Club NFS
Moderator: Moderatori
Re: Club NFS
1. Am jucat majoritatea NFS-urilor: 1, 2, 2SE, High Stakes, Porsche, HP 2, Underground 1&2, Most Wanted, Carbon, Pro Street.
2. Am terminat NFS 2 SE, Porsche, Underground 1 &2, Most Wanted, Carbon, Pro Street.
3. Cel mai mult mi-a placut Underground 1, aducea ceva nou. Concura atunci (mi se pare) cu Midnight Club 2.
4. Midnight Club, Juiced, TDU
Offtopic: Saptamana trecuta m-a lovit o plictiseala de TDU si am dat peste CDurile cu NFS U1, U2 si Most Wanted. Destul de fun, oldies but goldies, dar am intampinat o problema: atat in U1 cat si in U2, jocul se misca mult mai repede decat ar trebui: Am cronometrat la un time trail, imi spunea ca l-am terminat in 2:55, cand de fapt, in timp real, era 1:40 si ceva. Si nu ma refer doar la timpul din joc, parca ar fi fast-forward tot jocul, frame-uri din abundenta. Si asta nu ar fi chiar asa deranjant (pentru ca in Multiplayer nu mi se intampla) daca, din cand in cand, nu ar reveni la viteza normala. Exista vreun patch/program care sa aiba frame-limiter sau sa repare problema? Sau o fi de la driver? Mentionez ca am un Core2Duo 4400, 1GB DDRAM2 si 8600 GTS.
Multumesc anticipat.
2. Am terminat NFS 2 SE, Porsche, Underground 1 &2, Most Wanted, Carbon, Pro Street.
3. Cel mai mult mi-a placut Underground 1, aducea ceva nou. Concura atunci (mi se pare) cu Midnight Club 2.
4. Midnight Club, Juiced, TDU
Offtopic: Saptamana trecuta m-a lovit o plictiseala de TDU si am dat peste CDurile cu NFS U1, U2 si Most Wanted. Destul de fun, oldies but goldies, dar am intampinat o problema: atat in U1 cat si in U2, jocul se misca mult mai repede decat ar trebui: Am cronometrat la un time trail, imi spunea ca l-am terminat in 2:55, cand de fapt, in timp real, era 1:40 si ceva. Si nu ma refer doar la timpul din joc, parca ar fi fast-forward tot jocul, frame-uri din abundenta. Si asta nu ar fi chiar asa deranjant (pentru ca in Multiplayer nu mi se intampla) daca, din cand in cand, nu ar reveni la viteza normala. Exista vreun patch/program care sa aiba frame-limiter sau sa repare problema? Sau o fi de la driver? Mentionez ca am un Core2Duo 4400, 1GB DDRAM2 si 8600 GTS.
Multumesc anticipat.
Nick vechi: XanTM
- georgeleus
Ce pot sa spun ... am jucat toate NFS-urile aparute pe PC pana acum printre care si Underground Rivals-ul pe PSP .
Concluzii :
NFS 1 Road & Track - Intr-o vreme cand lumea juca Lotus , Carmageddon (btw super joc) si altii chiar ACCOLADE Grand Prix, jocul acesta a fost o schimbare radicala in peisajul curselor si a facut senzatie la vremea respectiva !
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NFS 2 SE - Absolut FABULOS iarasi pentru vremea lui . Ca sa nu mai zic ca am avut intr-o zi ocazia sa-l experimentez pe un VooDoo 3 si suportul 3Dfx m-a facut sa joc mut (efectiv eram speachhless) intreaga zi !!! Extraordinara grafica pe acel glide la vremea respectiva !
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NFS 3 Hot Pursuit - O saptamana in continuu am jucat pe un laptop pana am terminat pursuit-urile pe toate traseele , tournamenturi, etc ... Ce mi-a placut extraordinar a fost modul nocturn si faptul ca puteai sa modifici vremea.
NFS 4 High Stakes - Mi-a placut cel mai mult , deja era generatia de la care au inceput geamurile sa fie transparente (ma rog, daca si soferul ar fi aratat mai a om decat a doua scanduri si un balon in loc de cap
) si handling-ul a fost ceva nou . De asemenea prin introducerea modului CAREER au excelat la momentul respectiv .
Imi pare foarte rau totusi ca nu merge pe XP
((( ... Am gasit un patch dar merge numai in Software Render ...SE VEDE CA DREQ !!
NFS 5 Porsche - Cu mana pe inima spun ca e jocul care m-a impresionat cel mai mult dintre toate ... Se vede de la o posta ca s-a muncit extraordinar de mult la el (si dupa credite care nu se mai termina ).
Handling-ul a fost foarte tras de par si foarte aiurea, dar dupa ce te obisnuiai cu el devenea o placere ... Ma rog, devenea si o frustrare dar asta decat in Factory Driver (terminat de 6 ori) si Evolution (neterminat niciodata - foarte enervant) !
NFS 6 HP 2 - O grafica de exceptie la vremea lui dar se putea munci mai mult la el dupa parerea mea... Daca ii puneau un Weather si un NightMode il consideram cel mai tare ! Oricum , super grafica/super masini/ super muzica ! ... cam greoi handlingul ce-i drept .
NFS 7 UGD 1 - Revelatie ! Extraordinar ! Sublim ! si spre sfarsit enervant ... devenea foarte greu ... Oricum l-am terminat de 5 ori
.
NFS 8 UGD 2 - Fara indoiala cel mai reusit din serie ... Toate genurile de curse, handling superb, grafica nu mai zic si nici foarte greu . Cam muncitoresc totusi sa te plimbi de la un capat la altul cateodata (terminai in Jackson Heights, mergeai in Coal Harbor apoi te trezeai ca mai apareau iar curse in Heights ...
) . Tuning-ul la fel extraordinar... totusi cam complex .Dar oricum, jocul e de exceptie .
NFS 9 Most Wanted - Cel mai spectaculos !! Mi-a placut cel mai mult ... Inspecial fizica si AI-ul gaborilor in urmariri ... Cam tras de par pe alocuri (damage, coliziuni, pursuit breakere ca "din hartie") dar per total incredibil . M-a tinut in priza o luna .
NFS 10 Carbon - Pentru mine a fost o dezamagire totala . L-am terminat de doua ori dar daca nu era asa scurt nu-l mai terminam . Inafara de drifturi care erau cel putin spectaculoase (dar foarte trase de par) nu prea am avut ce sa aleg din el .
Iar urmaririle cu politia si-au pierdut tot farmecul .
NFS 11 ProSTIT - Grafica fotorealistica ... si atat ! Handling usor apropiat de realitate dar un pic din topor (mai ales la drifturi), masini superbe, tuninguri un pic aiurea si nu in ultimul rand CEL MAI PROST PLAN DE PURCHASE/BUY (ramaneam fara bani de multe ori dupa reparatii ) .
Nu am putut sa-mi fac masinile pe care voiam, damageul cateodata inevitabil costa enorm, curse foarte grele (cel putin dupa Super Promotion)... N-am reusit sa-l termin . Am incercat de 2 ori si l-am abandonat definitiv .
NFS Underground Rivals - Pentru un joc pe PSP are o grafica extraordinara, un handling pe masura , coloana sonora bine aleasa (melodiile din UGD 2 in principu) si un AI bine gandit .
Eh, stiu ca-mi place sa scriu mult dar cam de atat am avut nevoie sa-mi exprim parerile personale pentru gama NFS !
Sper ca nu v-am plictisit (pe cei care ati avut curiozitatea sa cititi pana aici) si astept alti membri sa-si detalieze parerile ...
Oricum, personal consider ca toate aceste jocuri nu ar trebui sa lipseasca din experienta unui gamer amator de simulatoare .
Si un pic off-topic alte jocuri cu masini le-am jucat , le-am terminat, dar nu le-am reluat atat de des pe cat am reluat NFS-urile .
![Off-Topic2 [smilie=Off-Topic2.gif]](./images/smilies/Off-Topic2.gif)
Concluzii :
NFS 1 Road & Track - Intr-o vreme cand lumea juca Lotus , Carmageddon (btw super joc) si altii chiar ACCOLADE Grand Prix, jocul acesta a fost o schimbare radicala in peisajul curselor si a facut senzatie la vremea respectiva !
NFS 2 SE - Absolut FABULOS iarasi pentru vremea lui . Ca sa nu mai zic ca am avut intr-o zi ocazia sa-l experimentez pe un VooDoo 3 si suportul 3Dfx m-a facut sa joc mut (efectiv eram speachhless) intreaga zi !!! Extraordinara grafica pe acel glide la vremea respectiva !
NFS 3 Hot Pursuit - O saptamana in continuu am jucat pe un laptop pana am terminat pursuit-urile pe toate traseele , tournamenturi, etc ... Ce mi-a placut extraordinar a fost modul nocturn si faptul ca puteai sa modifici vremea.
NFS 4 High Stakes - Mi-a placut cel mai mult , deja era generatia de la care au inceput geamurile sa fie transparente (ma rog, daca si soferul ar fi aratat mai a om decat a doua scanduri si un balon in loc de cap

