Întrebări pe care ni le punem de mult

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Radoo

Re: Întrebări pe care ni le punem de mult

Post by Radoo »

Să le descarci la tine pe calculator și apoi să le cumperi?!! =D> [smilie=Nice-try.gif]

Sunt câteva situri are-ți permit să asculți muzică contra cost (abonament lunar) prin streaming, dar asta înseamnă că nu deții melodiile respective (de exemplu http://grooveshark.com și http://www.napster.co.uk/start).

Pe http://soundcloud.com poți asculta melodiile full puse de interpreți, nu cred că poți cumpăra melodiile. Mai ar fi și youtube-ul, dacă vrei să asculți o melodie neapărat.

Pentru cumpărat MP3-uri cu ceva preview sunt câteva care-mi vin în minte: iTunes (formatul standard e m4a, dar se pot converti în mp3), http://www.beatport.com, Amazon MP3 (nu este accesibil din România), http://mp3.rhapsody.com/home.html (doar US).
Old nickname: Rayden

PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
Augustin

Post by Augustin »

Inainte descarcam instant pe un site care convertea in mp3 orice melodie de iutub.Da cum Iutubu` s-a smecherit , trebuie sa caut alternative , iar unii au luat-o de buna ca eu vreau sa le cumpar.Cum sa dau banii pe ceva moca ? [smilie=maniac.gif] .Sariti-mi in cap acum cu drepturile de autor , munca programatorilor , bla bla..
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
vică

Post by vică »

Revin obsesiv.
Guta e programator? :d
Augustin

Post by Augustin »

Guta din ce stiu a fost instalator inainte sa fie manelist , dar Salam este sigur programator pe sistem turbo nervos warp drive talent la secunda din cap pana-n picioare, se stie , adevarat! :d
EsQuire

Post by EsQuire »

"Bashtan" Sistemul, sa te tina mult și să ai spor !!! :wink:
Duce ceva Overclock ? Cum sta cu temperaturile ?
Augustin

Post by Augustin »

Am doar Piriform Speccy instalat si-mi arata 35 grade pe HDD.Nu i-am dat in goarna , nici nu intentionez.Il las sa mearga stock.Se misca impecabil.O sa bag mai tarziu un HWMonitor , ceva mai de Doamne ajuta si postez la topicul "cu ce harware te dai mare ca ti-ai luat?":D
EsQuire

Post by EsQuire »

Nu-mi pun chiar de demult intrabrea aiasta, insa ce HDD de 1 TB ai, ca nu ne-ai zîs ?
Augustin

Post by Augustin »

Barracuda.Am dat 8800GTS care-l aveam la taraba la schimb.
EsQuire

Post by EsQuire »

Fără să vreau să stârnesc polemici (Please [smilie=maniac.gif] ) -deși știu că se poate discuta mult pă tema asta- pun acu' o întrebare pe care chiar mi-am pus-o de mult (dacă tot mi-ai zis de Seagate Barracuda, poate poți da și dumneatu fidbec ...)
Mai este adevărat <zvonul> (zvon sau tradiție ...?) cum că Seagate fac/făceau HDD-uri "proaste" (puțin fiabile/problematice dacă bine-mi amintesc) ? Două surse diferite spun în prezent una că zvonul ăla e outdated, aplicabil doar la o serie veche, una este anti Seagate (cică avu Seagate-uri și nu se compară cu WD (fanboy?) care-s boși la fiabilitate, etc. ...
Poate mă lămuriți voi, forumiștii "miei", că sigur ați avut mai multe harduri pe mână decât mine :thumbleft:
P.S. : Eventual și un top fiabilitate sau preț/performanță ceva ...
P.S.S. (nu user-ul :icon_smile: ) : Trebuia deschis post în thread la Hardware ?
Augustin

Post by Augustin »

Eu personal prefer Seagate peste toate.Singurul Seagate care mi-a picat a fost ultimul de 500 GB , de pe care insa , chiar daca clampane si caraie urat tare , pot recupera date.Greu , dar pot.A inceput sa clampane ca l-am scapat din mana...si aia i-a fost.

