Reclamele tv ... poluare vizuala ?!?!
Moderator: Moderatori
Reclamele tv ... poluare vizuala ?!?!
Mda... sunt destul de enervante pauzele cu reclame... daca ar fi de calitate (reclamele), le-as trece cu vederea (pauzele)!
In ultima vreme, mi-au atras atentia (in mod placut);
+ reclamele la Pepsi (cele cu fotbalisti consacrati - prezentati in Vestul Salbatic)
+ reclamele Nike (aproape toate imi plac)
+ toate reclamele legate de violenta in familie, de discriminarea rasiala, de prevenirea hepatitei, de protectia consumatorului si de respectul pentru handicapati... mi se par toate reusite!
Trebuie sa existe si un clasament al reclamelor urate, nereusite, de prost-gust, enervante, irascibilie si ... care nu-si merita banii. Includ aici reclamele cu:
- Pepsi Twist
- un detergent (Bonux cred) ... in care "juca" si Banica Jr. (care se stresa rau de tot cu germana) - ma rog, aici ar intra cam toate reclamele la detergenti
Ma mai gandesc si la altele...
PS Am uitat sa zic... imi plac absolut toate reclamele CONNEX... insa, avand in vedere ca sunt abonat, as putea fi considerat subiectiv... de aceea nu le-am inclus in micul clasament...
In ultima vreme, mi-au atras atentia (in mod placut);
+ reclamele la Pepsi (cele cu fotbalisti consacrati - prezentati in Vestul Salbatic)
+ reclamele Nike (aproape toate imi plac)
+ toate reclamele legate de violenta in familie, de discriminarea rasiala, de prevenirea hepatitei, de protectia consumatorului si de respectul pentru handicapati... mi se par toate reusite!
Trebuie sa existe si un clasament al reclamelor urate, nereusite, de prost-gust, enervante, irascibilie si ... care nu-si merita banii. Includ aici reclamele cu:
- Pepsi Twist
- un detergent (Bonux cred) ... in care "juca" si Banica Jr. (care se stresa rau de tot cu germana) - ma rog, aici ar intra cam toate reclamele la detergenti
Ma mai gandesc si la altele...
PS Am uitat sa zic... imi plac absolut toate reclamele CONNEX... insa, avand in vedere ca sunt abonat, as putea fi considerat subiectiv... de aceea nu le-am inclus in micul clasament...
Mi se par cam trase de par reclamele la Pepsi. Dar probabil ca asta este strategia lor pentru a ramane in mintea potentialului consumator.
Reclamele la Connex sunt foarte reusite, dar si eu sunt abonat de mai bine de 2 ani.
Reclamele impotriva rasismului fata de tigani sunt bine facute, nimic de comentat, da' inca nu am intalnit nici un tiganus mititel care sa vrea sa invete. Mai stii, poate s-au ascuns toti de mine.
Reclamele impotriva violentei familiale si impotriva femeilor sunt o apa chioara, ele prezentand victimile care sunt, in lipsa altui, termen "victimizate". Ne pare rau de ei cand ii vedem, ei si? Daca il aratau arestat si aruncat in puscarie pe atacator si eventual cum i-ar purta de grija colegi de penitenta ar fi avut un real impact, dar asa nu servesc decat la popularizarea fenomenului.
Cea mai reusita reclama a momentului este cea pentru Sprite cu cei 2 copii care se afla fiecare in familia gresita.
Reclamele la Connex sunt foarte reusite, dar si eu sunt abonat de mai bine de 2 ani.
Reclamele impotriva rasismului fata de tigani sunt bine facute, nimic de comentat, da' inca nu am intalnit nici un tiganus mititel care sa vrea sa invete. Mai stii, poate s-au ascuns toti de mine.
Reclamele impotriva violentei familiale si impotriva femeilor sunt o apa chioara, ele prezentand victimile care sunt, in lipsa altui, termen "victimizate". Ne pare rau de ei cand ii vedem, ei si? Daca il aratau arestat si aruncat in puscarie pe atacator si eventual cum i-ar purta de grija colegi de penitenta ar fi avut un real impact, dar asa nu servesc decat la popularizarea fenomenului.
Cea mai reusita reclama a momentului este cea pentru Sprite cu cei 2 copii care se afla fiecare in familia gresita.
