[POLITICĂ]

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?

Poll ended at Mon Jul 30, 2012 8:23 pm

DA
12
63%
NU
2
11%
Nu merg la vot.
5
26%

Total votes: 19

coretweaker

Re: Petitie pentru demisionarea URGENTA a Guvernului Ponta-A

Post by coretweaker »

doru_bm wrote:Eu tin cu Basescu atat timp cat nu exista o alternativa mai buna ...E raul cel mai mic din ce se poate acum...
Si basescu tot asa crede (despre el, fireste)... :laughing6:
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Dupa parerea mea, si la fel cum a mai spus cineva de aici, problema mare esta ca nu ai pe cine sa alegi.
De asemenea, faptul ca nu te supara ca Basescu a taiat pensiile la oameni batrani dar consideri ca e strigator la cer ca Ponta si-a plagiat doctoratul sau ca Antonescu nu are prezenta mare, mi se pare imbecilic.
Toti au pacate, mai mari sau mai mici in functie de modul in care privesti dar din nou cu orice medie ai face, sa il anunti castigator pe Ponta iar mi se pare stupid.
Mie unul nu imi place de el, e prea duplicitar si Anontescu mi se pare prea moale.
E interesant totusi sa vezi cat de usor a putut media sa influenteze ecourile. Pe altele sa le micsoreze, iar pe unele sa le aduca la proportii de catastrofa.

Ce nu inteleg eu este ura pe care o nutresc multi fara de Ponta si Crin.
Lasati antele in pace, faptul ca modifica stirile pentru a le conveni nu le scuza dar nu le face diferite de toate celelalte ziare/posturi din Romania. Media la noi e puternic politizata si cum sa nu fie cand toti patronii lor se afla prin partide sau sunt afiliati unor parlamentarii.

Dupa parerea mea, lumea ar trebui sa se orienteze mai mult spre fapte si mai putin pe vorba cu vecinu de la coltu strazii. Daca de fiecare data cand auzi pe cineva ca propovaduieste raul absolut ce se afla in Ponta/Basescu, cere o dovada clara, un link catre un video clip/inregistrare audio, document publicat, publicatie a unui ziar din exterior si asa mai departe.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Augustin

Post by Augustin »

O sa traga petitia asta la imprimanta si se vor sterge cu ea la c*r.
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
Merced
Moderator

Post by Merced »

De ce sa faci asta? E aspra rau hartia de imprimanta.
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Mda, n-are rost sa-mi mai bat gura degeaba. Vad ca la o parte din voi, tot la politicieni se rezuma totul. Dupa ce am stat sa scriu 20 de randuri imi mai si tranteste drou ca Basescu e raul cel mic.
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pai pe principiul asta l-au ales si pe comunistu' de Iliescu in 2000 din nou. Daca incercau cu Vadim ce aveA? Si daca facea rau, poate era socul care ar fi lipsit, cine stie..
doru_bm

Post by doru_bm »

Merced wrote:Hai ca si-a dat Rus demisia. One down, a lot more to go.
Inca un pic si sper sa vina randul si lui pontulica sa zboare . uite asa as vrea :
http://gifs.gifbin.com/1236963278_spring-board-jump.gif
Merced
Moderator

Post by Merced »

Si uite ca s-au mai schimbat ceva indivizi p-acolo.
doru_bm

Post by doru_bm »

Pontulica si ilici alaturi de idolul lor ceusescu:
sursa : http://dan-blog.ro/victor-ponta-si-nico ... sescu.html
Attachments
iliescu si ceusescu.jpg
pontulica si tatuca ceausescu.jpg
Keos

Post by Keos »

doru_bm wrote:Eu tin cu Basescu atat timp cat nu exista o alternativa mai buna ...E raul cel mai mic din ce se poate acum...
In universul paralel in care traiesti tu, da, e raul cel mai mic.
There is no order...
doru_bm

Post by doru_bm »

Ia zi tu unul mai bun :wink:
coretweaker

Post by coretweaker »

doru_bm wrote:Ia zi tu unul mai bun :wink:
Regele Mihai
Constantinescu
Tariceanu
doru_bm

