Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

AndreiD

Re: Ce hardware v-aţi cumparat in ultima vreme?

Post by AndreiD »

Am dat comanda la o pereche de casti Sennheiser PX 100-II, sa maresc colectia :D
Aparent nu le mai gasesc in stoc pe nicaieri :( Incerc iar dupa sarbatori...
Last edited by AndreiD on Thu Dec 20, 2012 8:12 pm, edited 2 times in total.
DJStyle

Post by DJStyle »

Merced wrote:Nu face nimic, nu te agita. Bateriile alkaline nu sunt facute sa se incarce. Dracia aia costa vreo 100 de lei cand a aparut, ajunsese pe la 50, acu' o dau cu 25 si cred ca or sa le dea de pomana pana la urma. Am tot testat la munca una si n-a incarcat nimic...

crocodilule, tinand cont de pretul sau, oricum l-ai lua, e intr-adevar best-buy. Nu am pretentia sa tina prea mult, da' sa duca macar o zi intreaga. Acu' in vreo 2 ore i-am halit 25% din baterie, butonand-ul cam aiurea, setand diverse chestii, mai o instalare de un program, mai un pic de browsing. M-as gandi sa inchid netu' si sa-l las pe 2G, da' vazand ca display-ul e principalul halitor de departe, nici nu cred ca ar conta. Ma gandesc ca s-ar putea sa scoata vreunii mai destepti baterii mai mari un pic pentru el.
Tin sa te contrazic. Chiar functioneaza, am testat cu 2 tipuri de baterii. Chiar foloseste fratele meu o pereche incarcate cu el la mouse-ul wireless de cateva zile si nu a avut probleme.
Radoo

Post by Radoo »

Pe ce-am mai cheltuit banii în ultima vreme, la capitolul HW:
+ imprimantă Canon MG6250;
+ monitor Dell P1913;
+ telefon iPhone 5 32GB black;
+ căblăraie: StarTech.com Mini DisplayPort to DisplayPort Adapter Cable 1.8 m, Griffin DJ Cable for iPad, iPhone and iPod Touch, Startech.com 3.5mm 4 Pin to 2x 3 Pin 3.5mm Headset Splitter Adapter.
Old nickname: Rayden

PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
Merced
Moderator

Post by Merced »

Cat as mai putea lua in ziua de azi pe un GTX560Ti cu 2Gb de la Palit? Fara garantie.
andrei

Post by andrei »

Radoo wrote:Pe ce-am mai cheltuit banii în ultima vreme, la capitolul HW:
+ monitor Dell P1913;
+ căblăraie: StarTech.com Mini DisplayPort to DisplayPort Adapter Cable 1.8 m, Griffin DJ Cable for iPad, iPhone and iPod Touch, Startech.com 3.5mm 4 Pin to 2x 3 Pin 3.5mm Headset Splitter Adapter.

congrats!
poti spune te rog, legat de iphone 5...

- daca ai wireless permanent activat (sau data transfer pe sim activat) cam cat te tine bateria?
- cat de repede se incarca?
- ceva nemultumiri?

10x in avans

work harder
doru_bm

Post by doru_bm »

Radoo

Post by Radoo »

andrei wrote:
Radoo wrote:Pe ce-am mai cheltuit banii în ultima vreme, la capitolul HW:
+ monitor Dell P1913;

congrats!
poti spune te rog, legat de iphone 5...

- daca ai wireless permanent activat (sau data transfer pe sim activat) cam cat te tine bateria?
- cat de repede se incarca?
- ceva nemultumiri?

10x in avans
Momentan e cam devreme să mă pronunț categoric. Cum scrie și pe Internet, bateria nu e tocmai extraordinară, cred că ține maxim 3 zile dacă nu faci nimic cu el, doar câteva telefoane. Cu joculețe online, stat un pic pe net, câteva telefoane cam o zi și un pic, hai maxim două. Abia l-am descărcat o dată de tot. Apoi încărcat full, apoi, după o zi, l-am mai lăsat până la vreo 60% și acum, a treia zi, e la 28%. Și m-am jucat vreo două ore per total zilele astea. Stau cu wireless-ul permanent, unde am, adică acasă și la serviciu. Momentan am dezactivat 3G-ul și cellular data, că abia la sfârșitul lunii trec pe abonamentul cu Interent. Atunci o să văd dacă ține mai puțin, foarte probabil că da; depinde acum cum îl folosesc, că normal că dacă ai Internet prin rețea, merge mai bine, deci nu am nevoie de cellular data, am să văd.

