We are pleased to announce that The Elder Scrolls IV: Oblivion is currently in development for PC and future generation consoles. In development since 2002, Oblivion is another leap forward in role-playing with its combination of freeform gameplay and cutting-edge graphics. The world-exclusive details on Oblivion are featured in the October issue of Game Informer. Check out their mammoth 12-page cover story to get all the details and screenshots. (And yes, that's in-game art on the cover.)
The Elder Scrolls 4: Oblivion
Moderator: Moderatori
The Elder Scrolls IV: Oblivion Announced
Truth is relative. Pick one that works
Elder Scrolls 4 Screenshots ... enjoy 
De asemenea, iata si cateva detalii despre joc:

De asemenea, iata si cateva detalii despre joc:
-- Current release date is Winter 2005
-- According to Todd Howard they are trying to make the game as appealing to mainstream gamers as possible without alienating the hardcore players that prefer more complex RPG's (maybe good or bad)
-- They say the game is very very large, but (sadly) it will be smaller than Morrowind for two reasons (Stated by Todd Howard):
--- (A) "Budgets and schedules for games will not change much while the enhanced graphics will require more development time,
--- (B) "It's a fact that, statistically, gamers prefer shorter games, and often do not finish more involved titles"
-- Will be unlike the conventional RPG in which the combat outcome does not depend on the luck of dice rolls;
-- The damage that you dole out will be determined by your strength, your opponent's armor, and the attack you unleash
-- Your opponents will block and dodge, so taking down an enemy is entirely on the player's shoulders
-- To make this more mainstream appealing(?) they have made most of the tedious aspects of Morrowind fun (Lock picking, mixing potions, and forging armor for example are going to be done through a mini game of sorts)
-- Still made for the 1st person player there are options for both 3rd person and 1st person (like Morrowind), while also saying that the "combat is visceral and bloody and that it is designed to recall intense swordplay seen in movies like LoTR and Brave heart. Not to mention the fact that they said. The combat will be every bit exiting as a FPS"
-- There are expansive forest regions that are the most breath taking of them all, if only you could see the screen, but they are packed with almost photorealistic trees and at least a thousand slivers of grass
-- All NPC's have a basic day to day schedule so they go to sleep, shop, and even if a poor guy that can't afford food wants food enough, he will steal from some one, maybe even you
-- Here's another quote "The elder scrolls games are about freedom, and oblivion takes that freedom to a whole new level ~~~ The combat is a much bigger focus than in the earlier game."
Last edited by Bossman on Mon Sep 13, 2004 8:50 pm, edited 1 time in total.
- alexwinfast
Super joc,tare de tot,dar pacat ca mai avem 1 an si ceva pana apare...
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Nu se poate asa ceva , screen-urile alea sunt chiar reale ? Adika asa va arata jocul ? Deja am vanatai de cat m-am ciupit si tot nu sunt sigur ca nu visez , Dumnezeule mare , ce pot sa mai spun , ma angajez si fac pe dracu in o mie sa imi iau un sistem pe care sa ruleze si sa se vada cu toate la max . Am ramas chiar fara cuvinte , probabil ca o sa ma plimb doar de dragul plimbarii sa admir peisajul and they got horseys too wheyy
K gata mi-am mai revenit putin , uitandu-ma la screen-urile din link-ul dat de Bossman , apropo many thanks pentru link , se vde din franturile de text ca jocul se va desfasura tot in Tamriel in provincia imperiala Cyrodiil . Parca era ceva in Morrowind despre ceva probleme in Cyrodiil , sa aiba vreo legatura ? Saltul grafic fata de Morrowind ( si de fapt fata de orice e acum pe piata ) e pur si simplu uluitor , bine va apare in 2005 , dar oricum , vedeti si voi diferenta intre un Daedroth din Morrowind si cel din Oblivion si in plus atentia pentru detalii , se vede acolo si o iedera sau alta planta agatatoare atarnand de pe ruinele zidului .Daca mi-ar fi aratat cineva screen-urile cu padurea fara sa stiu de unde sunt as fi spus ca sunt dintr-un film gen Shrek sau chiar reale . La atatea detalii nu ma mir ca lumea va fi mai mica decat cea din Mrrowind. Sper doar ca versiunea de PS sa fie lansata o data cu cea de Xbox or else ...