Post by doru_bm »

Eventual regele Mihai... Daca nu se "manjeau" astea de la PDL cu PDS-ul probabil mai avea si Tariceanu o sansa . Asa ...in veci ...amin!
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Am zis că ajungem la grădiniță, probabil ți-ai dorit mult ca poza să fie reală. E de pus la alea funny, un photoshop cam disperat dar dacă propaganda cere până și cleopatra stratan o fi fost secretar de partid. Pe vremea când președinții de bloc și gestionarii de gostat aveau dosar la securitate domnul preș căpitan de navă cât trei stadioane nu era menționat nici pe fluturașul de salariu.

Poza originala este mai jos, congresu 11 când ponta avea doi ani.
046bf97f24695f24fac060bc44b4e97acc1.jpg
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
doru_bm

Post by doru_bm »

Cu sau fara poza aiia reala tot acolo e...Daca tot in barca cu ilici este si ala era cu comunistii pe mana ce vrei mai mult? :)
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pe Basescu cine l-a facut comandat de nava? Vreun capitalist si nu stiam eu? Crezi ca ajungea orice neica nimeni comandant si i se permitea sa faca trafic cu tot felul de marfuri, da' el nu era deloc comunist?
Mai lasati prostiile astea dupa atata amar de vreme. Astea cu comunistii, minerii si mai stiu eu ce alte aberatii trebuie sa ramana undeva, in trecut. Pe mine nu ma intereseaza daca vine Stalin azi si face treaba in tara asta, dar sa miste un pic cineva ceva si in interesul poporului, nu in interesul lui Cocos, al lu' Casuneanu si Veyron-ului proprietate personala si celorlalti din aceasta gasca vesela.

Apropo de comunisti, aia prin anii '70 au luat bani imprumut ca sa dezvolte tara. Miliarde pe multi ani. Cam cum s-au luat acum. Da' aia au facut niste lucruri cu ei, numai hidrocentralele alea care ne dau si acum curent si tot e ceva. Ai tai iubiti Base si Boc ne pot spune de ce au luat acum imprumuturi? Ca sa nu creasca valuta? Ca sa nu intram in faliment? Ca sa-si mai traga si ei niste bani? Ca nu s-a facut un rond de flori din banii aia, dracu' stie pe ce s-au dus.
Chestiile astea chiar nu conteaza? Ca flota oricum n-are importanta pentru nimeni, asta e clar. Eu stau si ma gandesc ce inseamna pentru alegatorul roman stilul asta badaranesc. Cum a castigat Basescu presedintia doar ca a pisat ochii putin cu Stolo, ca a daramat cinci chioscuri prin capitala si a fost oprit sa taie coaiele unor caini. Poporul a crezut in textele lui cu lupta impotriva coruptiei si el a dat in schimb:

Sursa: Youtube
Keos

Post by Keos »

doru_bm wrote:Ia zi tu unul mai bun :wink:
Satan :iconbiggrin:

Mai in gluma, mai in serios, pentru mine Basescu e raul suprem in Romania, ma asteptam ca asta sa fie evident in ultimii ani si pentru cei mai indarjiti sustinatori ai lui, but no... e prea tare samponul.
There is no order...
coretweaker

Post by coretweaker »

Cat nu-l suport eu pe basescu dar am gasit o replica de-a lui care este geniala si diplomatica in acelasi timp...

Sursa: Youtube
alios

Post by alios »

Merced wrote:
Apropo de comunisti, aia prin anii '70 au luat bani imprumut ca sa dezvolte tara. Miliarde pe multi ani. Cam cum s-au luat acum. Da' aia au facut niste lucruri cu ei, numai hidrocentralele alea care ne dau si acum curent si tot e ceva. Ai tai iubiti Base si Boc ne pot spune de ce au luat acum imprumuturi? Ca sa nu creasca valuta? Ca sa nu intram in faliment? Ca sa-si mai traga si ei niste bani? Ca nu s-a facut un rond de flori din banii aia, dracu' stie pe ce s-au dus.
unde s-au dus ? pe salariile si pensiile bugetarilor.. aia care taie frunza la caini
si tot aia care mereu sunt nemultumiti... si ii vezi cu pancarde si fluiere la gat in fata palatului victoria.