In topul reclamelor preferate se afla:
1. Reclama Fanta cu paharele in nisip (am plans de ras la asta cand am vazut-o prima data :lol:)
2. Reclama de la Audi Quatro cu Tirul prin deshert
3. Reclama de la Audi A8 cu tipul care dezinfecteaza tot in fatza lui.(e destul de veche dar mi-a ramas in minte ca cea mai tare pe care am vazut-o pana acum).
La capitoul "nashpa" se incadreaza cam toate reclamele romaneshti cu mici exceptii. Sunt atat de rele ca nici macar nu mi le aduc aminte :lol: daca stau sa ma gandesc.
Campaniile CNA-ului sunt binevenite. Shi chestia cu uitatu la eticheta shi cu violentza shi cu alcoolul. La un moment dat devin obishnuintza. Io de ex. nu mai cumapar nici maca o sticla de suc fara sa mai uit la data expirarii.
Shi daca tot suntem la capitolul asta ... catzi dintre voi s-au uitat aseara pe ProTV la festivalul Publicitatzii Romaneshti... Tre sa recunosc ca mi-a fost pur shi simplu rushine sa ma uit la televizor... Jenant :oops:
1. Reclama Fanta cu paharele in nisip (am plans de ras la asta cand am vazut-o prima data :lol:)
2. Reclama de la Audi Quatro cu Tirul prin deshert
3. Reclama de la Audi A8 cu tipul care dezinfecteaza tot in fatza lui.(e destul de veche dar mi-a ramas in minte ca cea mai tare pe care am vazut-o pana acum).
La capitoul "nashpa" se incadreaza cam toate reclamele romaneshti cu mici exceptii. Sunt atat de rele ca nici macar nu mi le aduc aminte :lol: daca stau sa ma gandesc.
Campaniile CNA-ului sunt binevenite. Shi chestia cu uitatu la eticheta shi cu violentza shi cu alcoolul. La un moment dat devin obishnuintza. Io de ex. nu mai cumapar nici maca o sticla de suc fara sa mai uit la data expirarii.
Shi daca tot suntem la capitolul asta ... catzi dintre voi s-au uitat aseara pe ProTV la festivalul Publicitatzii Romaneshti... Tre sa recunosc ca mi-a fost pur shi simplu rushine sa ma uit la televizor... Jenant :oops:
A fost mai demult prezentata la marca inregistrata o reclama la MTV Amour (cred!?!) la care era interesanta mai ales coloana sonora... diferite sunete scoase de persoanele de sex feminin in timpul unor anumite acte, in functie de pozitia sociala si alte criterii (categoria din care faceau parte era afisata pe ecran). Mi s-a parut foarte amuzanta si reusita... stie cineva daca o pot downloada de undeva de pe net?
- Black Shark
- Moderator
si mie imi plac reclamele din cadrul diverselor campanii umanitare, reclamele Nike mi se par excelente, zee best !, si reclama aia pentru MTv Amour de care zicea Ricardo e foarte buna, pacat ca nu s-a difuzat in romania, mi-a mai placut o reclama pentru Volvo(la aterizarea unei navete spatiale, pilotul vede un Volvo S80 si intreaba "But....How long have we been up there ?")
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
- Zâna Măseluţă
- Admin
Mi-a ramas intiparita in minte reclama la somon, in care se bate un individ cu un urs pentru un somon ... cea mai adevarata.
Reclamele romanesti se bazeaza pe articole "de pomana", adica "daca iei 2 nasturi, primesti unul gratis", o tara de pomanagii...
Reclame care imi plac:
1.) Reclama la Romania
2.) Reclama la Nivea
...
nu-mi vin in minte, ma mai gandesc...
Urasc toate reclamele in care vine o cucoana sfatoasa si zice :nu lua produsul ala scump, cumpara-l p-asta ieftin ...
Am vazut si eu reclama de la MTV Amour ... foarte buna, pacat ca e cam lunga.
Reclamele romanesti se bazeaza pe articole "de pomana", adica "daca iei 2 nasturi, primesti unul gratis", o tara de pomanagii...
Reclame care imi plac:
1.) Reclama la Romania
2.) Reclama la Nivea
...
nu-mi vin in minte, ma mai gandesc...