Am avut WD care mi-au crapat fara motiv , de Maxtor nu mai zic..
big_gun

Post by big_gun »

Am in pc un seagate din 2007 (de 320gb). N-am avut nici o problema tehnica cu el, dar caraie ca dracu. Am avut mai multe WD-uri, dar nici unul nu a reusit sa caraie atat de tare, in rest sunt comparabile.
EsQuire

Post by EsQuire »

Eu îmi amintesc doar de un Maxtor 250GB pe Paralel, l-am folosit 5 ani fără probleme, apoi am vândut întregul sistem pentru Upgrade . Ah și WD-ul actual pe Serial care rulează flawless și e destul de silențios, însă are doar 2 luni în utilizare.
Eu unul încep să ajung la concluzia că durata de viață și modul în care funcționează un Hard Disk Intern depinde de cum îl nimerești (noroc) și de cum îl întreții of course .
Totuși, vroiam să știu dacă există mărci overall mai bine făcute decît altele, însă vă mulțumesc oricum de răspunsuri (și sper ca Actualul HDD să mă țină cît mai mult) .
Merced
Moderator

Post by Merced »

Cica Hitachi conform unora de p-afara. Da' i-a cumparat WD. Mai gasesti insa pe stocuri.
Totusi nu exista HDD 100% si aia e. Iei ce prinzi mai convenabil pe moment imho.
Augustin

Post by Augustin »

De mult am o pata pe Logitech Wave(K350 parca)

Mi-a placut designul si faptul ca-i wireless.

Acum ce ma intereseaza pe mine , daca a avut careva pe aici/ are in continuare si cam ce ar fi de zis despre ea.Fiabilitate , durata de viata a bateriei , raza de bataie , constructie , etc.
BTW , palmrest-ul ala este din material moale ? [smilie=maniac.gif]
andrei

Post by andrei »

work harder
Augustin

Post by Augustin »

Astept cu nerabdare ziua cand rusii vor da drumul artificiilor deasupra SUA , sa-i sature odata de aparenta suprematie militara.sau pe romaneste , sa le arate care-i smecheria.
raven8999

Post by raven8999 »

Te-ai gandit mult la asta? [smilie=Nice-try.gif]
Change your thought and the world around you changes.
Augustin

Post by Augustin »

Daca ne-ar invada tara pe motive inventate , n-ai mai fi asa de nepasator.
In viziunea mea , raman toata viata lor cel mai prost popor ever.Pana si atentatele lor au fost niste ordinarii prost regizate.Tin minte si acum cand era la televizor live de la WTC ,eram clasa a 6-a parca,iarcand s-a prabusit primul turn , am intrebat-o pe mama "ala de ce a cazut asa ? nu trebuia sa se darame peste cladirile din jur ?".Asta fiind un detaliu vazut de un copil de 12 ani.Apoi au aparut investigatiile , care au scos la iveala foarte multe lucruri.Nu mai punem avionul care s-a apropiat de Pentagon , ca si cum ateriza la Otopeni.

Cu Saddam cum au facut ? mama , arme nucleare , ditai forfota.Au fost acolo , n-au gasit absolut nimic , iar dupa aia hop top , cand s-au vazut zdrentele fara vreo amenintare reala , hai la razboi.

Au terminat cu Iraq si vroiau sa se apuce de Iran , dar cand Iranul s-a declarat oricand pregatit de razboi(nuclear) , au dat-o cotita , au inceput sa ceara asistenta englezilor in cazul unui eventual atac , etc.
Si toata treaba cu Al queda , la fel.Cel mai prost motiv ever pe care-l poti invoca pentru razboi.
Din 1000 de romani care merge in Spania , cel putin 100 sunt la furat(inca merge treaba si pe magazine, si din case , si fier vechi , dar mai nou s-au mutat pe Anglia ).Ar trebui arestati toti 1000 , doar ca sunt romani?
vică

Post by vică »

Simplifici un pic...pueril!
Erai mic atunci :iconbiggrin:
georgeleus

Post by georgeleus »

Augustin wrote: Din 1000 de romani care merge in Spania , cel putin 100 sunt la furat(inca merge treaba si pe magazine, si din case , si fier vechi , dar mai nou s-au mutat pe Anglia ).Ar trebui arestati toti 1000 , doar ca sunt romani?
Impuscati mai degraba !
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
big_gun

Post by big_gun »

Eu zic ca te inseli la faza cu atentatele, in rest ai mare dreptate.
Totusi, un razboi SUA-Rusia ar cam depopula definitiv pamantul, nici o tabara nu e normala la cap.
AndreiD

Post by AndreiD »

Razboi SUA-Rusia?
Umanitatea a avut tendinta de a fi din ce in ce mai pasnica, dovedit de faptul ca sunt din ce in ce mai putine razboaie in lume in ultimele decenii.
georgeleus

Post by georgeleus »

Imi place ca nici unu' nu se-agita de China :laughing6:
--
Burt Reynolds.
big_gun

Post by big_gun »

Pai aia-s multi si la gramada, cateva nucleare si s-a rezolvat cu toata populatia.

