KodiaK wrote:Am mai jucat ceva si vreau sa zic, ca pt mine cel putin, nu prea se ridica la nivelul hype-ului creat. Adica marea lor revolutie era lumea care se schimba pe langa tine fie ca esti sa nu prezent. Dar din cate am vazut eu insa questurile, cel putin pana la nivelul 10, se repeta pt toata lumea.
De exepmplu trec printr-o zona si event nou ca ii furau unui fripturile la gratar. Ok, ma duc sa il ajut pe om sa isi apere haleala. Fac questul, iau rewardul si 10min mai incolo cand trec prin zona iar acelasi event. Ok, il mai fac odata (nu mai iau reword) si plec mai departe. Peste alte 10 min cand iar trec prin zona, surpriza, aceeasi hoti ii furau omului a treia oara mancarea. De data asta am dat skip si am mers mai departe.
Sau alt exemplu. Primesc un quest in care trebuia sa inviu niste golemi. Ok, ma duc frumos incep sa ii inviu si constat cu stupoare ca in mai putin de 1min fix in aceleasi locuri se spawnau alti golemi pe care trebuia sa ii inviu. Pai dupa mie se cam contrazice profund treaba asta cu ce sustineau baietii prin interviuri. Cum ca odata ce am facut un quest nu constat ca l-am facut degeaba.
Cat despre felul questurilor nu se deosebesc cu mai nimic de alte MMORPG-uri clasice.
Adica in alea ai de ex de duci la X-ulescu si iti da quest sa culegi 10capsuni. Aici treci prin vaga proximitate a lui X-ulescu si bam primesti quest sa culegi capsuni pana se umple o bara de progress a questului. Singura diferenta ar fi ca in GW2 esti intr-un party permanent, deci practic daca ai noroc poti culege doar o capsuna si ai quest done, pt ca alti au cules deja restul. Dar asta se aplica la side questuri, pt ca questul principal este instantiat din cate mi-am dat eu seama.
Repet, nu am jucat prea mult, cel mai mult am ajuns lvl9 cu un Charr warrior, si poate ca mai incolo se schimba radical povestea, dar pana acum e cam aceeasi marie cu alta palarie.
Restul gameplay-ului este relativ simplist. Nu ai mana, sau alta resursa, toate abilitatile fiind doar pe baza de CD. Prima abilitate la cele trei clase care le-am testat pana acum (warrior, mesmer si necro) este autocastabila. Adica apesi odata si dupa aia poti sa pleci de la calculator ca personajul da autocast pana moare mobu.
Ce mi s-a parut nitel ciudat este vraja de selfheal, care ma asteptam sa fie similara la toate clasele, dar la necromant are practic casttime dublu. Prima castare sumoneaa un pet care te vindeca cu un % din dmg facut de el (ceva insignifiant) iar a doua castare d-abia de vindeca cum trebuie pt ca sacrifica pet-ul si te vindeca simtitor mai bine.
Grafic arata bine si se misca bine, insa e posibil ca pe sisteme mai slabe sa cam sacadeze. Eu il joc in 1080 totul high si am avut zone in care scadea si la 24fps.
Inca nu am incercat PvP-ul, poate mai pe seara.
Da...in principiu ai dreptate. Nu se ridica la nivelul hype-ului.
Leveling-ul o sa fie mai frustrant ca in WoW, pentru ca dupa ce faci "quest-urile inima" din zona, nu cresti suficient incat sa mergi in zona urmatoare si esti obligat sa faci events, sa farmezi mobi, sa faci pvp sau sa craftezi pentru a mai stoarce XP.
PvP-ul bazat in principal pe zerg si/sau hit&run.
Sistemul de abilitati destul de rudimetrar. O abilitate spamabila, cu autocast si restul cu un cooldown care creste exponential. La thief am vazut ca nu ai cooldown pe abilitati dar ai un resource bar (motiv pentru care cred ca o sa il incerc pe dumnealui). La ranger, pets sunt cam aiurea, mor aproape la fiecare mob fight...practic inutil sa le tot dai rez sau sa consumi heal-ul pe ei.
Pe mine sincer sa fiu PvP-ul nu ma intereseaza in jocul asta, si atunci pe partea de PvE ce naiba o sa fac? Nu de alta, dar e foarte haotic.
Acuma, overall, ce o fi o fi...banii l-am dat pe el...taxa lunara nu are, deci, daca e sa "adune praf"...asta e.