I smoke too much , i know
Da padurile sunt fascinante. DIn pacate pentru mine nu creeaza acel feeling pe care il au alte jocuri precum Gothic 2 unde nu e nevoie de mega grafica pentru a induce senzatia de realism. Oricum din ce am vazut nici o sansa sa mearga acceptabil in sa asta nu ma mira deoarece in momentul in care a aparut Morrowind nu prea erau sisteme sa il ruleze la Maximum details. Mie abia acum im merge acceptabil aceasta din urma :roll:
Câteva detalii noi despre joc:
@ Pixelrage.ro# Jocul e programat sa apara pe PC, Xbox 2 si PS3 in iarna 2005
# Harta va fi mai mica ca in Morrowind si, speram noi, mai plina de content.
# Se va pune accentul mai mult pe lupta, de data asta. Sistemul de lupta este diferit (ca mod de calculare a damage-ului) de clasicul dice roll.
# Vor exista cai.
# Grafica promite mult. S-a mentionat ca personajele vor avea animatii faciale detaliate. NPC-urile, in numar de peste 1000 vor avea in sfarsit posibilitatea sa interactioneze oarecum mai liber decat cele din Morrowind, care iti spuneau tot timpul acelasi lucru. Garzile vor reactiona diferit fata de actiunile tale in functie de locatia din regat in care te afli. NPC-urile vor imbatrani.
# Crearea de potiuni, arme si armuri a fost refacuta, acestea putand fi realizate acum prin intermediul unor mini-game-uri incorporate.
# Vor exista dungeon-uri, orase subterane, pesteri si alte balarii de gen.
# Lumea se promite a fi complet interactiva.
# Peste 40 de tipuri de monstri, plus tot felul de bossi.
# Jocul va fi livrat cu editorul dupa el, ca si Morrowind. Engine-ul fizic folosit este Havok-ul.
cred că eu făceam o confuzie între engine-uri:
s-ar putea ca havok, engine folosit de către jocul discutat aici să nu fie acelaşi lucru cu havoc, engine folosit de crytek pt farcry. De asemenea, s-ar putea să mă înşel şi să fie acelaşi lucru.. însă iată una din dovezi, lista jocurilor powered by havok [de notat că far cry nu este printre ele]
s-ar putea ca havok, engine folosit de către jocul discutat aici să nu fie acelaşi lucru cu havoc, engine folosit de crytek pt farcry. De asemenea, s-ar putea să mă înşel şi să fie acelaşi lucru.. însă iată una din dovezi, lista jocurilor powered by havok [de notat că far cry nu este printre ele]
work harder
- pixelmonster
Bah, ashtept jocu asta cu o pofta de nu sa vazut !
Acuma vreau sa va datzi cu banuiala (adika daca am sa vad toate detaliile, ca pun mana in foc ca va avea minim pixel shader 3.0, oricum Ellder Scrolls 3, avea pixel shader mult inaintea oricarui titlu !)daca va merge bine pe Sistemul meu care in iarna 2005 va fi urmatorul :
AMD XP 2400+ T-Bred(posibil sa trec la A64 in vara), 2x256 DDR 333 Sycron(posibil sa mai adaug pana la un giga), Hdd Western digital 8 mega buffer, SoundStorm onboard + Inno 3D Geforce 6800 Premium Edition (Din Semnatura) !
Acuma vreau sa va datzi cu banuiala (adika daca am sa vad toate detaliile, ca pun mana in foc ca va avea minim pixel shader 3.0, oricum Ellder Scrolls 3, avea pixel shader mult inaintea oricarui titlu !)daca va merge bine pe Sistemul meu care in iarna 2005 va fi urmatorul :
AMD XP 2400+ T-Bred(posibil sa trec la A64 in vara), 2x256 DDR 333 Sycron(posibil sa mai adaug pana la un giga), Hdd Western digital 8 mega buffer, SoundStorm onboard + Inno 3D Geforce 6800 Premium Edition (Din Semnatura) !