Imi pare foarte rau totusi ca nu merge pe XP

NFS 5 Porsche - Cu mana pe inima spun ca e jocul care m-a impresionat cel mai mult dintre toate ... Se vede de la o posta ca s-a muncit extraordinar de mult la el (si dupa credite care nu se mai termina ).
Handling-ul a fost foarte tras de par si foarte aiurea, dar dupa ce te obisnuiai cu el devenea o placere ... Ma rog, devenea si o frustrare dar asta decat in Factory Driver (terminat de 6 ori) si Evolution (neterminat niciodata - foarte enervant) !
NFS 6 HP 2 - O grafica de exceptie la vremea lui dar se putea munci mai mult la el dupa parerea mea... Daca ii puneau un Weather si un NightMode il consideram cel mai tare ! Oricum , super grafica/super masini/ super muzica ! ... cam greoi handlingul ce-i drept .
NFS 7 UGD 1 - Revelatie ! Extraordinar ! Sublim ! si spre sfarsit enervant ... devenea foarte greu ... Oricum l-am terminat de 5 ori

NFS 8 UGD 2 - Fara indoiala cel mai reusit din serie ... Toate genurile de curse, handling superb, grafica nu mai zic si nici foarte greu . Cam muncitoresc totusi sa te plimbi de la un capat la altul cateodata (terminai in Jackson Heights, mergeai in Coal Harbor apoi te trezeai ca mai apareau iar curse in Heights ...

NFS 9 Most Wanted - Cel mai spectaculos !! Mi-a placut cel mai mult ... Inspecial fizica si AI-ul gaborilor in urmariri ... Cam tras de par pe alocuri (damage, coliziuni, pursuit breakere ca "din hartie") dar per total incredibil . M-a tinut in priza o luna .

