Prob DVD...
Moderator: Moderatori
- Striker_DEA
- Radioactiv
Prob DVD...
Hmm.. Am si io o problema. Am vazut niste dvd-uri pe unitatea mea care e normal zone 2 decoder, iar dvd-urile cred ca erau zone 1 da io nu stiam. Mi s-a blocat unitatea. Da nu pe zona ci de tot nu mai vede nimic (nici dvd-uri nici cd-uri). Va rog daca se poate un sfat ceva. Thanks!
Pai ai uitat cel mai important aspect sa ni-l comunici: modelul unitatii DVD. In principiu, pentru deblocare ai mai multe posibilitati:
- te uiti numai la DVD-uri din regiunea pe care o suporta unitatea (nu mai e cazul tau acum! :fadein: )
- unitatea are un jumper care ii permite sa devina zone free;
- faci un update de firmware.
Dar... mai intai spune ce model ai! Take a look here and here first (generalitati despre codarea unitatilor DVD)! Ideea e ca pentru a face DVD-romul zone 0 (zone free) risti, deoarece, din cate stiu, vei pierde garantia.
- te uiti numai la DVD-uri din regiunea pe care o suporta unitatea (nu mai e cazul tau acum! :fadein: )
- unitatea are un jumper care ii permite sa devina zone free;
- faci un update de firmware.
Dar... mai intai spune ce model ai! Take a look here and here first (generalitati despre codarea unitatilor DVD)! Ideea e ca pentru a face DVD-romul zone 0 (zone free) risti, deoarece, din cate stiu, vei pierde garantia.
Re: Prob DVD...
Nu cumva s-au busit driverele de Windows pentru IDE ? Caz in care ar trebui sa le dezinstalezi, restart si apoi se instaleaza singure.Striker_DEA wrote:Hmm.. Am si io o problema. Am vazut niste dvd-uri pe unitatea mea care e normal zone 2 decoder, iar dvd-urile cred ca erau zone 1 da io nu stiam. Mi s-a blocat unitatea. Da nu pe zona ci de tot nu mai vede nimic (nici dvd-uri nici cd-uri). Va rog daca se poate un sfat ceva. Thanks!
Simptome relativ identice cu ale calculatorului tau le-a avut si al meu cand Windowsu' s-a busit de am zis ca s-a defectat DVDu si CDRWu. Si de fapt era de la driverele IDE..
Look around the table. If you don't see a sucker, get up, because you're the sucker ..