Nu inteleg in ce fel esti circumspect , poate trebuia inlocuit cu invidios ca sa fie OK . Daca ma uit la ce ai postat chiar tu :
"Sapphire 9800 PRO@XT (cu bios de XT) : 450/380 > 7000 p 3DM03 (aceeasi racire" si asta pe Abit nf7-s . Ca fost posesor iti pot spune ca nu e mare placa cel putin in 3d Markuri . Eu am scorul la 425/375 ( am impartit la 2 frecventa la memorii ca sa-ti dea si tie mai repede ) si cu cea mai buna placa pt. socket A + 2x512 ram . Pana la 7000 mai am o vesnicie . Si cred ca se vede destul de clar totul dar nu-i nimic pot sa repet testul .
Iar parerea ta chiar conteaza ce sa-ti zic ....
- at first am crezut ca placa este radeon 9800 pro ( din postul scorului de la 3dmark 2001se ) apoi din reply ul tau de aici mi-am dat seama ca este 9800 xt.
- de asemenea scorul la 3dmark 2001se mi se parea foarte bun - pentru frecvente default ( cum ai scris acolo ) - am si zis porbabil datorita sistemului puternic ( xp 2300 MHz e un procesor puternic )
- scorul de 3dmark 2003 este mai slab ( cel putin pe default ) pentru ca nu mai conteaza asa mult sistemul - totusi peste media de radeoane 9800 pro ( neoverclokate ) apoi mi-am adus aminte de acea placa saphire - care dupa cum vezi scoate rezultate mai bune - evident nu iti cere nimeni sa crezi ca acele rezultate sunt reale ( sincer nici nu am cum sa iti demonstrez - doar am postat ce a zis omu pe alt forum - daca el minte, mint si eu la randu'mi ) - mai apoi mi-am dat seama totusi ca placa pe care a testat avea destul de multi megaherti in plus fata de a ta si , recunosc, te-am provocat un pic - pentru a o overclocka - ( fiind o placa XT pur sange si nu un 9800 pro cu bios de XT ma asteptam la rezultate mai bune )
PS: sincer nu am vrut sa sune a flame ( nici ce am postat aici nici ce am postat la threatul 3dmark 2001se ) - speram totusi ca vom afla niste setari "mai speciale" pentru placi video - de la cei care au scoruri mai mari ( eu am gasit cateva ghiduri pentru optimizare windows/drivere dar sunt destul de greu de aplicat si pana la urma totul se rezuma la overclocking ).
PPS: daca citeai atent vedeai ca sunt posesorul un 9800 se @ pro cu frecvente maxime de functionare artefact free 405/375, si am scoruri decente in teste sintetice respectiv 18991/6424.
Mmm, simt miros de sange! :vamp:
Cool dow, dark! Daca ma apus si overclock-ez R9800pro-ul meu dincolo de limita de artefacte, dau in procesor si memorii pana iese fum, sa vezi atunci ce scoruri voi avea si eu.
Ideea este ca am realizat de mult ca nu mai are rost sa alerg dupa puncte si nici nu mai comentez cand vad diverse punctaje ce par ciudate.
Asa ca luati ca atare ce vedeti si ... la mai mare!
Stai linistit Doc , suntem toti oameni constienti cu platforme decente . Adica nu e pericol de sange . Nasol intr-un fel , dar asta e ...
Artifact free pana la 445/780 cu racirea standard , dar ai dreptate . Daca aveam ceva de demonstrat mie sau altora aveam Intel . Am trecut de faza asta demult .
betatester: cam putin, eu am scos 6696 cu procu la 2200 si fsb 200 sincron iar placa Sapphire 9800Pro Lite la 452/797
Oricum m-ai batut cu ...un punct :crazyeyes:
Ups, nu observasem, my bad :roll:
Anywho cum sa nu conteze? Daca nu ar conta nu am mai face aceste teste nu?
Betatester: mai incearca sa cresti frecventa la procesorul ala pentru ca dupa cate vad e un Barton M si ala ar trebuit sa mearga cu racire buna pe aer pana pe la 2800MHz
Bafta si sper sa vedem niste rezultate impresionante cu micul 2500+ M
BetaTester: imi spui te rog si mie setarile CPU/FSB/RAM/VOLT/VGA pe care le-ai folosit pentru a obtine scorul ala?
P.S. sper sa ajung si eu acolo dar am memorii CH5 si Barton simplu, deci va fi mai greu
Later edit: i spy with my little eye: ai folosit cumva 230x10.5? :roll:
Last edited by Popescu Victor on Tue Jun 22, 2004 2:54 pm, edited 1 time in total.
CH5 ca CH5, partea interesanta este ca Beta Tester avea niste Kingmax-uri PC3500 din cate tin eu minte . Nu stiu daca le-a schimbat cumva (cu toate ca ar fi "aur"), ramane sa confirme el.
1883 puncte in 3dMark2003 cu:
AMD Athlon XP 2200+ (original 2000+ acum 1.8Ghz la 1.625V)
Syntax SV266a(KT266A)
256Mb DDR 266 CL2
MSI FX5200 TRD 128 (GPU/MEMORIE: 315/555 MHz)
Windows XP Pro
Toate testele terminate, nici un program de optimizare, cele mai noi drivere.