NFS 10 Carbon - Pentru mine a fost o dezamagire totala . L-am terminat de doua ori dar daca nu era asa scurt nu-l mai terminam . Inafara de drifturi care erau cel putin spectaculoase (dar foarte trase de par) nu prea am avut ce sa aleg din el .
Iar urmaririle cu politia si-au pierdut tot farmecul .
NFS 11 ProSTIT - Grafica fotorealistica ... si atat ! Handling usor apropiat de realitate dar un pic din topor (mai ales la drifturi), masini superbe, tuninguri un pic aiurea si nu in ultimul rand CEL MAI PROST PLAN DE PURCHASE/BUY (ramaneam fara bani de multe ori dupa reparatii ) .
Nu am putut sa-mi fac masinile pe care voiam, damageul cateodata inevitabil costa enorm, curse foarte grele (cel putin dupa Super Promotion)... N-am reusit sa-l termin . Am incercat de 2 ori si l-am abandonat definitiv .
NFS Underground Rivals - Pentru un joc pe PSP are o grafica extraordinara, un handling pe masura , coloana sonora bine aleasa (melodiile din UGD 2 in principu) si un AI bine gandit .
Eh, stiu ca-mi place sa scriu mult dar cam de atat am avut nevoie sa-mi exprim parerile personale pentru gama NFS !
Sper ca nu v-am plictisit (pe cei care ati avut curiozitatea sa cititi pana aici) si astept alti membri sa-si detalieze parerile ...
Oricum, personal consider ca toate aceste jocuri nu ar trebui sa lipseasca din experienta unui gamer amator de simulatoare .
Si un pic off-topic alte jocuri cu masini le-am jucat , le-am terminat, dar nu le-am reluat atat de des pe cat am reluat NFS-urile .
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Mai, nu vreau sa par nesimtit, dar..
Alege si tu doua sa fie "cele mai cel", n-or fi toate cele mai da schnitzel
Personal, am jucat de la HP2 incoace si lista ar veni in genul Underground>Most Wanted>Hot Pursuit 2>Undergound 2 > si restul de trompete urinare de NFS-uri. Sa nu mai zic ca parca vad ca si Undercover cred ca va intra in aceeasi sfera. Poate sunt eu singurul dar mi se pare chiar retard numele
Sa nu mai zic ca OST-ul va fi ca si in ProSreet, gen emo. SINGURA melodie ce mi-a placut, si singurul motiv pentru care mi-a placut era bassul interesant (melodia care incepe primul clip de pe Prostit Romania). Restul ... 
georgeleus wrote:NFS 2 SE - Absolut FABULOS iarasi pentru vremea lui [..............] Extraordinara grafica pe acel glide la vremea respectiva !
georgeleus wrote:NFS 3 Hot Pursuit - O saptamana in continuu am jucat pe un laptop [.......]
georgeleus wrote:NFS 4 High Stakes - Mi-a placut cel mai mult , [...]
georgeleus wrote:NFS 5 Porsche - Cu mana pe inima spun ca e jocul care m-a impresionat cel mai mult dintre toate [....]
georgeleus wrote:NFS 7 UGD 1 - Revelatie ! Extraordinar ! Sublim ! si spre sfarsit enervant ... devenea foarte greu ... Oricum l-am terminat de 5 ori.
georgeleus wrote:NFS 8 UGD 2 - Fara indoiala cel mai reusit din serie [......]
Din ce am inteles, cam toate astea sunt cele mai tari din seriegeorgeleus wrote:NFS 9 Most Wanted - Cel mai spectaculos !! Mi-a placut cel mai mult ...

Personal, am jucat de la HP2 incoace si lista ar veni in genul Underground>Most Wanted>Hot Pursuit 2>Undergound 2 > si restul de trompete urinare de NFS-uri. Sa nu mai zic ca parca vad ca si Undercover cred ca va intra in aceeasi sfera. Poate sunt eu singurul dar mi se pare chiar retard numele