apropo ca fapt divers.. venise o tipa de la ANAF sa faca control la noi la firma, si din discutii se auzea cum discuta cu fetele de la financiar

cum se plangea ca ea trebuie sa invete acum oracle, si ca e greu, si ca e foarte complex si ca va cere o marire de salar ca nu i se pare normal ca sa lucreze pe un asemenea program cu numai 3000 lei net pe luna

sa ne cada fetele la noi toti.. care lucram cu oracle si in zecile sale de module de erp si crm, si mai facem si dezvoltare de solutii adaptate cand nu avem cursuri facute pentru asa ceva

cu salariu de 1800 net pe care il am eu la privat

asa ca nu va mai ganditi unde se duc banii din imprumuturi.. se duc la tanti maria care vrea 1000 euro salar sa tasteze cateva cifre intr-un program... cand la privat se lucreaza peste program si peste capacitatea profesionala sau scolile facute.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pai prietene, alora le taiase deja din ele ca sa le ajunga banii. Mai era nevoie de imprumuturi masive pe zeci de ani pentru asta?
Ma indoiesc. Uita-te la ce averi au cei care se invart in cercul pedelist.

Si ca de obicei exagerezi cand vine vorba de aia de la stat. Marea lor majoritate sunt platiti mizer, si ailalti care-s platiti bine sunt pusi pe linie politica in pozitiile respective. As fi in stare sa pariez ca tanti aia pe care o blamezi tu era la fel de basista ca tine. ;)
spyonu

Post by spyonu »

Am corectat eu pentru tine :)
Uita-te la ce averi au cei care se invart in cercul politic.
Pierdut semnatura, ofer recompensa
Merced
Moderator

Post by Merced »

De acord, dar era un vers intr-o melodie veche a celor de la Parazitii, "furau cu mai mult bun simt cei dinaintea ta", care din nefericire e inca actual...
AndreiD

Post by AndreiD »

Care-i problema cu 'eradicarea' diasporei de pe listele permanente? Ca tot nu am inteles.

Daca traiesti in strainatate, poti vota bine mersi, cu pasaportul sau cartea de identitate la sectiile de votare din consulate/ambasade pe listele suplimentare.
Nu poti vota pe listele permanente pentru ca pe acele liste ar trebui sa fie doar populatia stabila a Romaniei, aka aia care traiesc in tara.
De ce nu si Romanii din strainatate pe listele permanente? Pentru ca in strainatate nu ai cabina de vot la fiecare pas ca in Romania, de cele mai multe ori trebuie sa mergi cateva sute de km ca sa votezi.

Eu nu ar mai fi trebuit sa fiu pe listele permanente, dar inca sunt. Daca sunt scos de pe lista nu imi este eradicat nici-un drept de cetatean al Romaniei, sunt doar scos de pe o lista care ar trebui sa reprezinte cetatenii care traiesc intr-o zona, that is all.

Eu sunt curios de ce s-a autosesizat parchetul si acum ancheteaza penal chestorul de la MAI, cand AEP sunt cei care ar trebui sa gestioneze listele si tot ei trebuie sa le tina la curent, dar sa nu uitam, sefa de la AEP a fost pusa acolo de Basescu.
std
Moderator

Post by std »

Correct me if I'm wrong: pragul de prezenţă este stabilit pe baza listelor permanente. I.e. e vorba de 50% + 1 din numărul celor înscrişi pe listele permanente, ceea ce scoţându-i pe cei din diaspora face mai puţin de 50% + 1 din numărul celor cu drept de vot. După mintea mea asta înseamnă că tu te duci şi votezi dar nu eşti numărat când se stabileşte dacă s-a întrunit pragul minim, pentru că nu eşti pe listele permanente.