Byt, n-are rost să speculăm, fiindcă o să cădem în extrema Doom 3 şi în discuţiile care erau înainte de lansare ... până un producător nu dă nişte specificaţii, n-are rost să ne dăm cu presupusul ... şi gândeşte-te că ei au anunţat ca dată de lansare estimativă iarna 2005 ... timp în care A64-urile şi plăcile 6800 de acum vor fi cu o generaţie în urmă ... think about that 

Bossman, pentru tine eu sunt Dom' Doctor Bica sau Byta sau Bytales sau Dread_Reaper_aka_Coasa_Mortzy in nici un caz "BYT", ca nu traesc pe un suport magnetic !
Am cerut shi eu nishte pareri, ce naiba, nam omorat pe nimeni !
PS: Daca A64 vor fi cu o generatzie in urma ce draq, o sa fie pe 128 bitzi procesoarele (Cine nu shtie meserie face caprarie!)
Think about it !
Am cerut shi eu nishte pareri, ce naiba, nam omorat pe nimeni !
PS: Daca A64 vor fi cu o generatzie in urma ce draq, o sa fie pe 128 bitzi procesoarele (Cine nu shtie meserie face caprarie!)
Think about it !
Dacă e s-o luăm pe din astea, eu pentru tine ar trebui să fiu Domnul Moderator ...Bytales wrote:Bossman, pentru tine eu sunt Dom' Doctor Bica sau Byta sau Bytales sau Dread_Reaper_aka_Coasa_Mortzy in nici un caz "BYT", ca nu traesc pe un suport magnetic !
Nici eu n-am omorât pe nimeni, doar ţi-am zis că nimeni nu poate să-ţi zică dacă o să-ţi meargă bine sau nu, fiindcă nimeni nu ştie ... în afara producătorilor probabil ...Bytales wrote:Am cerut shi eu nishte pareri, ce naiba, nam omorat pe nimeni !
O generaţie nouă nu înseamnă obligatoriu că se dublează şi registrul de lucru al procesoarelor ...Bytales wrote:PS: Daca A64 vor fi cu o generatzie in urma ce draq, o sa fie pe 128 bitzi procesoarele (Cine nu shtie meserie face caprarie!)
Think about it !
Oricum un A64 gen 2800+ va fi la zi shi atunci(chiar daca e frecventza e mica(vor fi sigur 4xxx+) se poate overcloka ce draq), Domnul Moderator, ca doar e pe 64 bitzi ce draq...
In fine nu asta conteaza, ceea ce mantreb io este oare de cat ram ar avea nevoe jocu (shi ram shi vram, ma refer), caci toţi shtim ca morowindu face figuri pe 512 ram, shi nul satura pe deplin, nici in ziua de azi, decat daca ai placa cu 256 ram shi 1 giga de sys ram (Am vazut un review la unu caresh luase geforce 6800 cu 128 ram, shi nu, nu prea ii merge bine , aşa cum sar fi ashteptat, Morrowind !) + ca sigur va avea PS 4.0 daca acesta va fi eshit pe piatza !
Sigur va beneficia din plin de 512 ram de pe fudo, I wager !
PS(Offtopic):Nam sa ma complic sa pun cratime unde e necesar intrucat e pura perdere de timp, nervi, shi energie musculara, deja am consumat mai mult decat miam calculat pe ziua de asta doar pt ca mam justificat in fatza celor gen yoshi, care se irita cand nu vede cratima unde trebe, asta e fratele meu, dute la dermatolog !
In fine nu asta conteaza, ceea ce mantreb io este oare de cat ram ar avea nevoe jocu (shi ram shi vram, ma refer), caci toţi shtim ca morowindu face figuri pe 512 ram, shi nul satura pe deplin, nici in ziua de azi, decat daca ai placa cu 256 ram shi 1 giga de sys ram (Am vazut un review la unu caresh luase geforce 6800 cu 128 ram, shi nu, nu prea ii merge bine , aşa cum sar fi ashteptat, Morrowind !) + ca sigur va avea PS 4.0 daca acesta va fi eshit pe piatza !
Sigur va beneficia din plin de 512 ram de pe fudo, I wager !
