Ierarhia placilor video!
Moderator: Moderatori
Da, calitatea goes to ATi since ever.
Imi amintesc d-acu ceva ani cat se vorbea proma oara de Geforce si Radeon cand era in revista o poza (quality shot) cu doua masini; la aia de pe radeon se vedea si numarul clar si citetz iar pe geforce d-abia se distingea ca scrie ceva pe placuta de inmatriculare.
Imi amintesc d-acu ceva ani cat se vorbea proma oara de Geforce si Radeon cand era in revista o poza (quality shot) cu doua masini; la aia de pe radeon se vedea si numarul clar si citetz iar pe geforce d-abia se distingea ca scrie ceva pe placuta de inmatriculare.
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
- alexwinfast
Atat in CS Source cat si in alte jocuri la care am vazut teste nu exista nici o diferenta la calitatea imaginii intre placi,iar daca activezi AA si AF imaginea este extraordinara si pe 6800**.
Numai bine
Numai bine

Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Parca ce aveai sa zici si tu...tu esti fan Nvidia si-i tii partea; altul este fan Ati si-i tine partea- in modul asta nu se ajunge nicaieri DAR sunt foarte multi useri care stiu ca Ati randeaza mai bine AA si AF si are o calitate mai buna la imagine....ultima parte este discutabila la noua generatie de placi video dar prima(AA si AF ) este stiutaalexwinfast wrote:Atat in CS Source cat si in alte jocuri la care am vazut teste nu exista nici o diferenta la calitatea imaginii intre placi,iar daca activezi AA si AF imaginea este extraordinara si pe 6800**.
Numai bine