Se încarcă repede, sub o oră, nu am stat lângă el. Pe net unii zic jumătate de oră, nu am cronometrat.

O singură nemulțumire: la înregistarea video zgomotul de fundal, sau cum s-o fi chemând, se observă. În liniște totală, dacă dau la maxim sonorul, se aude un fâșâit aiurea. Am fost la Orange Store, la Orange Shop, toate fac la fel. Am testat și un iPhone 4 și un 4s, și la astea se aude, dar parcă mai încet. Se plâng unii și pe Internet de chestia asta. Unii zic că nu aud nimic, dar probabil îs surzi. Problema, din ce am citit, e că la înregistarea video se folosesc toate microfoanele, inclusiv cel pentru noise cancelling, și ăla e mai sensibil probabil. Pe de altă parte, nu am avut probleme cu ce zic alții: nu au sunet de loc la înregistrare, sau că se aude prost ce zici, toată lumea mi-a zis că mă aude foarte bine.

Am și o mare mulțumire: a venit fără nici o zgârietură, mulți se plângeau la momentul lansării că au găsit urme de zgârieturi pe margini. E aiurea să ai telefonul negru și să-ți sară metalul în ochi chiar când deschizi cutia. Normal, că dacă-l bagi cu cheile la un loc o să se zgârie repede, e vopsea pe metal, nu plastic colorat.

doru_bm

Post by doru_bm »

Daca ar exista iphone5 cu android maine l-as si lua
sorin

Post by sorin »

la câți bani ai băgat în componente PC, plăteai la Shenzen PRC și îți făceau băieții, fără grețuri.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
doru_bm

Post by doru_bm »

Ce bucurosi erau o gramada sa scape de kktu ala de IOS
Radoo

Post by Radoo »

Când "kktu ala de IOS" știa ce-i ăla sandbox-ing, tu încă te virusai pe Nokia cu Symbian. :d În timp ce Android și Windows Phone folosesc Garbage Collection, iOS știe de Automatic Reference Counting, ca să nu ocupe memoria degeaba. [smilie=Nice-try.gif]

Tocmai mi s-a terminat bateria (ieri era la 28%). Am așa o vagă impresie că arată eronat tare procentajele astea... :iconbiggrin:

doru_bm

Post by doru_bm »

Radoo wrote:Când "kktu ala de IOS" știa ce-i ăla sandbox-ing, tu încă te virusai pe Nokia cu Symbian. :d În timp ce Android și Windows Phone folosesc Garbage Collection, iOS știe de Automatic Reference Counting, ca să nu ocupe memoria degeaba. [smilie=Nice-try.gif]
Fix ZERO asta;
Gratuitatea multor aplicatii pe android , usurinta folosirii lui fac inutile orice alte avantaje ale IOS-ului; ( sincer eu ca posesor de cativa ani de iphone as zice ca doar designul este singurul avantaj al acestora )
Tocmai ce si-a luat de cateva zile un amic de-al meu un Samsung galaxy S2 si trecand peste faptul ca as zice ca acela este egalul unui iphone5 , dar la sub jumate banii...si-a indesat in el o gramada de aplicatii gratuite : TV online , programe GPS, un program asemanator siri de la iphone in limba romana , si multe altele . Toate GRATIS ;

Cand i-am aratat cum pot pune eu muzica pe iphone , cu iTunes ... cu sincronizari... [smilie=Nice-try.gif] mi-a spus ca nici gratis nu i-ar trebui
Radoo

Post by Radoo »

doru_bm wrote:
Radoo wrote:Când "kktu ala de IOS" știa ce-i ăla sandbox-ing, tu încă te virusai pe Nokia cu Symbian. :d În timp ce Android și Windows Phone folosesc Garbage Collection, iOS știe de Automatic Reference Counting, ca să nu ocupe memoria degeaba. [smilie=Nice-try.gif]
Fix ZERO asta;
Gratuitatea multor aplicatii pe android ,
Dacă gratuit înseamnă cu reclame, aia nu e gratuit... Eu nu suport reclamele, poate unii s-au obișnuit de la câtă spălare pe creier e la TV cu nșpe reclame pe sfert de oră... Sunt și pe iOS "gratuite" multe, numai să cauți.
doru_bm wrote:usurinta folosirii lui fac inutile orice alte avantaje ale IOS-ului;
Daa, foarte ușor de folosit, adică vrei să zici că pe iOS e complicată treaba rău.
doru_bm wrote:Cand i-am aratat cum pot pune eu muzica pe iphone , cu iTunes ... cu sincronizari... [smilie=Nice-try.gif] mi-a spus ca nici gratis nu i-ar trebui
Da, e foarte dificil, eu nu știu cum de n-ai aruncat telefonul după ce l-ai cumpărat. :iconbiggrin: Probabil că amicul tău numai cât se gândește la ceva și îi apare automat de pe PC pe telefon. :d