Urasc toate reclamele in care vine o cucoana sfatoasa si zice :nu lua produsul ala scump, cumpara-l p-asta ieftin ...
Am vazut si eu reclama de la MTV Amour ... foarte buna, pacat ca e cam lunga.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
- cred ca o mare importanta in cat de placuta e o reclama o are si la ce se face reclama - ca intr-adevar, reclamele la detergenti sunt stupide cam toate, dar nici nu prea te lasa sa imaginezi cine stie ce subiect pt reclama, care sa mai si transmita un mesaj despre respectivul produs ..
- va uitati la emisiunea Marca inregistrata de pe PRotv ? - acolo am vazut multe reclame foarte interesante...nici nu as putea sa fac un clasament...btw - reclama la somon de care zicea Zana e beton...
- va uitati la emisiunea Marca inregistrata de pe PRotv ? - acolo am vazut multe reclame foarte interesante...nici nu as putea sa fac un clasament...btw - reclama la somon de care zicea Zana e beton...

- zeus_anoxia
- MAXKOOL999
Reclamele romanesti au inceput in ultima vreme sa mai miste, desi raportul este inca favorabil tampeniilor. Vezi si tu o reclama mai frumoasa, cum ar fi cea de la Dorna, dupa care vin inca 10 tampenii, genul reclame la detergent :o .
Asa mie imi plac cele de la Sprite, Fanta, Connex, etc.
Le urasca pe cele de la Mountain Dew. :evil:
Asa mie imi plac cele de la Sprite, Fanta, Connex, etc.
Le urasca pe cele de la Mountain Dew. :evil:
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
- The Madman
- Black Shark
- Moderator
un exemplu negativ aici este o reclama pentru Focus(stirile la PrimaTV), reclama cu cabina de fotografiere din metrou, mi se pare foarte bine realizata dar exceleaza prin lipsa totala a legaturii cu emisiunea promovata, si astfel se finalizeaza execrabil o reclama foarte buna....smoke wrote:- cred ca o mare importanta in cat de placuta e o reclama o are si la ce se face reclama
Last edited by Black Shark on Mon Jun 23, 2003 9:11 am, edited 1 time in total.
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
- Black Shark
- Moderator
- The Madman
La radio e una haioasa la un detergent de vase (nu mai stiu care). Canta una ceva de genul:
"E revizie, e revizie
Cine imi spala vasele" (sau era rufele)?
Si tot asa...
Foarte comunista, dar tocmai prin asta e super haioasa!
"E revizie, e revizie
Cine imi spala vasele" (sau era rufele)?
Si tot asa...
Foarte comunista, dar tocmai prin asta e super haioasa!
"Oamenilor le-au fost date cuvintele pentru a-si putea ascunde gandurile." - Cehov
La radio sunt 3 reclame care ma fac sa iau foc:
- una cu alunele Jad (sau ceva de genul - "Ce faci?" "Sunt ocupat, mananc!")
- una cu o revista (cu o idioata care zice "Esti coafata , aranjata, ai pe cineva? Ai slabit, mergi la sala, unde?etc.", parca)
-una cu Nikki Fashion, cred (cu una care zice "Colorata si fresh, alandala prin oras!")
- una cu alunele Jad (sau ceva de genul - "Ce faci?" "Sunt ocupat, mananc!")
- una cu o revista (cu o idioata care zice "Esti coafata , aranjata, ai pe cineva? Ai slabit, mergi la sala, unde?etc.", parca)
-una cu Nikki Fashion, cred (cu una care zice "Colorata si fresh, alandala prin oras!")
- Zâna Măseluţă
- Admin
Cam asta am inteles eu :Picatura cand lipeste nici nimic n-o dezlipeste ... hmm, nashpa, dar asta am inteles eu !ricardo wrote:Am si eu o nelamurire... ce se spune exact in reclama cu PICATURA? (refrenul ma intereseaza... n-am putut sa deslusesc pana acum).
Apropos de reclama asta, cat de stupidoso au fost astia care au facut reclama, ca sa puna desene animate cu indieni care au calculator in cort, si cand shamanul ala spune Enter, zboara tubul prin spatiu ...
