Configurare retzea

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

COMMANDO

Post by COMMANDO »

Fapt: switcul nu este la mine acasa.L am rugat pe cel care are switcul sa ma mute pe alt port.M a pus pe alt port si mi a copiat 700mb in 45minute.Stiu ca este f mult dar de obicei statea vreo 8ore pentru asa ceva.Pe urma deschid calculatorul mai tarziu si incerc sa copiez ceva...iar merge ca un cur ca inainte.Cica nu m a mutat la loc pe portul vechi da mie imi merge exact ca inainte

Sunt CONVINS ca mie imi merge asa varza de cand s a mai conectat alt switch cu al nostru
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Trimite niste ping-uri in retea. Cate unul catre fiecare switch, eventual pe la alti membri asa la intamplare, vezi ce-ti raspund.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

switchurile pot fi conectate intre ele atat pe porturile speciale, cu cablu straight-through(A-A sau B-B), cat si intre oricare doua porturi prin cablu crossover(A-B)
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
COMMANDO

Post by COMMANDO »

Mai nou si Borgu imi ia IP ul de RDS...aveti idee daca exista o ordine in care trebuie setate conexiunile ca borgul sa nu mi afiseze decat userii din retzeaua mea de bloc?Un fel de Primary LAN.....zic si io
qbic

Post by qbic »

Borg chat: in optiuni/conectare ai ceva numit lista ip-uri de broadcast or smth.... pune acolo ip-ul tau din lan dar cu 255 ca ultim grup de numere... astfel o sa ii vezi doar pe cei de la tine din lan

La copiere vezi cum merge de la cineva care se afla tot in acelasi sw cu tine si de la cineva care se afla in cel de-al 2-lea sw.

A da era sa uit vezi sa fii cu placa setata pe 100 si tu si cei de la care tragi. Daca merge greu si pui placa pe 10M vezi ca merge normal ori e portul busit in sw ori placa ta.

Sau e mufat prost cablul ala. nu o face vrun firicel contact cum trebuie si atunci trece de pe 100 pe 10 (or smth).
COMMANDO

Post by COMMANDO »

mic secret: acea optiune din borg e inutila ca tot imi scaneaza tot ce exista si prin asta vad in total vreo 20retzele de la RDS
Optiunea aia e buna doar ca sa vezi cu cine chattezi
Post Reply