Salut, am si eu o problema cu care ma confrunt zilnic. Ori de cate ori las calculatorul idle timp de 3-5 minute pica intreaga conexiune la Internet si beculetul de la router se stinge.
Apoi, ca sa ma conectez din nou, trebuie sa deschid Firefox si sa dau refresh la pagina de vreo 30 de ori pentru ca netul sa isi revina. In acest moment beculetul de la router se aprinde la loc.
Am Internet de la RDS printr-un router Linksys. Conexiunea se imparte la doua calculatoare (desktop - Windows XP SP3 si laptop - Windows 7 Ultimate x32). Problema se manifesta la ambele calculatoare.
Am citit pe niste site-uri ca s-ar putea remedia din Device Manager prin debifarea 'allow Windows to turn off this device for power saving', impiedicand anumite componente sa intre in 'sleep mode'. Am debifat functia asta la majoritatea componentelor si problema tot n-a disparut.
E de la router? Voi ce credeti?
Multumesc mult.
Problema conexiune Internet
Moderator: Moderatori
Re: Problema conexiune Internet
Pai , scoate routerul , conecteaza cablul direct in PC , lasa-l 10 minute si daca nu-ti face probleme , inseamna ca-i de la router.
Daca este asa , da-i un factory reset routerului , poate asa problema se remediaza.Daca nici asa nu merge , fa-i un update de firmware , dar de preferat fa-l de aici : http://www.dd-wrt.com/site/index .Cauti modelul in lista , dar sa fi atent sa iei firmware in tandem cu revizia , A1, B1 , etc , mergi in meniul routerului , la firmware upgrade , alegi imaginea descarcata de pe site-ul de mai sus ,il lasi sa-si faca treaba , se reseteaza , refaci setarile aferente conexiunii tale cu RDS si poate asa rezolvi problema in cauza.Da-ne de stire ce ai rezolvat.
Daca este asa , da-i un factory reset routerului , poate asa problema se remediaza.Daca nici asa nu merge , fa-i un update de firmware , dar de preferat fa-l de aici : http://www.dd-wrt.com/site/index .Cauti modelul in lista , dar sa fi atent sa iei firmware in tandem cu revizia , A1, B1 , etc , mergi in meniul routerului , la firmware upgrade , alegi imaginea descarcata de pe site-ul de mai sus ,il lasi sa-si faca treaba , se reseteaza , refaci setarile aferente conexiunii tale cu RDS si poate asa rezolvi problema in cauza.Da-ne de stire ce ai rezolvat.
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
pentru ca sigur ai optiunea "connect on demand, idle timeout xx" si asta inseamna ca te deconecteaza de la pppoe daca nu ai trafic
intra pe interfata routerului si bifeaza KEEP ALIVE, redial period, si pune 60 sec
@ Augustin mai aveai oleaca si ii ziceai sa faca low format la hdd
(just teasing)
intra pe interfata routerului si bifeaza KEEP ALIVE, redial period, si pune 60 sec
@ Augustin mai aveai oleaca si ii ziceai sa faca low format la hdd

Multumesc! In cazul meu era optiunea:

care era setata la 5 minute. Acum s-a rezolvat. =D>
Numai bine.

care era setata la 5 minute. Acum s-a rezolvat. =D>
Numai bine.
Pai felul in care si-a expus problema este ciudat.S-a exprimat ca si cum respectiva problema ar fi aparut asa ,dintr-o data , nu ca ar fi umblat aiurea prin router.
Daca spuneam : m'am jucat prin setarile routerului si acum uite ce patesc , atunci alta era problema
.Dar in fine....este bine ca s-a rezolvat
Daca spuneam : m'am jucat prin setarile routerului si acum uite ce patesc , atunci alta era problema

I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
Hmm, n-am gasit nici o optiune 'Keep alive' in meniul router-ului.alios wrote:ai marit timpul de idle ?
sau ai pus optiunea de keep alive ?
Valoarea 0 a dat disable la idle, cred, pentru ca acum nu mai pica netul.

Nu folosesc acest PC prea des si uite ca abia acum o saptamana-doua am observat. Sunt sigur ca n-am umblat prin setarile router-ului inainte de asta.Augustin wrote:Pai felul in care si-a expus problema este ciudat.S-a exprimat ca si cum respectiva problema ar fi aparut asa ,dintr-o data , nu ca ar fi umblat aiurea prin router.
Daca spuneam : m'am jucat prin setarile routerului si acum uite ce patesc , atunci alta era problema.Dar in fine....este bine ca s-a rezolvat

Merci inca o data.