DOOM (2016)
Moderator: Moderatori
- georgeleus
Re: DOOM
Gresit!
Ni se pare noua.
O mai fi John Carmack la conducere ?
Ni se pare noua.
Dreq, is atat de jmecheri incat angajeaza o droaie de programatori pentru "un proiect neanuntat".id Software, part of the ZeniMax Media Inc. family of companies, has provided technical, design and artistic leadership as a world-renowned game developer and technology innovator since its founding in 1991. id Software’s iconic brands such as Wolfenstein®, DOOM®, QUAKE® and RAGE® have become staples of popular culture for generations of gamers. At id Software, everything revolves around the people; we believe in hiring the best and brightest and giving them the tools and the environment to be successful. These principles have guided us successfully for over twenty years and will continue to guide us into the future.
O mai fi John Carmack la conducere ?
--
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
"I have to think hard in order to name an interesting man who doesn't drink"
Burt Reynolds.
Re: DOOM (2016)
Cu un delay de vreo patru ani, postez si eu pe aici...
Tin minte prin 2016 ca baleam la gameplay videos din jocul asta. Apoi prin 2017 ma manca in cur de un upgrade dar nu stiam exact cum sa fac, memoriile erau scumpe, placile video parca erau si ele scumpe pentru ca era nebunia cu minatul. Acum ca am ajuns in vremuri tulburi, cumva am reusit sa directionez banii si inspre PC.
Nu prea mai sunt vremurile alea sa ma joc ore in sir, dar cate un nivel pe zi, la inceput, si pe final chiar si trei, si l-am terminat si eu. Am jucat pe Hurt me plenty si recunosc ca pana mi-am mai intrat in mana, dupa probabil mai mult de zece ani de cand am mai jucat un FPS asa de alert, am murit de multe ori. Dar nu m-am lasat. Vorbeam cu un amic si zicea ca el n-a reusit sa-l termine. Nu am gasit nivelurile alea din Doom-ul clasic, am gasit putine secrete, am folosit youtube-ul o singura data cand eram in camera cu BFG-ul si nu ma prindeam ce tre sa fac mai departe. Am cazut de multe ori in abis, dar una peste alta, a fost un joc super placut de parcurs. Candva credeam ca imi place o poveste complexa intr-un shooter, dar povestea din asta a fost suficienta. Cred ca nu am mai topait atat de mult intr-un FPS single player de pe la Quake 2. Daca nu erau armele cu doua moduri de tras, pe care le-am mai folosit din cand in cand, cred ca imi puneam jump pe butonul din dreapta al mouse-ului ca sa fie experienta completa. Lipsa reload-ului nu o intelegeam la inceput, din cand in cand, mai apasam un R de control. Ce vremuri simple am trait candva. Quake 2 l-am jucat si para-jucat la single player pe vremurile alea, il terminasem si pe Hard si ma mandream cu asta. Arma preferata si acolo si aici, super shotgun-ul. Inamicul cel mai frustrant, pinky!
Ma penalizeaza si faptul ca am ajuns sa prefer dpi mic, sensitivity mic, si mi se parea un chin sa incerc sa-i sar, ca sa le dau din spate. Cateodata asteptam sa adun vreo doi-trei si dadeam cu bfg-ul chit ca era irosit "glontul". Sau cu drujba, chit ca n-aveam nevoie de gloante.
Desi mi-a luat putin sa ma prind care e mersul, care e dinamica, dupa ce am mai inteles cred ca m-am descurcat onorabil. Ultimul battle a fost slabut, parca mai nasol mi s-a parut precedentul boss battle, cand dupa prima parte facila, m-am trezit ca trebuie sa omor doi demoni din aia.
Singura parte buna ca l-am jucat atat de tarziu a fost ca nu trebuie sa mai astept pentru Doom Ethernal. Desi cred ca o sa fac o incursiune in universul Borderlands, sa-l joc si pe 3, si apoi revin la Doom, ca sa fie diversitate.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Tin minte prin 2016 ca baleam la gameplay videos din jocul asta. Apoi prin 2017 ma manca in cur de un upgrade dar nu stiam exact cum sa fac, memoriile erau scumpe, placile video parca erau si ele scumpe pentru ca era nebunia cu minatul. Acum ca am ajuns in vremuri tulburi, cumva am reusit sa directionez banii si inspre PC.
