Din ce am citit se pare ca nu vor reface gameplay-ul, ci doar update la engine. Daca nu fac inbunatariti pentru casteri cum s-au facut in League of Legends ( ability power si spell vamp ) nu vad sesul la Dota2. O sa aibe aceleasi bube ca si Dota1 - iese din padure peste 30 minute un carry pe agi si face singur toata echipa.
As a performer of the dark arts, I DEMAND that the Directx10 client also features Devil Rays!
Pai daca echipa adversa il lasa sa farmeze liber in padure... Atunci isi si merita soarta... Daca au auzit de warding si ganking nu se ajunge acolo.
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Da dar un caster vs un agi de obicei rupe agi-ul in early-mid game de aia sunt casteri buni de ganking in early-mid game. Fiecare are partea lui de joc, iar casterii fac bine partea lor dupa 15-20 minute e game over...
Yeti
Fly by Hilary Duff - "In a moment anything can change Feel the wind on your shoulders For a minute all the world can wait Let go of your yesterday"
Nu e adevarat, casteri sunt la fel de balanced ca si eroii de agi in early si sunt complet useless in end.
Yeti wrote:de aia sunt casteri buni de ganking in early-mid game
Uitete la PoTM, Razor, Venge si Nevermore. Toti sunt agi si dau clasa la orice erou de int cand vine vorba de ganks.
Am jucat Dota 4 ani inainte sa ma mut la League of Legends. Dupa ce am vazut cat de bine este realizat in LoL echilibrul intre casteri si carry mi-am dat seama cat de busit este gameplay-ul la Dota.
Pe langa asta ce sens are Dota2 cand deja exista un joc care este 100% Dota cu alta grafica = Heroes of Neweth ?
As a performer of the dark arts, I DEMAND that the Directx10 client also features Devil Rays!
@ RedVelvet: No offence, dar problemele care le enumeri tu sunt mai mult din vina jucatorilor nu a jocului. La un nivel decent de joc nu o sa vezi niciodata un carry care sa faca jungla, jungla e pentru supporteri gen enigma,chen,dark seer etc dar pe puburi unde fiecare joaca pentru el normal ca nu prea ai ce face de unul singur si ajungi sa blamezi jocul. Un carry super farmat e absolut normal sa poata bate toata echipa de unul singur pentru ca asta e fix rolul lui si, din nou, nu e vina jocului ca pe puburi nu incearca nimeni sa'l opreasca.
Pe de alta parte, casterii sunt mai puternici ca agilitatea in early, in conditii de skill egal, o echipa de int intotdeauna o sa domine adversarii in early game, gandeste-te la eroi gen lina, zeus sau lion care au toata puterea in early game, cand nuke-urile lor sunt cele mai puternice.
In momentul de fata nu exista un dezechilibru cum spui tu, casterii sunt cei mai puternici in early-mid game si carry sunt cei mai puternici in late-game, oricare din ei poate sa iti castige un meci in functie de cum e folosit. Faptul ca nu se scaleaza casterii in late e perfect normal pentru ca daca domina early-mid, in vecii vecilor nu mai poate reveni o echipa care mizeaza pe un carry hardcore.
Plus ca exista carry de toate felurile, nu numai de agilitate, ba chiar printre cei considerati cei mai puternici la profesionisti, gen doom, alchemist, windrunner, necrolyte. Iar daca nu ar exista echilibru intre casteri si carry nu cred ca ei ar mai lua lina, lion si witch doctor, care iti castiga early-game si mid game-ul, cat timp carry-ul farmeaza pentru late.
Dupa parerea mea, Dota are alte probleme care tin mai mult de faptul ca ruleaza pe engine-ul invechit de w3 ceea ce inseamna ca: nu are optiuni de matchmaking, care, daca ar fi implementate bine, ar putea elimina din frustrarile generate de leaveri sau jucatori incompetenti, nu are suport in-game pentru microfon , are nevoie de programele pentru hotkeys, are optiuni invechite si limitate la vizionarea de replayuri si, mai presus de toate, este gratuit ceea ce inseamna o mai mare concentratie de "copii" care vor sa strice jocurile. Un nou engine ar rezolva problema, insa faptul ca daca intrii pe un pub, unde un erou de pub gen bloodseeker face jungla 30 minute dupa care domina toata echipa de unul singur, nu m'ar deranja pentru ca tine de mediul de joc doar. Oricum, sunt sigur ca Valve vor sti ce sa faca pentru a elimina astfel de probleme.