S-a încărcat telefonul, 1:50 ore. Mult mai mult decât am crezut eu, nu mai zic de ce cei care zic de 30 minute. Asta cu încărcătorul lui de 5W (Output: 5V, 1A). Am să încerc o dată și cu unul de 10W (Output: 5,1V, 2,1A).
Last edited by Radoo on Sat Dec 22, 2012 9:27 pm, edited 1 time in total.

Merced
Moderator

Post by Merced »

Da, baga in el de doua ori mai mult curent, ca sigur nu pateste nimic bateria. :-#)
sorin

Post by sorin »

nu le-am înțeles nici pe-aia cu acumulatorul de 1 - 2 A și nici pe aia cu de două ori mai mult curent.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
Merced
Moderator

Post by Merced »

El vroia sa spuna incarcator, nu acumulator. Iar daca un device vine cu un incarcator de 1Ah, si tu bagi in el 2Ah, nu-mi spune tu, care esti "de meserie" ca ii face bine acelui acumulator. Eu am incarcat de vreo doua ori Kindle-ul aiurea cu incarcatoru' telefonului, si s-a descarcat foarte repede in comparatie cu incarcarea lui la un USB prapadit.
DJStyle

Post by DJStyle »

Radoo wrote: Dacă gratuit înseamnă cu reclame, aia nu e gratuit... Eu nu suport reclamele, poate unii s-au obișnuit de la câtă spălare pe creier e la TV cu nșpe reclame pe sfert de oră... Sunt și pe iOS "gratuite" multe, numai să cauți.
Exista aplicatia AdAway care te lasa fara reclame. Ce-i drept trebuie sa ai root, dar sfatuiesc pe oricine sa isi faca root la android. Multi spun ca exista sansa sa te virusezi. Din contra, dupa ce instalezi Superuser, cand o aplicatie incearca sa acceseze sistemul de operare te alerteaza si te intreaba daca dai voie sau nu. Plus nu mai zic ca poti face mai usor curat in telefon cu root.
Radoo

Post by Radoo »

Merced wrote:El vroia sa spuna incarcator, nu acumulator. Iar daca un device vine cu un incarcator de 1Ah, si tu bagi in el 2Ah, nu-mi spune tu, care esti "de meserie" ca ii face bine acelui acumulator. Eu am incarcat de vreo doua ori Kindle-ul aiurea cu incarcatoru' telefonului, si s-a descarcat foarte repede in comparatie cu incarcarea lui la un USB prapadit.
Corectat.

E posibil să nu-i facă bine, numai că mai contează și ce piese sunt în device. Dacă partea din telefon ține 2,1A, nu ar trebui să fie probleme. Pe situl Apple și încărcătorul de 10W (iPad 1-3, Apple World Travel Adapter Kit) și cel de 12 W de la iPad 4 apar ca fiind compatibile cu toate iPhone-urile.

DJStyle wrote:
Radoo wrote: Dacă gratuit înseamnă cu reclame, aia nu e gratuit... Eu nu suport reclamele, poate unii s-au obișnuit de la câtă spălare pe creier e la TV cu nșpe reclame pe sfert de oră... Sunt și pe iOS "gratuite" multe, numai să cauți.
Exista aplicatia AdAway care te lasa fara reclame. Ce-i drept trebuie sa ai root, dar sfatuiesc pe oricine sa isi faca root la android. Multi spun ca exista sansa sa te virusezi. Din contra, dupa ce instalezi Superuser, cand o aplicatie incearca sa acceseze sistemul de operare te alerteaza si te intreaba daca dai voie sau nu. Plus nu mai zic ca poti face mai usor curat in telefon cu root.
Deja vorbim de altceva. Așa și la iPhone poți să-i faci jailbreak...