Nu prea mai sunt vremurile alea sa ma joc ore in sir, dar cate un nivel pe zi, la inceput, si pe final chiar si trei, si l-am terminat si eu. Am jucat pe Hurt me plenty si recunosc ca pana mi-am mai intrat in mana, dupa probabil mai mult de zece ani de cand am mai jucat un FPS asa de alert, am murit de multe ori. Dar nu m-am lasat. Vorbeam cu un amic si zicea ca el n-a reusit sa-l termine. Nu am gasit nivelurile alea din Doom-ul clasic, am gasit putine secrete, am folosit youtube-ul o singura data cand eram in camera cu BFG-ul si nu ma prindeam ce tre sa fac mai departe. Am cazut de multe ori in abis, dar una peste alta, a fost un joc super placut de parcurs. Candva credeam ca imi place o poveste complexa intr-un shooter, dar povestea din asta a fost suficienta. Cred ca nu am mai topait atat de mult intr-un FPS single player de pe la Quake 2. Daca nu erau armele cu doua moduri de tras, pe care le-am mai folosit din cand in cand, cred ca imi puneam jump pe butonul din dreapta al mouse-ului ca sa fie experienta completa. Lipsa reload-ului nu o intelegeam la inceput, din cand in cand, mai apasam un R de control. Ce vremuri simple am trait candva. Quake 2 l-am jucat si para-jucat la single player pe vremurile alea, il terminasem si pe Hard si ma mandream cu asta. Arma preferata si acolo si aici, super shotgun-ul. Inamicul cel mai frustrant, pinky!
Ma penalizeaza si faptul ca am ajuns sa prefer dpi mic, sensitivity mic, si mi se parea un chin sa incerc sa-i sar, ca sa le dau din spate. Cateodata asteptam sa adun vreo doi-trei si dadeam cu bfg-ul chit ca era irosit "glontul". Sau cu drujba, chit ca n-aveam nevoie de gloante.
Desi mi-a luat putin sa ma prind care e mersul, care e dinamica, dupa ce am mai inteles cred ca m-am descurcat onorabil. Ultimul battle a fost slabut, parca mai nasol mi s-a parut precedentul boss battle, cand dupa prima parte facila, m-am trezit ca trebuie sa omor doi demoni din aia.
Singura parte buna ca l-am jucat atat de tarziu a fost ca nu trebuie sa mai astept pentru Doom Ethernal. Desi cred ca o sa fac o incursiune in universul Borderlands, sa-l joc si pe 3, si apoi revin la Doom, ca sa fie diversitate.
Sunt curios cum o să ți se pară ăsta nou, și de-abia aștept să dai cu capul de Maraurderi pentru prima dată. Eu încă nu am reușit să termin eventul unde trebuie să omor unul în 30 de secunde...
Cât despre borderlands, eu și niște prieteni jucăm 2-ul pe Epic, iar la 3 dacă te bagi și ajungi la misiunea cu Clay, o să te rog să îmi dai și mie salvarea, mi-a făcut niște draci crunți de l-am dezinstalat, bugul a fost pur și simplu game breaking (i-am făcut și video)
https://www.youtube.com/watch?v=RkGOUhp ... nel=Tresty
Cât despre borderlands, eu și niște prieteni jucăm 2-ul pe Epic, iar la 3 dacă te bagi și ajungi la misiunea cu Clay, o să te rog să îmi dai și mie salvarea, mi-a făcut niște draci crunți de l-am dezinstalat, bugul a fost pur și simplu game breaking (i-am făcut și video)
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
E usor cu double shot gun upgrade .. cred ca e singurul fel in care ii poti rezolva eficient pe baieti

Spoiler!
este si pe gamepass la xbox, dar m-a secat faza cu cont bethesda...
la mijloc intre .asm si .c
Pai am băgat și eu de la pescărie și direct da eroare că nu se poate conecta la Bethesda si cam aia e...
Later edit: Nevermind, l-am făcut să meargă. Revin cu impresii.
Inca un edit:
Hmmm... Am jucat putin. Nu stiu daca e tocmai bine ca l-am jucat imediat dupa Doom 2016, ca par jocuri cu totul diferite, nu pare un sequel. Au balarit tastele alea, si abia ma invatasem cu ele. Mi-a luat putin sa ma invat cu noua configuratie. Pe alocuri e mai misto, pe de alta parte mi se par schimbati prea mult anumiti inamici. Prea mult accent pe platforming-ul ala imbecil, de zici ca sunt in jocul ala cu Wolverine. Una doua sarit pe te miri ce pereti. Intr-un fel mi s-a parut mai misto primul. Nu imi place grafica noua de la HUD. Parca a devenit si inutil de stufos prin meniul ala cu armele. Tot felul de functii noi. Momentan nu m-am invatat cu ele. Incerc dar este dificil. Abia am jucat doua "harti". Inteleg ca e mai lung, poate pana la final o sa ma razgandesc. Nu imi displace dar este prea diferit de primul din prea multe puncte de vedere. Ala parea a fi compromisul ideal intre Doom-urile originale si Doom 3-ul ala care era in mare parte mai mult horror, decat shooter alert. Asta bate cumva spre Quake 3 cu prea multe chestii.
