Reclamele tv ... poluare vizuala ?!?!
Moderator: Moderatori
- Widsith the Wanderer
ti-o fi plact tie dar sa vezi ce o sa si-o ia aia de la nivea pt concurenta neloiala sau ceva de genul asta..... punem pariu ca in cateva zile nu o sa o mai vedem...... asa ca savureaz-o la maximMi-a plăcut raspusul dat de NIVEA la reclama cremei DOVE , cu laleaua erectă.
P.S. ma mir ca au putut da asa ceva aia de la nivea chiar nu au departament juridic, sau sunt f. f. disperati?
- Black Shark
- Moderator
Nu am vazut inca reclama dar totusi ce anume au facut si era ilegal ? au calomniat Dove cumva ? nu cred
domeniul nu este atat de rigid, tin minte reclame Audi in care se luau de BMW, Mercedes & co., ca sa nu mai vorbim de Pepsi si Coca Cola care au s-au batut in reclame directe cu serii intregi
domeniul nu este atat de rigid, tin minte reclame Audi in care se luau de BMW, Mercedes & co., ca sa nu mai vorbim de Pepsi si Coca Cola care au s-au batut in reclame directe cu serii intregi
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
Aia cu Glade On & On trebuie sa fie cea mai tampita.
La reclame misto : Love Plus(toate), Heineken,Pepsi,aia cu Audi Quattro (pista de schi),ultima de la Connex (cu minutele) si de la Orange.Daca imi mai amintesc mai scriu. Poate sa imi explice si mie cineva ultima reclama de la Ultra Pro (cand suna copiii la usa apare unu masiv si-l strange de gat pe unu si dupa aia copiii se duc la magazin) I don't get it !
La reclame misto : Love Plus(toate), Heineken,Pepsi,aia cu Audi Quattro (pista de schi),ultima de la Connex (cu minutele) si de la Orange.Daca imi mai amintesc mai scriu. Poate sa imi explice si mie cineva ultima reclama de la Ultra Pro (cand suna copiii la usa apare unu masiv si-l strange de gat pe unu si dupa aia copiii se duc la magazin) I don't get it !
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Reclama cea mai tampita dintre astea de acum e aia la nush ce cafea cu fetita care ntreaba: "Tu cum l-ai cucerit pe tati?" Doh.. sigur cafeaua a fost totul... Stupid...
Din cadrul reclamelor bune (nu neaparat din prezent): campania de votare cu soferita "inteligenta", reclama la Bergembier cu prietena care ia caret
, Brgenbier - bea cu masura, Carlsberg, Pepsi, Coca-Cola Light, Branza topita La Dorna (cu vaca care se joaca cu mingea), ROM - aia cu "Partidul te vrea tuns, roachere!"
, Nike, reclama noua la Adidas.
... I'll be back
Din cadrul reclamelor bune (nu neaparat din prezent): campania de votare cu soferita "inteligenta", reclama la Bergembier cu prietena care ia caret