Bafta
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
- alexwinfast
Mai bine te informezi tu mai bine al cui fan sunt eu inainte sa vorbesti ca sa nu mai bata vantulSparkle wrote:Parca ce aveai sa zici si tu...tu esti fan Nvidia si-i tii partea; altul este fan Ati si-i tine partea- in modul asta nu se ajunge nicaieri DAR sunt foarte multi useri care stiu ca Ati randeaza mai bine AA si AF si are o calitate mai buna la imagine....ultima parte este discutabila la noua generatie de placi video dar prima(AA si AF ) este stiutaalexwinfast wrote:Atat in CS Source cat si in alte jocuri la care am vazut teste nu exista nici o diferenta la calitatea imaginii intre placi,iar daca activezi AA si AF imaginea este extraordinara si pe 6800**.
Numai bine![]()
Bafta
In primul rand pana sa apara GF6 eu la toata lumea recomandam ATI,pana si eu am fost la un pas sa iau un 9800 XT dar norocul meu ca am mai asteptat.Eu tin intotdeauna parte calitatii si performantei iar acum normal ca iau partea nvidia pentru ca au placi mai bune.Poti sa joci tu jocuri cu AA 16x pe orice X800 pentru ca foarte usor o pot face si eu pe 6800 si nimeni nu va observa diferenta infima intre calitatea imaginii la cele 2 placi.
Deci,din moment ce o placa este mai rapida deat alta si scoate punctaje mai bune si ofera si o imagine exceptionala(te invit sa vezi ca sa te convingi) este normal ca o prefer unei placi care cica ar avea imagine putin mai buna dar care este mai lenta si are si o arhitectura mai veche.
Discutiile pe tema asta sunt de prisos,au fost multe si vor mai fi insa situatia este arhicunoscuta si degeaba se incearca comparatie directa intre X800 Pro si 6800 GT pentru ca lupta este inegala iar rezultatul se vede cel mai bine in ierarhie.
In concluzie,SPARKLE nu mai face afirmatii gratuite pentru ca in ziua cand Ati va scoate placi mai bune fii sigur ca voi lua ATI
-
Dupa scandalul cu placile top-end ale Ati, care erau lansate de jumatate de an, dar in magazine nu se gaseau, se pare ca s-a schimbat situatia.
Noile X850XT PE se gasesc in state ... Ati si-a tinut promisiunea... pe jumatate -> in loc de pretul recomandat in jur de 500$, noile placi de gasesc la preturi de pana la 989$.
Si ce sistem iti iei de banii aia?
Check it out!
Noile X850XT PE se gasesc in state ... Ati si-a tinut promisiunea... pe jumatate -> in loc de pretul recomandat in jur de 500$, noile placi de gasesc la preturi de pana la 989$.
![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)
Si ce sistem iti iei de banii aia?
Check it out!
Cred ca e cazul sa apara in nr viitor si un clasament al placilor video cu noile chipseturi 6600, 6600GT
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Întrebare : cam unde s-ar situa un 5600 XT faţă de confraţii lui (5600 non ultra, 5700 non ultra, 5700 LE, 5700 XT) ? Care sunt caracteristicile lui (frecvenţe core/memorie, pipelineuri, lăţimea interfeţei de memorie) ?
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
But I don't wanna hear it
"Ooo baby you want me
Now you can get this lapdance here for free"
They saying
"Ooo baby you want me
Undeva in rand cu FX5500, dar in momentul asta nu se mai fabrica oricum...ironwolf wrote:Întrebare : cam unde s-ar situa un 5600 XT faţă de confraţii lui (5600 non ultra, 5700 non ultra, 5700 LE, 5700 XT) ? Care sunt caracteristicile lui (frecvenţe core/memorie, pipelineuri, lăţimea interfeţei de memorie) ?
235/400, 128bit(nu toate), 4x1 pipelines, PS2.0
Cum termin cu primul examen o sa ma inteleg cu Bossman sa actualizam topul, oricum eu am ghidul ala gata facut si poate fi transformat destul de usor intr-un top.Daedalus wrote:Se incumeta careva sa faca un top complet in care sa includa mai toate placile video, mai ales ca au aparut destule derivatii in ultimul timp.
Pai atunci ar trebui sa le adaugam si p-alea profesionale sau militarypoe wrote:Recomand sa fie incluse si placile in configuratie SLI (6600GT SLI, 6800 SLI, 6800GT SLI, 6800Ultra SLI).
![Eek [smilie=Eek.gif]](./images/smilies/Eek.gif)
http://overmind.ro - World's best C&C: Red Alert - Yuri's Revenge 2 mod and a top-3 Star Trek: Starfleet Command 3 mod !
De ce? chiar sunt curios de ce ai scris acel post.
Eu ma refeream la SLI deoarece devine tot mai popular si mai accesibil, ceea nu cred ca e cazul unui accelerator militar.
A, si inca o chestie: la SLI pot vedea nivelul performantei pe net in diverse programe; arata-mi te rog un benchmark comparativ 6800GT - accelerator militar.
Plus ca SLI nu se adreseaza in prima instanta acelor persoane.
Va apare SLI pentru quadro, dar, dupa cum se vede, la ceva vreme dupa cele consumer.
Eu ma refeream la SLI deoarece devine tot mai popular si mai accesibil, ceea nu cred ca e cazul unui accelerator militar.
A, si inca o chestie: la SLI pot vedea nivelul performantei pe net in diverse programe; arata-mi te rog un benchmark comparativ 6800GT - accelerator militar.
Plus ca SLI nu se adreseaza in prima instanta acelor persoane.
Va apare SLI pentru quadro, dar, dupa cum se vede, la ceva vreme dupa cele consumer.
Aştept cu nerăbdare actualizarea topului, astfel încât să cuprindă şi mai recentele 6600 şi 6600 GT. Este adevărat ce am auzit despre 6600 GT ? Bate un 9800 (non SE, non Pro, non XT) ? Nu de alta, dar stau şi mă gândesc dacă pot investi cam 200 de euro în aşa ceva.
While politicians is sounding like strippers to me
They saying
"Ooo baby you want me
They saying
"Ooo baby you want me
Eu am avut destule placi video. Am avut si pe sistemul meu si am observat cum se comportau si pe alte sisteme. Deci GeForce Gts - u credeam ca e zeu la vremea respectiva si chiar a fost. Alta placa care m-a impresionat super mult a fost zeitatea de Matrox Parfelia, dar in ultimii 2-3 ani tin cu ATI, pt ca ofera calitate maxima la un pret convenabil, si dupa parerea mea ATI are o gama mai diversificata decat NVIDIA. Nu zic ca NVIDIA e firma proasta dar a avut si ea 15 minute de glorie.
Acum recunoastem ca regele placilor la vremea actuala este X 800 XT 256 Mb. Si este pe piata de peste juma de an, (XPC a prezentat-o deabia acum 2-3 numere cred) si se mentine. Si merita domle, merita.
Dupa parerea mea ATI & AMD fac o combinatie fatala! De ce? pai logic, ambele incep cu A. Dar imi plac si procesoarele Apple G5, dar asta e alta poveste...

Dupa parerea mea ATI & AMD fac o combinatie fatala! De ce? pai logic, ambele incep cu A. Dar imi plac si procesoarele Apple G5, dar asta e alta poveste...
"Laser frate!"
Asa e mah! Tu de ce razi? Tu ai AMD. Pai e logic. Daca se face un tabel de componente din care tre sa alegi cateva pt calculator, ATI & AMD castiga, pt ca incep cu A. Avand in componenta lor prima litera din alfabet, si sa presupunem ca lista va fi in ordine alfabetica, si sa mai presupunem ca cel ce se uita pe lista se grabeste si nu are timp sa aleaga altceva din lista, acesta va opta pt ATI & AMD.
E logic!
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
E logic!
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
"Laser frate!"
- alexwinfast
Scuze,post dublu...Xander wrote:Eu am avut destule placi video. Am avut si pe sistemul meu si am observat cum se comportau si pe alte sisteme. Deci GeForce Gts - u credeam ca e zeu la vremea respectiva si chiar a fost. Alta placa care m-a impresionat super mult a fost zeitatea de Matrox Parfelia, dar in ultimii 2-3 ani tin cu ATI, pt ca ofera calitate maxima la un pret convenabil, si dupa parerea mea ATI are o gama mai diversificata decat NVIDIA. Nu zic ca NVIDIA e firma proasta dar a avut si ea 15 minute de glorie.Acum recunoastem ca regele placilor la vremea actuala este X 800 XT 256 Mb. Si este pe piata de peste juma de an, (XPC a prezentat-o deabia acum 2-3 numere cred) si se mentine. Si merita domle, merita.
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)
Last edited by alexwinfast on Sun Feb 06, 2005 1:25 pm, edited 1 time in total.
- alexwinfast
Cum a fost ales acest "rege" ca eu inca nu am aflat?In jocuri cu Pixel Shader 2.0 cumva?Xander wrote:Eu am avut destule placi video. Am avut si pe sistemul meu si am observat cum se comportau si pe alte sisteme. Deci GeForce Gts - u credeam ca e zeu la vremea respectiva si chiar a fost. Alta placa care m-a impresionat super mult a fost zeitatea de Matrox Parfelia, dar in ultimii 2-3 ani tin cu ATI, pt ca ofera calitate maxima la un pret convenabil, si dupa parerea mea ATI are o gama mai diversificata decat NVIDIA. Nu zic ca NVIDIA e firma proasta dar a avut si ea 15 minute de glorie.Acum recunoastem ca regele placilor la vremea actuala este X 800 XT 256 Mb. Si este pe piata de peste juma de an, (XPC a prezentat-o deabia acum 2-3 numere cred) si se mentine. Si merita domle, merita.