PS(Offtopic):Nam sa ma complic sa pun cratime unde e necesar intrucat e pura perdere de timp, nervi, shi energie musculara, deja am consumat mai mult decat miam calculat pe ziua de asta doar pt ca mam justificat in fatza celor gen yoshi, care se irita cand nu vede cratima unde trebe, asta e fratele meu, dute la dermatolog !
Păi da Dom' Doctor Bica, dar dacă o să aibă aceleaşi probleme de alocare a memoriei şi de gestionare a cache-ului cum a avut engine-ul de Morrowind, tot o să ţi se mişte prost după câteva ore de joc, indiferent de ce sistem ai ...
Ce e sigur însă e că 1GB Ram va fi mai mult decât recomandat pentru el ...
Ce e sigur însă e că 1GB Ram va fi mai mult decât recomandat pentru el ...
Jesus, Mary and Joseph!
Abia ajung si eu la level 70 în Morrowind şi acum trebuie să mă gândesc la upgrade pentru Oblivion. Numai bine că mai este un an până atunci.
Ah, decizii, decizii, trebuie să renunţ la masă de biliard, trebuie să îmi micşorez asigurarea de viaţă, să îmi caut o slujbă... oricum, la ce jocuri face Bethesda cred că o să merite.
Mie Morrowindul mi se câcâie şi cu un giga de RAM, aşa că am impresia că va trebui să mai adaug unul pentru Oblivion.
Măă, şi cum poate să arateeee!!!
E bine că l-au făcut mai mic ca Morrowind, că au dat o importanţă mai mare luptelor şi că au făcut mai distractive potion-makingul şi item forgingul. Numai eu ştiu cu ce silă mă duceam în Morrowind în camera cu ingrediente şi poţiuni pentru a-mi mai replenish-a stocul.
Abia aştept să apară şi keeping my fingers crossed for Fallout 3 also.
Abia ajung si eu la level 70 în Morrowind şi acum trebuie să mă gândesc la upgrade pentru Oblivion. Numai bine că mai este un an până atunci.
Ah, decizii, decizii, trebuie să renunţ la masă de biliard, trebuie să îmi micşorez asigurarea de viaţă, să îmi caut o slujbă... oricum, la ce jocuri face Bethesda cred că o să merite.
Mie Morrowindul mi se câcâie şi cu un giga de RAM, aşa că am impresia că va trebui să mai adaug unul pentru Oblivion.
Măă, şi cum poate să arateeee!!!
E bine că l-au făcut mai mic ca Morrowind, că au dat o importanţă mai mare luptelor şi că au făcut mai distractive potion-makingul şi item forgingul. Numai eu ştiu cu ce silă mă duceam în Morrowind în camera cu ingrediente şi poţiuni pentru a-mi mai replenish-a stocul.
Abia aştept să apară şi keeping my fingers crossed for Fallout 3 also.
Proud member of the "Brothel for slating intellectual lusts"
Promoter of the New World Order.
Promoter of the New World Order.
la 1gb ram ar trebui să zboare Morrowind la tine, şi faptul că zici că merge greu mă face să dau vina pe placa video mai degrabă, în cazul tău.
pe mine mă distra faptul că puteai să omori personajele cheie şi te atenţiona că lucrurile iau o întorsătură fioroasă în joc datorită ţie, dar puteai să joci.... la un moment dat mă plictisisem şi omorâsem tot în Vivec... mă plimbam pe coridoarele înguste de unul singur... şi brusc jocul devenise neinteresant.
e mult mai inteligent să urmezi firul questurilor.. chiar mi-au plăcut cele de la
casa Telvanni, unde terminasem toate questurile, şi pt că devenisem mare vedetă mi se făcuse şi o căsuţă pe măsură, foarte reuşită. De departe cel mai fascinant joc posibil.