... I'll be back

Old nickname: Rayden
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
- Widsith the Wanderer
pai uite un citat:
In alineatul 2, art.10 bis al Conventiei de la Paris se sublinieaza ca un act de concurenta neloiala este orice act savirsit "contrar practicilor cinstite in materie industriala sau comerciala", iar in alineatul 3 actele de concurenta neloiala sint definite ca fiind "orice fapte de natura a crea confuzie, prin orice mijloace, cu intreprinderea, produsele sau activitatea industriala ori comerciala a unui concurent; afirmatiile false in exercitarea comertului, de natura a discredita intreprinderea, produsele sau activitatea industriala ori comerciala a unui concurent; indicatiile sau afirmatiile care in exercitarea comertului sint susceptibile de a induce publicul in eroare, asupra naturii, modului de fabricare, caracteristicilor, calitatii sau cantitatii marfurilor". zic eu ca ar fi, insa intr-adevar se poate ca instanta sa aprecieze ca nu e asa, oricum e de urmarit dc se va mai difuza reclama.....
cat despre stupizenie
"-Mami, cum l-ai cucerit pe tati?" bate orice......
In alineatul 2, art.10 bis al Conventiei de la Paris se sublinieaza ca un act de concurenta neloiala este orice act savirsit "contrar practicilor cinstite in materie industriala sau comerciala", iar in alineatul 3 actele de concurenta neloiala sint definite ca fiind "orice fapte de natura a crea confuzie, prin orice mijloace, cu intreprinderea, produsele sau activitatea industriala ori comerciala a unui concurent; afirmatiile false in exercitarea comertului, de natura a discredita intreprinderea, produsele sau activitatea industriala ori comerciala a unui concurent; indicatiile sau afirmatiile care in exercitarea comertului sint susceptibile de a induce publicul in eroare, asupra naturii, modului de fabricare, caracteristicilor, calitatii sau cantitatii marfurilor". zic eu ca ar fi, insa intr-adevar se poate ca instanta sa aprecieze ca nu e asa, oricum e de urmarit dc se va mai difuza reclama.....
cat despre stupizenie
"-Mami, cum l-ai cucerit pe tati?" bate orice......
hai mă că aia nu-i chiar naşpa..
când întreabă ţâncu de 6 ani cum a ajuns el pe lume îi zici că la adus barza...
dacă nu-i spui îţi sare-n cap şi te pisează cu tot soiu de-ntrebări..
aşa că dăşteaptă mă-sa,o trimite la plimbare vânt
la noi exasperante sunt reclamele la detergenţi - toate soiurile se compară cu detergentul obişnuit....
dacă ar fi să fac eu reclamă la ceva la detergent obişnuit ar fi
când întreabă ţâncu de 6 ani cum a ajuns el pe lume îi zici că la adus barza...
dacă nu-i spui îţi sare-n cap şi te pisează cu tot soiu de-ntrebări..
aşa că dăşteaptă mă-sa,o trimite la plimbare vânt

la noi exasperante sunt reclamele la detergenţi - toate soiurile se compară cu detergentul obişnuit....
dacă ar fi să fac eu reclamă la ceva la detergent obişnuit ar fi
Alt-F4
- Black Shark
- Moderator
pai bine, e o diferenta intre a spune "produsul x e prost" si a face o reclama in care concurenta/diferenta este evidentiata chiar si direct, cea din urma nu implica o discreditare a produsului rival, cum am mai spus, reclamele de genul asta sunt pe piata internationala de multa vreme, in romania nu prea avem brand-uri concurente puternice care sa aiba si o fidelitate deosebita, si fara o prezenta puternica strategii de genul asta nu au acelasi impact, dar piata se maturizeaza si sper ca reclamele de acest tip se vor inmulti
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
- Widsith the Wanderer
man textul reclamei este unul de genulpai bine, e o diferenta intre a spune "produsul x e prost" si a face o reclama in care concurenta/diferenta este evidentiata chiar si direct, cea din urma nu implica o discreditare a produsului riva
" e formidabil ce pot face unele creme de maini pentru plante, pt tine insa foloseste nivea" e drept indirect mie mi se pare o devalorizare a lui dove evidentiat si prin imaginea lalelei in paharul cu crema.....
si oricum a face o reclama produsului tau facand antireclama altuia nu e corect! decat dc acest lucru e o evidenta si argumentat!
cat despre cum e afara nu stiu, dar acest gen de reclame sunt permise la TV? da un exp!
cine a vazut marca inregistrata, stie ca audi si mercedes s-au "certat" in vreo 3 reclame si nu s-a intamplat nimic, asa si cu dove. besides, dove cand au facut reclama aceea, a aparut un capac albastru, care semana cu crema nivea 
cea mai tare reclama e cea de la adidas, o urmaresc de fiecare data, rulez