Nu mai inteles.
Este vorba de faptul ca placa nu e in topul cu agp care e mai cuprinzator si pot compara cu placile mai vechi pe care ma intereseaza pt ca din asta am(nu are rost sa o compar cu 6800 ca nu ma ajuta sa-mi dau seam de diferenta ditre 6600 si 5700-le meu!!!!!!!! dahhhh)![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Este vorba de faptul ca placa nu e in topul cu agp care e mai cuprinzator si pot compara cu placile mai vechi pe care ma intereseaza pt ca din asta am(nu are rost sa o compar cu 6800 ca nu ma ajuta sa-mi dau seam de diferenta ditre 6600 si 5700-le meu!!!!!!!! dahhhh)
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Wana fly kid... ?
Barton@2200Mhz, 512MB@2-3-3-6-1T(Kingmax433-TSOP), Asus KT600, A6600TD(500/660), Maxtor 120GB SATA, Fortissimo III, TEAC PM1800
Barton@2200Mhz, 512MB@2-3-3-6-1T(Kingmax433-TSOP), Asus KT600, A6600TD(500/660), Maxtor 120GB SATA, Fortissimo III, TEAC PM1800
In nr 62 al XtremPC a fost inclusa si Leadtek A6600 GT
urmeaza in viitor si 6200 si ce or mai aparea.

Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
- Quetzalcoatl
si totusi n-ar trebui bagat in TOP si Gigabyte 3D1 ! Aspectul negativ al placii in momentul de fata ar fi compatibilitate (momentan ruland doar pe gigabye GA-K8NXP-SLI si probabil in viitor doar pe placi gigabyte){de aceea fiind lansat pachet GA-K8NXP-SLI + Gigabyte 3D1}
Dar performanta in 3dmark 2003 este cu 1500 puncte fata de doua placi montate in SLI (6600 GT) ceea ce inseamna evident peste Ati X850 Xt si pretul este sub cel al achizitionarii a doua placi 6600 GT !
Sunt niste atuuri greu de combatut! M-a bate gandul sa iau asa ceva ...
Dar astept disponibilitatea , poate apare si o varianta 3D1 cu conector SLI pt dubla performanta) si RASPUNSUL ATI la SLI !
Dar performanta in 3dmark 2003 este cu 1500 puncte fata de doua placi montate in SLI (6600 GT) ceea ce inseamna evident peste Ati X850 Xt si pretul este sub cel al achizitionarii a doua placi 6600 GT !
Sunt niste atuuri greu de combatut! M-a bate gandul sa iau asa ceva ...
Dar astept disponibilitatea , poate apare si o varianta 3D1 cu conector SLI pt dubla performanta) si RASPUNSUL ATI la SLI !
5700VE = 5700LEblack ice wrote:5700 VE unde se incadreaza ?
Cat despre Gigabyte 3D1, am vrut s-o includ initial desi nu e inca disponibila, dar e inca foarte neclar unde se incadreaza, in anumite teste egaleaza un 6800 Ultra iar in altele este sub 6600GT simplu. Facand media iesea undeva intre 6800 si 6800GT, oricum, e clar ca e ceva in neregula...probabil driverele.
- alexwinfast
Misto de tot arata noua ierarhie ma bucura sa vad pana si X800 XT sub 6800 GT 

De fapt am facut o greseala... Radeon X800 XT ar trebui sa fie intre Geforce 6800 GT PCX si Geforce 6800 GT(care e cam la acelasi nivel cu XL), are un avantaj foarte mare in HL2(+35-40%) si pierde cu doar cate 10% la Call of Duty si Doom3.alexwinfast wrote:Misto de tot arata noua ierarhie ma bucura sa vad pana si X800 XT sub 6800 GT
De asemenea rezultatele de la XL sunt anapoda(provin din alt test), o sa repar toate astea maine... probabil mai sunt si alte probleme.
Voi incerca sa introduc si variantele SLI pe undeva...sa vezi aici discutii