AndreiD, nimeni nu a dovedit ca are tendinte din ce in ce mai pasnice, doar ca s-a inventat bomba nucleara. Oricum un razboi de amploare va fi in viitor, pana nu demult razboaiele tineau cat de cat in frau inmultirea rasei umane, acum ne inmultim mai rau ca sobolanii.
andrei

Post by andrei »

AndreiD wrote:Razboi SUA-Rusia?
Umanitatea a avut tendinta de a fi din ce in ce mai pasnica, dovedit de faptul ca sunt din ce in ce mai putine razboaie in lume in ultimele decenii.
Razboiul este permanent pt ca aduce foarte mult profit. In continuare sunt omorati oameni fara sens, intr-adevar nu mai e un razboi propriu zis, ci doar inscenari, pentru ca unii sa faca profituri ce depasesc limita imaginatiei, la moda acum este jonglatul cu trilioanele (bilioanele s-au demodat deja).

Cum se fac bani de pe urma "razboiului" din Libia:
http://rt.com/news/profit-libya-companies-british-067/

Aici o lista cu razboaiele curente.

work harder
Augustin

Post by Augustin »

De ceva timp ma intreb , cine-mi vinde si mie placa video pe pci express? normal , nu low profile! [smilie=Thumbs-Up.gif]

m-am mutat de ieri in sectorul 6.Ce provider de internet imi recomandati ?
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Iti vand eu un 9600 GT. RDS e cam singurul. Mai pica netu la mine cam o data pe luna dar in rest e ok.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
andrei

Post by andrei »

exista vreun soft fiabil pt clonare ssduri (in caz ca se intampla ceva, sa fac restore imediat pe un alt ssd), preferabil mai ieftin decat licenta de 60eur de la acronis?

si cum functioneaza astea, tin imagini virtuale pe hard cu starea curenta a partitiei, sau cum?

thx

work harder
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Poti folosi aceleasi programe de clonare ca si pentru un hdd normal.
Din domeniul gratis, eu recomand Macrium Reflect sau Redo Backup (poate fi rulat direct de pe CD).
Clonezi hard disk-ul si ai imagine virtuala. Daca crapa, ai back-up. Faci restore si ti-l pune fix in starea in care a fost cand ai facut imaginea.
andrei

Post by andrei »

perfect, mersi mult, am sa caut despre cele doua mentionate.

work harder
andrei

Post by andrei »

ma intreb ce s-ar intampla daca ar trece peste Romania un uragan precum Sandy. Din pdv logistic, cate milenii ar dura ca sa se reconstruiasca niste strazi.

work harder
spyonu

Post by spyonu »

Pai, situatia nu s'ar schimba. Uita'te de cati ani se tot construieste autostrada viitorului si tot la cativa zeci de km au ramas :D (faptul ca e o gaura neagra pentru banii publici/europeni e un alt fenomen "natural" pe care doar Romania il are)
Pierdut semnatura, ofer recompensa
georgeleus

Post by georgeleus »

Pana la uragane (care-s least likely to happen) ne mananca cutremurele.
Daca mai vine un '77 - II, dracu' ne ia.
Victimele vor fi exponential mai multe. De daune materiale nu mai incape discutie.

:home: :sad11: :home:
--
Burt Reynolds.
coretweaker

Post by coretweaker »

Incercam sa-mi dau seama oare cum se explica d.p.d.v. psihologic atasametul (uneori aproape de fanatism) al unor utilizator pentru firma(-ele) a caror produse le folosesc si indiferent ceea ce ofera concurenta ei sustin ca tot firma "lor" este superioara.
Oare exista oameni predispusi la a se atasa de firme?
O alta intrebare (mult mai importanta): firmele care reusesc sa aiba astfel de cumparatori(admiratori), au ele oare o politica concertata sau doar norocul i-a adus intr-o astfel de pozitie? Cum de unii producatori reusesc si altii nu sa atinga coarda sensibila a utilizatorilor?

firme care au reusit lucrul asta:

Apple
Nikon
Nvidia
Harley Davidson
georgeleus

Post by georgeleus »

Mie nVidia nu mi-a atins nici o coarda.
Si daca tot ii mentionez, iti exemplific partial.