If you ask me, e praf în ochi. Dreptul de vot se pierde doar în nişte condiţii foarte clar stabilite care în mod sigur se află în evidenţa populaţiei. E suficient ca, din numărul de oameni de la ultimul recensământ, să scazi câţi au murit, câţi nu au încă 18 ani, câţi au renunţat/pierdut cetăţenia si câţi au fost condamnaţi cu restrângerea unor drepturi. Easy as pie.

Nu ma înţelege greşit, altfel o să fiu printre primii care se îmbată când o să plece Băse ;D.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
coretweaker

Post by coretweaker »

De aceea pragul de 50%+1 este atat de gresit. Acest prag ii permite loser-ului sa castige pe usa din dos. CCR trebuie sa realize implicatiile de viitor ale unei astfel de anomalii.
doru_bm

Post by doru_bm »

Eu zic ca acum e prea tarziu pentru a schimba ceva din listele alea permanente. Nu vad cum acum dupa ce aceste liste au fost "actualizate" si "verificate" de initiatorii referendumului ( asta e obligatoriu prin lege la 5 zile de la anuntarea referendumui ) , liste ce doar IN 24 DE ORE de "verificare " pot fi eventual contestate, sa zica acum cineva , din lipsa intrunirii cvorumului ca de fapt nu au fost bune...Regulile trebuie respectate in timpul jocului. Ca la urmatorul referend vor fi verificate mai atent e cu totul alceva .Asta e ...USL-ul de disperare s-a grabit sa faca rapid referendumul si din pacate pentru ei nu l-au facut bine ...Eu zic ca nu are cum sa fie validat acest referendum.
coretweaker

Post by coretweaker »

doru_bm wrote:Regulile trebuie respectate in timpul jocului.

Apropo de reguli si de joc... in legea partidelor politice exista un paragraf in care se precizeaza foarte clar ca: "partidele politice au obligatia sa stimuleze prezenta electoratului la vot", deci PDL s-a situat in afara legii prin boicotul referendumului.

Cum generalizarile sunt de multe ori gresite, trebuie sa spun ca nici absenteistii nu sunt toti facuti din acelasi material. Eu am cateva cunostinte care il detesta profund pe basescu, dar nu considera nici ca Ponta si Antonescu sunt alternative demne de luat in considerare asa ca au preferat sa nu mearga la vot. Mi-au spus totusi ca, dat fiind rezultatul referendumului, ar fi o rusine ca basescu sa se mai intoarca la Cotroceni. Este si asta un punct de vedere :-k
std
Moderator

Post by std »

Şi totuşi nu poţi să faci o treabă corectă doar duelându-te în diverse feluri de ilegalităţi, numai în ideea că unele sunt oarecum scuzabile şi altele nu-s.

Mie povestea cu listele electorale mi se pare un precedent foarte periculos. Aparent tov. Mănescu spunea chiar aşa:
"Trebuie să facem un recensământ al buletinelor. Acele CNP-uri care există trebuie să fie dublate de actele de identitate. Cred că 1,5 milioane de români sunt plecaţi în Europa şi au stabilită reşedinţa acolo. Ei nu mai pot fi înscrişi pe listele electorale permanente, pe baza cărora poate fi stabilit cvorumul de prezenţă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu", a declarat pentru Gândul Mănescu.
(sursa).

Super, scopul e nobil, dar maniera nu e. Pe lângă absurdul evident al faptului că ai nişte oameni care au votat => conteaza la numărătoarea de voturi dar nu la cvorum, deci validezi sau invalidezi referendumul fără a ţine seama de măsura în care nişte oameni cu drept de vot şi-au exercitat acest drept, faptul că ai domiciliul permanent în afara graniţelor nu ar trebui să influenţeze în niciun fel modul în care statul tratează cum ţi-ai exercitat dreptul la vot. Cu atât mai mult în România, unde un procent mare al celor din diaspora nu şi-a stabilit domiciliul permanent în afara graniţelor de plăcere, ci pentru că nu au unde lucra în ţară (sau au, dar în condiţii proaste). Dacă acum le numărăm voturile, dar nu prezenţa, pe motiv că nu stau în ţară, numai ca să ne iasă un referendum organizat în pripă, stai să vezi când o să frigă treaba şi mai rău şi n-o să mai numărăm nici voturile...