Change your thought and the world around you changes.
Dupa cum se stia de ceva vreme, Dota 2 va fi prezentat pentru prima oara la gamescom(17-21 august). Partea interesanta vine acum: 16 din cele mai bune echipe profesioniste de Dota din lume au fost invitate la primul turneu de Dota 2 ce va avea loc in cadrul evenimentului, echipa castigatoare urmand sa plece acasa cu nu mai putin de 1 milion de dolari
Se pare ca Valve sunt decisi sa dea o palma peste fata HoN-ului si LoL-ului in ceea ce priveste scena profesionista printr-o intrare agresiva "in paine".
Misto traileru, n-am ce zice, dar parca as fi preferat niste ingame footage
neolith, nu stiu ce palma vrea sa dea valve LoL-ului cand season two de LoL are un prize pool de 5 milioane $
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Pentru cei interesati, pe http://www.dota2.com/ gasiti streamul cu turneul anuntat de Valve, trebuie sa inceapa dintr'un moment in altul.
@KodiaK: Prize pool-ul de la LoL este pe intreg sezonul ce tine 1-2 ani si cuprinde mai multe turnee. Dota 2 va avea 1,6 milioane de dolari pentru un singur turneu, de 4 zile, iar echipa castigatoare va pleca acasa cu 1 milion.
Pe langa asta, Dota 1 deja avea o scena competitiva masiva si Dota 2 este creat cu intentia de deveni esport, pe cand LoL a fost de la bun inceput un joc casual, iar pentru un joc ce vrea sa fie recunoscut competitiv duce lipsa unor lucruri esentiale, cum ar fi un sistem de replayuri.
Ramane de vazut cine va avea de castigat pe termen lung, momentan LoL incearca sa profite de timpul in care nu are rival in competitii. Eu zic ca avand in vedere diferenta de skill necesar pentru competitii, Dota este clar favorizat unui joc casual, oricati bani ar investi compania producatoare pentru a-l promova in turnee. Om trai si om vedea, dar ma indoiesc ca LoL are viata lunga, momentan pare sa incerce sa castige popularitate in timpul ramas.
Eu joc HoN si LoL. Din cate am inteles eu HoN este mult mai apropiat de Dota decat este LoL. Zic din cate am inteles pt ca nu am jucat Dota.
Dupa mine, HoN si LoL sunt destul de diferite. HoN este mult mai greu si mai unforgiving cu gresesile. iar daca ai avut un bad start este extrem de greu sa castigi.
LoL este ceva mai casual, si mai permisiv cu greselile. In LoL am avut parte de ceva rasturnari de situatie foarte interesante pe cand in HoN meciul a fost aproape tot timpul decis din primele 10min.
Deci daca intr-adevar Dota este in stilul HoN (sau invers actually ), atunci eu sunt mai ingrijorat de soarta HoN decat de cea a LoL.
De notat ca HoN a devenit f2p de curand, si cred ca tocmai din cauza ca daca ramanea pe bani nu ar fi avut nici o sansa in fata Dota 2.
HoN e practic o clonă de DotA cu ceva schimbări la eroi (gen alte skill-uri, etc.) și la items (alte denumiri, chestii de genu').
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.
Depinde si da fanii consacrati. Eu de exemplu joc LoL din octombrie 2009. M-am obisnuit cu jocul si am capatat un oarecare skill de care nu ma despart asa usor. Ce-i adevarat, pe la inceput eram foarte infierbantat si jucam chiar si vreo 3-4 meciuri pe zi. Acum mai dau unul seara cu prietenii sau la 2 zile.
Daca Dota 2 nu va fi gratis n-o sa ma atraga prea mult.
Mai incercasem eu Bloodline Champions sau cum se numea... n-a fost distractiv deloc.