... foarte curios să văd ce facţiuni va cuprinde noua versiune. pt mine contează mult să se păstreze complexitatea jocului, care e mai importantă decât grafica n stuff like that.
pe mine mă distra faptul că puteai să omori personajele cheie şi te atenţiona că lucrurile iau o întorsătură fioroasă în joc datorită ţie, dar puteai să joci.... la un moment dat mă plictisisem şi omorâsem tot în Vivec... mă plimbam pe coridoarele înguste de unul singur... şi brusc jocul devenise neinteresant.
e mult mai inteligent să urmezi firul questurilor.. chiar mi-au plăcut cele de la
casa Telvanni, unde terminasem toate questurile, şi pt că devenisem mare vedetă mi se făcuse şi o căsuţă pe măsură, foarte reuşită. De departe cel mai fascinant joc posibil.
... foarte curios să văd ce facţiuni va cuprinde noua versiune. pt mine contează mult să se păstreze complexitatea jocului, care e mai importantă decât grafica n stuff like that.
work harder
Mai, dar voi toti sunteti atat de entuziasmati de grafica, incat nu va mai dati seama ca un joc nu e o succesiune de poze sau un film, dreaq! Trebuie sa mai aiba si un gameplay bun, si feeling, o muzica antrenanta (ceea ce Morrowind a avut), sunete de calitate. Si abia apoi putem sa spunem ca jocul promite! Au aburit producatorii un pic si voi, gata, ati cazut pe spate! Chestia e ca, normal, conform tendintelor actuale (cretine, as putea zice) se pune mare accent pe grafica si vad ca si pe lupte... Hmmm... Nu au zis nimicutz de clase, rase, sau posibilitati de evoluare... Cam asta e... Mai e un an si ceva pana va aparea si eu spun sa nu ne facem iluzii aiurea. Eu sunt sigur ca va fi un joc bun, dar sa speram ca o sa fie mai mult decat atat, un joc excelent, si, sa speram din nou, scalabil...
Normal ca ne intereseaza si gameplayul dar daca are o grafica CE nu ruleaza pe nimic bine...degeaba mai are cea mai tare poveste.
Last edited by VDtot on Tue Sep 21, 2004 8:36 pm, edited 1 time in total.
Nici nu ma apuc bine de jucat modurile ca apare deja TES IV:Oblivion.Si inainte sa incep sa laud toate screensoturile...la revista
as dori sa-l intreb pe batranul nostru gamer Bossman[b\] cum de a pus mana pe revista sau de unde are imaginile...
Si acum punctul pe I...imaginile din revista respectiva nu ma fac decat sa ma gandesc ca cerintele de sistem vor fi waaay bigger decat orice ar aparea in urmatorii 3 ani.
Si ar mai trebui sa bage si un happy ending si o veverita care sa tot caute un ascunzis pentru petty soulgemu ei, ceva gen Ice Age!Asta ar avea un succes foarte mare.Ma rog...cel putin sunt sinceri oamenii
Dupa cate am inceles citind fractinile de propozitii de pe marginea revistei...se pare ca Uriel Septim moare si Tamrielul este invadat de reaturi infernale...daedrice...tralala Daedrothul ,etc etc.Apropo,imaginea cu daedrothul e art work si pozele cu padurea...hmmm,pana nu vad un filmulet cu iarba in bataia vantului o sa raman sceptic.Din cate am citit acolo pana si TES Cunstruction Set va fi mai usor de folosit si mai practic.Ceva mai de genu random generated.Cool, deva vad avalansa de moduri.Bohoo for the Console gamers
In privinta dimensiunii insulei Imperiale, e si normal ca aceasta sa fie de dimensiuni mai reduse.Jocu nu trebuie sa fie the size of China to be big.Colonia din Gothic era mica ca marime dar era biine facuta.Si daca exista si oase subterane si alte chestii de gen,the better.Ceva drow?Niste drow-droth?
And last but not least...the beginning.Hmmm,escaping from the Imperial prisons...NOT AGAIN!Miroase a TES I...
Cu toate acestea spuse, sper ca Oblivion va fi un joc demn de jucat si rasjucat si sper ca n-o sa mai fie atatea bugguri grafice ca-n Morrowind.
BTW, Bossma, mai bine bagai imagini cu scrisul decat cu screenshoturi si artworkuri

Si acum punctul pe I...imaginile din revista respectiva nu ma fac decat sa ma gandesc ca cerintele de sistem vor fi waaay bigger decat orice ar aparea in urmatorii 3 ani.