Il voi juca insa cu interes in continuare.
Later edit: Nevermind, l-am făcut să meargă. Revin cu impresii.
Inca un edit:
Hmmm... Am jucat putin. Nu stiu daca e tocmai bine ca l-am jucat imediat dupa Doom 2016, ca par jocuri cu totul diferite, nu pare un sequel. Au balarit tastele alea, si abia ma invatasem cu ele. Mi-a luat putin sa ma invat cu noua configuratie. Pe alocuri e mai misto, pe de alta parte mi se par schimbati prea mult anumiti inamici. Prea mult accent pe platforming-ul ala imbecil, de zici ca sunt in jocul ala cu Wolverine. Una doua sarit pe te miri ce pereti. Intr-un fel mi s-a parut mai misto primul. Nu imi place grafica noua de la HUD. Parca a devenit si inutil de stufos prin meniul ala cu armele. Tot felul de functii noi. Momentan nu m-am invatat cu ele. Incerc dar este dificil. Abia am jucat doua "harti". Inteleg ca e mai lung, poate pana la final o sa ma razgandesc. Nu imi displace dar este prea diferit de primul din prea multe puncte de vedere. Ala parea a fi compromisul ideal intre Doom-urile originale si Doom 3-ul ala care era in mare parte mai mult horror, decat shooter alert. Asta bate cumva spre Quake 3 cu prea multe chestii.
Il voi juca insa cu interes in continuare.
Hai sa fac un bump, ca altfel o sa vorbesc singur. L-am terminat azi. N-am jucat foarte mult la inceput. Mi-a luat ceva sa ma obisnuiesc cu noile chestii, cu noul layout al tastelor. Dar pana la urma sa zicem ca mi-am intrat in mana. In continuare cred ca este cumva un joc diferit. Adica sa le joci la rand n-are rost. Cine l-a jucat pe primul in 2016 si pe asta acum, da, cred ca n-a simtit mare diferenta. Intr-adevar mi-a luat mult mai mult sa il termin. Am murit destul de mult, dar na, sunt destul de noob. Macar am reusit sa-l duc la capat pe Hurt me plenty, n-a fost nevoie pe nicaieri sa scad dificultatea. Am luat la un punct sentinel armor aia, ca incepusera sa ma dispere niste chestii.
Per ansamblu un shooter bun, cel putin partea de shooting, da nene, unde e de omorat, in "arene", e blana. Intre ele, rahatul ala de platforming... nu prea m-a dat pe spate. Dimpotriva as zice. Pe alocuri am fost mai frustrat de fazele alea decat de locurile unde ma omorau diversi demoni. Daca la partea de combat cred ca doar o data am vazut ceva film sa imi dau seama de niste chestii, pentru platforming a fost nevoie sa ma uit de vreo trei ori pe Youtube, ca sa nu fac spume mai mult decat facusem deja.
Daca jocurile originale n-am avut rabdarea sa le joc complet, doar ce mai bagam prin ele dar sincer cand eram de 8-9 ani imi amintesc ca mi-au mai dat si cosmaruri(mai ales zgomotul ala bizar), Doom 3-ul n-am avut PC sa-l joc, iar cand mi-am facut era deja tarziu, am avut o tentativa dar pana la urma nu s-a finalizat cu nimic, pe astea le-am jucat cu placere.
Am vazut ca deja a aparut si un expansion, deci treaba nu se termina inca. Sa vedem cand apare la "non-stop".![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Per ansamblu un shooter bun, cel putin partea de shooting, da nene, unde e de omorat, in "arene", e blana. Intre ele, rahatul ala de platforming... nu prea m-a dat pe spate. Dimpotriva as zice. Pe alocuri am fost mai frustrat de fazele alea decat de locurile unde ma omorau diversi demoni. Daca la partea de combat cred ca doar o data am vazut ceva film sa imi dau seama de niste chestii, pentru platforming a fost nevoie sa ma uit de vreo trei ori pe Youtube, ca sa nu fac spume mai mult decat facusem deja.