cea mai tare reclama e cea de la adidas, o urmaresc de fiecare data, rulez
I used to care but now i take a pill for that.
Pai... nu Nivea a inceput cu prostiile. In reclama Dove, cutiuta cu "Crema obisnuita" e rotunda, albastra si scrie pe ea cu caracterele folosite de NIVEA. So... Nivea le-a trantit-o inapoi...Paulo wrote:" e formidabil ce pot face unele creme de maini pentru plante, pt tine insa foloseste nivea" e drept indirect mie mi se pare o devalorizare a lui dove evidentiat si prin imaginea lalelei in paharul cu crema.....
si oricum a face o reclama produsului tau facand antireclama altuia nu e corect! decat dc acest lucru e o evidenta si argumentat!
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
- Zâna Măseluţă
- Admin
Hmm, să vedem ce-a mai fost prin ultima vreme...
Aia la chipsuri cu tipa care iese de la budă, se scarpină în fund cu toată mâna apoi şi-o bagă printre chipsuri, aia cu plodu care strigă la măsa să-i arunce margarină pe geam, eu unul îi aruncam ligheanul cu nisip al motanului, cercetătorii danone care se uita cum se dizolvă smântâna pe lingură, reclama cu una în alb la o chindie câmpenească unde refuza scaune oferite de de-alde Fabio si se aşeaza la masă cu vulpoiul voios desenat de pe punga de dero. Olraiti then.
Aia la chipsuri cu tipa care iese de la budă, se scarpină în fund cu toată mâna apoi şi-o bagă printre chipsuri, aia cu plodu care strigă la măsa să-i arunce margarină pe geam, eu unul îi aruncam ligheanul cu nisip al motanului, cercetătorii danone care se uita cum se dizolvă smântâna pe lingură, reclama cu una în alb la o chindie câmpenească unde refuza scaune oferite de de-alde Fabio si se aşeaza la masă cu vulpoiul voios desenat de pe punga de dero. Olraiti then.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
- SharpShooter
Nu te mai chinui, nici ei nu cred ca au inteles-o, pentru ca sunt ultraPRO, STII ?Persian Prince wrote:Poate sa imi explice si mie cineva ultima reclama de la Ultra Pro (cand suna copiii la usa apare unu masiv si-l strange de gat pe unu si dupa aia copiii se duc la magazin) I don't get it !
La fel de cretine mi se par "stirile IT" de la Flamingo. Cum spunea un coleg, inca nu avem nici o firma profesionista in domeniul calculatoarelor...
There is no order...
- quicksilver
mie imi place reclama de la preparate Campofrio, cea in care tipul, avand in mana un sandwich cu sunca presata/salam sau ce-o fi de la Campofrio, se urca intr-un montagne-rousse (sau cum s-o scrie corect) cu prietena si toti urla la mist0 cand sunt "curbe si vai" iar la sfarsit toti coboara din masinute numai tipul continua sa urle, de ciuda ca i-a sarit bucata de carne dintre cele 2 felii de paine.
- quicksilver
edit: acum mi-am dat seama de ce am scris.
Vroiam sa intreb cine imi poate spune cum se numeste melodia din reclama BCR.![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Vroiam sa intreb cine imi poate spune cum se numeste melodia din reclama BCR.
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Last edited by quicksilver on Fri Nov 11, 2005 2:46 pm, edited 1 time in total.
- SharpShooter
- Widsith the Wanderer
mie nu imi plac deloc reclamele astea Connex-Vodafone. nu imi place ideea de turma pe care mi-o inspira. adica un fel de bine ai venit si tu si..... nu au nimic special care sa ma atraga. faptul ca am intrat in "cea mai mare comunitate mobila din lume" nu imi spune nimic.Reclama ultima de la Connex cu Vodafon. Daca am face x lucruri impreuna...... E frumoasa, unde-s multi puterea creste.
Dar poate exagerez si eu.....
Reclamele: poluare vizuală?
Aş putea spune că da. Cel puţin unele. Sunt unele care te enervează în aşa hal încât îţi vine să închizi televizorul. Altele sunt acceptabile, iar altele pur şi simplu te fac să râzi. Cum ar fi cele de la Altex. Bine, nu toate, dar cea cu "ăla negru", şi cea cu "da cutiile aste trei sunt la prompţie?" sunt mişto.
Aş putea spune că da. Cel puţin unele. Sunt unele care te enervează în aşa hal încât îţi vine să închizi televizorul. Altele sunt acceptabile, iar altele pur şi simplu te fac să râzi. Cum ar fi cele de la Altex. Bine, nu toate, dar cea cu "ăla negru", şi cea cu "da cutiile aste trei sunt la prompţie?" sunt mişto.
The world will end in 5 minutes. Please log out.
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
- Zâna Măseluţă
- Admin
Deocamdată doar două reclame, i-aş transporta numai în şuturi pe bivolii care le-au făcut. Sau dacă sunt femei sigur sunt vreo două grase, trebuie să-mi pun clăparii.
unu.) La un salam/parizer ceva, nu nu al lui Titus Steel:
Acestmedicamentseelibereazăfărăprescripţiemedicală pentrumanifestarineplăcuteadresaţi-vămediculuisaufarmacistului.
unu.) La un salam/parizer ceva, nu nu al lui Titus Steel:
doi.) la centrale termice:Ia în gură, intră-n aventură.
Dap, căldurică de la păsărică în rate vere, bate şi reclama cu cârnatul care umple de spume.Păsăroiul are pasarică pentru ca are cuib şi are caldurică,
De la centrala termică Saunier Duval, căldurică de la păsărică,
[blabla versuri bla]
Caldurică de la păsărică, acum şi în rate de la Saunier Duval
Acestmedicamentseelibereazăfărăprescripţiemedicală pentrumanifestarineplăcuteadresaţi-vămediculuisaufarmacistului.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Clic Net Xpres sau asa ceva sunt sigur ca ati auzit de ea,.....CEA MA SF RECLAMA DIN CATE AM VAZUT PANA ACUM,.....hai sa fim seriosi tipii care au facut astfel de reclama cred ca nu stiu ce-i ala internet sau cu ce se mananca,...am crezut ca s-au linistit cu astfel de reclame dupa cele de la Zapp (unde-i zbura la tip calculatorul cand downloda ceva),...dar uita-te ca au introdus o continuare si mai SF CA SI PRIMA,...
...ce viteza ar trebui sa aiba ala sa-l arunce in spate cand da Enter,...o fi de la Cooler,saracu nu stia cu ce sa-si raceasca procesorul si a ales solutia extrema un Jet de la Boeing 747.
...ce viteza ar trebui sa aiba ala sa-l arunce in spate cand da Enter,...o fi de la Cooler,saracu nu stia cu ce sa-si raceasca procesorul si a ales solutia extrema un Jet de la Boeing 747.