- georgeleus
@Bluetooth :
---------------
Ca sa te lamuresc ce pot sa-ti zic ; fac o recapitulare :
-NFS 2 SE l-am jucat primul si a fost totodata primul joc pe care l-am servit pe glide 3Dfx (de la un VooDoo 3) si am ramas profund impresionat fata de ce putea sa ofere un joc din 1997 ;
-NFS 3 : eram in Bucuresti prin 2000 si var-miu avea un laptoc ; singurul joc pe care-l avea asta era . Sincer , mi-a placut cum a evoluat dpdv al graficii intr-un singur an (97-98) pe un glide 3D normal (de la un Trident de 8MB) .
-NFS 4 : primul care a introdus modul career si un handling cat de cat placut ; masini super tari, peisaje la fel ... pt vremea lui (1999) ; si aceasta combinatie : handling/grafica/trasee/muzica au creeat o atmosfera incredibila pt mine , atmosfera care a ajuns la punctul culminant prin :
-NFS 5 (Porsche) 2000 care a dus la superlativ pt vremea aceea elementele enumerate mai sus, MAI PUTIN handling-ul care era execrabil . Asta e singurul motiv pt care nu pot sa-i dau nota maxima lui Porsche ... dar oricum se vede de departe ca s-a muncit foarte mult la el.
-NFS 6 a venit dupa o pauza de 2 ani (2002) si toata asteptarea s-a concretizat intr-o grafica extraordinara , efecte pe masura si muzica frumoasa ... handling-ul mai se putea lucra la el , dar oricum impresia a fost destul puternica , mai ales ca a readus modul Hot Pursuit . Si astuia i-as fi dat nota maxima daca ar fi avut Night Driving si Weather changeable .
-Undergroundurile nu au excelat in opinia mea decat printr-un gameplay extraordinar... cel putin 2-ul care ramane regele in ceea ce priveste posibilitatile de tuning .
-Apoi NFS Most Wanted a aparut si a rescris tot ce insemna NFS pana atunci : engine grafic, handling, gameplay, chiar si muzica . Cea mai tare combinatie in cel mai tare joc .
-NFS Carbon l-am considerat cea mai proasta continuare a unui joc posibila ; grafica mi s-a parut mai slaba (comparativ cu MW), urmaririle cu politia penibile, storyline-ul de rahat si chiar si muzica .... Esec aproape total .
-Si in cele din urma ProStit-ul mi-a demonstrat ca din prost se poate mai prost, facand un joc care inafara de grafica nu stie absolut nimic ! Foarte prost gandita strategia de joc, la fel si felul in care se castiga/cheltuie banii ...
------------------------------------------------------------------------------------------
Deci mai Bluetooth, ca sa-ti raspund la intrebare spun ca NFS Most Wanted mi-a placut cel mai mult, apoi NFS Hot pursuit 2 si pe locul 3 (sa zicem) s-ar situa NFS Porsche .
Cam asa suna clasamentul meu ... cu toate ca nici despre celelalte jocuri nu pot spune ca nu au fost reusite... fiecare a avut cate ceva de oferit la vremea lui.
Ce pot sa zic ... sper ca te-am lamurit cat de cat ...
Oricum , gusturile nu se discuta !...
---------------
Ca sa te lamuresc ce pot sa-ti zic ; fac o recapitulare :
-NFS 2 SE l-am jucat primul si a fost totodata primul joc pe care l-am servit pe glide 3Dfx (de la un VooDoo 3) si am ramas profund impresionat fata de ce putea sa ofere un joc din 1997 ;
-NFS 3 : eram in Bucuresti prin 2000 si var-miu avea un laptoc ; singurul joc pe care-l avea asta era . Sincer , mi-a placut cum a evoluat dpdv al graficii intr-un singur an (97-98) pe un glide 3D normal (de la un Trident de 8MB) .
-NFS 4 : primul care a introdus modul career si un handling cat de cat placut ; masini super tari, peisaje la fel ... pt vremea lui (1999) ; si aceasta combinatie : handling/grafica/trasee/muzica au creeat o atmosfera incredibila pt mine , atmosfera care a ajuns la punctul culminant prin :
-NFS 5 (Porsche) 2000 care a dus la superlativ pt vremea aceea elementele enumerate mai sus, MAI PUTIN handling-ul care era execrabil . Asta e singurul motiv pt care nu pot sa-i dau nota maxima lui Porsche ... dar oricum se vede de departe ca s-a muncit foarte mult la el.
-NFS 6 a venit dupa o pauza de 2 ani (2002) si toata asteptarea s-a concretizat intr-o grafica extraordinara , efecte pe masura si muzica frumoasa ... handling-ul mai se putea lucra la el , dar oricum impresia a fost destul puternica , mai ales ca a readus modul Hot Pursuit . Si astuia i-as fi dat nota maxima daca ar fi avut Night Driving si Weather changeable .
-Undergroundurile nu au excelat in opinia mea decat printr-un gameplay extraordinar... cel putin 2-ul care ramane regele in ceea ce priveste posibilitatile de tuning .
-Apoi NFS Most Wanted a aparut si a rescris tot ce insemna NFS pana atunci : engine grafic, handling, gameplay, chiar si muzica . Cea mai tare combinatie in cel mai tare joc .
-NFS Carbon l-am considerat cea mai proasta continuare a unui joc posibila ; grafica mi s-a parut mai slaba (comparativ cu MW), urmaririle cu politia penibile, storyline-ul de rahat si chiar si muzica .... Esec aproape total .
-Si in cele din urma ProStit-ul mi-a demonstrat ca din prost se poate mai prost, facand un joc care inafara de grafica nu stie absolut nimic ! Foarte prost gandita strategia de joc, la fel si felul in care se castiga/cheltuie banii ...
------------------------------------------------------------------------------------------
Deci mai Bluetooth, ca sa-ti raspund la intrebare spun ca NFS Most Wanted mi-a placut cel mai mult, apoi NFS Hot pursuit 2 si pe locul 3 (sa zicem) s-ar situa NFS Porsche .
Cam asa suna clasamentul meu ... cu toate ca nici despre celelalte jocuri nu pot spune ca nu au fost reusite... fiecare a avut cate ceva de oferit la vremea lui.
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Dupa ce am jucat ProstStreet vreo 2 curse l-am sters l-am injurat. Dupa aceasta experienta cu ProStreet mi-am dat seama ca Carbon (stiu cacofonie
) e un joc foarte OK. ![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)

![Thumbs-Up [smilie=Thumbs-Up.gif]](./images/smilies/Thumbs-Up.gif)
Asa mai suna ca un topgeorgeleus wrote: Deci mai Bluetooth, ca sa-ti raspund la intrebare spun ca NFS Most Wanted mi-a placut cel mai mult, apoi NFS Hot pursuit 2 si pe locul 3 (sa zicem) s-ar situa NFS Porsche .

- georgeleus
Stai linistit ... No offenc e taken .