AndreiD

Post by AndreiD »

Cablu nou pentru castile AIAIAI TMA-1 pentru ca am bulit cablul original.
1.5m Philips SWA3172S
Image
Destul de fain :D
Parca, parca, se aude un pic mai bine muzica, desi poate sa fie doar ceva psihologic.
coretweaker

Post by coretweaker »

Andrei, jack-urile acelea au fost montate pe cablu din fabrica sau le-ai montat tu? Daca sunt demontabile, poti te rog sa le faci o poza la interior? As vrea sa vad sistemul de fixare al cablului. Cat au costat? De unde le-ai luat? Dar cablul?
andrei

Post by andrei »

incurajator sa vad "gratis" cu font size maxim si bolduit.

desi eram 80% sigur, acum sunt 100% sigur ca daca as face un app pt iPhone si l-as pune pe Apple Store, probabil niciun cumparator n-ar fi roman.

ca fapt divers, nu totdeuana ce e "gratis" inseamna automat si calitate.

work harder
AndreiD

Post by AndreiD »

@coretweaker Asa este din fabrica, nu cred ca am cum sa demontez jack-ul, pare a fi sudat. Cablul e prins destul de bine de jack-uri, am tras acum de el si pare fixat ok. Fata de cablu standard al castilor, acesta este mult mai bine facut.
Cablul a costat 179 SEK (~85 RON) si l-am luat de la magazinul Siba (Suedia). Nu stiu daca se gaseste in Romania (am cautat pe price.ro si nu am gasit)
doru_bm

Post by doru_bm »

andrei wrote:incurajator sa vad "gratis" cu font size maxim si bolduit.

desi eram 80% sigur, acum sunt 100% sigur ca daca as face un app pt iPhone si l-as pune pe Apple Store, probabil niciun cumparator n-ar fi roman..
Nu te supara ...daca vrei sa-ti iei mere... si sunt gratis si pe bani ...tu pe care le iei?
Asa si cu aplicatiile ...atata vreme cata pe android sunt o groaza gratis...pe care le poti incerca , proba ....gratis...si daca nu -ti plac le dezinstalezi si pui altele gratis de ce mama cucului sa dau eu bani pe altele doar ca eu am IOS?
Pretorianu'

Post by Pretorianu' »

A venit Mos Craciun putin mai devreme... :)

Logitech G710+ Mechanical Keyboard
G710+.png
Sunt foarte incantat de ea deocamdata. :icon_smile:
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
doru_bm

Post by doru_bm »

Ce faină-i...
femeia de la avatarul tau...
dar si tastatura... :iconbiggrin:
georgeleus

Post by georgeleus »

Cado de la mosu'.
Acum tot ce-mi doresc e sa nu sparg televizorul :laughing6:

Image

Merry Christmas to everybody !

--
LE:

@ Pretorianu' :
810 RON ??
O tastatura ??
[smilie=Wonder.gif]
Last edited by georgeleus on Thu Dec 27, 2012 9:37 am, edited 1 time in total.
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
andrei

Post by andrei »

doru_bm wrote: Nu te supara ...daca vrei sa-ti iei mere... si sunt gratis si pe bani ...tu pe care le iei?
Asa si cu aplicatiile ...atata vreme cata pe android sunt o groaza gratis...pe care le poti incerca , proba ....gratis...si daca nu -ti plac le dezinstalezi si pui altele gratis de ce mama cucului sa dau eu bani pe altele doar ca eu am IOS?
Iau si merele pe gratis, dar dau si bani pentru capsuni, banane, mure. Ideea e ca e bine sa incerci cat mai multe fructe, nu sa te limitezi la mere, DOAR pentru ca sunt gratis.

Din cate vad tu nu esti impotriva iOS/iPhone/Apple, ci impotriva ideii de a plati pt software, in general.

Am inteles, nu iti plac produsele Apple, probabil ai Android pe telefon. Exista si softuri excelente pt Android care trebuie cumparate, dar asta cu platitul pt software e deja discutie pt alt thread.

Inca ceva... sunt mere gratis si pe Apple Store, la fel ca pe Google Play.

work harder
Augustin

Post by Augustin »

Mie imi plac merele gratis , si daca nu sunt gratis , le fur si tot un fel de gratis sunt.I didn`t choose thug life , thug life choosed me

On topic :

Mi-am luat asa ca de Mos Craciun o tastatura Natec Genesis RX33.
Attachments
123
123
I have no brand loyalty because I'm not an idiot.
doru_bm

Post by doru_bm »

andrei wrote:
doru_bm wrote:
Din cate vad tu nu esti impotriva iOS/iPhone/Apple, ci impotriva ideii de a plati pt software, in general.

