Transfer bani ieftin din UK in RO

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply
PuZZel

Transfer bani ieftin din UK in RO

Post by PuZZel »

Salutare!

Am niste bani pe un card de debit in UK la HSBC, si vreau sa-i ridic din Romania, dar nu vreau sa platesc cine stie ce comisioane.
Am incercat o alimentare de cont PayPall, si la 1500 de euro, comisionul era de 360 euro [smilie=Nice-try.gif] . Pt banii astia prefer sa-i las pe card si sa-i folosesc cand ma duc inapoi. Pe de alta parte, ce-i in mana nu-i minciuna, si nu mi-ar sta rau cu banii in buzunar.

As fi dispus la platesc undeva la 500 de lei la fiecare 2000 de euro.
Stie cineva vreo alta metoda prin care sa aduc banii in tara cu un comision cat mai mic?

Multumesc!
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
Merced
Moderator

Re: Transfer bani ieftin din UK in RO

Post by Merced »

Cash? :-#)
spyonu

Post by spyonu »

Ai incercat direct din bancomat?
Eu asa mi'am scos banii de pe card (RO) cand am fost in UK si Austria.
Comisionul a fost foarte mic. Nu mai tin minte, sincer, dar era neglijabil.
(am scos doar sume de pana la 100euro)
Pierdut semnatura, ofer recompensa
PuZZel

Post by PuZZel »

cardul este la HSBC Bank.
Imi aduc aminte ca am vazut in Bucuresti o singura reclama pe la Unirii.
Din cate stiu, nu pot consulta soldul in Ro, decat la ATM-ul banciii respective. In plus, am un felling ca sub 10% din valoare nu scap... de aceea vroiam sa stiu ce alte metode de transfer stiti!
Tresty

Post by Tresty »

puzzel, vezi daca de ajuta cu ceva www.skrill.com
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
andrei

Post by andrei »

cu western union pt 1.6k GBP (2k eur) vad ca platesti doar 277 ron, imi scapa mie ceva?

https://www.westernunion.co.uk/WUCOMWEB ... curePage=Y

eu as renunta la ideea cu paypal in orice caz.

work harder
PuZZel

Post by PuZZel »

Nu pot utiliza western sau money gram, pt ca eu si cardul suntem in deja Romania. De aceea am nevoie de o solutie de ridicare a banilor de aici.
Ma gandeam sa trimit cardul cuiva de acolo si sa imi trimit banii de pe card, dar pe langa faptul ca nu am cui, nu poate retrage decat 300 de lire pe zi, iar ca sa ridice suma mai mare de la banca i-ar trebui buletin.

Alta varianta la care ma gandeam ar fi sa pun ceva de vanzare pe net si sa-l achit cu cardul englezesc, banii intrandu-mi pe cardul din Romania.

Studiez si oferta de ka Tresty.
Tresty

Post by Tresty »

O alta metoda: banca la care ai cardul nu are cumva si vreo metoda de tranzactionare online? La noi, BCR si BRD cu care lucrez eu, amandoua au, si pot face plati si tranzactii fara sa ma ating macar de card, direct din contul de banca, chiar si international.

In legatura cu Skrill, iti spun dinainte ca sa stii la ce sa te astepti: verificarea cardului (adica sa fie siguri ca e cardul tau) ei o fac astfel: iti pun in cont de pe card o suma aleatoare intre 1 si 3 euro, iar tu trebuie dupa ce ai consultat desfasuratorul sa le spui exact, pana la eurocent suma. E ca un fel de parola. Nu le spui suma exacta, nu iti activeaza contul.

Nu am inteles exact din ce ai explicat tu, tu poti sa vezi in Romania un desfasurator de cont? Ca daca nu poti, nu ai cum sa vezi suma care ti-o ia Skrill, deci nu poti activa contul.

Iar tarifele sunt rezonabile: 1.9% cand alimentezi contul, deci la 2000E vine undeva sub 40E, sau daca faci transfer direct din cont de banca e chiar moca. Iar la retragere, e 8RON

Mai multe detalii aici:

https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
blackj

Post by blackj »

Eu am card la Barclays, si am tot evitat sa scot de pe el cand am fost acasa, dar la un moment dat am ramas fara, si am zis sa scot 50 de lire, sa vedem cat imi ia. Nu mai retin de la ce bancomat am scos, BT, Raiffeisen, ca parca era ceva galben pe acolo, cert este ca pe langa suma retrasa, mi-a mai luat in jur de 20 de pence. Se poate sa stea altfel treaba la tine, dar poti sa incerci cu o retragere mica, sa vezi ce si cum.
Never trust women and brakes....
Pretorianu'

Post by Pretorianu' »

PuZZel, la HSBC, ai posibilitatea sa-ti transferi banii direct in contul din Romania. Varul meu trimite in fiecare luna intre £200 si £400 in Romania prin transfer online si plateste intre £15 si £18. De obicei tarifele sunt in functie de sumele transferate dar nu obligatoriu. Dar banuiesc ca nu ai activat Online Banking la HSBC...

O alta posibilitate ar fi sa trimiti cardul cuiva, sa-ti scoata banii cash si sa ti-i trimita pe cineva. De obicei suma maxima pe care o poti scoate zilnic de la bancomat e de £300, fara sa te coste nimic. Lasi respectivului un 10% si amandoi sunteti happy. Bine, pentru asta trebuie sa ai pe cineva de incredere aici ca la banii aia, toti ti-s "prieteni".
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
Post Reply