- Zâna Măseluţă
- Admin
Reclamele cele mai proaste in viziunea mea:
Reclama la "mama mea curata mai repede ca ma-ta", pentru ca sa mearga chindarii la bazin... asta ca o jignire la retina mea care e asaltata de o multime de reclame detergenice ce distrug germenul rau, si miroase a munte...
Reclama la tzatzele alea care pandeau cand isi cumpara vecinii frigider, pentru a avea subiect de barfa... aici se vede destul de subtil, ce-i drept, ca romanu' e o fiinta barfitoare si securista...
Revin la reclamele de detergenti... nu mai stiu la ce era reclama asta: barbatii faceau o casa, si femeile pregateau masa... cand ii cheama pe barbati la masa, isi dau seama ca sunt jegoshi, si ca trebuie sa le spele hainele cu detergentul minune, pentru a manca curati ... pai cine mai sta bai nene sa se spele un tricou, sa se usuce , sa se spele, cand masa e pusa ?
... si multe altele, o sa le scriu si p-alea...
O reclama care-mi place: reclama la pateul de pork albastru ...
>Cele mai proaste reclame romanesti in 2002, publicate in revista Capital au fost:
1. Frutti-Fresh (capacul)
2. Heidi, Ursus (frigiderul)
3. Zapp Online
4. Zapp (share free), Timisoreana, Noroc (piscina), Ziarul Financiar, Chanson d'Eau, Salam Sasesc, Sanador, Hopfen Konig
5. Snacks European Foods, Connex (7,5 ani si 38,5 ani), Duffa, Vitamax (Virgil Iantu), Londacolor, Noua Primola, Voronskaia, Altex, Izvorul Minunilor (testimonial)
6. Kamarad (pompierii), Zapp (reporterul), Hochland, Alexandrion (barul), Prevenirea cancerului la sin
Reclama la "mama mea curata mai repede ca ma-ta", pentru ca sa mearga chindarii la bazin... asta ca o jignire la retina mea care e asaltata de o multime de reclame detergenice ce distrug germenul rau, si miroase a munte...
Reclama la tzatzele alea care pandeau cand isi cumpara vecinii frigider, pentru a avea subiect de barfa... aici se vede destul de subtil, ce-i drept, ca romanu' e o fiinta barfitoare si securista...
Revin la reclamele de detergenti... nu mai stiu la ce era reclama asta: barbatii faceau o casa, si femeile pregateau masa... cand ii cheama pe barbati la masa, isi dau seama ca sunt jegoshi, si ca trebuie sa le spele hainele cu detergentul minune, pentru a manca curati ... pai cine mai sta bai nene sa se spele un tricou, sa se usuce , sa se spele, cand masa e pusa ?
... si multe altele, o sa le scriu si p-alea...
O reclama care-mi place: reclama la pateul de pork albastru ...
>Cele mai proaste reclame romanesti in 2002, publicate in revista Capital au fost:
1. Frutti-Fresh (capacul)
2. Heidi, Ursus (frigiderul)
3. Zapp Online
4. Zapp (share free), Timisoreana, Noroc (piscina), Ziarul Financiar, Chanson d'Eau, Salam Sasesc, Sanador, Hopfen Konig
5. Snacks European Foods, Connex (7,5 ani si 38,5 ani), Duffa, Vitamax (Virgil Iantu), Londacolor, Noua Primola, Voronskaia, Altex, Izvorul Minunilor (testimonial)
6. Kamarad (pompierii), Zapp (reporterul), Hochland, Alexandrion (barul), Prevenirea cancerului la sin
O reclama super e cea de la rom-ul sau tuica aia, nu stiu, pe nume Unirea (dai, dai, dai.....stinga sau dreapta!!). O reclama cit se poate de "romaneasca".
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"

Reclama aia la care "busesc" muncitorii aia o masina si dup-aia se duc la bauta si se distreaza cu pe tema "realizarii" ?
Poate n-am inteles-o eu, dar mi se pare cam .... :-?
Acum mi-am amintit... este vorba de Cognac-ul Unirea, mandria clasei muncitoresti.
Poate n-am inteles-o eu, dar mi se pare cam .... :-?
Acum mi-am amintit... este vorba de Cognac-ul Unirea, mandria clasei muncitoresti.