Am inteles, nu iti plac produsele Apple, probabil ai Android pe telefon.
Ma repet: am iphone de vreo doi ani...
Nu sunt impotriva platirii software-ului , am cumparat si windows si programe antivirus si o gramada de jocuri...dar atata vreme cat altii dau gratis ...nu mi se pare deloc inteligent sa ma incăpățânez sa arunc banii doar de dragul de a avea aifone

Oricum la cum merg treburile , nu peste multa vreme am sa vad soarta apple la fel ca si nokiei ...Vine Samsungul tare din urma!
Pretorianu'

Post by Pretorianu' »

georgeleus wrote: @ Pretorianu' :
810 RON ??
O tastatura ??
[smilie=Wonder.gif]
Nu am cumparat-o, am primit-o cadou de la prieteni. Iar tu calculezi la banii din Romania... :)
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
georgeleus

Post by georgeleus »

Pretorianu' wrote: Nu am cumparat-o, am primit-o cadou de la prieteni. Iar tu calculezi la banii din Romania... :)
S-o stapanesti sanatos atuncea !
Cat despre bani... eu nu calculez nimic. Doar spun ce-am gasit pe pagina de PC Garage. Nici acum nu pot realiza ce poate contine o tastatura - tehnic vorbind - de costa atat.
--
Burt Reynolds.
coretweaker

Post by coretweaker »

AndreiD wrote:@coretweaker Asa este din fabrica, nu cred ca am cum sa demontez jack-ul, pare a fi sudat. Cablul e prins destul de bine de jack-uri, am tras acum de el si pare fixat ok. Fata de cablu standard al castilor, acesta este mult mai bine facut.
Cablul a costat 179 SEK (~85 RON) si l-am luat de la magazinul Siba (Suedia). Nu stiu daca se gaseste in Romania (am cautat pe price.ro si nu am gasit)

Ok, mersi :thumbleft:
DJStyle

Post by DJStyle »

georgeleus wrote:
Pretorianu' wrote: Nu am cumparat-o, am primit-o cadou de la prieteni. Iar tu calculezi la banii din Romania... :)
S-o stapanesti sanatos atuncea !
Cat despre bani... eu nu calculez nimic. Doar spun ce-am gasit pe pagina de PC Garage. Nici acum nu pot realiza ce poate contine o tastatura - tehnic vorbind - de costa atat.
Cristale swarovski?
Radoo

Post by Radoo »

georgeleus wrote:Cado de la mosu'.
Acum tot ce-mi doresc e sa nu sparg televizorul :laughing6:

Image

Merry Christmas to everybody !
Frumos. :occasion14: Acum tot ce îți dorești e Sports Champions 2, care are bowling. :d

georgeleus

Post by georgeleus »

Radoo wrote: Frumos. :occasion14: Acum tot ce îți dorești e Sports Champions 2, care are bowling. :d
Am zis sa-i fac pe plac femeii pentru inceput, sa iau Dance Party.
Dar ai dreptate, un bowling se cere. Masiv.

Oricum, la acuratete Move e peste Kinect. Pentru cine intereseaza parerea unuia care le-a-ncercat pe-amandoua.
--
Burt Reynolds.
Radoo

Post by Radoo »

Aș adăuga faptul că nu poți să trișezi ca la Wii, să stai în fund și să dai din mână un pic. :d

DanceStar Party e vechiuț. Îți recomand Just Dance 4. Numai lucruri de bine am auzit de el.

KAKAROT

Post by KAKAROT »

O pereche de earbuds Sony : http://www.altex.ro/casti-intraauricula ... 0lpb-negru
Ascultandu-le stau si ma intreb ce naiba pun astia in casti de 300 ron ca sa isi justifice pretul.
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
doru_bm

Post by doru_bm »

Ultimele achizitii ( pe anul asta ) :
Un mousepad A4Tech X7-200MP si pentru sistemul doi si un microfon Serioux SRXS-M380D Black
Mulțumiri Repka Baia Mare , in special d-nului Cipri... [smilie=Respect.gif]
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Dorule, tu duci in spate juma din vanzarile din RO. Sa o tii tot asa si in 2013 [smilie=Thumbs-Up.gif]
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
doru_bm

Post by doru_bm »

Ms fain, dar ...na ...eu doresc sa ma ajutati si voi, macar pe-atat fiecare! :wink:
Post Reply