mie imi place tipul din reclama, cel care spune "am vazut pe net".Alante wrote:Clic Net Xpres sau asa ceva sunt sigur ca ati auzit de ea,.....

iar reclamele cred ca sunt bune doar sa scapi de musafirii nepoftiti care iti pica in vizita duminica, taman cand e ora de servit pranzul

Acuma vreo 2 sapt am primit de la un prieten un filmulet numit "cea mai tare reclama romaneasca" este o reclama la Teletech si este cu doi tipi imbracati in halate albe ,cred ca lucrau la abator, care urcau preot cu forta intrun turn ,dupa care il arunca, asta pica, si unul din din ei il crearta pe celalt cum ca el iar fi spus ca nu ii Batman da el ca nuuuu.
- SharpShooter
-bah berbecule!!! ti-am zis yo ca e popa?? tu nimic: betmen betmenZolly wrote:Acuma vreo 2 sapt am primit de la un prieten un filmulet numit "cea mai tare reclama romaneasca" este o reclama la Teletech si este cu doi tipi imbracati in halate albe ,cred ca lucrau la abator, care urcau preot cu forta intrun turn ,dupa care il arunca, asta pica, si unul din din ei il crearta pe celalt cum ca el iar fi spus ca nu ii Batman da el ca nuuuu.
asta imi place si mie la nebunie, is curios cum ar arata o alta reclama la celasi produs cu aceiasi actori

Apropo de betmen. Daca prima reclama a mai inspirat o fraza pe linga celebra "marmota", a doua reclama Teletech m-i s-a parut cam...macabra. Ok, am inteles ca inspiratia divina a venit din partea unui banc, dar nu prea le-a reusit sa-l traspuna pe ecran. La fel si reclama la posirca Unirea. Prima a fost super, a doua (sau cea cu apa pentru ala micu') a fost ok, dar ultimele doua (basculanta si sobolanul) au fost parca facute la plesneala, in graba. Deh, asta se intimpla cind incerci sa dezvolti o idee reusita.
Si acum sa va spun cu adevarat ce reclama ma enerveaza la limita spargerii ecranului TV. Cea de la Colgate si tipul ala, clona lu' Ken sau Barbie, care imi spune cit de fericit este el si cite orgasme a avut dupa ce a incercat pasta de dinti Colgate, cum radiaza de fericire la vederea pastei minune care curata urmele de Crispy Strips dintre dinti. Geez, ce pot face unii oameni pentru bani...
Si acum sa va spun cu adevarat ce reclama ma enerveaza la limita spargerii ecranului TV. Cea de la Colgate si tipul ala, clona lu' Ken sau Barbie, care imi spune cit de fericit este el si cite orgasme a avut dupa ce a incercat pasta de dinti Colgate, cum radiaza de fericire la vederea pastei minune care curata urmele de Crispy Strips dintre dinti. Geez, ce pot face unii oameni pentru bani...
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"