Someone wrote:
--- (B) "It's a fact that, statistically, gamers prefer shorter games, and often do not finish more involved titles"
Si ar mai trebui sa bage si un happy ending si o veverita care sa tot caute un ascunzis pentru petty soulgemu ei, ceva gen Ice Age!Asta ar avea un succes foarte mare.Ma rog...cel putin sunt sinceri oamenii

Dupa cate am inceles citind fractinile de propozitii de pe marginea revistei...se pare ca Uriel Septim moare si Tamrielul este invadat de reaturi infernale...daedrice...tralala Daedrothul ,etc etc.Apropo,imaginea cu daedrothul e art work si pozele cu padurea...hmmm,pana nu vad un filmulet cu iarba in bataia vantului o sa raman sceptic.Din cate am citit acolo pana si TES Cunstruction Set va fi mai usor de folosit si mai practic.Ceva mai de genu random generated.Cool, deva vad avalansa de moduri.Bohoo for the Console gamers

In privinta dimensiunii insulei Imperiale, e si normal ca aceasta sa fie de dimensiuni mai reduse.Jocu nu trebuie sa fie the size of China to be big.Colonia din Gothic era mica ca marime dar era biine facuta.Si daca exista si oase subterane si alte chestii de gen,the better.Ceva drow?Niste drow-droth?

And last but not least...the beginning.Hmmm,escaping from the Imperial prisons...NOT AGAIN!Miroase a TES I...
Cu toate acestea spuse, sper ca Oblivion va fi un joc demn de jucat si rasjucat si sper ca n-o sa mai fie atatea bugguri grafice ca-n Morrowind.
BTW, Bossma, mai bine bagai imagini cu scrisul decat cu screenshoturi si artworkuri
Buguri grafice sau nu , Morrowind a fost un joc superb in ciuda lor. Nu cred ca asta l-ar impiedica pe Oblivion sa nu fie apreciat, daca intradevar are tot ce-i trebuie 

Intel Core2Duo E8400 (stock) | Gigabyte P35-DS3L | 2x1024 Kingmax + 2x2048 Kingmax | BFG 285gtx OCX | 1xSeagate 200GB ATA + 1xSeagate 320GB SATA | Carcasa No-Name | Spire HighPower 500W |
Dacă ai urmări site-urile de ştiri dintr-un topic sticky de mai sus ai fi la curent cu ştirile şi ai putea observa că pozele nu-s de la Bossman de pe calculator, ci de pe http://deftonage.onestop.net/ .I.R. wrote:cum de a pus mana pe revista sau de unde are imaginile...
Mie deja imi miroase a Gothic, ceea ce e un lucru bun, avand in vedere ca seria Gothic e preferata mea. Sper sa rezolve si cu incarcarile alea dese. Sincer imi placea in Gothic faptul ca jocul era impartit in zone mai mari si nu aveai parte de ecrane de incarcare din 2 in 2 minute. Intr-adevar Morrowind-ul era mare dar era mare degeaba ca uneori te plictiseai tot mergand asa de-ti venea sa pui o piatra pe tasta pt FORWARD si sa te intorci peste vreo juma' de ora. Sper oricum sa-l faca mult mai consistent. Chiar speram sa-l faca mai realist, si fiecare personaj sa aiba propria lui viatza si personalitate. Sper sa fie vorbite dialogurile si sa nu primesti aceleasi replici de la toti locuitorii unui oras. Adica sa fie mai "Gothic".-- They say the game is very very large, but (sadly) it will be smaller than Morrowind
[...]
-- Your opponents will block and dodge, so taking down an enemy is entirely on the player's shoulders
-- To make this more mainstream appealing(?) they have made most of the tedious aspects of Morrowind fun (Lock picking, mixing potions, and forging armor for example are going to be done through a mini game of sorts)
[...]
-- All NPC's have a basic day to day schedule so they go to sleep, shop, and even if a poor guy that can't afford food wants food enough, he will steal from some one, maybe even you
[...]
Oricum pana atunci GOTHIC RULES!
Last edited by shiverx on Wed Sep 22, 2004 10:29 pm, edited 1 time in total.