The Sinking City

Referitor la jocuri PC, tipuri de jocuri, universuri, concursuri sau servere,

Moderator: Moderatori

Post Reply
GoreMotel

The Sinking City

Post by GoreMotel »

Image
“We live on a placid island of ignorance in the midst of black seas of the infinity, and it was not meant that we should voyage far.”
— H.P. Lovecraft, “The Call of Cthulhu and Other Weird Stories”

The Sinking City is a game of investigation and mystery taking place in a fictional open world inspired by the works of H.P. Lovecraft.

The player steps into the shoes of a 1920s private investigator who finds himself in the city of Oakmont Massachusetts, New England. A city suffering from unprecedented floods of clearly supernatural origins. A city trembling on the brink of madness.

Can you survive this beleaguered town and untangle the mysteries responsible for its tragic situation or will you be driven beyond madness yourself?

Sursa: Youtube

Jocul a fost lansat in 2019 exclusiv pe Epic Games Store; eu asteptam sa-l scoata si pe Steam anul asta, dar de curand i-au sters pagina si pe EGS e la pret redus pana pe 11 iunie.

L-am inceput azi si imi place, dar stiam deja la ce sa m-astept fiindca am vizionat un streamer pe Twitch care l-a jucat la lansare. Grafica doar OK; fetele personajelor arata misto, dar animatiile lasa de dorit. Voice acting excelent. Un oras mare de explorat, dar continutul care nu tine de povestea principala e destul de repetitiv. Indiciile pe care le gasesti mentioneaza de multe ori doar adrese pe care trebuie sa le cauti singur pe harta, deci jocul nu te tine mereu de mana; acest aspect poate fi placut sau frustrant, depinde de fiecare.

Jocul te face sa te simti ca un detectiv prin modul in care rezolvi investigatiile. Trebuie sa citesti multe randuri de text ca sa gasesti locatii si indicii si te poti folosi de arhivele politiei sau ale ziarului orasului Oakmont. Apoi prin informatiile gasite poti alege sa continui misiunea principala in moduri diferite.

Are combat frecvent si din pacate armele nu sunt grozave. Inamicii arata dezgustator, dar sunt doar de vreo 4 feluri si te cam saturi rapid de ei, mai ales ca se si respawneaza. Din fericire de multe ori poti sa fugi de majoritatea lighioanelor si sa-ti vezi de treaba ta. Sistemul de crafting e foarte simplu - cotrobai dupa diverse ingrediente, apoi apesi un buton ca sa creezi munitie si truse de prim ajutor.

Din pacate inca are multe probleme prezente si la lansare: texturi proaste in unele locuri, prea putina variatie a interioarelor cladirilor, NPC-uri care apar si dispar fara noima, ciclul zi-noapte prea rapid, ziduri invizibile plasate aiurea.

Asadar, The Sinking City este inca un joc mediocru inspirat de povestile lui Lovecraft. Daca nu strambati din nas la jocuri care nu sunt de calitate triple A si v-au placut Call of Cthulhu (cel nou sau mai vechiul Dark Corners of the Earth), o sa va placa si asta.
georgeleus

Re: The Sinking City

Post by georgeleus »

Interesant.
Ma intriga ultima ta afirmatie.

Desi mi s-a parut ca a lasat cat de cat de dorit ultimul CoC, m-am bucurat overall ca l-am jucat.
Daca si asta zici ca va fi cel putin la fel de interesat, chiar o sa-i dau o sansa.

Thanks dude ! :occasion14:

LE:

YEp, he got me going:

Sursa: Youtube
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
georgeleus

Post by georgeleus »

Cred ca am acumulat vreo 20h in el. Pe putin.
Foarte misto pana acum, e mult peste Call of Cthulhu din 2019 facut de francezii aia, desi are si el problemele lui pe alocuri.

Still...
Spoiler!
De ce dracu e Albert Throghmorton mort pe masa de atatea zile si nu-l mai ingroapa o data, iar cand trec la capitolul cu EoD si revin la vila Throghmorton el traieste si pe masa pe care era mort exista un tort in forma lui, din care mananca diversi ?
Si nu am nici dialog posibil.
Pe internet n-am gasit raspunsuri concludente, desi se mentioneaza ceva de capitolul cu oglinda de mai devreme dar tot nu vad breakghrough-ul.
--
Burt Reynolds.
georgeleus

Post by georgeleus »

GoreMotel wrote: Sat Jun 06, 2020 7:00 pm Asadar, The Sinking City este inca un joc mediocru inspirat de povestile lui Lovecraft. Daca nu strambati din nas la jocuri care nu sunt de calitate triple A si v-au placut Call of Cthulhu (cel nou sau mai vechiul Dark Corners of the Earth), o sa va placa si asta.
Terminat.
N-as zice mediocru, poate doar despre titlul pe care l-am terminat anul trecut facut de francezii aia cu impresii de Triple A as spune asta.

Intaresc, asta a avut tot ce i-a lipsit aluia and then some.
Am regasit elemente placute din L.A. Noire.
Combat satisfacator, dar probabil tocmai raretea munitiei l-a facut asa (sper c-am tradus bine "scarcity" [smilie=maniac.gif] )
Firul narativ desi a fost banal si chiar cretin pe alocuri, a putut capta interesul prin bucati de poveste foarte bine puse la punct.

Satisfactory overall, doar ca sfarsitul, desi previzibil in toate formele lui, dar sarac in impact, pare foarte brusc si lipsit de cinematica. Ar fi fost rost de ceva epilog, dar ei n-au crezut la fel se pare.

In fine, o experienta placuta.
Recomand recomand recomand.
--
Burt Reynolds.
Post Reply