tocmai am auzit o chestie audio care face reclama la erdeesh... e cu banateni, probabil...tare de tot...
si am mai vazut vreo 3 reclame asta-vara la noaptea devoratorilor de publicitate; 2 la mtv, prima cand vine un negru pe scena, isi toarna o galeata de var in cap si spune "may i have your attention...." <- eminem
si a doua cand vine un alt tip, trage heliu dintr-un balon si canta niste versuri de-ale lui Brit.
a 3-a nu mai stiu la ce era, dar erau scene din filme de groaza (chuky, alien, hellreiser etc) si pe fundal era o muzica de adormit copii..."stii cata violenta vad copiii inainte de a se culca?"..... daca le gasiti spuneti-mi si mie!
si am mai vazut vreo 3 reclame asta-vara la noaptea devoratorilor de publicitate; 2 la mtv, prima cand vine un negru pe scena, isi toarna o galeata de var in cap si spune "may i have your attention...." <- eminem

a 3-a nu mai stiu la ce era, dar erau scene din filme de groaza (chuky, alien, hellreiser etc) si pe fundal era o muzica de adormit copii..."stii cata violenta vad copiii inainte de a se culca?"..... daca le gasiti spuneti-mi si mie!
Eu cred ca isi cam face reclama firma aia, pentru ca s-au raspandit extrem de rapid si mai toti vorbesc de ele.iLogiK wrote:"reclamele" la erdeesh (cititi cu voce tare sa va dati seama despre ce firma de telefonie este vorba) sunt facute din cate imi dau seama aici, la mine in oras de cativa Oradeni.
sunt penale...am de gand sa le postez dar nu stiu cum sa pun 3 mp3-uri de peste 1MB, care contini si injuraturi...
- Zâna Măseluţă
- Admin
Mai nou, poate ma face cineva sa inteleg cum poate prospetimea unui parfumant pentru WC sa te duca la munte, mare, Bustenica Reloaded sau o pe o plaja din Caraibe. Si se intimpla de fiecare data cind tragi apa. Hmm, sunt sigur ca s-au inpirat de undeva...Beam me up Scotty, anyone?
.
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"

Asta de la Sprite e buna
Dintre reclamele proaste: reclama tampita la absorbante; se strang femeile pe strada (si faza tare k barbati nu sunt nicaieri) si... pt ce se strang?.. ca una din 5 femei nu e multumita de absorbantul ei... omg... si mai trebuia sa zica ca, din toate alea, doar una din 3 are orgasm... dacă tot faceau un studiu...
iLogiK, reclamele de la erdeesh le gasesti deja pe multe site-uri... dintre care si pe un server unde am eu cont... parca am mai postat o data: http://comicmp3s.dyn.ro (aici mi-am facut reclama mascata, dar sa nu spuneti la nimeni). Oricum da-i un search pe google si le gasesti in prostie... dacă afli cine-s aia care-au facut reclamele.. sa zici ca trebuie felicitati...

iLogiK, reclamele de la erdeesh le gasesti deja pe multe site-uri... dintre care si pe un server unde am eu cont... parca am mai postat o data: http://comicmp3s.dyn.ro (aici mi-am facut reclama mascata, dar sa nu spuneti la nimeni). Oricum da-i un search pe google si le gasesti in prostie... dacă afli cine-s aia care-au facut reclamele.. sa zici ca trebuie felicitati...
Last edited by Radoo on Mon Feb 13, 2006 2:16 pm, edited 1 time in total.
Old nickname: Rayden