Reclama nVidia
Reclama fostei concurente.

Factorul psihic m-a marcat de pe-atunci. Si nu stiu daca in ziua de astazi se va naste/modifica ceva care sa-mi schimbe orientarea in privinta producatorului.
Si-n fond asta cred ca e explicatia la nivel empiric pentru oamenii care merg pe principiul "because it was done right the first time".

Pe de cealalta parte tine si de pasiunea fiecaruia si de cat de vehement esti in neclintire.
Ma iau de Nikon de data asta.
Cunosc doi fotografi profesionisti; unul foloseste Nikon si va folosi mereu marca asta (cred ca tot din considerentele mele), in vreme ce - celalalt, dupa un an, a trecut pe Canon.
"De ce ?" zic eu.
"M-am luat dupa teste si specificatii. La final am ajuns la concluzia ca e ca si cu blondele si brunetele. Sunt tot o apa si-un pamant. Poate in viitor ma reintorc la Nikon" replica el.

Unii oameni sunt ultradeschisi la nou, altii sunt foarte traditionalisti. Totul depinde de cum au fost marcati pentru prima oara in domeniu, respectiv ce producator a pionierat era respectiva.

La Apple subscriu. Cu totii ne-amintim autobuzurile articulate cu marul desenat in n culori pe ele. [smilie=maniac.gif]
--
Burt Reynolds.
Zenith

Post by Zenith »

O intrebare pe care mi-o pun de o vreme: merita un upgrade la SSD, daca nu am SATA3 ci doar SATA2?
for lack of a better signature

Foloseste voucher-ul UQWJNQY9 la PC Garage pentru un discount de 1%
GabYO
Moderator

Post by GabYO »

In daily use n-o sa observi diferenta intre SATA 3 si SATA 2, dar sporul de performanta oferit de SSD fata de HDD este notabil. Astfel, pentru sistemul de operare si programe merita un SSD chiar daca-l ti pe SATA2.
Desigur, daca-ti permite buzunarul poti sa iei un SSD mai mare pe care sa instalezi si jocuri. Doar sa nu folosesti SSD-ul pentru stocarea datelor importante, ca la capitolul recuperare date e praf.

In alta ordine de idei, SATA 3 e backwards compatible cu SATA 2, presupun ca sti asta... Deci chiar daca-l pui pe SATA 2 ia un SSD SATA 3.

Later edit: Si cateva teste care-mi confirma afirmatia, in caz ca nu ma crezi pe cuvant.
It's good to admit that you're wrong, but it's better to be right.

PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: 7JOVYDPL
andrei

Post by andrei »

fishbone wrote:Poti folosi aceleasi programe de clonare ca si pentru un hdd normal.
Din domeniul gratis, eu recomand Macrium Reflect sau Redo Backup (poate fi rulat direct de pe CD).
Clonezi hard disk-ul si ai imagine virtuala. Daca crapa, ai back-up. Faci restore si ti-l pune fix in starea in care a fost cand ai facut imaginea.
m-am gandit sa iau un hdd extern si sa fac tin imaginea backup pe el. ce nu ma incanta e ideea de a fi nevoit sa refac backup-ul o data la 2-3 zile. dac-as putea cumva automatiza procesul...

work harder
Pretorianu'

Post by Pretorianu' »

DA.
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
Zenith

Post by Zenith »

Bun, multumesc pentru raspunsuri.
Stiu ca SATA 3 e backwards compatible cu SATA 2, dar ma gandeam ca nu cumva SATA 2 sa limiteze intr-o anumita masura vitezele de transfer, dar daca in daily use nu se observa diferenta, e perfect. Oricum il vreau numai pentru sistemul de operare si programe, si poate cateva jocuri.

Daca vad o oferta buna vinerea ce vine, la un SSD SATA 3 decent si de o capacitate suficienta, s-ar putea sa profit, depinde de situatia bugetului.
for lack of a better signature

Foloseste voucher-ul UQWJNQY9 la PC Garage pentru un discount de 1%
Post Reply