Last edited by Yoshi on Sat Aug 23, 2003 1:52 pm, edited 1 time in total.
- Zâna Măseluţă
- Admin
Am vazut noua reclama la Zapp.... tampita ca toate reclamele Zapp. Dupa ce m-au chinuit cu kinderul ala mic si punkist, acum arata un nene care vrea sa-si molesteze calculatorul cu tastatura. In primul rand cum mama reaqu ii arata lu' ala un ProgressBar la incarcarea unei imagini e pe un site, si de ce imaginea se incarca pe sectoare de la stanga spre dreapta ?
Cireasa de pe tort e la final, cand individul smulge cablu de telefon, si din el ies scantei... avea trotil in mufa sau ce s-a intamplat?
Cireasa de pe tort e la final, cand individul smulge cablu de telefon, si din el ies scantei... avea trotil in mufa sau ce s-a intamplat?
- Zâna Măseluţă
- Admin
Ma bag si io ca sa zic ca am vazut o reclama la o masina, probabil reclama spusa de daemon, cu una care o face pe soacra-sa balena, si aia era in spate...daemon wrote:dintre reclamele romanesti sunt putine interesante si gandite. multe sunt aberatii. mie imi place o reclama suparata la Subaru, o mai dau astia pe Eurosport.
- The Godfather
- Dr. Voidberg
- Moderator
Bai nene cine-i Nicu ala de pe ProTV? :o
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
Un exemplu de poluare vizuala, spalata doar de partea acustica este acea reclama la apa minerala. (Nu spun care...nu fac reclama...deci nu va poluez :lol: ). E vorba de partea sonora: Moby. Ciulesc urechile dar nu indrept privirea.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
- Zâna Măseluţă
- Admin
Revin cu niste spoturi ce mi-au provocat epilepsie si tendinte sinucigase...
1.) Spotul cu COPII RROMI VOR SA INVETE ... Ce? - sa ciordeasca, sa spele parbrizuri, sa cerseasca, sa devina parnaiashii de maine.
2.) Spotul la Omniasig cu fufele alea doua in mertzan si gaborul care se uita ca boul dupa ele ...
In primul rand: daca legam camera de motanul meu si-l speriam, sunt sigur ca se filma mai bine, spot filmat total amatoreste.
In al doilea rand: parashutele au spus ca abia si-au facut asigurare, dar mertzanul se dadea la o tombola nu la loz in plic ...
3.) Spotul la APAPS - astia cu privatizarea...
Mi-am amintit instant de emisiunile din Epoca de Aur, cu nea Nicu in vizita prin fabrici frumos aranjate si populate de muncitori veseli si curati. Bleah...
Mai am cateva, dar mi-e lene acum...
Oricum, ce am observat: cele mai cunoscute, si singurele reclame ce raman intiparite pe hipotalamus sunt reclamele stupide, cretine sau prost facute. Ca exemplu, vedeti spotul de la salam sasesc, eu nu cunosc om care sa nu fi inganat copilul ala razgaiat ce mananca un salam de zgarciuri...
1.) Spotul cu COPII RROMI VOR SA INVETE ... Ce? - sa ciordeasca, sa spele parbrizuri, sa cerseasca, sa devina parnaiashii de maine.
2.) Spotul la Omniasig cu fufele alea doua in mertzan si gaborul care se uita ca boul dupa ele ...
In primul rand: daca legam camera de motanul meu si-l speriam, sunt sigur ca se filma mai bine, spot filmat total amatoreste.
In al doilea rand: parashutele au spus ca abia si-au facut asigurare, dar mertzanul se dadea la o tombola nu la loz in plic ...
3.) Spotul la APAPS - astia cu privatizarea...
Mi-am amintit instant de emisiunile din Epoca de Aur, cu nea Nicu in vizita prin fabrici frumos aranjate si populate de muncitori veseli si curati. Bleah...
Mai am cateva, dar mi-e lene acum...
Oricum, ce am observat: cele mai cunoscute, si singurele reclame ce raman intiparite pe hipotalamus sunt reclamele stupide, cretine sau prost facute. Ca exemplu, vedeti spotul de la salam sasesc, eu nu cunosc om care sa nu fi inganat copilul ala razgaiat ce mananca un salam de zgarciuri...