--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
- georgeleus
Zi cand si unde ...
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Hehe... ce-a mai trecut vremea de la postul meu din topicul asta.
In spiritul postului de atunci o sa actualizez lista.
Most Wanted a venit si a trecut, si anul 2006 a fost cel mai bogat in competitii: dupa qualifierul national pentru Campionatul European ECG2006, a venit un concurs la CERF 2006, finala nationala World Gamemaster Tournament 2006 de la Constanta si in final masivul concurs de la Romexpo cu marele premiu, slotul pentru Finala Mondiala WCG2006 de la Monza. In acelasi timp s-au pus pe picioare si primele 2 sezoane PGL-NFS bazate pe MW.
Dupa arbitrarea mondialelor la Monza asteptam cu nerabdare lansarea Carbonului. Mai mult pentru a vedea cat de prost iese... din screen-uri si demo imi formasem deja o opinie negativa. Si nu s-a dezmintit... sorry pentru cei carora le-a placut dar eu il consider de departe cel mai prost din serie. In afara de optiunile de customizare avansate (care pe mine oricum ma lasa rece) nu a adus nimic de calitate. S-a jucat mai putin si in PGL, tinandu-se doar qualifiere pentru Europene si Mondiale.
Pot spune ca Pro Street a fost primul din ultimele titluri de la care chiar am avut asteptari ridicate. Ideea de curse pe circuite concepute pentru asa ceva, de "legalitate" mi s-a parut de bun augur. (stiu ca hoarde de jucatori nu sunt de acord cu mine, dar e vorba pana la urma de o parere). La prima vedere am fost chiar multumit de ce am vazut. Apoi au inceput sa se faca observate tot felul de "solutii" de calitate indoielnica. Si incet-incet mi-a scazut interesul si pentru el.
Nici pe plan competitional nu a facut furori, majoritatea jucatorilor vechi ocolindu-l. Tehnic a pus probleme pentru ca ofera avantaje prea mari celor care joaca cu volan fata de tastaturisti sau cei care folosesc pad-ul. Practic anul asta la Köln, la finala mondiala WCG2008 nu cred ca va fi cineva fara G25. (asta daca are pretentii la o clasare decenta)
La nivel national am organizat Qualifier online pentru ECG2008 si in prezent se desfasoara mici concursuri, sambata, odata la 2 saptamani pe cate un circuit din cele indicate in competitia WCG. Urmeaza un qualifier online din care primii 8 clasati se vor intalni in LAN la Constanta la Finala Nationala a Romaniei. Castigatorul de acolo va avea sansa sa reprezinte tara noastra la Köln in Noiembrie.
In final.. probabil urmatorul post al meu aici va fi dupa lansarea NFS 13
In spiritul postului de atunci o sa actualizez lista.
Most Wanted a venit si a trecut, si anul 2006 a fost cel mai bogat in competitii: dupa qualifierul national pentru Campionatul European ECG2006, a venit un concurs la CERF 2006, finala nationala World Gamemaster Tournament 2006 de la Constanta si in final masivul concurs de la Romexpo cu marele premiu, slotul pentru Finala Mondiala WCG2006 de la Monza. In acelasi timp s-au pus pe picioare si primele 2 sezoane PGL-NFS bazate pe MW.
Dupa arbitrarea mondialelor la Monza asteptam cu nerabdare lansarea Carbonului. Mai mult pentru a vedea cat de prost iese... din screen-uri si demo imi formasem deja o opinie negativa. Si nu s-a dezmintit... sorry pentru cei carora le-a placut dar eu il consider de departe cel mai prost din serie. In afara de optiunile de customizare avansate (care pe mine oricum ma lasa rece) nu a adus nimic de calitate. S-a jucat mai putin si in PGL, tinandu-se doar qualifiere pentru Europene si Mondiale.
Pot spune ca Pro Street a fost primul din ultimele titluri de la care chiar am avut asteptari ridicate. Ideea de curse pe circuite concepute pentru asa ceva, de "legalitate" mi s-a parut de bun augur. (stiu ca hoarde de jucatori nu sunt de acord cu mine, dar e vorba pana la urma de o parere). La prima vedere am fost chiar multumit de ce am vazut. Apoi au inceput sa se faca observate tot felul de "solutii" de calitate indoielnica. Si incet-incet mi-a scazut interesul si pentru el.
Nici pe plan competitional nu a facut furori, majoritatea jucatorilor vechi ocolindu-l. Tehnic a pus probleme pentru ca ofera avantaje prea mari celor care joaca cu volan fata de tastaturisti sau cei care folosesc pad-ul. Practic anul asta la Köln, la finala mondiala WCG2008 nu cred ca va fi cineva fara G25. (asta daca are pretentii la o clasare decenta)
La nivel national am organizat Qualifier online pentru ECG2008 si in prezent se desfasoara mici concursuri, sambata, odata la 2 saptamani pe cate un circuit din cele indicate in competitia WCG. Urmeaza un qualifier online din care primii 8 clasati se vor intalni in LAN la Constanta la Finala Nationala a Romaniei. Castigatorul de acolo va avea sansa sa reprezinte tara noastra la Köln in Noiembrie.
In final.. probabil urmatorul post al meu aici va fi dupa lansarea NFS 13

RDCenemy ce noutati ne mai aduci?
hai ca a trecut si noiembrie, s-a lansat si undercover... baga un post de 2 pagini!
ca sa actualizez un pic postul anterior pot spune ca MW ramane dupa parerea mea cel mai reusit NFS, desi la vremea lor a jucat cu disperare NFS 2SE si NFS 4 HS... ajung la concluzia ca nu prea pot face o departajare clara intre aceste 3 titluri asa ca le postez pe locul 1 pe toate.
hai ca a trecut si noiembrie, s-a lansat si undercover... baga un post de 2 pagini!
ca sa actualizez un pic postul anterior pot spune ca MW ramane dupa parerea mea cel mai reusit NFS, desi la vremea lor a jucat cu disperare NFS 2SE si NFS 4 HS... ajung la concluzia ca nu prea pot face o departajare clara intre aceste 3 titluri asa ca le postez pe locul 1 pe toate.
In mana tin ceea ce pot face cu mintea! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
Oamenii seriosi sunt niste copii frustrati! by me
Dupa caine, arma este cel mai bun prieten al omului! by me
Triumful oamenilor mici, e mai mare ca triumful oamenilor mari! by me
- georgeleus
Aoleu, mi-ai adus aminte de High Stakes .
Ma duc sa-mi cumpar o joagla de cacalator sa bag 98-u pa el sa-mi mearga si mie in D3D si-l reincep . Chiar ca mi s-a facut o pofta extraordinara ...
Cat despre Undercover, ca tot e topic-ul in cauza , sustin ideea de porcarie . Totusi bine ca nu costa cat a costat MW-ul (care vorba PuZZel-ului a fost bijuterie) ; MW la vremea lui costa peste 200 RON si eu ieri am vazut la Altex Undercover cu 120 .
Haidi bafta !... v-anunt cand termin HS-ul

Ma duc sa-mi cumpar o joagla de cacalator sa bag 98-u pa el sa-mi mearga si mie in D3D si-l reincep . Chiar ca mi s-a facut o pofta extraordinara ...
Cat despre Undercover, ca tot e topic-ul in cauza , sustin ideea de porcarie . Totusi bine ca nu costa cat a costat MW-ul (care vorba PuZZel-ului a fost bijuterie) ; MW la vremea lui costa peste 200 RON si eu ieri am vazut la Altex Undercover cu 120 .
Haidi bafta !... v-anunt cand termin HS-ul

