam la mine discul original cu win7). Am facut frumos un backup complet, dupa aia am scos drive-ul cu windowsul instalat ca altfel nu puteam face restore pe un alt disc(daca dadeam exclude la disc atunci nu vroia sa faca restore-ul), am ales hardul nou si a inceput sa-si faca treaba.....si dupa vreo 23 minute eram deja in windowsul care rula de pe noul drive, cu totul exact ca inainte. Pentru asta [smilie=Respect.gif] Microsoft
Post Reply