Daca jocurile originale n-am avut rabdarea sa le joc complet, doar ce mai bagam prin ele dar sincer cand eram de 8-9 ani imi amintesc ca mi-au mai dat si cosmaruri(mai ales zgomotul ala bizar), Doom 3-ul n-am avut PC sa-l joc, iar cand mi-am facut era deja tarziu, am avut o tentativa dar pana la urma nu s-a finalizat cu nimic, pe astea le-am jucat cu placere.
Am vazut ca deja a aparut si un expansion, deci treaba nu se termina inca. Sa vedem cand apare la "non-stop".
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Tresty wrote: Sun Sep 27, 2020 9:28 pm
Sa continuam aici discutia. Azi l-am instalat si eu. I-am dat totul blana dar se pare ca Doom e monument de optimizare, asta deja are frame drop-uri si abia tine 50fps din ce vad eu in indicatorul built-in. Si sunt doar la prima misiune. Apoi de vreo trei ori mi-a iesit asa pe desktop, fara sa dau alt+tab. Aveam tastatura setata sa opreasca tasta Windows, ca sa scoatem din calcul apasari aiurea. Cam asta e si cu pescaria. De trei ori in ~30 de minute. N-ar fi neaparat tragic cred, dar e de studiat de unde apare chestia asta. Si cam ce setari sa mai las in jos sa imi stea si mie stabil la 60fps? Stiu ca si pe la 2 aveam candva niste probleme, si din doua chestii a crescut fps-ul bine de tot, fara sa se sacrifice mult din calitate.
Despre ce joc vorbesti? Borderlands 3, sau DOOM?
Borderlands 3 e destul de pretentios, nu se compara cu DOOM-urile, dar setarea care omoara fps-urile este Volumetric fog. All Ultra (mai putin motion blur) in 1440p am 60 fps cu Volumetric Ultra, si 75fps cu el Medium. Vorbesc de in-game bench.
Borderlands 3 e destul de pretentios, nu se compara cu DOOM-urile, dar setarea care omoara fps-urile este Volumetric fog. All Ultra (mai putin motion blur) in 1440p am 60 fps cu Volumetric Ultra, si 75fps cu el Medium. Vorbesc de in-game bench.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Borderlands. E anapoda ca nu se compara, din moment ce imho arata mai bine Doom-urile, chiar si 2016, decat Borderlands 3. Nu am dat in-game bench, nici nu l-am vazut ca ar fi pe acolo, am activat indicatorul de fps si cam ce am vazut pe acolo nu mi-a placut.
Borderlands 3 mi-a făcut spume, de bugul de mai sus am trecut doar luând o salvare de pe net, am terminat practic jocul cu altă clasă decât cu ce am început. Și din cauza asta avea un stuttering groaznic de fiecare dată când făceam click pe ceva. Doar OCD-ul și sentimentul că ce jucasem până atunci ar fi fost cumva o pierdere de vreme m-a făcut să mă forțez să joc până la capăt. Mult mai slab decât 2-ul, personaje mai slabe și insipide, lupte idioate... și buguri kklău.
Am dat pe medium volumetric fog-ul și încă niște setări din Ultra in High si se mișcă decent. Dar tot mai are dropuri enervante. Oricum mi se pare dubios momentan. Chiar am fost fanul primelor două jocuri, au fost foarte fun. Asta pare cam frustrant pentru inceput. Sa vad pe parcurs ce și cum .
Benchmark-ul il gasesti in setarile grafice in al treilea "tab", dupa optiunile avansate.
Engine-urile id tech sunt extrem de bine optimizate, nu prea le poti compara cu nimic.
Engine-urile id tech sunt extrem de bine optimizate, nu prea le poti compara cu nimic.
Don't steal. The government hates competition.
Candva era taman invers. Imi amintesc vremurile cu Doom 3 si cat de naspa era optimizat. Iar engine-urile Unreal rulau bine si pe configuratii mai modeste.
Bine, aici sa zicem ca sunt si alte chestii, la Doom-urile astea noi batalia se da intr-un spatiu relativ limitat, pe cand asta e [destul de] open world.
Bine, aici sa zicem ca sunt si alte chestii, la Doom-urile astea noi batalia se da intr-un spatiu relativ limitat, pe cand asta e [destul de] open world.
Nu cred că trebuie neapărat făcută comparația între borderlands 3 și doomurile noi, ci între b3 și b2. Avansul grafic între ele în nici un caz nu justifică penalizarea la performanță, borderlands 2 merge lacrimă.
Parca arata totusi simtitor mai bine asta. Diferenta mai mare de la 2 si Presequel decat a fost de la 1 la 2, daca ma intrebi pe mine.