Pe listele permanente s-au fript din delăsarea lor. Listele permanente sunt o afacere minunată; 50,000 de morţi dacă ai în toată ţara, şi pe cei de la BEC strânşi bine în lanţ, şi te-ai scos. Ăia pot să "voteze" şi de zece ori, şi fără niciun risc, chiar dacă sunt descoperiţi ce-or să păţească, îi scot din groapă ca să-i ducă la puşcărie? Un autobuz de-ăsta de morţi face cât zece autobuze de de-ăia vii. Au avut când să rezolve treaba -- n-au vrut pentru că morţii ăia mai trebuiau şi la alte alegeri, iar acuma încearcă să o scoată la liman pe spinarea celor din străinătate.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
spyonu

Post by spyonu »

Sunt de acord cu ce spune std
Din pacate se umbla cu standarde duble.
La alegerile locale/prezidentiale etc, le convine cand sunt mortii si plecatii pe liste, dar la referendum au sarit ca arsi ca aceste liste nu sunt actualizate.
Totul se face si decide in functie de cum le e lor caldut si bine.
Si'ar vota si mamele in afara legii daca asta le'ar oferi castig de cauza.
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Re: [POLITICĂ]

Post by STalKer[KooKieS] »

I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
doru_bm

Post by doru_bm »

coretweaker wrote:
doru_bm wrote:Regulile trebuie respectate in timpul jocului.

Apropo de reguli si de joc... in legea partidelor politice exista un paragraf in care se precizeaza foarte clar ca: "partidele politice au obligatia sa stimuleze prezenta electoratului la vot", deci PDL s-a situat in afara legii prin boicotul referendumului.
Potrivit CCR:
Attachments
ccr.jpg
Keos

Post by Keos »

Potrivit realitatii:
In Romania undeva la 40% din populatia cu drept de vot nu o sa iasa la vot in vecii vecilor.

Astfel, cum s-a aratat mai sus, niste penibili de la o institutie penibila au impus un cvorum nedemocratic si anticonstitutional care face ca oamenii sa nu mai fie egali in drepturi in tara asta de rahat.

Si, ca sa ma scutesc de eventuale explicatii ulterioare:
Sa presupunem ca trebuie decisa ceva caterinca de restul de 60% care ar vota in general (o cifra optimista oricum cred).

49% sunt pro si ies la vot, 11% sunt contra dar stau acasa si beau o bere. Caterinca e decisa, aia 11% au castig de cauza, stand acasa. Democratie tati...
Last edited by Keos on Sat Aug 11, 2012 1:52 pm, edited 2 times in total.
There is no order...
coretweaker

Post by coretweaker »

Intr-o tara in care respectarea legii in litera si spiritul ei este oricum ceva destul de rar intalnit, zau ca nu ma intereseaza absolut deloc daca basescu este dat jos prin metode 100% legale sau printr-o "usoara" fortare a legii. Si ar fi chiar culmea sa-mi pese tocmai acum de lucrul asta dupa ce basescu a f***t legea cum a vrut el timp de opt ani. Pe dictatori nu poti sa-i dai jos de la putere cu ajutorul legii fiindca niciodata n-am auzit sa se fi putut lucrul asta undeva. Dictatori au intotdeauna grija sa-si creeze un sistem de protectie de unde nu-i dai jos decat cu glontul pe teava din pacate. Si ca orice dictator si basescu se crede un fel de Dumnezeu fara de care saraca tara s-ar duce de rapa (asta este o boala psihica specifica dictatorilor).
Nu conteaza ca tara (70%) nu-l mai vrea, pentru el este importanta doar functia si privilegiile. Nu conteaza ca tara se duce la vale, nu conteaza nimic pentru el. Ceausescu a murit sustinand ca era o lovitura de stat si la fel se pare ca vrea si basescu. Sau poate in final va sfarsi ca Hitler (care prin actiunile lui a reusit sa distruga complet Germania) spunand ca: "germanii nu ma merita" :laughing6:
doru_bm