Dragut scor,nu?
De asemenea:
15.000 puncte in Aquamark 3
8090 puncte in 3DMark2001
1320 puncte in Codecreatures
Cand Doc le stie , le stie bine . Asta se numeste "investitie in ton cu costul de oportunitate" - Intrebati-l pe Sir Ice ce inseamna ca a terminat ASE cu toate ca nu prea aplica ce a studiat ( era o observatie nu un repros )
sa stii ca nu mint! urmareste posturile mele si ai sa vezi ca sunt obiectiv, nu subiectiv. am zeci de programe instalate, plus ca instalez si dezintalez programe aproape zilnic. zilele astea bag win. nou si pun si o poza. eventual dau si putin O.C. la proc. (asta daca nu zboara placa la Djniki4).
eu chiar nu inteleg ce e goana asta dupa scoruri - acum pe bune e distractiv sa impingi o placa spre limite, este si mai distractiv sa ii faci modificari de tot felul pentru a incerca sa depasesti bariere hardware - dar totusi sunt unele limite peste care nu poti trece - in rest este doar pentru a-ti face o parere ca sistemul functioneaza corect ( adica in parametrii - asta insemnand un +/- 5 % fata de medie ) - de ex placa mea la parametrii normali nu va functiona niciodata ca un 9800 PRO ( pur sange ) - eu avand un 9800 se @ pro prin driveri, pur si simplu este mai slaba cu ~ 5 - 10 % decat PRO urile pe care le-am testat la mine pe sistem - asta se poate datora timeingurilor mai putin agresive la memorii, ceasului GPU/MEMORIE care nu este chiar 380/340 ci este mai degraba un 379.59/339.88 si cine stie ce altor factori ( componente de calitate mai slaba decat pe un 9800 pro ).
Ba da, o sa ajunga si pe mana mea si o sa vad cat scoate pe sistemul meu. Credeti ca va scoate mai mult pe un XP2400+@2200 FSB400, EpoX 8RDA+ nForce2 Ultra400, 2x256DDR333@400, sursa de 550W 2 fan-uri etc decat pe un sistem p4 2,4 cu 512 mem?! Care credeti ca va scoate mai mult in teste?
Cu sistemul din semnatura am scos 5400p in 3D Mark 2003 pe default. Eu zic ca e bine mai ales ca am module DDR Single Channel si placa de baza cu chipset i845E. Voi ce parere aveti?
PS: In Mother Nature cam cate frameuri aveti? Eu am avut minim 10- maxim 55
Sunt mulţumit! În urma unui flash de bios m-am ales cu un 9800XT perfect funcţional (până acum). Reamintesc faptul că placa mea este la origine un GeCube 9800Pro Extreme (core R350!!!, şi nu R360 ), memorii Samsung GC-2A, răcirea standard - o voi schimba foarte curând.
Am testat la frecvenţa stock XT (412/365), procesorul la 2300Mhz cu FSB210 (deci nimic extraordinar).
Scor obţinut: 6374.
Săptămâna viitoare schimb răcirea, reinstalez SO şi vedem ce iese.
Sunt şi mai mulţumit! Procesorul la 2400, FSB220, timing memorii 2-3-2-11. Poate voi trece şi eu de 7000 cu Windows proaspăt şi răcire îmbunătăţită pe placa video.
Poate voi trece şi eu de 7000 cu Windows proaspăt şi răcire îmbunătăţită pe placa video.
Iti urez noroc doctore.
Eu obtin cu sistemul din semnatura 13000 in 01SE si 5500 in 03, ceea ce e cam putin
2001SE este CPU dependent, da aia iei 13000, pe cand ai lua ~18000 daca aveai barton 3200+. Dar asta nu prea conteaza. Ai scor bun. 5500 in 03 este normal, nu-ti fa griji, ai un computer foarte bun.
Salutare colegi! Ultimul meu scor: 5300.
Broblem: cand o/c placa la 450/700, la un moment dat, imi intervine thermal brake-ul, care imi pune frecv la 300MHz la core (si care banuiesc ca are rostul ei). Ce pot face? Am un ventilator de 80mm care bate ca lumea pe placa... In afara de sistemul de racire standard. Sa scot coolerul si sa ii aplic pasta siliconica?
P.S.: pasta Titan conduce curentul? Ca am numai pasta Titan, si n-as vrea sa dau foc la 9 mil...
Daca o componenta a unui sistem se va strica, atunci cu sigurantza va fi cea mai scumpa sau cea mai dificil de inlocuit...
Dr.LED wrote:Bad, bad, bad boy! kosmo, kosmo... Stai că iau eu mâine Giantu', să vezi ce-ţi fac! :black:
Vezi sa nu spargi pastila la VPU cu Giantu' Knock on wood .Mie mi-a tzatzait **** cand l-am pus si chiar si acuma cand ma uit la el in carcasa ma sperie.