--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
- Cosmin_NFS
am jucat:
-NFS 4
-NFS Porsche
-NFS Hot Pursuit
-NFS Underground 2
-NFS Carbon
-NFS MW
-NFS Undercover
Mi-au placut toate,iar ca niste precizari:Carbonul era prea scurt(in 2 zile nu aveai ce face),MW parca prea lung,iar Prostit-ul am luat decat demourile si cand am vazut cum e jocul l-am sters si nici nu am mai luat varianta full.Undercoverul este ok,insa m-a enervat o cursa la level 17,cu un Veyron pe autostrada,ca nu pot sa-l fac desi am facut cursa de 10-15ori,asa ca am abandonat jocul.Oricum,din toate prefer REALITATEA!Am concurat vreo 3 ani la toate cursele din si pe langa Craiova si nu se compara(acum m-am insurat si m-am facut profesor,iar ca un om serios nu pot sa ma mai duc la curse,plus ca nu mai am masina de tavaleala
)cu niciun joc 
-NFS 4
-NFS Porsche
-NFS Hot Pursuit
-NFS Underground 2
-NFS Carbon
-NFS MW
-NFS Undercover
Mi-au placut toate,iar ca niste precizari:Carbonul era prea scurt(in 2 zile nu aveai ce face),MW parca prea lung,iar Prostit-ul am luat decat demourile si cand am vazut cum e jocul l-am sters si nici nu am mai luat varianta full.Undercoverul este ok,insa m-a enervat o cursa la level 17,cu un Veyron pe autostrada,ca nu pot sa-l fac desi am facut cursa de 10-15ori,asa ca am abandonat jocul.Oricum,din toate prefer REALITATEA!Am concurat vreo 3 ani la toate cursele din si pe langa Craiova si nu se compara(acum m-am insurat si m-am facut profesor,iar ca un om serios nu pot sa ma mai duc la curse,plus ca nu mai am masina de tavaleala

Am jucat primele NFS-uri alea facute in 90 si ceva, hot pursuit parca, hot pursuit 2, nfs porsche, most wanted, pro street, underground 1 si 2, carbon. Am terminat porsche-ul, carbon, underground 2, si most wanted. Cel mai mult parca mi-a placut most wanted...
nfs 1 nu stiu daca lam jucat...dar in rest toate trecute de cateva ori fiecare (de cele mai multe ori nfs 5 porsche)
acum cateva zile iam tras de pe net unui prieten porscheul (ca de pentium 3) si ce zic, hai ma sa il mai insalez si eu o data....
am ramas placut surprins cand dupa un update de cateva secunde la video seting gasesc optiuni de genu:(1680x1050x32,format wide si inca cateva efecte
),si uite asa mai am putin si trec factory driver:) si toate astea pe vista64 =D>
acum cateva zile iam tras de pe net unui prieten porscheul (ca de pentium 3) si ce zic, hai ma sa il mai insalez si eu o data....
am ramas placut surprins cand dupa un update de cateva secunde la video seting gasesc optiuni de genu:(1680x1050x32,format wide si inca cateva efecte

