florin ceea ce zici tu e adevarat dar totusi se poate mai bine.
Eu le am asa:1280*1024,shadows high,self shadows off,restul de umbre on,specular distance il tin cam la 3 sferturi si bineinteles HDR on/bloom off...
Adica uite cam cum vad eu treaba,la detaliile de mai sus...cu jegoasa aia de miriste,iarba...cum vrei sa ii spui...activata la jumatate am 20-25fps in portiunile cu iarba abundenta ceea ce nu prea mai imi place.Daca duc bara de iarba la un sfert este mai bine iar daca scot iarba de tot am 50-60 fps constant dar totusi prefer sa joc cu 30 fps si sa am peisajul mirific.
Momentan am iarba bagata la un sfert,adica imi apare iarba in fata la cativa metri si tot e mai bine merg undeva intre 25-40fps in portiunile cu iarba.
Bucuria mea mare este ca avand 2 Gb DDR se misca super fluent fara stranuturile alea constante din cateva in cateva clipe numite mirific swap,asa ca luati in considerare si acest aspect!
Spre mirarea mea,nu observ deloc mare diferenta de performanta cand am procesorul la 2200mhz sau cand il tin la 2750mhz spre exemplu,ciudat nu?
Totusi ceea ce ma oftica pe mine acum e ca nu am un TFT de 17" pe care puteam sa joc lejer in 1024*768 si se vedea cel putin la fel...daca nu mai bine decat acum in 1280*1024 pe monstrul asta de 19"
Am verificat sa vad si in 1024*768 cu aceleasi detalii am constant 40-45fps si sub 30 nu scade ceea ce este parfum!
In pesteri am de la 50 la 120fps in functie de pestera deci acolo nu sunt probleme,IARBA e dusmanul nr 1!
Concluzia mea:este un joc perfect jucabil cu detalii mari pe actualele placi video high end dar din pacate capaceste rau de tot sistemele mai slabute...
Luand in considerare imensitatea si grandoarea peisajelor este clar ca nu vom mai avea prea curand vreun joc care sa manance atatea resurse,deci,daca facem fata acum vom mai face fata multor "torturi"

Bafta la joc!