@KodiaK: Sunt de acord cu tine, din punctul meu de vedere Dota 2 si LoL o vor duce ambele bine, in timp ce HoN-ul va avea mai mult de suferit. LoL pare sa aiba propria baza de jucatori, multi din ei nejucand vreodata Dota, insa HoN si Dota 2 se vor suprapune in mare parte, cu siguranta vor mai ramane jucatori de HoN, fiind f2p, dar per total cred ca multi vor face trecerea spre Dota 2 numai la auzul numelui Valve.
Cand vorbeam de soarta LoL, ma refeream mai mult la razboiul Riot-Valve pentru prezenta in turnee, unde fiecare incearca sa arunce cat mai multe milioane de dolari ca premii Acolo cred ca va avea LoL de suferit, atat din cauza naturii jocului cat si din faptul ca Dota deja are o comunitate masiva interesata de scena competitiva. Ca exemplu, turneul de Dota 2 de ieri a fost urmarit de aproximativ 1,5 milioane de spectatori, conform datelor oficiale.
Insa lucrurile astea nu conteaza pentru jucatorii normali, LoL-ul va continua sa fie jucat intrucat nu mi se pare un joc care sa aiba nevoie de o scena profesionista pentru a supravietui si chiar bine. De-aia nu inteleg investitia, vor fi destui bani oferiti, dar nu cred ca totul se rezuma la asta. Au mai fost cazuri de jocuri, cum ar fi Painkiller, care au avut un sezon de 1 milion de dolari, insa nu s-au impus deloc si lumea a uitat de ele.
Cica s-ar fi trimis invitatii pentru cei care au participat in beta-ul de pana acum, dar multe dintre ele sunt cupoane pentru jocuri?
Daca rezolva bug-urile, o sa am un invite de dat.
Nu e nimic anunțat oficial dar mai au zeci de eroi de introdus plus chestii care nu țin direct de DotA în sine. În ritmul curent aș zice că bagă un erou nou la mai mult de o săptămână, deci mai durează dacă nu grăbesc pasul.
Eu sunt de câteva luni în beta, altă invitație n-am primit.
Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves
In labyrinths of coral caves
The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.
Andrei, m-ai distrus... de cand mi-ai dat invitatia, joc NUMAI Dota2, nimic altceva !!
Freakin' addictive !
Sper sa implementeze un sistem care se descurajeze jucatorii sa abandoneze prematur. Momentan sunt putine meciurile care le-am terminat 5v5, mai tot timpul e cel putin unul care iese din joc, de obicei la inceput.
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
Pretorianu' wrote:Andrei, m-ai distrus... de cand mi-ai dat invitatia, joc NUMAI Dota2, nimic altceva !!
Freakin' addictive !
Sper sa implementeze un sistem care se descurajeze jucatorii sa abandoneze prematur. Momentan sunt putine meciurile care le-am terminat 5v5, mai tot timpul e cel putin unul care iese din joc, de obicei la inceput.
E foarte fain jocul, ca tot ce a scos Valve pana acum (foarte fain e ca l-au angajat pe Icefrog).
Pai, daca abandonezi esti pus in low priority queue pentru 24 de ore, adica o sa joci doar cu aia care au abandonat alte meciuri.
Incearca pe USA East si single draft sau captains mode, ar trebui sa gasesti oameni mai seriosi. Oricum, inca e closed beta, deci mai e multa vreme pana cand va fi lansat, deci or sa tot aibe timp sa licreze la matchmaking.
De cateva zile ma dau si eu prin DoTA2, si so far e interesant.
Comparativ cu LoL (pe care il joc destul de mult) este mai greu si mai unforgiving cu greselile.
Daca vrea cineva sa facem cate un party, imi puteti da add pe steam: http://steamcommunity.com/id/AndreiD
Also, ar fi ceva interes in ceva tutoriale pentru fiecare erou in parte? Ar include skill & item builduri (inclusiv builduri reactionare) si cate ceva trick-uri pentru fiecare erou.
Pentru cine e interesat am 2 invitatii pt DoTA 2.
Primul venit primul servit