Stie cineva de ce la Porsche imi apare textul cam indescifrabil ca sa zic asa... Pun si o poza ca sa va dati seama la ce ma refer. Sistemul pe care ruleaza este cel de la profil. Mersi.
- georgeleus
Nu-ti pot spune ca decat pe un ATi Rage de 4 MB am patit aceeasi chestie ; in rest ... chiar nu stiu ce sa zic .
... si de ce n-ai bifat si Triple Buffer ?...
... si de ce n-ai bifat si Triple Buffer ?...
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Am bifat pana la urma si acea optiune insa nici o schimbare. Sa fie din cauza S.O.? Exista vreun patch care sa rezolve aceasta problema?
- gabe_racer
Sa le iau si eu pe rand :
1)Le-am jucat pe toate si ma simt mandru ca am "crescut" odata cu ele,primele au aparut chiar in perioada cand am descoperit cu adevarat jocurile pe PC...Am niste amintiri foarte frumoase cu NFS 2,NFS 3,NFS Porsche Unleashed etc.
2)Am terminat : Nfs 2(cred)m NFS Porsche Unleashed(sigur) , NFS Undergound 1 si 2 , NFS Most Wanted, NFS Carbon ..cred ca atat.
3)Pt mine NFS Porsche Unleashed ramane cel mai bun ,evident pt data aparitiei lui.Oricum realismul din el mi se pare ca nici acum nu a mai fost repetat nici in ultimul titlu ,Shift.M-a atras mult la jocul asta evolutia sa ,trecand prin toate perioadele producatorului german de la primele modele pana la cele mai sportive modele ale anului de gratie 2000.Mi-a placut si faptul ca jocul includea practic doua "cariere" separate,cea evolutiva si cea de "test driver",fiecare cu provocarile ei unice.
4)Probabil orice joc care nu se incadreaza la categoria "simulatoare"...mai degraba cele cu tenta arcade.
5)Au fost multe...dar nu mi-a ramas nici unul in minte.
6)Sper unul cu tendintele lansate de Shift dar cu provocari mai diversificate.
7)n-am folosit ,nu voi folosi.
1)Le-am jucat pe toate si ma simt mandru ca am "crescut" odata cu ele,primele au aparut chiar in perioada cand am descoperit cu adevarat jocurile pe PC...Am niste amintiri foarte frumoase cu NFS 2,NFS 3,NFS Porsche Unleashed etc.
2)Am terminat : Nfs 2(cred)m NFS Porsche Unleashed(sigur) , NFS Undergound 1 si 2 , NFS Most Wanted, NFS Carbon ..cred ca atat.
3)Pt mine NFS Porsche Unleashed ramane cel mai bun ,evident pt data aparitiei lui.Oricum realismul din el mi se pare ca nici acum nu a mai fost repetat nici in ultimul titlu ,Shift.M-a atras mult la jocul asta evolutia sa ,trecand prin toate perioadele producatorului german de la primele modele pana la cele mai sportive modele ale anului de gratie 2000.Mi-a placut si faptul ca jocul includea practic doua "cariere" separate,cea evolutiva si cea de "test driver",fiecare cu provocarile ei unice.
4)Probabil orice joc care nu se incadreaza la categoria "simulatoare"...mai degraba cele cu tenta arcade.
5)Au fost multe...dar nu mi-a ramas nici unul in minte.
6)Sper unul cu tendintele lansate de Shift dar cu provocari mai diversificate.
7)n-am folosit ,nu voi folosi.
C2D E6750 3,2Ghz +TT Big Typhoon(lapped) | DFI LP UT P35-T2R HEATPIPE | Sapphire HD4890 Vapor-X 1GB GDDR5|4 GB DDR2 | 2WD+1Samsung+1Seagate=2TB | Thermaltake 430W Pure Power | A+ X-Clio 2
- georgeleus
Interesanta istoria.
Extras:
Extras:
First Generation
This was when Need for Speed started out as a franchise that revolved around driving exotics in scenic locations.
The Need for Speed (1994)
Main article: The Need for Speed
The original Need for Speed was released for 3DO in 1994 with versions released for the PC (DOS) (1995), PlayStation and Saturn (1996) following shortly afterwards. The Need for Speed and its Special Edition were the only games in the series to support DOS. Subsequent releases for the PC run only within Windows.
The first installment of the NFS was one of only two serious attempts by the series to provide a realistic simulation of car handling and physics without arcade elements (the other being Porsche Unleashed). Electronic Arts teamed up with automotive magazine Road & Track to match vehicle behaviour, including the mimicking of the sounds made by the vehicles' gear control levers. The game also contained precise vehicle data with spoken commentary, several "magazine style" images of each car interior and exterior and even short video-clips highlighting the vehicles set to music.
Most cars and tracks are available at the beginning of the game, and the objective is to unlock the remaining locked content by winning tournaments. The first version featured chases by police cars, which remained a popular theme throughout the series - the so-called Hot Pursuit editions (Need for Speed III: Hot Pursuit, Need for Speed: High Stakes, Need for Speed: Hot Pursuit 2, Need for Speed: Most Wanted, Need for Speed: Carbon, Need for Speed: Undercover, Need for Speed: Hot Pursuit (2010)) and have sold better in the marketplace than intervening versions. The initial version also featured an obnoxious opponent who taunted the player if the computer won the race or the player is arrested (if the player is ticketed several times).
Another version of the game, called The Need for Speed: Special Edition, is based on the 1995 PC release of the game, and was released only for PC CD-ROM in 1996. It featured support for DirectX 2 and TCP/IP networking, two new tracks, time of day variations for most tracks (morning, midday and evening), and various enhancements in the game engine.
Need for Speed II (1997)
Main article: Need for Speed II
Need for Speed II featured some of the rarest and most exotic vehicles ever available, including the Ford Indigo concept vehicle, and features country-themed tracks from North America, Europe, Asia and Australia. The PlayStation port of NFS II was the first PlayStation game to take advantage of not only the NeGcon controller, but both the Dual Analog and the DualShock controllers as well.
A new racing mode was also introduced in NFS II dubbed Knockout, where the last racers to finish laps will be eliminated until the only leading racer remains, and wins. Foregoing the realism of the first Need for Speed, NFS II provided a more arcade-like gameplay style, while maintaining the intricately designed levels.[verification needed] In addition, track design was more open-ended; players could now "drive" off the asphalt, and even cut across fields to take advantage of shortcuts.
The special edition of NFS II, Need for Speed II: Special Edition includes one extra track, extra cars, and support for Glide, the then-burgeoning 3D graphics standard used in 3dfx's Voodoo and Voodoo2 graphics cards.
Need for Speed III: Hot Pursuit (1998)
Main article: Need for Speed III: Hot Pursuit
Need for Speed III: Hot Pursuit added Hot Pursuit mode, in which the player either attempted to outrun the police or be the cop, arresting speeders.
NFS III took advantage of the multimedia capabilities of the CD-ROM by featuring audio commentary, picture slideshows and music videos. This game also is the first in the series to allow the downloading of additional cars from the official website. As a result, modding communities have sprung up to create more vehicles which would otherwise be unavailable to the game. The PC version is also the first game in Need for Speed series to support Direct 3D hardware 3D acceleration.
Need for Speed: High Stakes/Road Challenge (1999)
Main article: Need for Speed: High Stakes
High Stakes (North American and Australian title), also known as Road Challenge (European and Brazilian title), Conduite en état de liberté (French title) and Brennender Asphalt (German title), was released in the summer of 1999.