Post by doru_bm »

Basescu a castigat sa fie presedinte pe 5 ani asa ca trebuie sa-si duca mandatul pana la capat. Ca dupa 3 ani unei minoritati din tara nu le convine nici nu ma intereseaza . Iar "fortarea usoara " a legii nu exista . Legea ori e respectata ori e incalcata iar cei ce incalca legea, obligatoriu trebuie sa plateasca pentru asta .
Iar despre "tara se duce la vale " sunt total de acord de cand cu disperatii astea de putere de la usl.
Keos

Post by Keos »

doru_bm wrote:Ca dupa 3 ani unei minoritati din tara nu le convine nici nu ma intereseaza.
Atata doar ca minoritatea aia defapt e o majoritate, tu faci parte dintr-o minoritate dar ti-e prea greu sa accepti asta.
There is no order...
big_gun

Post by big_gun »

Eu ma mir cum individul nu si-a luat inca ban, e pur si simplu dezgustator pentru oricine cu un mimin de intelect, dar am uitat ca basistii au in general alta tinta http://www.youtube.com/watch?v=GSJNiUuz7Y0
Imi e sila cand stiu ca indivizi de genul asta voteaza viitorul tarii.
std
Moderator

Post by std »

doru_bm wrote:Basescu a castigat sa fie presedinte pe 5 ani asa ca trebuie sa-si duca mandatul pana la capat.
Wow. Bine că nu s-a gândit nimeni la argumentul ăsta şi pe vremea lui Ceauşescu...
doru_bm wrote:Potrivit CCR:
Cred că ne putem pune amândoi de acord că această soluţie este profund retardată, din cel puţin trei motive:

1. Este diametral opusă faţă de recomandările Comisiei de la Veneţia, tocmai pentru că duce la situaţia (nedemocratică) în care o decizie sau alta care ar trebui, de drept, să revină populaţiei, ajunge să nu îi revină din motive de indecizie.

2. Sofismul evident din acest caz este că toată lumea care nu s-a dus la vot, nu s-a ca opţiune politică. În condiţii de prag electoral, asta face ca orice neprezentare, indeferent de motivul ei, să conteze spre una dintre opţiuni, chiar dacă nu corespunde convingerilor celui care nu s-a prezentat la vot.

3. Neexprimarea voinţei politice are, în orice sistem democratic, consecinţa logică a ignorării voinţei politice neexprimate. Altfel, la următoarele alegeri parlamentare, Becali (de fapt oricine, dar la Becali ar avea mai mult haz) ar putea să le ceară votanţilor lui să stea acasă, după care în condiţiile unei prezenţe de 40% să pretindă că a primit 60% din voturi.

Edit: înainte să o băgăm pe-aia cu independenţa justiţiei, să nu uităm că CCR e aia pentru care s-au luat ăştia la bătaie prin Parlament şi s-au porcăi până la două dimineaţa.
spyonu

Post by spyonu »

big_gun ar trebui sa iti fie sila de oameni ca tine, cu mentalitatea: hai sa inchidem/banam/omoram pe oricine are opinii diferite de ale noastre.
Suntem (inca) o tara libera si oricine are dreptul la ideile si credintele sale, gresite sau nu.
In acest caz, majoritatea e anti basescu, deci nu ti'a votat el(sau cei care ii impartasesc opiniile) viitorul.
Absurditatea cu 50%+1 e vina altora.
big_gun

Post by big_gun »

Sunt de acord ca fiecare are dreptul la propria ipinie, dar postarile lui doru_bm trec deja de granita opiniei, ce posteaza el aici e indoctrinare si propaganda politica de cel mai jos nivel.
Pot sa discut cu cineva care are o alta parere, dar nu pot discuta cu un indoctrinat 100%.
alios

Post by alios »

dar de antena3 ce mai zici ? aia fac ce zici tu mai sus la nivel national

si buba este ca lumea chiar ii crede, pentru ca media IQ-ului in romania e de 90 puncte
iar romanul gandeste cu stomacul, ca e foame mare..
Post Reply