High Stakes introduced several new types of gameplay: High Stakes, Getaway, Time Trap, and Career. High Stakes is a racing mode (within Career) in which the reward was the losing player's car. Getaway requires the player to outrun numerous pursuing police vehicles for a given time period. Time Trap is where the racer has to finish a certain amount of laps within the time limit, with police cars trying to slow them down. Career mode incorporates a monetary reward system that allows a player to purchase vehicles and performance upgrades while earning cash by racing in a chronological set of tournaments. Another innovation is the introduction of damage models. Vehicles which have been involved in accidents featured visibly crushed car bodies and suffered from performance penalties. After a race in Career mode, the player is given the option to purchase repairs. The mode also allows players, for the first time, to upgrade cars, although the feature simply consists of switching between three upgrade levels for each car.
The PlayStation version of the game, released some months before the PC version, features improved gameplay. Only all-new tracks were implemented without the additional rehashes from NFS III in the PC version. Additionally, the AI in the game was more advanced; the five AIs known as Nemesis, Bullit, Frost, Ranger, and Chump featured different driving characteristics (i.e. Nemesis would hound the player until a slipup occurs, whilst Bullit exhibits a more aggressive style, occasionally ramming into the player's vehicle). Also, The Aston Martin DB7 was in the game at release, while the PC version required that players would need to download it online to put it in the game. In the PlayStation version, the McLaren F1 GTR was based on the 1997 Long Tail, while the PC version was based on the original 95/96 version.
Need for Speed: Porsche Unleashed/Porsche 2000 (2000)
Main article: Need for Speed: Porsche Unleashed
Porsche Unleashed (North America and Latin America title), Porsche 2000 (European title) or simply Porsche (in Germany) is different from the previous versions, because it featured only Porsches and featured a wealth of information regarding them.
The vehicle handling is considered the most realistic in any NFS game, and there is an in-depth catalogue of different Porsche parts that span throughout the years. The player had to win races in the Evolution career mode to unlock cars in chronological order from 1950 to 2000. Porsche Unleashed also featured a Factory Driver mode, where the player had to test Porsches with various stunts and move on with their career. The game is also the first in the series since the first NFS game to not feature a split screen mode.
In terms of game construction, it is most often hailed as Need For Speed's best collaborated effort to bring forth one singular car brand and amplify and deepen the depth of knowledge both on history and motor functions. It features historical videos as well as several modern and older photos of Porsche vehicles. The Evolution concept was a hit for many people, creating many new Porsche fans due to the game's high level of academia and depth of Porsche cars. The Factory Driver was also a different kind of unlocking, except to do with performing and excelling in certain slaloms, speed races, deliveries, etc.
Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002)
Main article: Need for Speed: Hot Pursuit 2
Need for Speed: Hot Pursuit 2 was the debut Need for Speed title from the newly formed EA Black Box (created after the purchase of Black Box Games in Vancouver), and the first Need for Speed for the sixth generation of consoles. Different versions of the game were produced for each game platform; the Xbox, GameCube and PC versions were developed in EA Seattle, while the PS2 version was developed by Black Box Games in Vancouver.
Hot Pursuit 2 draws primarily from the gameplay and style of NFS III; its emphasis was on evading the police and over-the-top tracks featuring lengthy shortcuts. Although the game allowed players to play as the police, the pursuit mode was drastically less realistic than preceding versions of NFS; players merely needed to "tap" a speeder a certain number of times to arrest them, as opposed to using actual police tactics such as the PIT maneuver to immobilize a speeding vehicle.
This was the first Need for Speed version since the start of the series that did not feature a true "in the driving seat" camera view, complete with steering wheel, dashboard etc. In some ways this can be considered to be the landmark in EA's move from realistic racing to arcade street racing. It is also the last game in the Need for Speed series for PC to feature the split-screen two player mode introduced in Need for Speed II. For the multiplayer mode of the PC version, GameSpy's internet matchmaking system was used in place of Local Area Network (LAN) play. Hot Pursuit 2 is also the first Need for Speed to forego an original instrumental rock/techno soundtrack in favor of songs sung by licensed song artists under the EA Trax label.
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Mie cel mai mult din seria NFS mi-au placut Porsche Unleashed 2000 si Underground 1. ![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Learn things the hard way and you'll never forget 'em, learn things the easy way and you'll forget 'em in a minute!
- Pretorianu'
Amin brother !
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
- georgeleus
Istoria NFS in imagini:
(pentru mine putea inceta la minutul 5)
Sursa: Youtube
Si toate filmuletele de care eu n-am avut parte cand rulam NFS II SE.
(pentru mine putea inceta la minutul 5)
Si toate filmuletele de care eu n-am avut parte cand rulam NFS II SE.
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
- georgeleus
De vreo doua luni m-am apucat de NFS 4 High Stakes (evident, pe '98 rig) si desi apuc sa joc numai printre picaturi, pot spune ca e mult mai challenging decat orice alt sequel.
N-o avea el grafica de 2014 si sistem cop-chase de Most Wanted, dar cu siguranta la dificultate si peri albi depaseste tot ce-a iesit dupa el (la career mode ma refer).
Stie careva de unde mai pot face rost de masini pentru el ?
Tin minte ca back in 2001 cand mergeam pe la cafe-uri, ma dadeam cu Aro, Dacia, etc.
Mai exista sanse sa le gasesc undeva ?
LE: found something.
N-o avea el grafica de 2014 si sistem cop-chase de Most Wanted, dar cu siguranta la dificultate si peri albi depaseste tot ce-a iesit dupa el (la career mode ma refer).
Stie careva de unde mai pot face rost de masini pentru el ?
Tin minte ca back in 2001 cand mergeam pe la cafe-uri, ma dadeam cu Aro, Dacia, etc.
Mai exista sanse sa le gasesc undeva ?
LE: found something.
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Nu stiu daca gasesti Aro si Dacia, dar la vremea respectiva de aici imi luam masinile. Imi aduc aminte ca au scos si oficial cateva masini care le downloadai direct de pe site-ul NFS. Acum pt cateva masini platesti inca odata jocul
.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

When the heart is ungoverned by reason, charlatans have powerful tools to decieve.
Uau, nu-mi vine sa cred, pe Nfscars inca mai iau un Porsche GT3, bazat pe un model din NFS Porsche, construit de mine: http://www.nfscars.net/file/view/highstakes/1418.aspxAlexis wrote:Nu stiu daca gasesti Aro si Dacia, dar la vremea respectiva de aici imi luam masinile. Imi aduc aminte ca au scos si oficial cateva masini care le downloadai direct de pe site-ul NFS. Acum pt cateva masini platesti inca odata jocul.
In total construisem 3 masini pentru High Stakes, vad ca doar una mai e online. Restul s-au pierdut.
- georgeleus
Dude !
Restecpa maxim !
![Wonder [smilie=Wonder.gif]](./images/smilies/Wonder.gif)
Restecpa maxim !
--
Burt Reynolds.
Burt Reynolds.
Mersi! Cred ca NFS 4 a fost jocul pe care l-am butonat cel mai mult in copilaria mea. Ah... memories, ce 3DS Max, foloseam Car cad 1.5 si Zanoza Modeler pentru editare. Spartane rau la vremea aceea.georgeleus wrote:Dude !
![]()
Restecpa maxim !